Simptomele și cauzele cancerului de piele

Corpul nostru are cinci senzații precum mirosul, vederea, auzul, gustul și desigur atingerea. Dintre acestea, cel mai mare organ prezent în corpul nostru este nimeni altul decât pielea însăși, care se înfășoară în jurul întregului nostru corp și se întinde pe toată lungimea de la vârful scalpului până la dedesubtul picioarelor. Pielea fiind un strat gros și puternic, ne protejează astfel corpul de pericolele care se apropie, de protecția la frecare și de remediere a tăieturilor și a tăieturilor..

De cele mai multe ori, pielea se regenerează prin formarea de vezicule pe rana deschisă sau rana de frecare. Altădată este necesară puțină asistență externă. Prin urmare, această piele este suficient de groasă pentru a susține 3 straturi în ea. Primul strat este celulele scuamoase care aparțin în partea de sus, care sunt strâns împachetate. Al doilea strat formează celulele bazale și al treilea fiind melanocitele care este stratul de la sol. Acest strat de sol este responsabil pentru producerea de melanină care conferă individului culoarea sa.

Cancerul de piele este celulele canceroase formate în oricare dintre straturile pielii, afectându-le uneori pe toate cele trei din acest proces. Există adesea anumite molecule prezente în celule care codifică o afecțiune genetică sau informații referitoare la o persoană cunoscută popular ca ADN. La deteriorarea acestor elemente, celulele din piele încep să funcționeze defectuos. Celulele canceroase sunt celule anormale care nu sunt încă suficient de mature pentru a fi considerate o celulă adultă. Prin urmare, utilizările lor ajută la jumătate chiar dacă au fost normale.

Datorită celulelor pielii deteriorate, aceste celule anormale au o reputație de reproducere rapidă de aproape dublul ratei unei celule normale. Dar aceste celule nu mor de obicei sau nu se dezintegrează ca celulele normale. Ei continuă să se înghesuie în cele din urmă privând celulele normale de locul lor. Acesta este începutul cancerului. De multe ori aceste celule se acumulează într-un loc și formează o tumoare care apoi se poate rupe de mama sa și deschide o bază separată undeva, răspândind astfel cu succes celulele canceroase.

Tipuri de cancer de piele:

Există în principal două tipuri diferite de cancer de piele:

Cancerul keratinocitar se ocupă de celulele bazale și scuamoase din piele. Acesta este cel mai frecvent tip de cancer de piele potrivit medicului, unde tipul de cancer și-a gravat numele din celulele keratinocite în care se formează celulele canceroase. Celălalt tip este melanoamele, care este cancerul celui mai jos strat în care au loc pigmentările. Chiar dacă cancerul melanomului este foarte rar, este mai mortal decât fostele celule, dar vindecabil dacă este prins în stadiile incipiente. Există, de asemenea, multe tipuri rare de cancer de piele, cum ar fi carcinomul cu celule merkel sau limfomul cutanat, etc..

Cauze și simptome ale cancerului de piele:

Prezentate mai jos sunt principalele simptome și cauze ale cancerului de piele.

Cauzele cancerului de piele:

Diferitele cauze ale cancerului de piele pot fi prezentate în scurt

1. Expunerea la radiații:

Reacția nucleară a lui Hiroshima Nagasaki a raportat supraviețuitorilor risc crescut și alarmant de cancer de piele care se înmulțea o dată la două secunde pe măsură ce tot mai mulți supraviețuitori s-au alăturat taberei de cancer de piele. Motivul formulat de doctorul învinovățește radiația urâtă motivul pentru care celulele canceroase ale pielii au proliferat până la a doua. Ulterior s-a dovedit că expunerea la anumite tipuri de radiații alarmante poate provoca cancer de piele.

2. Arsuri solare:

Unul dintre cele mai frecvente și mai importante motive pentru dezvoltarea cancerului de piele este singura sursă de vitamina D, soarele. chiar dacă este dătătorul de lumină al pământului, soarele este sursa razelor UV din pământ, un tip de radiație cu care pielea noastră nu este compatibilă. Ca rezultat, apar o mulțime de efecte secundare, unele dintre ele fiind pete întunecate ale pielii, îmbătrânire prematură și încrețirea pielii tinere, arsuri solare și cel mai important toate aceste reacții se combină pentru a forma un risc ridicat de cancer de piele..

Cercetările efectuate au arătat că celulele albe ale pielii din corpul nostru într-un anumit moment din timpul copilăriei noastre se distrug prin expunerea la soare. Mai târziu în viața lor adultă, aceste celule foarte deteriorate devin canceroase. Cu toate acestea, șansele de cancer de piele sunt direct legate de expunerea la soare și de tipul de expunere la radiații UV.

3. Genetica:

Cancerul de piele non-melanom nu este ereditar. Cu toate acestea, cercetările recente au arătat că un număr mai mare de cancer de piele non-melanom crește drastic riscul de cancer de piele. O persoană cu antecedente de cancer de piele cu celule scuamoase are șanse de 2-3 ori mai mari de a dezvolta același lucru.

4. Alunițe:

Prezența alunițelor, cunoscută și sub numele de nevi displazici, pune, de asemenea, persoana la un risc mai mare de cancer de piele. Unele dintre aceste alunițe par anormale și tind să fie mai mari decât cele normale. Aceste alunițe anormale sunt mai susceptibile de a fi canceroase.

5. Pielea corectă:

Cancerul de piele se poate dezvolta indiferent de pigmentarea pielii, cu toate acestea, persoanele cu piele deschisă prezintă șanse crescute la același lucru. Persoanele cu pielea deschisă au mai puțini pigmenți și, prin urmare, sunt mai susceptibile la daunele cauzate de radiațiile UV. Prin urmare, acest lucru crește șansele de cancer de piele, în comparație cu cele cu tonul pielii mai închis.

6. Psoriazis:

S-a constatat că persoanele cu psoriazis prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de piele. Cu toate acestea, nu înseamnă că fiecare caz de psoriazis poate duce la cancer de piele. Tratamentele utilizate pentru psoriazis precum PUVA (Psoralen Ultraviolet Light Treatment) cresc sensibilitatea la cancerul de piele la melanom.

7. Xeroderma Pigmentosum:

Xeroderma Pigmentosum este o afecțiune genetică rară care este prezentă din momentul nașterii. Cu toate acestea, o variantă a acestei afecțiuni Xeroderma Pigmentosum nu apare în primii ani. Persoanele cu astfel de afecțiuni nu își pot repara pielea atunci când sunt expuse la soare. Prin urmare, trebuie să evite expunerea la Soare și la alte surse de lumină UV. Prin urmare, astfel de indivizi sunt cel mai probabil să dezvolte cancer de piele.

8. Sistem imunitar slăbit:

Conform diferitelor studii efectuate, s-a știut că persoanele cu sistem imunitar mai slab au o susceptibilitate crescută la cancerul de piele. Aceasta include, de asemenea, persoanele supuse unui transplant de organe care trebuie să ia medicamente imunosupresoare și, de asemenea, pe cei infectați cu HIV / SIDA. Astfel de persoane ar trebui să verifice în mod regulat la un specialist în piele pentru a avea grijă de simptomele timpurii ale cancerului de piele.

9. Semne de naștere:

Semnele de naștere nu sunt altceva decât pete colorate pe piele care pot fi cauzate de factori diferiți. În terminologia medicală, este denumită „Nevus congenital”. Formarea semnelor de naștere poate fi limitată la stratul exterior sau uneori poate pătrunde până la straturile mai adânci. Semnele de naștere obișnuite, cum ar fi urmele de căpșuni și petele de vin de port, sunt cel mai puțin probabil să se dezvolte în cancer. Cu toate acestea, unele semne de naștere formate în stratul exterior al pielii se pot dovedi canceroase. Astfel de celule canceroase sunt ușor îndepărtate prin intervenție chirurgicală.

10. Contact cu substanțe chimice:

S-a constatat că contactul prelungit cu substanțe chimice specifice se poate dovedi, de asemenea, una dintre cauzele cancerului de piele. Unele substanțe chimice din această categorie includ creozot, funingine, arsenic, gudron de cărbune, tonalitate, uleiuri de șist și unele produse petroliere, cum ar fi ulei de motor sau ulei mineral.

Cancerul de piele este cea mai frecventă apariție a cancerului în aceste zile. Există diferite tipuri de simptome ale cancerului de piele. Cu toate acestea, aceste simptome sunt adesea diagnosticate greșit, ceea ce face dificil pentru oameni chiar să-și dea seama.

Semne și simptome ale cancerului de piele:

Mai jos sunt prezentate 10 semne și simptome ale cancerului de piele care sunt utile pentru a afla boala devreme.

1. Carcinom cu celule scuamoase:

Celula scuamoasă fiind cea mai de sus zonă este cea mai afectată zonă atunci când vine vorba de cancer de piele. Este direct expus la toate radiațiile și de cele mai multe ori cancerul din straturile interioare ale celulei poate chiar găsi o modalitate de a se expune prin celulele scuamoase ale stratului superior. Aceste celule cauzează cancer într-o anumită zonă, în special în cele expuse cel mai mult la soare, de exemplu fața, urechile, mâinile sau o parte a pieptului, picioarele, uneori, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Simptomele acestui fapt sunt crustarea zonei afectate în care pielea devine descuamată și se descuamează cu o crustă moale aproape ca solzii unui pește. Există, de asemenea, formarea unor mici erupții roșii sau noduli ca noduli răspândiți în zona afectată.

2. Carcinom bazocelular:

Acest strat este de obicei protejat de cele mai multe straturi superioare, stratul scuamos, dar concentrează în continuare zona expusă la soare. Radiația este atât de puternică, încât oamenii de știință spun că poate perfora cele mai multe straturi de sus pentru a ajunge la a doua, afectând astfel celulele de acolo. Spre deosebire de stratul superior, acest strat arată prezența unor umflături albe perlate, care sunt lipicioase și ceroase în natură. Odată cu aceasta apar petele maronii de pe piele, care sunt bogate în culoare, dar mici afectează doar locul.

3. Boala Bowen:

Boala Bowen este un alt tip de carcinom cu celule scuamoase care se răspândește spre exterior de la suprafața pielii. Ele apar ca pete roșiatice și solzoase care pot prezenta chiar un aspect crust. Boala Bowen nu trebuie confundată cu eczeme, psoriazis, ciuperci sau erupții cutanate normale. Ar trebui tratat imediat după consultarea unui dermatolog.

4. Keratoza actinică:

Keratoza actinică este cauzată de expunerea prelungită la razele solare. O persoană care suferă de keratoză actinică dezvoltă, de asemenea, pete mici, solzoase, în diferite părți ale corpului. Aceste patch-uri solzoase se găsesc predominant pe cap, mâini și gât. Keratoza actinică este unul dintre simptomele timpurii ale cancerului de piele și nu ar trebui să rămână nedetectată.

5. Carcinom cu celule melanom:

Aceste straturi se formează la nivelul solului pielii și, dacă sunt tratate corespunzător, pot fi reduse și vindecate. Simptomele sunt aceleași. Aspectul unor pete de culoare pistruie, de culoare închisă, și formarea unor pete asemănătoare nodulilor sunt câteva dintre exemple.

6. Cheilită actinică:

Cheilita actinică, cunoscută și sub numele de buza fermierului, poate deveni o afecțiune precanceroasă, care se observă pe buzele inferioare. Este marcat de patch-uri solzoase și provoacă duritate constantă a buzelor. Unele dintre celelalte simptome comune care apar în timpul Cheilitei Actinice sunt prezența liniilor proeminente ale buzelor, umflarea buzelor și decolorarea frontierelor dintre piele și buze. Prin urmare, astfel de afecțiuni ale pielii trebuie tratate imediat.

7. Aluniță atipică:

Acestea sunt alte simptome frecvente ale cancerului de piele. Alunițele atipice trebuie tratate imediat. Deși la prima lor apariție, aceste alunițe ar putea să nu pară canceroase, dar se pot transforma într-una după câțiva ani. Astfel de alunițe se găsesc cel mai frecvent în zonele pielii expuse în mare măsură la soare. Alunițele atipice au formă neregulată, sunt relativ mai mari și au margini decolorate. Ele pot apărea ridicate sau plate pe suprafața pielii.

8. Suprafață strălucitoare:

Acesta este un eveniment foarte frecvent la oameni. Prezența zonei ridicate strălucitoare este unul dintre simptomele precoce ale cancerului de piele. Ele pot părea roșii, maronii și negre sau chiar pot prezenta un aspect alb lăptos. Culoarea acestei zone strălucitoare strălucitoare depinde totuși de pigmentarea naturală a pielii. Nu trebuie ignorate ca alunițe obișnuite și trebuie tratate imediat. Vizitați imediat un dermatolog când întâlniți aceste zone strălucitoare și ridicate de pe piele.

9. Cornul cutanat:

Cornul cutanat apare ca o creștere în formă de pâlnie care iese din baza roșie a pielii. Acestea sunt fabricate în mod normal din keratină și există forme variate de corn cutanat găsite pe piele. Ele variază în mărime sau formă și sunt frecvent observate la persoanele cu pielea mai deschisă. Cornul cutanat se poate dezvolta oriunde pe corp, inclusiv gâtul și nasul.

10. Porii Deschiși Persistenți:

Acestea sunt alte semne comune pentru cancerul de piele. Porii deschiși persistenți sângerează adesea sau formează cruste pe suprafața pielii. Ele pot ieși la suprafață oriunde pe corp, inclusiv brațele, gâtul, spatele și picioarele. Pe măsură ce întâlniți astfel de pori în piele, este timpul să consultați imediat un dermatolog bun. Dacă nu sunt tratate, acești pori persistenți se pot dezvolta în carcinoame bazocelulare. Aceste tipuri de carcinoame pot accelera progresul cancerului de piele.