Simptomele și cauzele cancerului cerebral

Așa cum trebuie să știți deja, cancerul cerebral este de fapt o creștere canceroasă a creierului. Indiferent de poziția unei tumori, aceasta are capacitatea de a le reproduce într-un mod neîngrădit.

Ca orice cancer, cancerul cerebral poate fi, de asemenea, benign sau malign. În timp ce benignul este tipul de cancer care este limitat la un anumit loc, cancerul malign este acel tip de cancer care, în general, iubește atacul și se răspândește într-o nouă parte a corpului.

Simptomele și cauzele cancerului cerebral 2

Prin urmare, atunci când o persoană suferă de cancer malign, devine foarte dificilă îndepărtarea celulelor canceroase fără a afecta efectiv creierul din jur. Chiar dacă cancerele cerebrale nu sunt foarte frecvente, ele sunt adesea foarte mortale.

Glioma este cel mai frecvent tip de cancer cerebral malign. Acest lucru este cauzat atunci când celulele gliale care susțin celulele nervoase devin canceroase. Glioma reprezintă între 50-60% din tot cancerul cerebral la adulți și copii (benign și malign). Medulloblastomul, adenocarcinomul și sarcomul sunt, de asemenea, unele dintre celelalte tipuri de cancer cerebral.

Aici, în acest articol, oferim explicații detaliate despre care sunt simptomele și cauzele cancerului cerebral.

Cauze și simptome ale cancerului de creier:

♦ Cauzele cancerului de creier:

La fel ca majoritatea cancerelor cunoscute omenirii, cauzele cancerului cerebral încă nu sunt cunoscute. Cancerul cerebral care provine din creier se numește cancer cerebral primar, care se răspândește în părțile din apropiere ale creierului, în timp ce cancerele de piele, plămâni, celule sanguine sau sân se pot metastaza la nivelul creierului, ducând la cauza cancerului metastatic al creierului. Unele dintre cauzele care duc la cancerul cerebral sunt următoarele: Expunerea la clorură de vinil, care este o substanță chimică utilizată pentru fabricarea materialelor plastice. Radiații anterioare către cap.

Imun:

Suprimarea care trebuie să ia medicamente pentru a suprima sistemul imunitar (HIV / SIDA).

Vârsta:

Vârsta joacă unul dintre factorii cancerului cerebral. Pe măsură ce îmbătrânește, șansele ca acesta să sufere de cancer la creier crește. Aceasta este considerată una dintre cele mai posibile cauze ale cancerului cerebral. Deși există posibilitatea de a dezvolta probleme de cancer cerebral la aproape orice vârstă, însă persoanele în vârstă sunt mai predispuse la simptomele cancerului cerebral.

Cancere anterioare:

Persoanele care au suferit anterior de un fel de cancer sunt cel mai probabil să sufere.

Gen:

Dacă trebuie să știți că bărbații sunt mai predispuși să sufere de cancer la creier decât femeile, însă, din nou, nu este ca femeile să nu sufere deloc de cancer la creier. Dacă o persoană dezvoltă unele sindroame genetice cu privire la cancerul cerebral, atunci ar putea fi ușor expusă diferitelor simptome ale cancerului cerebral. Sindroame precum sindromul Gorlin este unul dintre principalele motive care stau la baza apariției cancerului cerebral.

Condiții genetice pentru cancerul de creier:

Condițiile genetice joacă un rol major și în provocarea cancerului cerebral.

Dimensiunea corpului și exerciții fizice:-

Dacă o persoană este supraponderală sau are un indice de masă corporală mai mare, atunci are mai multe șanse să sufere de tumoare pe creier decât acei oameni care au greutatea necesară sau indicele de masă corporală.

Alte cauze ale cancerului de creier:

Potrivit unor experți, se poate spune că copiii și oamenii din această generație ar putea fi mai predispuși la semnele cancerului cerebral. Există o mare posibilitate ca acești oameni să coboare cu simptomele cancerului cerebral, deoarece sunt expuși cu ușurință la radiații din utilizarea diferitelor electronice, cum ar fi telefoane mobile, iPod-uri etc..

Tratamentul anterior cu radioterapie – ați folosit un tratament cu radioterapie cu câteva zile în urmă sau în trecut? Se poate spune că aceasta este una dintre cauzele cancerului cerebral. Dacă ați apelat la un astfel de tratament, atunci există șanse mari să fiți afectat de diferitele simptome ale cancerului cerebral.

♦ Simptome ale cancerului cerebral:

Simptomele sunt, în general, acele semne care sunt observate de pacienți și sunt diagnosticate de un profesionist pentru a înțelege o boală. Simptomele cancerului cerebral includ:

Probleme de coordonare

Ameţeală

Amorțeală sau slăbiciune pe orice parte a corpului

Probleme cu ochii:-

Dacă vă confruntați cu probleme cu ochii, atunci ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. Este important, deoarece simptomele legate de problemele cu ochii pot ajuta la diagnosticarea precoce a tumorii cerebrale. Problemele legate de ochi, cum ar fi formele plutitoare, vederea, pierderea vederii sau viziunea în tunel vin și pleacă, dar ajută la detectarea cancerului cerebral în stadiul incipient.

Modificări ale simțurilor, sentimentelor, dispoziției sau personalității

Convulsii:

Convulsiile, cunoscute și sub numele de crize, sunt unul dintre cele mai frecvente simptome ale tumorii cerebrale. Aproximativ 1 din 4 persoane suferă de convulsii când merg prima dată la un medic. În timp ce o criză poate fi doar o smucitură sau o mișcare a unei mâini, aceasta poate afecta, de asemenea, întregul corp. Există, de asemenea, acele crize care provoacă momente de inconștiență. Convulsiile pot fi controlate cu medicamente anti epilepsie. Și dacă cancerul cerebral este tratat cu succes, atunci convulsiile dvs. ar putea dispărea complet. Dar, în unele cazuri, convulsiile rămân chiar și după îndepărtarea cu succes a celulelor canceroase din creier din cauza restului de țesuturi cicatriciale din creier. Deoarece convulsiile sunt înspăimântătoare, este întotdeauna înțelept să mergeți la un medic despre tipul de epilepsie, deoarece uneori epilepsia nu este doar semnele cancerului cerebral, ci și alte boli mortale..

Confuzie sau probleme de concentrare. Problemele de memorie sunt destul de frecvente în timpul cancerului la creier. Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale cancerului cerebral. O persoană se va confrunta cu pierderi de memorie severe, împreună cu multe alte probleme similare, cum ar fi uitarea fețelor, a numelor, etc. atunci când suferă de cancer la creier. Una dintre cele mai frecvente probleme în timpul cancerului cerebral este tendința de a uita lucrurile pe care le-ați învățat sau le-ați memorat recent. Oamenii consideră că acest simptom este cel mai iritant dintre toate simptomele cancerului cerebral.

Dureri de cap:

Durerile de cap sunt comune pentru aproape toate bolile. Dar dacă durerile de cap prezintă următoarele simptome, atunci ar trebui să consultați cu siguranță un medic: –

1. Dacă te trezești cu o durere de cap foarte proastă dimineața cu fiecare zi care trece.

2. Dacă aveți dureri de cap foarte frecvente.

3. Dacă ați început recent să aveți dureri de cap, dar nu v-ați confruntat niciodată mai devreme.

4. Dacă aveți atât dureri de cap, cât și boli împreună.

Aproximativ la fiecare 1 din 3 persoane cu cancer cerebral au raportat că au dureri de cap ca simptom timpuriu. Durerea de cap se poate agrava sau poate chiar îmbunătăți încet în timpul zilei. Dar munca, cum ar fi aplecarea, strănutul, tusea, strigătele sau exercițiile fizice pot crește durerile de cap.

Tensiune:

Uneori tensiunea poate stimula problema cancerului cerebral. Dacă o persoană rămâne tensionată aproape pe tot parcursul zilei, atunci există șanse mari să fiți afectat de toate efectele secundare sau simptomele cancerului cerebral. Cancerul de creier este astfel extrem de frecvent în rândul angajaților de birou care lucrează mai mult de 12 până la 13 ore pe zi. Acești oameni muncesc din greu de-a lungul vieții de birou și se confruntă cu tensiuni ridicate, care ulterior se dovedesc a fi motivele care stau la baza problemei cancerului la creier.

Migrene:

Migrenele sunt dureri de cap care ar putea fi declanșate din cauza cancerului cerebral. Migrena este unul dintre primele simptome ale cancerului cerebral și este unul dintre lucrurile cu care oamenii pot detecta cu ușurință dacă suferă sau nu de cancer cerebral. Există momente în care oamenii nu suferă de atacuri de migrenă când se așteaptă. Mai degrabă, vor apărea și durerea se va întâmpla în perioadele în care nu vă așteptați. Capul va avea o durere imensă, iar persoanele cu probleme severe de durere de cap vor suferi, de asemenea, de probleme de vedere.

Boală:

Acesta este un alt simptom comun al unei boli. Senzația de greață și sughiț sunt foarte frecvente. În afară de greață, problemele de respirație sunt, de asemenea, simptome frecvente ale cancerului cerebral. O persoană se va confrunta cu aproape toate problemele cancerului cerebral dacă are un corp slab. În plus, dacă cineva are probleme de imunitate din cauza unui sistem de imunitate slab, atunci simptomele oricărei boli vă vor afecta mai mult corpul. Aceasta este una dintre logica comună în ceea ce privește boala.

Somnolenţă:

Somnolența este un simptom ulterior al cancerului cerebral. Presiunea din interiorul capului crește odată cu creșterea tumorii și pacientul poate avea tendința de a dormi și mai des. Dacă nu este tratat corespunzător, ar putea deveni dificil să trezești pacientul mai târziu și treptat el poate deveni inconștient.

Cancerul cerebral este tratabil dacă este diagnosticat într-o etapă anterioară. În funcție de tipul, dimensiunea și localizarea tumorii cerebrale și, de asemenea, luând în considerare sănătatea și vârsta pacientului, medicii decid cum să trateze cancerul, adică dacă urmează să fie îndepărtat chirurgical sau radioterapie și / sau chimioterapie sau dacă pacientul poate avea nevoie de o combinație de tratamente. Există, de asemenea, diferite tipuri de cancer cerebral și fiecare dintre ele are tratamente diferite, de asemenea.

Dacă suferiți de tumoare pe creier, atunci ar trebui să renunțați la speranța vieții voastre, în loc să luptați pentru aceasta. Cu cât îl tratezi mai repede, cu atât trăiești mai mult.