Simptome și cauze ale infecției cu urină

Corpul nostru necesită o anumită doză de lichid cu care are nevoie pentru a procesa funcționarea corpului. Dar, odată ce lucrarea este terminată, excesul de apă împreună cu substanțele toxice din corpul nostru sunt curățate prin organele genitale. Acest lichid este ceea ce numim într-un cuvânt adecvat, urină și conducta prin care trece urina stocată în vezica urinară se numește tract urinar. Acum infecția tractului urinar sau UTI este o boală frecventă cauzată de formarea infecției în tractul urinar. Cu toate acestea, atunci când menționăm, tractul urinar este considerat întregul element de la rinichi la vezică și uretra, care este oriunde ar putea apărea celulele infecțioase. De obicei, o afecțiune fungică sau virală, infecția tractului urinar este a doua cea mai frecventă infecție pe care o aparem omului și aici cum o facem.

Simptome și cauze ale infecției cu urină

Simptome și cauze Infecția urinei:

Acest articol explică ceva important despre care sunt cauzele și simptomele infecției urinare, care vă vor ajuta să luați măsuri de tratament înainte de a suferi.

Cauzele infecției cu urină:

Aici am enumerat mai jos 10 cauze principale ale infecției urinare care vă vor ajuta să vă feriți de infecție.

1. Lipsa unei igiene adecvate:

Primul motiv al infecției urinare care se apropie în tract poate fi acuzat persoanei sau victimei, deoarece probabil că lipsa igienei corespunzătoare a cauzat formarea infecției în primul rând. Canalul urinar la fel ca orice alt canal este o zonă moale și sensibilă care permite urinei toxice să treacă prin ea în procesul de eliminare. Fără spălarea sau curățarea adecvată a organelor genitale, s-ar putea cădea cu ușurință pradă ITU. Recomandările obișnuite se referă la curățarea adecvată de fiecare dată când vă ușurați.

2. Sex neprotejat:

O altă cauză pentru ITU, una dintre cele mai frecvente cauze pentru ITU, este consecința sexului neprotejat. Adesea organele noastre genitale sunt zone sensibile care necesită îngrijire adecvată și cuvenită. Cu neprotejarea, bacteriile pot trece liber în tine, cauzând boala. Chiar dacă a existat întotdeauna o conștientizare în creștere cu privire la protecție, cel mai bun sfat este să respectați normele pentru o sănătate mai bună.

3. Diabetul zaharat:

Cercetările recente efectuate au arătat că pacienții cu diabet de tip 2 au șanse mari de a dezvolta ITU. ITU este în esență construirea infecției în interiorul uretrei sau al rinichilor sau al vezicii urinare care conține urina. În diabet, urinarea noastră devine frecventă și această urină conține o mulțime de zahăr neprelucrat, care este un teren de reproducere inactiv pentru ca bacteriile să se numească acasă.

4. Cateter:

Adesea, după o operație gravă, când cineva este plecat la pat și nu se poate ajuta la baie, pungi de cateter sau colostomie sunt atașate la noi pentru a ne ajuta să ne ușurăm chiar stând acasă. Cateterul este indus în interiorul tractului urinar, ceea ce ar putea fi o cauză principală a infecției urinare.

5. Pietre la rinichi:

Când vorbim despre zona urinară, ne referim de obicei la întregul loc, rinichii producând urina, vezica urinară care o stochează și apoi tractul urinar care permite trecerea. Deseori, din cauza diferitelor minerale acumulate în corpul nostru, se pot forma pietre în interiorul rinichiului care pot provoca ITU. Aceste pietre pot bloca fluxul normal de urină care provoacă afecțiunea.

6. Hernie:

Hernia este o afecțiune medicală atunci când o parte din conținutul stomacului din sacul stomacului se forțează să iasă din zona sa și să coboare în tractul urinar. Uneori, acesta poate fi un gest ascendent. Rezultatul final este blocarea tractului urinar care duce la infecția urinei.

7. Prostata:

Glandele de prostată mărite pot fi, de asemenea, motivul pentru care ați suferit infecția tractului urinar. Prostata mărită exercită o presiune excesivă asupra vezicii urinare și astfel conducta formează o situație UTI.

8. Menopauza:

Infecția tractului urinar are legătură directă cu menopauză, deoarece postmenopauză, deseori vezica urinară sau canalul dezvoltă un mediu adecvat pentru ca bacteriile să crească și să se maturizeze..

9. Controlul nașterii:

Acest lucru este desigur pentru femeile contraceptive. Contracepția este pastilele și dispozitivele care se opresc din a rămâne însărcinată după un act coital. De obicei, controlul nașterii este foarte util și nu are deloc efecte secundare, dar atunci când este consumat în mod regulat, aceste contracepții pot duce la formarea de bacterii în zona afectată și, prin urmare, la formarea infecției urinare..

10. Bacteriile răspândite în anus:

Uneori se poate pretinde că bacteriile sunt responsabile de apariția infecției cu urină. Există mai multe tipuri de infecție cu urină. În general, infecția cu urină la femei apare din cauza răspândirii bacteriilor GI care se răspândește în continuare de la anus la uretra. Uretra feminină se află destul de aproape de vagin, prin urmare bacteriile pot fi transferate destul de ușor din anus. Se poate spune că această bacterie este una dintre cele mai transmise boli sexuale, iar infecția este, de asemenea, destul de rea în acest caz. Dintre toate cauzele infecției cu urină discutate mai sus, aceasta este total diferită și a fost justificată de mulți pacienți și suferinzi de infecție cu urină. Dacă sunteți dornici să aflați despre cauzele infecției cu urină, atunci vă recomandăm să țineți cont de acest punct.

Simptomele infecției cu urină:

Semnele și simptomele obișnuite care vă înfățișează dezvoltarea unei infecții urinare sunt prezentate mai jos. De îndată ce simțiți că oricare dintre probleme apare, examinați-vă imediat.

1. Urinare frecventă:

Cea mai frecventă cauză a infecției tractului urinar, mai ales dacă afectează vezica urinară, este incapacitatea sa de a stoca sau de a reține urina transmisă din rinichi. ca urmare apare nevoia frecventă de a vă ușura.

2. Disconfort:

Ori de câte ori există o problemă în interiorul dumneavoastră cu privire la rinichi, vezică urinară sau conductă, ați simți presiunea și disconfortul în stomac sau în burtica vasului. Acesta este de obicei un sentiment de ușoară durere și iritație care uneori poate apărea sub forma unui intestin abdominal.

3. Schimbarea coerenței:

Împreună cu aceasta, în curând te-ai observa ameliorând urina mult mai diferită decât înainte. Urina are acum un miros puternic de amoniac împreună cu o nuanță galben strălucitor sau ușor roz. De asemenea, consistența ar fi mult mai groasă și concentrată.

4. Durerea în timpul trecerii urinei:

Acest lucru se întâmplă în principal atunci când formarea bacteriilor s-a acumulat în canal. Urina fiind caldă și toxică atunci când trece prin infecție face ca zona să ardă. Este posibil să observați o senzație usturătoare în timp ce vă așezați să faceți pipi și ar trebui să fie trezirea pentru dvs..

5. Febra și greața:

Din nou, una dintre problemele secundare frecvente ale ITU este febra și senzația de oboseală care apar odată cu aceasta. Însoțitorii pot include un frig care vă curge pe coloana vertebrală, deoarece vă simțiți slabi și respirați. Senzația de greață este, de asemenea, un factor persistent.

6. Durere de rinichi:

Rinichiul face parte integrantă din sistemul urinar și acesta este și locul ideal pentru apariția infecției. Chiar dacă cea mai mare parte a semnului infecției tractului urinar este legat de durerea abdominală, de multe ori s-ar putea să vă confruntați cu o ușoară durere la rinichi, care ar fi motivul creșterii bacteriilor din interior..

7. Durere pelvină:

Căutați simptome de infecție a urinei? Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome la femei în ceea ce privește infecția cu urină. Durerea din porțiunea pelviană este una dintre cauzele din spatele agitației legate de infecția cu urină. O mulțime de femei au suferit dureri în porțiunea pelviană și s-a justificat că motivul care stă la baza unei astfel de dureri este infecția cu urină. Nu se poate scăpa pur și simplu de asta instantaneu. Multe femei încă suferă de asta. Dacă durerea este severă, atunci este recomandat să consultați un medic. Durerea poate lua și câteva transformări dăunătoare, iar persoana care suferă de infecție cu urină ar putea fi nevoită, de asemenea, să fie internată în spital. Acesta este unul dintre cele mai vazute simptome ale infectiei cu urina.

8. Urină roșie:

Urina roșie este unul dintre cele mai posibile simptome ale infecției cu urină. Se va confrunta cu acest simptom special atunci când persoana respectivă are deja un fel de infecție predominantă în uretra. Germenul infecției urinare se poate răspândi cu ușurință în uretra și poate face ceva greșit în întreaga funcție urinară. Acestea pot fi motivele care stau la baza funcționării defectuoase a sistemului urinar și, de asemenea, poate transforma urina în roșu. Acest simptom este cel mai văzut la bărbați. Dintre toate simptomele infecției cu urină, acesta a fost considerat cel mai dureros. Oamenii suferă literalmente de asta. După ce urina devine roșie, nu mai este altceva de făcut decât să efectuați un apel de primejdie care să ducă la o clinică specializată unde medicii vă vor oferi soluții avansate pentru remedierea acestui simptom particular (acest lucru se va întâmpla numai atunci când medicamentul eșuează).

9. Cantitate mică de flux de urină:

Un alt simptom frustrant și destul de dureros al infecției cu urină este că atunci când cineva folosește baia pentru a urina nu există un flux adecvat de urină. Printre toate simptomele infecției cu urină, acesta este cel mai văzător și oamenii suferă cel mai mult de aceasta. Nu există aproape nici o ușurare de la acest simptom. Fluxul mic de urină poate fi extrem de dăunător pentru corpul cuiva. Nu permite ca toată urina stocată în interior să curgă simultan. Acest lucru poate duce la multe probleme renale. Germenii rămân înăuntru. Deși trebuie să faci alergări frecvente spre baie pentru a urina, există o penurie în fluxul de urină.

10. Urină cu miros puternic:

Chiar dacă urinați, atunci va fi miros neobișnuit în urină. Urina va avea un miros puternic, care este raportat ca fiind deranjant pentru unii oameni. Potrivit unor femei, prin acest simptom, ele pot determina cu ușurință că suferă de infecție cu urină. Acest simptom este unul dintre cele mai frecvente simptome ale infecției cu urină la bărbați.

Simptomele de urină discutate mai sus arată un lucru clar că, dacă infecția cu urină nu este rezolvată într-un anumit timp, atunci poate lua niște răsturnări și poate agrava starea cuiva. Cauzele din spatele apariției infecției cu urină permit, de asemenea, unei persoane să prevină apariția acestei infecții.