Cauze și simptome ale poliomielitei

Suntem cu toții familiarizați cu melodia captivantă care se joacă în fiecare an pe partea de sus a drumului către blocul dvs. cu o mică tarabă care vă cere să vă luați copiii și să le faceți fotografiile cu poliomielită pentru a evita alte probleme în viitorul apropiat. Această melodie atrăgătoare, într-o manieră de cântec, anunță importanța și informează părinții despre necesitatea unei împușcături împotriva poliomielitei pentru a evita boala și totuși mulți dintre noi nu știu exact ce este treaba cu poliomielita. Ori de câte ori vorbim despre poliomielită, primul lucru care ne vine în minte sunt membrele stricate care clipesc în fața ochilor noștri, dar aici, în acest articol, vor fi elaborate exact faptele poliomielitei și cauzele acesteia..

Denumirea medicală a poliomielitei este poliomielită care a avut multe distrugeri și distrugeri istorice în trecut și totuși, totuși la un nivel mult mai mic, este o afecțiune legată în primul rând de paralizarea membrelor. Acesta este un agent patogen viral, inclusiv boala în care virusul pătrunde în organism și face corpul gazda sa. Acum, de la coloana vertebrală la creier își începe efectele, iar consecințele ajung în paralizare, infecție și multe alte rezultate mortale. Cea mai mortală parte a bolii sale este că este o boală fără vindecare, în care vindecarea exactă trebuie încă formulată și perfecționată.

Acesta este motivul pentru care medicii și chiar societatea din zilele noastre au exercitat o presiune mare asupra încorporării vaccinării datorate poliomielitei la nou-născut. Aceasta este până acum singura, probabil, prevenire a poliomielitei. Aceste vaccinări vă asigură că copilul dvs. este ferit de ghearele poliomielitei, deoarece această lume nu vrea să repete epidemia de poliomielită cu care s-a confruntat SUA în anii 1952, unde 60.000 de oameni au căzut pradă furiei poliomielitei și peste 3000 dintre ei și-au pierdut viețile valoroase. Cu toate acestea, spre deosebire de anii anteriori, poliomielita acum, prin măsuri adecvate, a fost conținută și controlată în bine.

De atunci poliomielita a fost luptată energic până când a fost complet eradicată din emisfera vestică. Dar India, fiind o țară în curs de dezvoltare, încă se confruntă cu problemele poliomielitei, poate acum mai puțin decât cum a fost. Poate fi atribuit fie sărăciei, fie ignoranței părinților, dar oricum eradicarea poliomielitei este strict necesară.

Iată de ce sunt menționate câteva cauze care vă ajută să luptați împotriva poliomielitei:

Virusul poliomielitei:

Virusul responsabil pentru creșterea poliomielitei în corpul dumneavoastră este prima și cea mai importantă cauză a bolii. Acești viruși sunt viruși pe termen lung, adică nu prezintă efecte imediat. Prezența acestui virus poate trece neobservabilă pentru o săptămână bună sau două înainte de a începe să se impună asupra ta. Adesea, acest virus intră prin gură și apoi se dezvoltă în gât, coboară mai departe până la intestinele fragile, unde devine impuls pentru a se dezvolta mai mult. Odată ce a fost terminat, în câteva perioade scurte de timp, acesta afectează coloana vertebrală, sistemul nervos central și se îndreaptă spre creier.

Acesta este un proces treptat, pacientul fiind bolnav și mai bolnav de fiecare dată. În cele din urmă, afectează celulele creierului, provocând paralizie sau paralizarea mai gravă a părții corpului, în special a membrelor. Cea mai proastă parte este calitatea sa nevindecabilă, ceea ce o face mai dificilă pentru acești pacienți. Infirmitatea trebuie rezolvată pentru tot restul vieții lor.

Contagios:

Având în vedere motivul principal amănunțit aici, sunt câteva motive subsidiare. Poliomielita este puternic contagioasă, așa că lăsarea sub același acoperiș ca un pacient cu poliomielită are nevoie de îngrijire ridicată nu numai pentru pacient, ci și pentru tine. Virusul este transmis, de obicei, de către alimente și apă, astfel încât este de obicei o regulă că nu trebuie să împărtășim aceeași mâncare sau apă nici măcar ustensilele folosite de aceștia, cum ar fi farfuriile și paharele și paharele. De asemenea, trebuie să fii atent în timp ce împărtășești baia cu un pacient cu poliomielită, deoarece fecalele umane ale unei persoane infectate reprezintă o poartă puternică pentru virusul poliomielitei.

Sarcina:

Dacă sunteți o mamă care vă poartă copilul și suferiți în prezent sau sunteți suspect de poliomielită, sunt mari șanse ca și copilul dvs. să fie afectat de acest virus, deoarece acesta pleacă și prosperă în interiorul vostru. Bebelușul care se va naște împarte hrana și nutrienții mamei și, fără să știe, și virusul. Acest lucru ar putea provoca invalidarea și la copil, deoarece sistemul lor imunitar este acum este foarte slab. De asemenea, fiind o femeie însărcinată, sistemul imunitar ar putea oferi o mulțime de slăbiciune, așa că ar trebui evitat să trăiești sub același acoperiș ca un pacient cu poliomielită..

Există adesea anumite simptome ale poliomielitei cu efecte diferite:

Pre Polio:

Știți cum înainte de poliomielită există o perioadă scurtă în care nu sunteți afectat de virusul poliomielitei. Există anumite simptome în acest scurt timp care ar putea indica boala care urmează. Acestea variază de la dureri de cap severe până la senzație de greață, mai ales după ce ai mâncare în stomac. Virusul se dezvoltă în interiorul gâtului, astfel încât în ​​aceste două săptămâni s-ar putea să vă simțiți gâtul strâns și dureros, ceea ce face dificilă înghițirea. Un piept greu sau un disconfort sau o senzație copleșitoare de nesănătos sunt constante în această perioadă. Febra ușoară este cel mai frecvent simptom. Indiferent de cantitatea de medicamente pe care le faceți, dacă în a doua săptămână febra nu scade, veți avea nevoie cu siguranță de un control.

Amorțeală bruscă:

Acesta este momentul în care ați intrat în stadiul paralitic al poliomielitei, unde s-ar putea să simțiți adesea o senzație de amorțeală atât de rea, încât întregul loc ar putea fi paralizat pentru moment. Aceasta poate fi fie o paralizie gravă pentru tot restul vieții, fie doar un sentiment temporar.

Spasme severe:

Odată cu apariția bolii în stadiul său grav, pacientul va simți adesea un spasm muscular care se înrăutățește, împreună cu o durere confiscantă. Deseori, uneori se poate pierde sau paralizia musculară, ceea ce este cunoscut sub numele de atrofie musculară. Alteori este o rigiditate a locului atât de rea încât pierde mobilitatea deocamdată.