Ulei de cuișoare în timpul sarcinii

Sunteți o viitoare mamă sceptică care se întreabă dacă utilizarea uleiului de cuișoare în timpul sarcinii este sigură pentru dvs. și bebelușul dvs. sau nu? Știm cu toții numeroasele beneficii ale utilizării uleiului de cuișoare pentru sănătate. Cu toate acestea, sarcina poate face chiar și cele mai bune produse să reacționeze negativ cu corpul în schimbare. Uleiul de cuișoare poate afecta într-o manieră nedorită, cu efectele sale secundare în timpul sarcinii. Puteți folosi ulei de cuișoare când sunteți gravidă?

Cuisoarea este o planta iar uleiul de cuisoare este folosit ca medicament pentru diferite remedii casnice. Uleiul de cuișoare este utilizat în principal ca remedii pentru tratarea unor afecțiuni precum diaree, respirație urât mirositoare și hernie. Poate fi, de asemenea, utilizat ca o alternativă sigură pentru a vindeca afecțiuni precum greață, vărsături, indigestie, precum și gaze intestinale..

Ulei de cuișoare în timpul sarcinii

Ulei de cuișoare în timpul sarcinii:

Tipuri de ulei de cuișoare:

Există trei tipuri de ulei de cuișoare prezente pe piață pe care le puteți folosi pentru remedii acasă.

  • Ulei de muguri, care se obține din mugurii florali ai plantei de cuișoare.
  • Ulei din frunze, care se obține din frunzele plantei de cuișoare.
  • Ulei de tulpină, care se obține din tulpinile plantei de cuișoare.

Beneficiile uleiului de cuișoare:

  1. Uleiul de cuișoare are proprietăți antimicrobiene, antifungice, antiseptice și antivirale.
  2. Este un remediu mult mai popular și eficient pentru durerea de dinți.
  3. Este utilizat pe scară largă pentru a trata multe tulburări de sănătate, cum ar fi indigestie, tuse, astm, cefalee și stres.
  4. Cuisoarea în timpul sarcinii poate purifica sângele și vă poate menține sănătos.

Tratarea durerii de dinți în timpul sarcinii:

Pentru a vindeca durerea de dinți în timpul sarcinii, luați un cuișor întreg și mestecați-l încet. Uleiurile pe care le eliberează cuișoara se strecoară în dinții și gingiile dureroase și vă ajută să vă tratați durerea de dinți într-un mod sigur și natural. Chiar dacă uleiul de cuișoare este disponibil pe piață, este recomandabil să folosiți un cuișor. Mestecați nu mai mult de unul sau doi cuișoare pe zi. Odată ce uleiul de cuișoare este extras din cuișor, se simte o cantitate considerabilă de ușurare a durerii în mai puțin de o oră.

Efecte secundare posibile:

Administrarea unei supradoze de cuișoare în timpul sarcinii se poate dovedi foarte dăunătoare pentru sănătate. Vă poate afecta nu numai pe dvs., ci și pe copilul nenăscut. Poate afecta complicațiile în timpul sarcinii. Mai jos sunt menționate câteva dintre efectele secundare ale supra-consumului de ulei de cuișoare în timpul sarcinii.

1. Mai mult decât cantitatea recomandată de consum de cuișoare poate duce la dificultăți de respirație.

2. Un supradozaj poate crește semnificativ ritmul cardiac, făcându-vă astfel anxios și neliniștit.

3. Somnolența bruscă și senzația de somnolență nu sunt foarte rare în cazul consumului excesiv de ulei de cuișoare în timpul sarcinii.

4. Vă poate face să vă simțiți amețit și greață.

5. Este posibil să aveți un episod brusc de diaree.

6. Puteți dezvolta o durere în gât dacă aveți o cantitate considerabilă de ulei de cuișoare în timpul sarcinii.

7. Poate exista o senzație severă de arsuri la nivelul gurii și gâtului.

8. Cantități foarte mari de ulei de cuișoare pot provoca leziuni semnificative ale nervului și, prin urmare, pot declanșa multe schimbări în fiziologia bebelușului.

9. În cazuri extreme, poate duce și la sângerări la nivelul intestinului, precum și la insuficiență renală sau hepatică.

Ulei de cuișoare în timpul sarcinii - Efecte secundare posibile

Deci, puteți folosi ulei de cuișoare când sunteți gravidă? Uleiul de cuișoare, dacă este luat în cantitate moderată, are proprietăți imense pe bază de plante și beneficii pentru sănătate. Este un remediu eficient pentru durerile de dinți, miros urât și multe altele. Ar trebui să luăm opinia unui expert cu privire la cât de mult să consumăm și când. Dacă este luat în doze mari, este o amenințare gravă pentru sănătatea dumneavoastră. Consumul excesiv de ulei de cuișoare în timpul sarcinii poate fi extrem de periculos. În caz contrar, este considerat un remediu sigur pe bază de plante. Luați sfatul unui medic cu privire la consumul acestuia. Luați întotdeauna doze mici din acesta pentru a vă menține sănătos și a vă proteja copilul.