Parmezan în timpul sarcinii

Sarcina este o călătorie fascinantă în viața unei femei. Alimentația corectă în această perioadă este importantă pentru sănătatea mamei și a copilului ei. Cu toate acestea, în timpul sarcinii, o mamă însărcinată poate obține chiar pofte neobișnuite pentru anumite alimente. Unul dintre ele poate fi chiar parmezan. Dacă aveți aceeași poftă și trebuie să știți că femeile însărcinate pot mânca parmezan, continuați să citiți această postare pentru a obține răspunsuri satisfăcătoare. Parmezanul ca și alte forme de brânză este extrem de hrănitor și unul dintre superalimente în timpul sarcinii. Cu toate acestea, există unele soiuri de brânză care sunt marcate ca fiind nesigure pentru femeile însărcinate. Prin urmare, este important să fiți informat cu privire la alegerile pe care le faceți pentru a vă asigura o sănătate bună a bebelușului dumneavoastră în perioada de sarcină.

Parmezan în timpul sarcinii

Beneficiile brânzei parmezane în timpul sarcinii:

Parmezanul este o putere de calciu care este vitală pentru formarea oaselor și a dinților bebelușului în creștere. Este, de asemenea, un nutrient foarte important pentru mamele însărcinate. Deoarece fătul este total dependent de mamă pentru necesarul de calciu. Lipsa de calciu din organism poate duce la demineralizarea oaselor, crescând astfel riscurile de fracturi.

Parmezanul este o sursă bogată de proteine, care este foarte importantă pentru creșterea bebelușului. În plus, proteinele în timpul sarcinii ajută și la buna funcționare a sistemului circulator. Prin accelerarea producției de celule roșii din sânge.

Parmezan în timpul sarcinii 1

Riscuri asociate:

Majoritatea femeilor însărcinate caută răspunsul la care puteți mânca parmezan când sunteți gravidă? Acest lucru se datorează susceptibilității crescute la infecții bacteriene. Listeria este o bacterie foarte frecventă care se găsește în anumite tipuri de brânză și cauzează un prejudiciu grav sănătății mamei și a copilului ei. În timpul sarcinii, viitoarea mamă are un risc relativ mai mare de a contracta listerioză, deoarece sistemul ei imunitar este slăbit. S-a constatat că listerioza în timpul sarcinii poate duce la intoxicații alimentare și, în unele cazuri, chiar la avort spontan. Prin urmare, pentru a asigura siguranța sănătății bebelușului. Asigurați-vă că, în timp ce mâncați parmezan în timpul sarcinii, acesta este gătit corespunzător. Gătitul implică încălzirea brânzei brânzei și nu doar topirea. Acest lucru distruge urmele infecției cu listeria, dacă există, în brânza parmezană și o puteți adăuga în siguranță dieta obișnuită a sarcinii.

Infecția cu Listeria:

Diverse studii au arătat că infecția cu listeria este mai probabil să fie prezentă în brânzeturile obținute din lapte nepasteurizat. Prin urmare, acestea trebuie evitate în timpul sarcinii. Cu toate acestea, brânzeturile tari din lapte pasteurizat sau nepasteurizat sunt considerate sigure pentru femeile însărcinate. Deoarece sunt fierte la o temperatură foarte ridicată. Acest lucru este suficient pentru a ucide orice bacterie. Unele dintre tipurile de brânză pe care trebuie să le evitați în timpul sarcinii sunt:

• Brânzeturi moi precum brie albastră, Chaumes, cambozola, chevre, taleggio, pont l’eveque și vacherin fribourgeois.

• Brânzeturi nepasteurizate și moi, cum ar fi brânza de capră, torta del Casar, piramida și chabichou.

• Brânzeturi cu vene albastre, cum ar fi albastru Wensleydale, dolcelatte, bergader, roncal, tomme, albastru danez și Roquefort.

Parmezan în timpul sarcinii 2

Deci, ați aflat despre beneficii, precum și despre factorii de risc. Asociat cu consumul de brânză parmezan în timpul sarcinii. parmezanul este o sursă extrem de bună de vitamine și minerale esențiale. Este extrem de benefic pentru bebeluș și pentru mama ei. Prin urmare, adăugați cu generozitate brânză parmezan la alimente pentru a-i spori aroma, alături de a obține multiple beneficii pentru sănătate. Dacă aveți în continuare îndoieli cu privire la tipul de brânză de consumat în timpul sarcinii, nu ezitați să vă contactați medicul.