Lucruri de reținut în timp ce naști gemeni

A fi mamă este un motiv suficient pentru a vă bucura, dar dacă aflați că veți fi mamă a doi copii? Veți fi copleșiți de emoții, un sentiment mixt care vă amintește de toate responsabilitățile pe care le aveți pe umăr. Ei bine, atunci, în acest articol, vă vom oferi detalii despre lucrurile pe care trebuie să le amintiți când sunteți gravidă cu gemeni..

Nașterea gemenilor

Sarcina cu gemeni va ridica cu siguranță o mulțime de întrebări în mintea dvs. și pentru asta suntem aici. Prin acest articol sperăm să vă lămurim toate îndoielile pe care le-ați putea avea în minte. Dar în primul rând este că nu ar trebui să vă stresați. deoarece s-ar putea să nu fiți singura femeie care livrează gemeni și că există multe femei care au livrat deja gemeni cu succes.

Ce să-ți amintești înainte de a naște gemeni identici?

Dacă sunteți gravidă cu gemeni, timpul joacă un rol cu ​​adevărat crucial în viața dvs., deoarece puteți începe să vă așteptați bebelușii oricând între 33-38 săptămâni, care este considerat a fi timpul obișnuit pentru nașterea gemenilor și, prin urmare, pentru a evita haosul de livrare în ultimul moment poate rămâne bine organizat în prealabil.

Specialitatea sarcinii gemene este că, spre deosebire de sarcina unică, trebuie să petreceți câteva zile într-o îngrijire specială, deoarece unii dintre bebeluși ar putea avea nevoie de ea. -nasterea matura. Alegeți cel mai bun și mai sigur spital pentru bunăstarea bebelușilor dvs. și pregătiți un kit de supraviețuire pentru maternitate și alte lucruri necesare, cum ar fi rochii și alte lucruri pentru a vă ajuta pe dvs. și gemenii dvs. după naștere.

Cu toate acestea, simptomele travaliului gemelar sunt similare cu cele ale unui travaliu unic. Când bebelușii sunt suficient de maturi, își prind capul în pelvis, iar dopul de mucus se desface și apa se sparge. Cu toate acestea, în acest caz, contracțiile sunt frecvente, regulate și mai puternice..

Printre opțiunile de livrare twin există:

1. Nașterea vaginală

2. Cezariană

Nașterea vaginală:

Dacă intenționați, trebuie să vă planificați din timp cu medicul dumneavoastră discutând avantajele de a avea un copil prin această metodă și, de asemenea, descoperiți metodele de ameliorare a durerii după naștere și dacă scanarea cu ultrasunete a relevat poziția copilului dumneavoastră și dacă fătul este într-o poziție cu capul în jos, atunci ar trebui să optați pentru nașterea vaginală.

Lucruri de reținut în timp ce naști gemeni

Cezariana:

Cu toate acestea, dacă ați avut o operație cezariană în timpul primei sarcini, medicul nu vă va sfătui să faceți o naștere vaginală

Cu toate acestea, dacă ați avut o operație cezariană în timpul primei sarcini, atunci medicul dumneavoastră vă va sfătui probabil să faceți o naștere vaginală.

A. Pentru nașterea vaginală, după ce primul copil este născut, medicul ar verifica dacă este poziționat următorul copil. Dacă poziția corectă este intactă, apa dvs. se va sparge și al doilea copil se va naște atâta timp cât colul uterin este dilatat.

b. Puteți alege oricând să faceți o operație cezariană atâta timp cât nu există riscuri și complicații.

Desigur, timpul de recuperare nu este același cu cel al unei sarcini normale, totuși, nu ar trebui să fii nemulțumit de acest lucru din cauza modului în care copilul tău are un frate chiar de la naștere și ai doi copii care îți doresc atenția. Mândru că vei fi, nu te vei obișnui?