Fructe de mangostan în timpul sarcinii: cât de sigur este să consumi?

Mangostanul este bun pentru sarcină? Aceasta este o întrebare destul de obișnuită pe care o pun multe femei însărcinate pentru furnizorii de servicii medicale și pentru noi. Ceea ce este mai important pentru mame să fie nu este altceva decât o hrană nutrițională bună, îngrijirea și hrănirea creșterii fătului. Un stil de viață mai sănătos primește o importanță extraordinară în această fază, care este din nou dependentă exclusiv de mama care urmează să fie. Prin urmare, există mai multe alimente pe piață care sunt recomandate pe scară largă pe piață, care nu numai că sunt benefice, ci și ajută la împlinirea poftelor. Unul dintre acestea este fructul de mangostan, care este destul de frecvent în timpul sarcinii.

fructe de mangostan în timpul sarcinii

Ce este fructul de mangostan?

Mangostanul este un fruct exotic care se găsește predominant în sud-estul Asiei datorită climatului tropical de aici. Este denumită și „regina fructelor tropicale.” Este plină de substanțe nutritive care sunt benefice atât pentru mamă, cât și pentru fătul în creștere. Acest fruct seamănă cu un amestec ușor între piersică și portocală, care conferă gust acid și gust acid, acru. Acest fruct crește mai ales în sud-vestul Indiei și în zonele din Asia de Sud-Est.

Consumul de mangostan este sigur pentru sarcină:

Întrebarea obișnuită cu care se confruntă mai multe femei este că „mangostanul este bun pentru sarcină?” Înțelegem îngrijorarea. Da, este total sigur să consumați mangostan în timpul sarcinii. Cu toate acestea, ar trebui să mănânci cu cantități foarte limitate, în loc să consumi în exces în cantități uriașe. Există mai multe bogății nutriționale, de asemenea, în cadrul fructului, ceea ce îl face un avantaj și un plus în cazul în care are o cantitate limitată. De asemenea, vă ajută să vă protejați copilul de anomalii și malnutriție. Cu toate acestea, este esențial să discutați o dată cu medicul dumneavoastră, ca orice alte alimente, înainte de a începe să consumați.

Beneficiile nutriționale ale Mangostanului în timpul sarcinii:

După ce ați aflat despre aceste beneficii nutriționale multiple ale mangostanului, cu siguranță le veți lua în timpul sarcinii. Cu toate acestea, rețineți că ar trebui să aveți acest fruct în cantități foarte limitate, așa cum va prescris medicul, dacă este posibil.

A) Folat:

Folatul este un nutrient esențial pentru femei în timpul sarcinii și chiar și atunci când intenționează să conceapă. S-a constatat că o cană de mangostan oferă zilnic aproximativ 60 micrograme de folat. Conform mai multor tipuri de cercetări, s-a constatat că folatul la femeile însărcinate contribuie la reducerea riscului de dizabilități congenitale ale creierului și coloanei vertebrale cu aproape 50-70%.

B) Vitamina C:

Vitamina C este vitală în timpul sarcinii atât pentru mamă, cât și pentru copil. Mangostanul este puterea vitaminei C, care este vitală pentru funcționarea sistemului imunitar. Mai mult, ajută și la reducerea riscului de infecție la fătul în creștere.

C) Mangan:

Consumul unei cani de mangostan dă 0,2 mg de mangan care ajută la formarea cartilajului și a sistemului osos al bebelușului din uter. Mai mult, manganul prezent în mangostan oferă proprietăți antioxidante, care protejează fătul, precum și mama de orice deteriorare celulară.

D) Fibre:

Mangostanul are un conținut foarte ridicat de fibre care ajută la ameliorarea problemei constipației, rigidității în mișcările intestinului, care sunt experimentate de majoritatea femeilor însărcinate în timpul sarcinii. S-a constatat că o cană de mangostan oferă 3,5 grame de fibre.

Mangostan în timpul sarcinii

Beneficiile consumului de mangustan în timpul sarcinii:

Deși sunt prezentate mai sus elementele nutriționale prezente în fructul de mangostan, beneficiile de mangostan pentru sarcină sunt, de asemenea, acolo. Puțini dintre ei enumerați sunt aici.

1. Xantone:

Mangostanii posedă, de asemenea, un compus complex cunoscut sub numele de xantoni care posedă proprietăți anti-cancer. S-a constatat că acest compus previne creșterea celulelor canceroase în organism în timpul sarcinii.

Bunătatea mangostanului îl face, de asemenea, un remediu eficient pentru tratarea diabetului în mod natural. Proprietățile benefice din acesta ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge și, prin urmare, reduc remarcabil riscul de a dezvolta diabet în timpul sarcinii.

2. Previne anemia:

Pe lângă acestea, mangostanul este, de asemenea, cunoscut pentru a menține anemia departe. Bogăția sa de fier, acid folic, vitamina B12 și multe alte proprietăți medicinale ajută la reglarea celulelor sanguine, prevenind astfel anemia.

3. Controlează colesterolul și scade riscul de accident vascular cerebral:

De asemenea, este cunoscut faptul că promovează sănătatea cardiovasculară. Consumul de fructe de mangostan în timpul sarcinii poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor din sânge, datorită conținutului bogat de fibre. Acest lucru are potențialul de a crește fluxul sanguin în sistemul nervos și, astfel, de a controla apariția accidentului vascular cerebral și a atacului de cord. Cantitatea bună de potasiu din acesta este benefică în echilibrarea nivelului de sodiu și a tensiunii arteriale.

4. Sănătate mai bună a pielii:

Când aplicați suc de mangostan pe piele, veți vedea cum tratează eczema și acneea. Are proprietăți anti-bacteriene, antivirale și antiinflamatorii care vor ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii. De asemenea, vă menține nivelul ridicat de umiditate a pielii și, prin urmare, este protejat de orice fel de boli ale pielii.

5. Ajută la digestie:

Înlocuiți mâncarea nedorită cu mangostan sau suc de mangostan pentru a ajuta la o digestie mai bună. Are cantitatea potrivită de conținut de fibre care vă va ajuta să eliminați toxinele din corpul dumneavoastră.

6. Păstrează tuberculoza la distanță:

Studiile au arătat că consumul de fructe de mangostan în timpul sarcinii va inhiba și ucide tuberculoza Mtb sau Microbacterium, singura bacterie responsabilă de provocarea tuberculozei.

Mangostan în timpul sarcinii 2

Efectele Mangostanului în timpul sarcinii:

Fructul de mangostan, cu bogăția sa în valori nutriționale, este perfect pentru sănătatea femeilor însărcinate. Cu toate acestea, există anumite efecte secundare ale grupului, ceea ce ne face să vă recomandăm să consultați și să vă sfătuiți cu medicul înainte de a avea fructele. Este posibil să aveți insomnie, probleme de stomac, dureri sau greață și amețeli uneori în timp ce aveți acest fruct. Aceasta înseamnă că nu ți s-a potrivit și ți se recomandă să nu mai ai acest lucru imediat dacă ai experiență.

Cum să includeți mangostan în timpul dietei de sarcină:

Mangostanii pot fi folosiți imediat imediat după spălarea bine și tăierea lor în felii. Dieta cu mangostan și sarcină se referă în general la a avea fructe de mangostan separat. Mai mult, unii preferă să o transforme într-o salată cu alte fructe. De asemenea, puteți folosi fructele pentru a savura alături de alte deșerturi.

Sper că ai aflat despre bunătatea și beneficiile mangostanului pentru femeile însărcinate. Acum le puteți include în siguranță în dieta dvs., dar asigurați-vă că vă consultați medicul și să-i luați opinia înainte de mangostan în timpul perioadei de sarcină. Substanțele chimice care pot fi prezente în fructe nu pot face bine anumitor femei însărcinate, deoarece acestea pot interfera cu prescripția anumitor medicamente în acest timp. Consumul în limite va face ca mangostanul să fie bun pentru sarcină. Dar, la fel ca orice alt aliment, este întotdeauna bine să consultați medicul și să-i luați părerea înainte de a consuma anumite alimente.

Întrebări și răspunsuri frecvente:

Q1. Mangostanul este benefic pentru a rămâne însărcinată?

Răspuns: Fructele ca atare nu vă vor ajuta direct în timp ce încercați să rămâneți însărcinată. Cu toate acestea, datorită prezenței acidului folic, ajută în timpul sarcinii, deoarece previne anemia după producerea de suficiente globule roșii din sânge.

Q2. Consuma mangostan în condiții de siguranță în timpul alăptării?

Răspuns: Este întotdeauna sigur și bine să consultați și să primiți sfatul unui medic înainte de a avea fructele în timpul alăptării. Acest lucru se datorează faptului că fructul este în general bun și recomandabil să se mănânce în cantități limitate datorită valorilor bogate în nutriție din interior. Cu toate acestea, cazul poate varia în funcție de persoană.

Q3. Mangostanul este sigur pentru dieta bebelușului?

Răspuns: Dacă copilul dvs. are vârsta sub șase luni, atunci în general acest fruct nu este recomandat. Cu toate acestea, datorită prezenței unor valori ridicate de nutriție și a mai multor proprietăți de vindecare a bolilor, fructul este bun și pentru copii. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandat să luați sfatul medicului dumneavoastră înainte de administrarea corectă sau regulată.