Este importantă poziția bebelușului în timpul sarcinii?

Sarcina este, fără îndoială, cel mai fericit moment pentru o femeie, dar poate fi și un moment de extremă curiozitate și mult stres și anxietate. În timp ce așteptați un copil, mentalitatea femeii este într-o stare de haos total și există o mulțime de întrebări și îndoieli care vă trec prin minte.

Cel mai important este care ar trebui să fie poziția ideală a bebelușului dumneavoastră în timpul nașterii. În mod ideal, se spune că nașterile sunt mai ușoare atunci când copilul se află într-o anumită poziție în zona pelvisului înainte de naștere și, în mod ideal, atunci când capul copilului este îndreptat în jos. Cu toate acestea, înțelegerea diferitelor moduri în care poziționează bebelușul în uter vă va ajuta să clarificați multe dintre întrebările dvs..

poziția bebelușului în timpul sarcinii

1. Poziția anterioară:

Poziția anterioară este considerată cea mai bună poziție pentru bebeluș, deoarece are ca rezultat livrări mai ușoare. Poziția este că capul bebelușului este orientat în jos, iar partea din spate a capului este situată puțin în fața abdomenului dvs. Această poziție vă face munca scurtă și ușoară. În această poziție, bebelușul este puțin în interiorul bazinului tău. Poziția poate fi înțeleasă în general ca poziția în care bebelușul își poate flexiona cu ușurință gâtul și își poate introduce bărbia în piept. În această poziție, cea mai îngustă parte a capului se apasă în colul uterin, ceea ce facilitează livrarea.

Cea mai îngustă parte a capului vă apasă pe colul uterin, ceea ce vă ajută în timpul nașterii. Când bebelușul intră în pelvis în timpul nașterii, această poziție anterioară a copilului facilitează coborârea ușoară a acestuia.

În majoritatea cazurilor, bebelușii stau în această poziție.

2. Poziția posterioară a occiputului:

În acest caz, bebelușul dvs. este poziționat într-un mod în care spatele lui să fie orientat spre spate. Această poziție, denumită în mod obișnuit OP este denumită și poziția „spate în spate” a bebelușului.

Un dezavantaj major al acestei poziții este că forța de muncă în acest caz poate dura mai mult decât de obicei. Acest lucru se datorează în principal faptului că copilul tău a mințit strâns și nu reușește să-și împingă bărbia și să-l bage în piept. Acest lucru face ca poziția să fie incomodă și provoacă dureri de spate în timpul travaliului.

Principalele motive pentru care bebelușul se schimbă față de poziția tradițională sunt:-

A. Forma și tipul bazinului:

Dacă forma pelviană este deviată de la runda obișnuită, este posibil ca copilul dvs. să se așeze în zona largă a pelvisului, care îi permite capului să se potrivească cu ușurință.

b. Mod de viata:

O mulțime de mișcare ar putea determina pelvisul să se întoarcă înapoi, ducându-vă copilul într-o poziție incomodă.

Pentru a evita același lucru, este important să faceți activități fizice și să vă antrenați, deși cu acordul medicului dumneavoastră. Încurajează-te să te simți mai motivat să dai naștere unui copil sănătos și nu te va opri. Poziția modului în care se naște copilul dvs. este, desigur, importantă, totuși asigurarea siguranței acestora prin conducerea unui stil de viață corect nu este prea dificilă.

Cu siguranță putem spera că indicatoarele enumerate vă vor elimina majoritatea îndoielilor cu privire la poziția copilului dumneavoastră în timpul nașterii și dacă este importantă. Discutați cu ginecologul înainte de a vă răsfăța cu orice activitate care implică o mulțime de mișcare, inclusiv antrenamente, deoarece acestea ar putea afecta modul în care copilul dumneavoastră este plasat în pântecul dumneavoastră..