Cuișoare în timpul sarcinii (Laung): mituri, beneficii și efecte secundare

Cuisoarea este un condiment aromat, aromat alimentar, care este folosit abundent în preparatele alimentare indiene. Are, de asemenea, mai multe utilizări medicinale, dar este posibil să fiți îndoieli cu privire la utilizarea sa în timpul sarcinii. Nu există niciun rău în consumul ocazional de cuișoare în timpul sarcinii, dar asigurați-vă că nu vă suprasolicitați acest condiment. Totuși, vă ajută întotdeauna să vă consultați medicul pentru sfaturi corecte în prealabil.

Cuisoare în timpul sarcinii

Sarcina este, în mod evident, un moment extrem de precaut pentru toate mamele, care nu vor nimic mai mult decât să-și păstreze sănătatea copilului. Așadar, dacă tocmai ați înghițit o mână de cuișoare și acum căutați frenetic ajutor pe internet, nu vă panicați! Dacă doriți mai multe informații despre cât de periculos ar putea fi pentru trimestrul dvs., sarcina și viitorul dvs., ați dat clic pe articolul potrivit.

Beneficiile cuișoarelor în timpul sarcinii:

Se știe că cuișoarele au numeroase beneficii pentru sănătate în timpul sarcinii. Câteva dintre cele mai importante sunt enumerate mai jos. (1)

1. Cuișoarele sunt bogate în antioxidanți, care întăresc sistemul de reparare a corpului și cresc imunitatea pentru a preveni infecțiile în timpul sarcinii.

2. Există o mulțime de minerale în cuișoare, cum ar fi mangan, sodiu, calciu și, în cele din urmă, fosfor. Dezvoltarea sănătoasă a copilului nenăscut este, cu siguranță, dat de saltul de care are nevoie aceste suplimente.

3. Următorul lucru cel mai bun despre cuișoare este fibra bogată în dietă pe care o conține. Conținutul ridicat de fibre din cuișoare ajută la combaterea problemelor intestinale, cum ar fi indigestia și constipația, care sunt extrem de frecvente în timpul sarcinii. Deci, faceți o practică să includeți câteodată cuișoare la mâncarea pe care o consumați.

4. Pentru a elimina necazurile de răceală, febră și gripă, medicina antică a adăugat din bucățile de cuișoare din timpuri imemoriale.

5. Durerile articulare și umflăturile sunt la fel de frecvente în timpul sarcinii și, spre bucuria dvs., flavonoidele găsite în cuișoare acționează ca o sursă excelentă de agenți antiinflamatori.

6. Cuișoarele conțin acizi grași omega 3 din abundență, ceea ce este esențial în promovarea dezvoltării sănătoase a sistemului nervos al bebelușului.

7. Cuișoarele conțin, de asemenea, cantități mici de vitamina E și K.

Efectele secundare ale cuișoarelor în timpul sarcinii:

Consumul de pulbere de cuișoare este, în general, considerat sigur în timpul sarcinii, se pot observa câteva efecte secundare, mai ales cu utilizarea uleiului de cuișoare.

1. Uleiul de cuișoare, dacă este ingerat într-o cantitate mare, stimulează uterul și crește contracțiile. Acest lucru duce la travaliul prematur și la nașterea prematură.

2. Unele persoane sunt alergice la cuișoare. Consumul de cuișoare la astfel de persoane s-ar putea dovedi extrem de periculos în timpul sarcinii.

3. Consumul de cuișoare în exces poate duce, de asemenea, la probleme intestinale și gastrice, cum ar fi diaree, sângerări intestinale, greață și vărsături.

4. Ingerarea excesivă de ulei de cuișoare poate predispune la convulsii în timpul sarcinii.

5. Consumul excesiv de cuișoare în timpul sarcinii poate provoca dureri abdominale și, în cazuri extreme, poate provoca insuficiență hepatică și renală.

6. Evitați aplicarea topică a uleiului de cuișoare, deoarece ar putea duce la alergii cutanate.

Cum se utilizează cuișorul în timpul sarcinii?

1. Fierbeți câteva cuișoare în apă și inspirați aburul pentru a scăpa de nasul înfundat.

2. Mănâncă un cățel sau două după mese pentru a crește digestia.

3. Faceți ceai de cuișoare fierbând cuișoare în ceai și ingerați-l pentru a reduce bacteriile orale și pentru a îmbunătăți digestia.

4. Utilizarea uleiului de cuișoare intern sau local trebuie limitată în timpul sarcinii.

Sfaturi și precauții pentru folosirea cuișorului în timpul sarcinii:

  • Nu uitați că este recomandabil să stați departe de orice fel de suplimente. De la ulei de cuișoare la medicamente pe bază de plante de cuișoare; nimic nu este sigur cu riscul de falsificare pe care îl prezintă aceste produse. Motiv pentru care trebuie să rămâi în întregime cu cuișorul brut pe care îl aduci acasă.
  • Deoarece multe femei se plâng de contracții uterine la aportul de cuișoare, consultarea medicului dumneavoastră despre câte dintre acestea ar trebui să le includeți în aport ar fi o mișcare inteligentă.
  • Abțineți-vă de la utilizarea uleiului de cuișoare pentru a trata afecțiuni minore, cum ar fi durerile de dinți în timpul sarcinii.
  • Aplicarea uleiului de cuișoare pe piele trebuie evitată în timpul sarcinii, deoarece ar putea provoca reacții alergice.
  • Asigurați-vă că ingerați cuișoare cu moderare în timpul sarcinii pentru a evita orice complicații sau pericolul travaliului prematur.

Deci, este periculos să mănânci un cuișor sau două? Deloc, de fapt, are partea sa de beneficii în timpul sarcinii. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că se află bine în zona de siguranță. Cuisoarele în ansamblu nu duc la avort spontan, dar sângerările și contracțiile se întâmplă – care se întâmplă numai atunci când consumați cu mult peste nivelurile normale de aport. Dacă primiți un semnal verde de la medicul dumneavoastră, nu există absolut nici un rău dacă vă răsfățați cu mâncarea preferată din când în când. Bucurați-vă!

Întrebări și răspunsuri frecvente:

Q1. Este sigur ceaiul de cuișoare în timpul sarcinii?

Răspuns: Ceaiul de cuișoare este în mare parte sigur în timpul sarcinii, atunci când este consumat în cantități mici. Adăugarea cuișoare pudrate este mult mai sigură decât adăugarea uleiului de cuișoare la orice preparat. Rămâneți în siguranță și beți ceai de cuișoare cu măsură.

Q2. Este sigur cățelul în timpul alăptării?

Răspuns: Dacă ingerați un cuișor sau doi, acesta nu afectează prea mult alăptarea. Cu toate acestea, ingestia de mai sus ar putea duce la tulburări de stomac la nou-născut. Prin urmare, nu vă suprasolicitați condimentul preferat în timpul alăptării.

Q3. Poate fi folosit uleiul de cuișoare pentru tratarea durerilor de dinți în timpul sarcinii?

Răspuns: Este mai bine să vă abțineți de la utilizarea uleiului de cuișoare sub orice formă pentru a trata afecțiuni minore în timpul sarcinii.

Q4. Ce formă de cuișoare este cea mai sigură pentru consum în timpul sarcinii?

Răspuns: Cuișoarele sunt cel mai bine ingerate crude sau sub formă de pulbere. Abțineți-vă de la utilizarea uleiului de cuișoare cât mai mult posibil.

Declinare de responsabilitate: Vă rugăm să rețineți că toate informațiile din acest articol sunt destinate exclusiv scopurilor educaționale. Nu este menit a fi interpretat și nici nu înlocuiește sfatul medicului. Dacă doriți să includeți cuișoare în dieta dvs. în timpul sarcinii, asigurați-vă că vizitați medicul pentru informații adecvate despre aceasta.