Consumul de cantalup în timpul sarcinii – sigur sau nu?

Consumul unei diete sănătoase și hrănitoare este foarte important pe tot parcursul sarcinii și, prin urmare, fructele și legumele formează o parte esențială a dietei sarcinii. Pepenii sunt cele mai bune fructe pe care le aveți în timpul verii, deoarece dau un efect de răcire și sunt sărace în calorii. Muschiul sau Kharbuja, așa cum se numește în mod normal, este un superaliment bogat în diferiți nutrienți esențiali pentru sarcină și săraci în calorii. Există multe alte nume de muskmelon, cum ar fi Cantaloupe, pepene dulce și rockmelon. Citiți aici pentru a afla diferitele beneficii și efecte secundare ale consumului de kharbuja în timpul sarcinii, împreună cu valoarea sa nutritivă și alte fapte interesante.

Cantalup în timpul sarcinii - sigur sau nu

Sarcina este o perioadă în care trebuie să fii extrem de precaut cu privire la ceea ce mănânci și la ce ar trebui să eviți. Nu este vorba doar despre tine; este vorba și despre bebeluș și orice mâncați îl afectează direct și pe bebeluș.

Dacă ți-ar fi plăcut să mănânci meleag și ai gustat-o ​​înainte de a fi însărcinată, este încă sigur în timpul sarcinii? Să vă ajutăm! Pentru a ști dacă este recomandabil cantalupul în timpul sarcinii, citiți postarea de mai jos.

Ce este Cantaloupe?

Cantalupul este un fruct cu aspect de pepene galben, care este dulce. Se numește și cu alte nume, cum ar fi Kharbuja, pepene galben, pepene galben, pepene galben și melon.

Este sigur să mănânci cantalup în timpul sarcinii:

Cantalupul este o sursă de substanțe nutritive esențiale pentru sarcină, iar consumul de mușchiel are beneficii considerabile în timpul sarcinii. Consumul de pepene verde singur este foarte sigur în timpul sarcinii. Cu toate acestea, există o bacterie numită Listeria care se găsește uneori pe suprafața exterioară a muschelonului, care, dacă nu este spălată corect, uneori poate pătrunde în interior și poate provoca complicații severe în timpul sarcinii. Acesta este motivul pentru care uneori oamenii sfătuiesc să evite să mănânce pepene verde în timpul sarcinii. Muschiul, în sine, nu dăunează sarcinii.

 • Sarcina necesită adăugarea multor fructe și legume în dieta ta, pentru a furniza toți nutrienții necesari. Acești nutrienți sunt obligatorii pentru buna dezvoltare a bebelușului.
 • Cantalupul este cunoscut pentru bogatele sale valori nutritive. În timp ce majoritatea medicilor vor da un semnal verde consumului său, trebuie să fii atent înainte de a mânca cantalupuri. Cantalupul ca fruct nu vă va face rău pe dumneavoastră sau pe copilul nenăscut, dar anumite bacterii care cresc pe suprafața sa exterioară pot fi un motiv de îngrijorare atât pentru mamă, cât și pentru copil.
 • Bacteriile pot provoca boli grave. Astfel, trebuie să vă adresați cu atenție medicului dumneavoastră și să întrebați dacă este sigur să consumați cantalup în timpul sarcinii sau este recomandabil să renunțați la acesta pentru câteva luni.

Valorile nutriționale ale Kharbuja în timpul sarcinii:

Următoarele sunt nutriția găsită în consumul a 100g de Kharbuja.

        Valoarea nutrițională

 • Energie 34Kcal
 • Carbohidrați 8,6g
 • Proteine ​​0,84g
 • Grăsime 0,19 g
 • Zahăr 7,86g
 • Fibra dietetică 0,9g
 • Tiamina (B1) 0,017 mg
 • Riboflavină (B2) 0,026 mg
 • Niacină (B3) 0,734 mg
 • Acid pantotenic (B5) 0,105 mg
 • Piridoxină (B6) 0,072 mg
 • Folates 21ug
 • Colină 7.6mg
 • O Vitamina A 3382IU
 • A doua vitamina E 0,05 mg
 • Vitamina C 36,7 mg
 • Vitamina K 2,5 mcg
 • Potasiu 267mg
 • Sodiu 1 mg
 • Cupru 41ug
 • Calciu 9mg
 • Fosfor 15mg
 • Fier 0,21 mg
 • Zinc 0,18 mg
 • Magneziu 12mg
 • Mangan 0,041mg

Beneficii de mușchi în timpul sarcinii:

Muschiul este un superaliment natural foarte sănătos pentru femeile însărcinate. Următoarele sunt diferitele beneficii ale Kharbuja în timpul sarcinii

1. Controlează creșterea în greutate în timpul sarcinii:

Cantalupele au foarte puține calorii și, prin urmare, nu se adaugă la greutate în timpul sarcinii, menținându-vă în formă și sănătos. Mă face să mă simt plin fără să-ți cresc greutatea, ceea ce este exact ceea ce este necesar și dorit de tine. Vă puteți bucura de acest fruct delicios fără griji cu privire la obezitate și forma dumneavoastră!

2. Sursă bogată de vitamina A:

Cantalupul conține vitamina A din abundență. Vitamina A transformă alimentele în beta-caroten, care este extrem de crucial pentru dezvoltarea vederii bebelușului. De asemenea, previne orice dizabilități congenitale la copil și susține creșterea sănătoasă a inimii, plămânilor, rinichilor și oaselor copilului.

3. Sursă bogată de potasiu:

Potasiul nutritiv este un excelent indicator al tensiunii arteriale, iar cantalupul este bogat și în potasiu. Acest lucru îl face un regulator al tensiunii arteriale, care este o necesitate în timpul lunilor de sarcină.

4. Bogat în acid folic și alte vitamine din complexul B:

În afară de nutrienții menționați mai sus, Cantalupul este încărcat cu alți nutrienți, cum ar fi acidul folic, vitaminele din complexul B, cum ar fi B1, B3, B5 și B6. Acidul folic, în special, ajută la prevenirea defectelor tubului neural la copil.

5. Previne anemia:

În timpul sarcinii, există o nevoie constantă de aprovizionare cu oxigen a bebelușului și, prin urmare, fluxul sanguin ar trebui să fie foarte bun. Cuantumul ridicat de fier prezent în mușchiul asigură menținerea nivelului de hemoglobină și mama nu devine anemică.

6. Fosforul ajută la contracția musculară:

Fosforul ajută la contractarea mușchilor activi care ajută la travaliu. De asemenea, ajută la coagularea sângelui, la conducerea nervilor, la repararea țesuturilor și la funcția inimii.

7. Proprietăți anticoagulante:

Muschiii au anticoagulante abundente care acționează ca diluanți ai sângelui și ajută la prevenirea formării oricăror tipuri de cheaguri de sânge.

8. Combate infecția:

Sursa bogată de vitamina C crește imunitatea organismului și ajută la combaterea infecțiilor obișnuite precum tuse, răceală, gripă etc. în timpul sarcinii. De asemenea, beta-carotenul ajută la combaterea diferitelor boli care pun viața în pericol, inclusiv a cancerului.

9. Tratează constipația:

Conținutul ridicat de lichid din mușchiul ajută la menținerea corpului hidratat și previne pierderea de electroliți din corp. De asemenea, proprietatea lichidului de răcire ajută la menținerea temperaturii în interiorul corpului și menține refluxul acid. Acest lucru oferă o ameliorare considerabilă a constipației, care este o problemă majoră în timpul sarcinii.

10. Îmbunătățește digestia:

Natura fibroasă a muschelonului îmbunătățește sistemul digestiv și menține la distanță diverse probleme digestive, cum ar fi arsurile la stomac, gazele, aciditatea etc..

Efectele secundare ale pepenelui dulce în timpul sarcinii:

Nu există efecte secundare în consumul de fructe de pepene verde. Cu toate acestea, următoarele sunt posibilitățile dacă fructele nu sunt spălate corespunzător înainte de consum.

1. Riscul de listerioză:

Listerioza este un tip de intoxicație alimentară care apare atunci când alimentele au fost contaminate de bacteriile Listeria monocytogenes (L. monocytogenes). Listerioza în timpul sarcinii poate duce la naștere mortală, avort spontan și naștere prematură. De asemenea, poate provoca infecții și numeroase malformații congenitale la nou-născut.

Bacteria listeria se găsește în coaja melonului (capacul exterior) și nu în interiorul fructului. Cu toate acestea, dacă fructul nu este spălat corect, există șanse ca această bacterie să poată călători în interior și să provoace listerioză.

2. Reziduuri de pesticide:

Cantalupurile rețin majoritatea pesticidelor care sunt utilizate pe acestea în ferme. Acest lucru poate provoca alergii datorate sensibilității corpului în timpul sarcinii.

Metode de siguranță pentru consumul de mușchi în timpul sarcinii:

Muschiul singur este un fruct foarte sigur și nutritiv pentru consum în timpul sarcinii. Trebuie doar să fim puțin prudenți și putem evita cu ușurință posibilele efecte secundare. Următoarele sunt cele mai sigure metode pe care să le întreprindeți înainte de a consuma pepene verde pentru femeile însărcinate.

 • Înmuiați muschelonul în apă cu cel puțin 2 ore înainte de a-l tăia. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de orice bacterie listerioză, precum și de pesticide care ar putea fi pe suprafața muschelonului.
 • Spălați frumos coaja de pepene verde sub apa curentă de la robinet.
 • Spălați-vă mâinile în mod corespunzător înainte de a tăia mușchiul spălat.
 • Mănâncă pepenele galben imediat după tăiere și evită frigiderul pentru o perioadă lungă de timp.

Muschiul este un fruct foarte sănătos și sigur pentru consum în timpul sarcinii. Trebuie să fim puțin atenți în manipularea fructelor, mai ales în timpul sarcinii, ceea ce va elimina șansele de a prinde infecția. Valoarea nutrițională a muschelonului este atât de mare încât cu greu îți permiți să ratezi adăugarea acestuia în dieta ta. Cu toate acestea, consultați-vă medicul cu privire la consumul acestuia în timpul sarcinii dacă sunteți alergic la fructe.

Întrebări și răspunsuri frecvente:

Î1: Semințele de cantalup sunt sigure de mâncat în timpul sarcinii?

Răspuns: Semințele de melon sunt nu numai sigure, ci și foarte sănătoase și bune pentru sarcină. Semințele ajută la eliminarea oricărui tip de viermi intestinali din corp. De asemenea, ajută la ameliorarea stresului. Astfel, Kharbuja este bun pentru sarcină, inclusiv pentru semințe.

Î2: Pot bea suc de pepene galben în timpul sarcinii?

Răspuns: Sucul de pepene galben este la fel de bun și sănătos de consumat în timpul sarcinii, la fel ca și fructele sale suculente. Se poate bea suc în siguranță în timpul sarcinii.

Î3: Consumul de mușchi în timpul sarcinii devreme, sigur sau nu?

Răspuns: Consumul de pepene verde în timpul sarcinii timpurii este absolut sigur. De fapt, acidul folic și alte vitamine prezente în mușchiul ajută la prevenirea oricăror defecte congenitale neuronale la copil, care este cel mai frecvent în timpul sarcinii timpurii..