Constipație în timpul sarcinii

„Miraculos” este un termen foarte comun care este folosit pentru a descrie sarcina și nașterea copilului. Cele nouă luni petrecute de o femeie așteptându-și copilul pot fi puțin dificile. Dieta unei femei se schimbă în timpul sarcinii, la fel și digestia. Constipația este o problemă de digestie foarte obișnuită cu care se confruntă mamele în așteptare.

În timpul sarcinii, corpul femeii se schimbă pentru a se adapta la creșterea adecvată a unui copil. Mâncarea pe care o consumați oferă substanțe nutritive atât corpului mamei, cât și copilului.

Constipația are loc astfel încât tu și bebelușul dvs. să obțineți mai mulți nutrienți și apoi schimbarea treptată a uterului exercită presiune asupra mișcărilor intestinale, ceea ce duce la constipație.

Mai sunt câteva motive care duc la constipație la o mamă în așteptare, care sunt menționate mai jos.

constipație-în timpul sarcinii

Cauze pentru constipație în timpul sarcinii.

  • Efectele secundare ale medicamentelor pe care le luați pot duce la constipație.
  • Nivelul crescut de stres.
  • Este posibil ca modificarea dietei să nu fie compatibilă, ducând astfel la constipație.
  • Aportul mai mic de lichid pe care îl luați.
  • Nivel mai ridicat de consum de lichide deshidratate, cum ar fi alcoolul (care este recomandabil să nu fie consumat în timpul sarcinii), cafea și ceai.
  • Somn insuficient.
  • Unele boli precum diabetul, accidentul vascular cerebral, uremia, sclerodermia, boala Parkinson și multe altele.

Constipația durează zile, dar asta nu înseamnă că trebuie să te ocupi de asta timp de nouă luni. Există remedii care vă ajută să ușurați problema și să evitați temerile de constipație în timpul și după sarcină. Unele dintre remediile care ajută la ameliorarea constipației sunt enumerate mai jos.

Alimentele prăjite și uleioase sunt foarte atractive și gustoase, dar ar trebui să le evitați pentru a preveni constipația.

Fructele purgative, cum ar fi portocalele, bananele, pepenii, strugurii și ajută la tratarea constipației, deoarece sunt bogate în fibre și sunt suculente și conțin o cantitate imensă de lichide.

Consumul de multe lichide ajută la menținerea deshidratării la distanță, ajutând astfel la mișcarea lină a intestinelor.

Mersul și exercițiile fizice ajută, de asemenea, la digestia totală a aportului de alimente, prevenind astfel arsurile la stomac și aciditatea, care includ și constipația, evacuarea rectului complet.

Dacă cojile de psyllium, semințele de platină sunt luate în mod regulat, atunci ajută la controlul constipației.

Consumul de papaya ajută, de asemenea, la menținerea sub control a constipației, deoarece conține acid peptic, care este un bun remediu pentru constipație.

În mod normal, ceaiul îți deshidratează corpul, dar ceaiul de ghimbir ajută la controlul constipației.

Întrucât sarcina este un moment foarte special în viața unei femei, ea ar trebui să fie foarte atentă. Și din moment ce constipația este o parte a sarcinii, ar trebui să fiți conștienți de unele dintre ceea ce nu trebuie să faceți pentru a evita constipația. Iată o listă cu câteva opțiuni de nefericit utile în timpul sarcinii.

Fără băuturi carbogazoase.

Evitați uleiul de aloe vera, uleiul de ricin și triphala ar trebui evitate chiar dacă sunt purgative naturale, deoarece utilizarea acestor uleiuri poate face copilul hiperactiv.

Nu utilizați niciodată niciun fel de medicamente fără consultarea medicului dumneavoastră, altfel ar putea dăuna fătului din uter.

Chiar dacă constipația nu este o problemă foarte gravă în timpul sarcinii, de obicei poate fi indicația unei probleme diferite. Dacă aveți dureri abdominale alternante cu diaree sau observați că treceți sânge sau mucus cu scaunul, este recomandabil să vă adresați imediat medicului dumneavoastră. De asemenea, trecerea unui scaun dur sau tensionarea în timpul mișcării intestinului poate duce la hemoroizi care sunt venele umflate în zona rectală.

În general, constipația sarcinii este un simptom precoce al sarcinii. Chiar și așa, majoritatea femeilor se confruntă cu constipație legată de sarcină în etapele ulterioare ale sarcinii. Indiferent când vă confruntați cu constipație în timpul sarcinii, nu intrați în panică și urmați acești pași sau cel mai bine, consultați-vă medicul, la urma urmei, nu ați dori să provocați niciun rău copilului drag.