Cele mai multe vaccinuri cruciale pentru femeile gravide

Este esențial să mănânci corect și să faci mișcare în timpul sarcinii. Dar există un alt lucru pe care trebuie să vă concentrați și anume vaccinurile. Vaccinurile sunt utilizate pentru imunizarea împotriva bolilor și bolilor care pot prinde o mamă însărcinată și copilul nenăscut într-un ritm foarte rapid. Pe de altă parte, există și vaccinuri administrate pentru a vă asigura că femeia însărcinată are substanțe nutritive. În cazul în care dieta ei nu reușește să-i ofere asta. În timp ce majoritatea populației este de acord că vaccinurile sunt cruciale pentru o viață sănătoasă. Mulți dintre ei încă nu sunt siguri de acest lucru. Să discutăm despre vaccinurile pentru femeile însărcinate.

vaccinuri pentru gravide

Sunt vaccinurile sigure în timpul sarcinii?

Da, administrarea anumitor vaccinuri în timpul sarcinii este sigură, dar nu toate. Luați vaccinurile necesare cât mai devreme posibil. Deoarece potrivit profesioniștilor care iau la timp vaccinuri / vaccinuri, vă puteți asigura că aveți o sarcină sigură. Fără a vă afecta sănătatea personală sau bebelușii. Deși există anumite vaccinuri care nu pot fi administrate în timpul sarcinii. Dar sunt importante pentru a menține o sănătate stabilă, acestea ar trebui să fie date în avans.

Vaccinuri de luat înainte de sarcină:

În timpul sarcinii, corpurile noastre răspund nevoilor a două ființe umane în loc de una. Ceea ce înseamnă că orice și tot ceea ce ne afectează va afecta întotdeauna fătul. Chiar și bolile obișnuite pot provoca leziuni majore corpului.

În copilărie, când ne naștem, este o constrângere să ne vaccinăm pentru anumite boli. Adesea, părinții pot pierde anumite vaccinuri. În timp ce, în alte cazuri, sistemul de sănătate se dezvoltă constant, persoanele care sunt cu toții mari pot evita anumite vaccinuri. Oamenii cu concepții greșite trebuie să fie siguri că. Deși, dacă intenționați să rămâneți gravidă, vă recomandăm să luați aceste vaccinuri înainte de sarcină.

 • Vaccin împotriva rujeolei
 • Vaccinul împotriva oreionului
 • Vaccin împotriva rubeolei
 • Vaccin împotriva varicelei
 • Vaccin împotriva virusului papiloma

Lista vaccinurilor pe care le pot primi în timpul sarcinii:

Doar în timpul sarcinii, se administrează puține vaccinuri care sunt complet necesare pentru a avea o perioadă sigură de sarcină. De ex. vaccinul antigripal este administrat în principal pentru a evita contractarea oricărui tip de gripă comună. Gripa poate provoca febră, răceală, tuse și apoi alte câteva probleme care pot provoca suferință mamei așteptate. Astfel, un vaccin antigripal în timpul sarcinii, în special în lunile noiembrie-martie, este foarte important. De asemenea, este importantă perioada de sarcină a vaccinului împotriva tusei convulsive. Dar puteți lua în schimb vaccinul Tdap, care este un vaccin antitetanic în timpul sarcinii, administrat între 27 și 36 de săptămâni de,

 • Vaccinuri împotriva gripei (gripă)
 • Sarcina vaccinului Tdap (toxoid tetanic, toxoid difteric redus și pertussis celular)

Ce vaccinuri pot / ar trebui să evite femeile însărcinate:

Ca sugari, începem să ne vaccinăm pentru a evita orice boală sau boală. Vaccinul împotriva hepatitei B în timpul sarcinii, vaccinul împotriva poliomielitei în timpul sarcinii sunt anumite vaccinuri care nu pot fi administrate atunci când fătul este încă în interiorul corpului. Aceste vaccinuri pot fi administrate direct bebelușului numai după nașterea acestuia.

Fiecare adult are o diagramă la care se referă pentru a verifica vaccinurile cărora li s-au administrat sau le-au fost administrate în stadiul incipient al vieții lor. Pierderea oricăruia dintre aceste vaccinuri poate afecta sănătatea. Oricare dintre aceste vaccinuri trebuie administrat numai înainte sau după perioada de sarcină, administrarea acestora în timpul sarcinii poate avea efecte secundare. Vaccinul împotriva rujeolei în timpul sarcinii, vaccinul împotriva rubeolei este preferabil să fie utilizat înainte de sarcină sau după aceea, iată celelalte vaccinuri pentru femeile gravide de evitat,

 • Vaccin împotriva rubeolei
 • Vaccin împotriva rujeolei
 • Vaccin împotriva varicelei
 • Vaccinul împotriva oreionului

Efecte secundare care pot apărea pentru a obține vaccinuri pentru femeile gravide:

Vaccinurile pentru femeile gravide sunt adesea injectate pentru a pune sistemul imunitar în starea potrivită pentru a combate anumite boli și boli. Vaccinările pot avea efecte secundare minore care pot dura câteva zile, deoarece corpul durează. În unele situații să te obișnuiești cu invazia vaccinului în organism. Unele dintre efectele secundare comune care pot apărea după vaccinare sunt,

 • Roșeață sau umflături în mâna în care a fost administrat vaccinul.
 • Febra usoara
 • Ameţeală
 • Durere de cap
 • Oboseală
 • Dureri articulare și musculare
 • Tremurând

Bucuria sarcinii este incomensurabilă, dar împreună cu această fericire apar multe responsabilități, iar vaccinarea în timpul sarcinii este una dintre aceste responsabilități. Sănătatea ta și a copilului trebuie să fie în cele mai bune condiții. Astfel, nu pot apărea complicații viitoare sau prezente. Așadar, încercați întotdeauna să vă consultați ginecologul și să țineți evidența tuturor vaccinurilor pe care le primiți.

Întrebări și răspunsuri frecvente:

1. Poate un vaccin să-mi rănească copilul nenăscut?

Da, vaccinurile precum vaccinul împotriva rujeolei, vaccinul contra rubeolei, vaccinurile împotriva varicelei etc., în timpul sarcinii pot avea un impact asupra corpului mamei însărcinate, precum și asupra copilului nenăscut. Aceste vaccinuri au potențialul de a infecta / dăuna copilului nenăscut dacă sunt primite în timpul sarcinii.

2. De ce vaccinuri am nevoie după naștere?

Mamele care au născut recent își pot verifica cardurile de sănătate pentru a primi vaccinurile lipsă pe care nu le-au primit. Medicii trec, în general, printr-un proces amănunțit. Vaccinați copilul și creați un card de sănătate cu instrucțiuni și date care să o ajute pe noua mamă în planificarea lucrurilor.

3. Plănuiesc să călătoresc în timpul sarcinii, ar trebui să iau vaccinuri?

Este recomandabil să vă contactați medicul și apoi să planificați lucrurile în avans. Femeia gravidă poate lua Tdap, un vaccin pe care este recomandabil să îl luați în timpul sarcinii. Vaccinul antigripal este un alt vaccin care este util în timpul călătoriilor, deoarece poate ține la distanță răceala obișnuită și tusea.