Aveți grijă la faptele nutriționale ale ciupercilor în timpul sarcinii

Ciupercile, cele comestibile sunt ciuperca cărnoasă care răsare din pământ, pe sol de la o etapă de pin la o etapă de buton la una ușor mai mare. Este în întregime vegan. Unele ciuperci sunt cancerigene, de asemenea. Unii oameni au pofta de a mânca ciuperci în mod regulat, fie cu supă sau pizza sau chiar cu cele fierte. Venind la femeile însărcinate în timpul sarcinii, au pofte bizare. Poftele care sunt atât de ciudate încât nici nu ne putem imagina deloc. Una dintre aceste pofte este mâncarea de ciuperci. Consumul de ciuperci în timpul sarcinii nu este deloc dăunător. De fapt, a avea ciuperci în timpul sarcinii este nutrițional și pentru mamă și pentru copilul nenăscut. Există diferite tipuri de ciuperci prezente în lume. Ar trebui consumate numai ciupercile care sunt comestibile, proaspete și necarcinogene.

ciuperca în timpul sarcinii

Este sigur să consumați ciuperci în timpul sarcinii?

Da, este foarte sigur să consumați ciuperci în timpul sarcinii, cu condiția să consumați tipul potrivit de ciuperci, adică ciuperci proaspete, fierte și necarcinogene. Ciupercile oferă unele beneficii nutriționale fantastice mamei și bebelușului nenăscut. Studiul spune că ciupercile, atunci când sunt fierte corespunzător, sunt foarte sigure de mâncat în timpul sarcinii. Ciupercile crude sunt foarte periculoase, deoarece ciupercile în sine sunt ciuperci care răsar din pământ, care pot conține toxine, metale grele și substanțe chimice dăunătoare care pot declanșa probleme fatale.

Soiuri de ciuperci pe care le putem mânca în timpul sarcinii:

Există diferite tipuri de ciuperci. Unele dintre ele sunt enumerate mai jos.

A) Ciuperci cu buton alb:

Acestea sunt varietăți comune întâlnite peste tot. Ele pot fi recunoscute prin lăstarul alb pal cu vârful pătat. Blatul este aromat și poate fi folosit pentru a face feluri de mâncare delicioase precum supe, pizza etc..

B) Ciuperci Shiitake:

Acestea sunt negre și au o textură cu frunze. Se găsesc în mod popular în preparatele chinezești.

C) Ciuperci porcini:

Acestea sunt de culoare aurie și foarte aromate. Acestea sunt cele mai scumpe și sunt folosite în bucătăria italiană.

D) Ciuperci morel adevărate (Morchella):

Acestea sunt ciuperci sălbatice și au o tulpină comestibilă care vine cu o tulpină goală. Asigurați-vă că le curățați și le gătiți corespunzător, deoarece aceste ciuperci pot provoca reacții alergice.

E) Ciuperci de castan (Agaricus bisporus):

Ele arată asemănător cu ciupercile albe, dar au un capac maro și branhii roz până la maro închis.

F) Ciuperci magice:

Conține psilocibină, o substanță chimică care modifică activitatea creierului și vă afectează fătul în creștere. Acestea nu trebuie consumate.

Alte ciuperci comestibile care pot fi consumate în timpul sarcinii sunt King Oysters / Eringi, Enoki, Buna-Shimeji.

Fapte nutriționale ale ciupercilor în timpul sarcinii:

 • Ciupercile sunt o sursă excelentă de vitamina B, în special niacină și riboflavină. Ai nevoie de vitamina B pentru a promova pielea sănătoasă, nervii și digestia și pentru a folosi energia din alimentele pe care le consumi. O cană de ciuperci vă poate oferi 21% din niacina zilnică recomandată și aproximativ 8% din riboflavina zilnică recomandată.
 • Vitamina D este la fel de esențială în timpul sarcinii, deoarece ajută la absorbția calciului pentru dezvoltarea oaselor fătului. O cană de ciuperci conține 12,6 unități internaționale de vitamina D.
 • Volumul de sânge crește în timpul sarcinii, prin urmare aveți nevoie de mai multă hemoglobină, ceea ce înseamnă că corpul dumneavoastră necesită mai mult fier. Pentru aceasta, trebuie să consumați zilnic 25 mg de fier. O cană de ciuperci morel poate produce aproximativ 8 mg de fier.
 • Ciupercile oferă, de asemenea, antioxidanți pentru a vă proteja celulele de deteriorarea radicalilor liberi. Seleniul, vitamina C și clorul sunt agenții antioxidanți prezenți în ciuperci.
 • Fibrele alimentare prezente în ciuperci ajută la combaterea constipației.

Beneficiile pentru sănătate ale ciupercilor în timpul sarcinii:

 1. Componentele vitaminei B din ciuperci includ riboflavina, care face oasele bebelușului tău să fie puternice și întăresc mușchii.
 2. Ciupercile reduc oboseala, care este foarte frecventă în timpul sarcinii.
 3. Ciupercile sunt bogate în acid patogen, care previne constipația și tulburările digestive cu care se confruntă femeile gravide în mod regulat.
 4. Niacina și tiamina din ciuperci întăresc sistemul nervos central al mamei și al copilului nenăscut.
 5. După cum se spune în fapte nutriționale, ciupercile sunt bogate în vitamina D, ceea ce ajută la promovarea creșterii oaselor copilului nenăscut. Dezvoltarea bebelușului depinde în principal de alimentele consumate de mamă. Pentru dezvoltarea oaselor este necesar aportul de ciuperci fierte corespunzător.
 6. Ciupercile conțin cantități abundente de fier, ceea ce este foarte esențial pentru gravidă pentru creșterea procentului de hemoglobină din sânge.
 7. Ciupercile conțin, de asemenea, zinc, potasiu și seleniu, care ajută la creșterea și dezvoltarea bebelușului.

Dezavantajele ciupercilor în timpul sarcinii:

În afară de beneficii, consumul de ciuperci în timpul sarcinii prezintă și unele dezavantaje. Aici sunt câțiva dintre ei.

 • După cum am spus mai devreme, există diferite tipuri de ciuperci: ciuperci care sunt comestibile și unele din sălbăticie. Ciupercile sălbatice ar putea fi gustoase, dar conțin unele toxine și substanțe chimice dăunătoare care pot declanșa probleme fatale.
 • Ciupercile magice conțin psilocibină, o substanță chimică care modifică activitatea creierului și vă afectează fătul în creștere. Acestea nu trebuie consumate nici în timpul alăptării.
 • Aportul excesiv de ciuperci este, de asemenea, problematic, deoarece modifică metabolismul, care la rândul său afectează bebelușul nenăscut.

Incorporarea în dietă în timpul sarcinii:

Înainte de a consuma ciupercile, primul și cel mai important lucru este să le spălați și să le curățați cu atenție pentru a îndepărta orice particule de sol sau nisip și orice pesticide, dacă există. Dacă este necesar, tăiați capetele tulpinilor. Puteți folosi ciuperci întregi feliate sau tăiate cubulețe.

 1. Sotește orice ciupercă cu ceapă pentru o garnitură rapidă și gustoasă.
 2. Puteți adăuga ciuperci la cartofii prăjiți.
 3. Completând o salată cu cremini crude, tăiate felii sau ciuperci albe.
 4. Umplerea și coacerea ciupercilor Portobello.
 5. Adăugarea de ciuperci feliate la omlete, micul dejun amestecă pizza și quiches.
 6. Soteți ciupercile shiitake în ulei de măsline sau bulion pentru o garnitură sănătoasă.
 7. Îndepărtarea tulpinilor ciupercilor Portobello, marinarea capacelor într-un amestec de ulei de măsline, ceapă, usturoi și oțet timp de 1 oră, apoi grătarul timp de 10 minute.
 8. Adăugarea ciupercilor Portobello la sandvișuri sau împachetări.

Precauții care trebuie luate pentru a avea ciuperci în timpul sarcinii:

 • Asigurați-vă că cumpărați ciuperci proaspete care nu prezintă pete și vânătăi în descompunere.
 • Asigurați-vă că la data de expirare a ciupercilor procesate. De fapt, stai departe cât mai mult de ciupercile procesate.
 • Nu consumați niciodată ciuperci crude. Curățați-le fierbeți și consumați.
 • Este mai bine să verificați eventualele reacții alergice prin administrarea unei cantități mici înainte de a consuma o mulțime de ciuperci.
 • Evitați consumul de ciuperci magice cu orice preț.
 • Atunci când cumpărați ciuperci proaspete, alegeți-le ferme, uscate și nebrase. Evitați ciupercile care par slab sau ofilite.

Ciupercile sunt un aliment nutritiv și excelent pentru bebelușul nenăscut din tine. Asigurați-vă că le adăugați în dieta dvs. pentru a obține un beneficiu maxim. Sunt delicioase și ușor de gătit. Rețete interesante pot fi găsite pe internet. Bucurați-vă de aroma ciupercilor în timp ce bebelușul vostru nenăscut beneficiază de valoarea sa nutritivă. Amintiți-vă întotdeauna să vă consultați medicul în cazul în care aveți întrebări. La urma urmei, sarcina este o fază pentru a vă bucura și a vă bucura de alimentele preferate (cu măsurile de precauție necesare) … Bucurați-vă cât durează!

Declinare de responsabilitate: Informațiile prezente în acest articol au doar scop informativ și acest lucru nu ar trebui să fie considerat ca un sfat medical. Vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră sau ginecologului înainte de a face modificări în dieta dvs. și mai ales dacă sunteți cu adevărat interesat și doriți ciuperci.

Întrebări și răspunsuri frecvente:

Q1. Este sigur să consumați ciuperci conservate în timpul sarcinii?

Răspuns: Nu, deoarece conservele de ciuperci pot conține conservanți. Încearcă să le eviți. Dacă nu există nicio alternativă, verificați data expirării înainte de cumpărare.

Q2. Consumul de ciuperci în timpul alăptării este sigur sau nu?

Răspuns: Da, este perfect sigur și foarte bine să mănânci ciuperci în timpul alăptării. Nutrienții esențiali prezenți în ciuperci vă vor stimula sistemul imunitar.

Q3. Pot mânca ciuperci la începutul sarcinii?

Răspuns: Da, puteți mânca ciuperci la începutul sarcinii. Constipația și indigestia sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă în timpul sarcinii timpurii; conținutul de fibre prezent în ciuperci ar putea ajuta la rezolvarea unor astfel de probleme.

Q4. Este adevărat că pofta de ciuperci ne spune genul bebelușului?

Răspuns: Fals. Este doar un mit al zicalelor femeilor în vârstă. Nu este