Cum să faci o rețetă de tort cu ghimbir acasă

Ghimbirul, cel mai exclusiv ingredient dintr-o mulțime de alimente picante, poate adăuga, de asemenea, aromă pâinilor și prăjiturilor. Sună interesant nu? Un tort cu ghimbir ca ingredient principal are un gust cu adevărat delicios și vestea bună este că este, de asemenea, rapid și ușor de făcut tort de turtă dulce.

O rețetă tipică de tort de ghimbir proaspăt necesită materialele și ingredientele care sunt ușor disponibile în casa ta. Derulați în jos pentru rețetă și toate informațiile suplimentare care vă echipează pentru a face rapid tort de turtă dulce.

Cum să faci o rețetă de tort cu ghimbir acasă

Notați aceste ingrediente pentru tort:-

Ingrediente de care veți avea nevoie:-

 • Unt 175g
 • Zahar brun 175g
 • Lapte 200ml
 • Sirop auriu 175g
 • Făină auto-crescătoare 325g
 • Glazura Zahar 250g
 • Bicarbonat de sodă 1 ½ linguriță
 • Ghimbir macinat 2 lingurite
 • Ouă 2
 • Unt pentru ungere
 • Apă

Aceasta este o rețetă pentru 10 porții și va dura aproximativ 20 de minute pentru preparatele de bază și 1 ½ oră pentru gătit.

Cum să faci tort cu ghimbir:-

 • Luați o tigaie și încălziți untul, zahărul brun și siropul auriu la o temperatură scăzută. Opriți focul după ce toate ingredientele din tigaie s-au topit complet.
 • Adăugați laptele și amestecați-l bine, până când aveți o pastă netedă. Adăugați ouăle în această pastă amestecată și amestecați bine.
 • Adăugați făina care se auto-crește, ghimbirul măcinat și soda bicarbonatată în pastă și amestecați-o bine.
 • Ungeți o cutie de 1 kg și tapetați-o cu un pergament de copt. Se toarnă aluatul mixt în cutie. Bateți ușor tablă pe o suprafață plană pentru a scăpa aluatul de toate bulele de aer.
 • Puneți cutia într-un cuptor preîncălzit pentru a o coace mai întâi o oră. La sfârșitul primei ore, acoperiți cutia cu o hârtie de copt. După ce ați pus hârtia de copt, lăsați-o să se coacă pentru următoarele 30 de minute.
 • După ce ați scos forma din cuptor, lăsați tortul să stea 3-5 minute, apoi întoarceți forma. Când prăjitura coboară la temperatura camerei, completați-o cu zahăr glazură. (Amestecați zahărul glazur cu câteva lingurițe de apă. Acest lucru va face zahărul glazur un pic mai dur.)

Sfat la îndemână:

Pentru a verifica dacă tortul a gătit sau nu complet, scoateți tortul din cuptor odată gătit. Puneți un cuțit chiar în centrul tortului. Dacă cuțitul iese curat, înseamnă că tortul este gătit corect. Dacă cuțitul nu este curat când îl scoateți, înseamnă că tortul nu este gătit încă. Într-un astfel de caz, va trebui să coaceți tortul încă ceva timp.

Tortul tău cu turtă dulce poate fi considerat gata în acest moment. Există, de asemenea, o opțiune pentru a alege o procedură de decorare puțin mai elaborată pe tort.

Pentru Lcing:

 • Luați puțin unt într-un recipient mic și bateți-l până când are o consistență netedă. Adăugați treptat zahărul glazură în unt, amestecându-l bine la intervale de timp. Adăugați niște suc de lămâie la acest amestec și bateți-l. Consistența rezultată a amestecului trebuie să fie ușor răspândibilă. Continuați să bateți până când amestecul are consistența dorită.
 • După ce ați terminat, întindeți glazura de pe vârful tortului, acoperind-o complet și uniform, peste tot. Stratul de cireașă de pe tort trebuie să fie unul uniform.
 • Există o altă opțiune în care puteți amesteca zahărul glazur cu un pic de vin de ghimbir și acesta poate fi folosit ca glazură pentru tortul cu ghimbir.

Sirop de ghimbir:

În loc să pregătiți glazura conform instrucțiunilor, puteți folosi și sirop de ghimbir pentru a completa pe tort.

Decorarea tortului în acest punct este opțională și este absolut o chestiune la alegere și gust. Puteți folosi bucăți de ghimbir cristalizate pentru a decora tortul așezând bucățile deasupra glazurii.

Fapte nutriționale:

Acum știți rețeta pentru a face o prăjitură de turtă dulce umplută cu aromă. Iată faptele nutriționale despre rețetă. Citiți și simțiți-vă fericit că tortul este cu adevărat sănătos și gust delicios!

Cel mai bun lucru despre această rețetă este că îl puteți mânca oricând doriți fără restricții

Calorii: Tortul cu turtă dulce are o cantitate bună de calorii care se adaugă sănătății tale. Rețeta este bogată în carbohidrați, fibre și o cantitate de zahăr pe care le puteți înlocui cu alternative sănătoase.

Grăsimi: Tortul de turtă dulce de casă este cu siguranță compoziție cu conținut scăzut de grăsimi. Prin urmare, sunteți liber să mâncați o bucată de tort puțin mai mare.

Sodiu: Rețeta de tort este bogată în sodiu, care este un mineral esențial pentru corpul tău.

Prăjiturile cu ghimbir merg foarte bine atunci când sunt servite cu băuturi calde precum ceai sau cafea. Și făcând și mâncând o pâine sau o prăjitură de dimensiuni medii, împărtășirea cu cei dragi nu face decât să vă îmbunătățească legătura cu ei. Așadar, data viitoare când tânjești după niște prăjituri delicioase, dar sănătoase, ia-ți ingredientele disponibile acasă așa cum este indicat și coaceți acest tort de gură! Coacere fericită!