Ce cauzează părul gri? – Sfaturi rapide de evitat!

Cui nu îi place să înfățișeze un aspect frumos, încrezător și îngrijit? Părul este o parte vitală pentru a ne face să arătăm atrăgători și inteligenți. Este o noțiune obișnuită printre toate că părul gri poate strică totul, atât prin aspect, cât și prin frumusețe. Deși pot exista multe motive pentru părul cenușiu, este una dintre cele mai frecvente preocupări în rândul tuturor grupelor de vârstă din epoca actuală – fie că este vorba de tineri sau bătrâni. Îmbătrânirea prematură a părului și căderea părului este văzută în general în rândul generațiilor mai tinere de astăzi.

Cauze și motive ale părului gri

Prin urmare, așa cum se spune, prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea! Aflați totul despre cauzele părului gri și sfaturi sau măsuri de precauție pentru a preveni apariția părului gri aici. Acest ghid cuprinzător va răspunde la toate întrebările dvs. – de la ceea ce cauzează părul gri până la măsurile de precauție pe care le puteți lua.

Cauze și motive pentru părul gri:

Părul gri apare mai ales atunci când foliculii de păr nu primesc pigmentul necesar în firele de păr. Apoi, părul devine gri și apoi se transformă într-o culoare alb-argintiu. Există mai multe cauze ale părului gri. Nu se poate spune exact ce motive sau cauze specifice duc la obținerea părului gri. Pot diferi de la persoană la persoană, în funcție de preocupările lor medicale, stilul de viață sau genetică. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze și trebuie să știm cum să o prevenim.

1. Genetica cauzează părul gri:

Genetica cauzează părul gri

Cele mai frecvente motive pentru părul cenușiu sunt geneticii. Ei bine, este adevărul! Vârsta este un factor predominant pentru mulți, ceea ce duce la șuvițele părului devenind gri, dar câțiva indivizi pot ajunge cu părul gri și îmbătrânirea părului chiar înainte de a împlini 30 de ani. În acest caz, se datorează în principal geneticii. Acest lucru se datorează faptului că este posibil ca copiii să fi luat genele de la părinți, ceea ce duce la îngrășarea prematură a părului. Dacă genetica este cauza, puteți consulta un medic pentru rezultate mai bune și tratament sub supraveghere medicală.

2. Deficitul de melanină:

Ce cauzează părul cenușiu în adolescență? Acest lucru se datorează în principal lipsei de pigment de melanină din păr. Acest lucru vă poate face părul să devină alb și gri. Reducerea melaninei din păr se datorează stilului de viață – despre obiceiurile alimentare nesănătoase și părul care nu primește nutriția necesară. Dacă melanina scade sub nivelurile necesare, atunci este posibil să aveți părul cenușiu care este depășit printr-o dietă hrănitoare și sănătoasă.

3. Condiții medicale:

Conditii medicale

Dacă apare, excluzând cele două situații de mai sus, ce cauzează părul gri? Părul cenușiu este cauzat de afecțiuni medicale. Poate proveni dintr-un deficit de vitamină, deficit de B12 sau tiroidă. În acest caz, trebuie să faceți testele necesare pentru a confirma și a diagnostica cauza exactă și pentru a lua medicamente adecvate.

4. Hormoni:

Motive pentru părul gri 3

Orice dezechilibru al hormonilor dvs. poate provoca, de asemenea, părul să devină gri. Acest diagnostic este posibil doar prin consultarea unui medic sau a furnizorului dumneavoastră de servicii medicale. Alimentația și alimentația adecvate, împreună cu un stil de viață activ și sănătos, pot reduce astfel de cazuri de păr cărunt.

5. Stresul și presiunea în viață:

Stresul și presiunea în viață

Nu este nimic mai semnificativ decât să ai o viață mentală stabilă. Sănătatea mintală este la fel de vitală ca și o bună sănătate fizică. Orice stres sau presiune din viața profesională, împreună cu presiunile personale, pot duce la îmbătrânirea părului.

6. Obiceiuri de stil de viață:

Obiceiuri de stil de viață

Un stil de viață nesănătos este unul dintre principalele motive pentru părul gri. Fie că este vorba de consumul excesiv de alcool sau de mâncare junk sau chiar de fumat, părul dvs. poate deveni alb și gri. Totul este despre a avea obiceiuri de viață nesănătoase. Prin urmare, este necesară o schimbare sănătoasă pentru a preveni părul cărunt.

7. Produse chimice pe păr:

Produsele chimice cauzează părul cărunt

Fie că este vorba de șampoane sau balsamuri pe bază de produse chimice sau săpunuri și coloranți; este posibil ca părul tău să devină gri. Reacțiile alergice sau dacă aveți prea multe substanțe chimice dure vă pot afecta sănătatea părului. Asigură-te că nu îți dăunezi părului cu prea multe produse încărcate cu substanțe chimice și încearcă să apelezi la produse organice și naturale pentru păr!

8. Factori externi:

Factori externi

Există ocazii în care ieșim; ne expunem părul la poluare, climă rea, murdărie și impurități care se depun în păr, acest lucru poate accelera procesul de îmbătrânire.

9. Anemie:

Anemie

Suferi de anemie? Aveți simptome de senzație de slăbiciune și de oboseală? Ei bine, acesta poate fi și motivul principal pentru părul gri. Unul necesită o cantitate suficientă de fier, vitamine și proteine ​​în corpul nostru, iar orice astfel de afecțiune asociată cu acesta poate provoca părul gri.

Este parul permanent?

Situația îmbătrânirii părului nu este niciodată permanentă. Depinde în principal de stilul de viață. Dacă alegeți să rămâneți sănătoși și să aveți un stil de viață și obiceiuri curate, nu veți suferi de îmbătrânire prematură și de îngrășare a părului, ca în majoritatea cazurilor. În cazul în care suferiți de păr gri din cauza afecțiunilor medicale sau a geneticii, există întotdeauna un tratament oferit de dermatolog și furnizorul de servicii medicale. Există întotdeauna opțiuni pentru a avea mâncare bună, nutriție sănătoasă și remedii de casă pentru a elimina problema părului gri. Aflați mai multe despre sfaturile pentru a preveni părul gri în secțiunea următoare.

Sfaturi pentru a preveni părul gri la domiciliu:

Iată câteva dintre cele mai bune modalități de a opri părul gri și sugestii pentru a preveni căderea părului.

A. Obiceiuri și condiții de sănătate:

Condițiile de sănătate și obiceiurile personale de viață pot împiedica starea părului. Iată câteva sfaturi.

 • Vă întrebați dacă fumatul provoacă părul gri? Ei bine, ai auzit bine! Dacă sunteți un fumător compulsiv și obișnuit, atunci nu numai că vă afectează și vă dăunează plămânii, dar vă va afecta și părul. Cei care sunt dependenți de fumat tind să aibă părul cenușiu mai devreme. Agenții cancerigeni prezenți în țigări afectează foliculii de păr și reduc producția de melanină. Prin urmare, amintiți-vă, fumatul provoacă părul gri.
 • Un stil de viață plin de stres este un alt impuls pentru părul gri. Stresul și presiunea se manifestă în primul rând sub forma părului gri și are ca rezultat o pigmentare a părului. Prin urmare, acum aveți în mână cum să adoptați un stil de viață pașnic.
 • Evitați consumul excesiv de alimente nesănătoase. Lucrați pentru a avea o dietă curată și hrănitoare. Mențineți foliculii de păr sănătoși și adăugați keratină și proteine ​​în păr, având alimente bune și hrănitoare, cum ar fi legume verzi, fructe, nuci și alimente cu acizi grași omega 3.
 • Folosiți un șampon ușor. Preveniți utilizarea șampoanelor pe bază de substanțe chimice. Acest lucru poate deteriora grav părul și îl poate afecta prin foliculii de păr gri.
 • Mătreața poate provoca, de asemenea, părul cenușiu. Este destul de necesar să păstrați scalpul curat. Asigurați-vă că scalpul este bine hrănit și curățat în profunzime în mod regulat. Folosiți produse pentru a reduce mătreața și pentru a vă menține părul sănătos și curat
 • Deficitul de minerale cauzează în principal părul cenușiu. Dar ce deficiență de minerale provoacă părul gri? Este necesar să vă asigurați că primiți vitamina D adecvată, vitamina B6, vitamina B12 și vitamina E.
 • Verificați condițiile de sănătate, cum ar fi tulburările tiroidiene și hormonale, la intervale regulate. Dacă aveți peste 25 de ani, asigurați-vă că faceți un test de verificare la fiecare șase luni. aceste afecțiuni medicale trebuie tratate la timp pentru a preveni părul cenușiu
 • Îți place să folosești spray-uri, geluri de păr și prea multe produse pentru păr? De asemenea, vă întrebați dacă culoarea părului provoacă părul gri? Ei bine, ai ghicit bine! Nu utilizați prea mult geluri de netezire a părului, spray-uri, care conțin prea multe substanțe chimice dăunătoare. Păstrați-l natural!

b. Alimente de evitat:

Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi pentru a preveni părul gri, evitând alimentele inutile. Să vedem ce sunt.

 • Nu aveți prea mult zahăr rafinat. Zahărul nu este doar rău pentru sănătate, ci și rău pentru îmbătrânire și părul gri. Îți face părul să devină gri mai repede.
 • Treceți peste alimente nedorite, cum ar fi pizza, burgeri și cartofi prăjiți. Acestea pot fi tentante, dar amintiți-vă, în general sunt dăunătoare pentru sănătate și mai ales pentru părul dumneavoastră
 • Alimentele la pachet ar putea fi delicioase, dar nu sănătoase. A avea un pachet de alimente procesate poate crește intensitatea gri.
 • Nu aveți prea mulți carbohidrați. Carbohidrații răi pot fi dăunători și părului. Acestea duc la îmbătrânirea prematură a părului.
 • Mai mult, este esențial să cunoașteți deficiențele de vitamine, care pot provoca părul cenușiu și au alimente bogate în vitamine care sunt deficitare..

c. Alimente de mâncat pentru a evita părul gri:

Iată câteva dintre alimentele de top pentru un aport regulat pentru a preveni părul cărunt. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru prevenirea părului gri pe care îl poți urma vreodată!

 • Includeți multe fructe de padure și fructe bogate în vitamina C.
 • Pentru non-vegetarieni, crustaceele și stridiile ar fi ideale. Enzimele și zincul prezente vor fi benefice.
 • Frunzele de curry și legumele cu frunze verzi sunt cele mai bune pentru opțiunile vegetariene. Acestea conțin vitamine și minerale precum zinc, fier, iod și seleniu
 • Ouăle sunt destul de abundente în biotină și B12. Îi ajută pe cei care doresc să prevină părul gri și, de asemenea, ajută la grosimea totală a părului
 • Nucile și alte nuci pot ajuta, de asemenea, la obținerea unei producții adecvate de melanină dacă sunt consumate în mod regulat.
 • Lintea și alte dals sunt cele mai bune opțiuni pentru cei care suferă de subțierea părului și probleme de păr gri. Lintea evită și previne părul cenușiu; cresc colagenul și sunt pline și de vitamina B9.

Acest ghid despre sfaturi pentru a evita părul cenușiu și motivul general pentru părul cenușiu este destul de cuprinzător pentru cei care doresc să înțeleagă care sunt motivele pentru căderea prematură a părului. Sfaturile arată, de asemenea, opțiuni și remedii pentru a preveni îmbătrânirea timpurie și îngrășarea părului. Asigurați-vă că urmați un stil de viață sănătos și urmăriți în mod regulat remediile pentru bunăstarea generală, precum și pentru părul cel mai frumos. Spuneți-ne cum v-a plăcut acest ghid; ne-ar plăcea să aflăm de la tine!