Lapte pentru slăbit – Beneficii și importanță nutrițională

A căuta și a rămâne în formă a devenit o necesitate. Deoarece mulți oameni optează pentru pierderea în greutate, multe studii vin să susțină acest punct de vedere. Cine nu vrea să piardă grăsime inutilă din corpul lor? Oamenii au devenit foarte conștienți de sănătate, deoarece „a fi în formă” este ultima mantră a succesului, iar un corp sănătos nu va fi o serie de boli. Mâncarea nedorită a devenit o parte a vieții tuturor, atât a copiilor, cât și a adulților. Este dificil să pierzi în greutate care se câștigă din consumul de alimente neprocesate de îngrășare prăjite și de alimente congelate. Conduce la obezitate și este foarte dăunător pe termen lung. Răsfățarea cu alimente sănătoase crește coeficientul de sănătate, iar consumul de lapte este cel mai bun mod de slăbire.

TOC:

  • Este laptele bun pentru pierderea de grăsime?
  • Tipuri de lapte pentru slăbit
  • Cum ajută laptele la scăderea în greutate?
  • Cum să includeți laptele în dieta dvs.?

Este laptele bun pentru pierderea de grăsime?

Laptele nu este doar o băutură medie în India. Este considerată o poțiune cu magia sa desi. Laptele este adesea numit o masă completă cu o mulțime de nutrienți care joacă un rol esențial în dezvoltarea generală a corpului nostru, împreună cu pierderea în greutate. Pasionații de fitness și nutriționiștii din întreaga lume consideră că laptele este un mod sănătos și natural de a slăbi. Un pahar de lapte are substanțele nutritive pentru a vă întări oasele, pentru a vă spori imunitatea și pentru a pierde în greutate.

Cum se folosește laptele pentru scăderea în greutate

Tipuri de lapte pentru slăbit:

Toată lumea vrea să slăbească, dar cheia este să arzi mai multe calorii decât consumăm. Putem realiza acest lucru adăugând lapte în dieta ta. Laptele integral poate face minuni pentru pierderea în greutate. Iată câteva varietăți de lapte disponibile.

1. Lapte de soia:

Laptele de soia se prepară din soia măcinată. Este o alternativă excelentă pentru persoanele care sunt intolerante la lactoză sau vegane. Are vitamine pentru arderea grăsimilor și crește metabolismul pentru a arde eficient grăsimile.

2. Lapte de migdale:

Migdalele sunt prezente în cantități foarte meniale în laptele de migdale. Deci nu are cantități mari de calorii pe care le au migdalele. Includerea laptelui de migdale este o opțiune excelentă pentru persoanele care sunt alergice la soia, sunt vegane și doresc să se formeze.

4. Lapte degresat:

Laptele degresat nu conține grăsimi sau are mai puțin de 0,5 grame de grăsime. Este o opțiune perfectă pentru pierderea în greutate a persoanelor care nu caută opțiuni vegane.

5. Lapte de vacă:

Conținutul de grăsime din laptele de vacă este mai mic în comparație cu laptele de bivolă. Este mai ușor și ușor de digerat. Laptele de vacă ajută corpul să ardă calorii prin creșterea metabolismului grăsimilor.

Cum ajută laptele la scăderea în greutate ?:

Iată care sunt beneficiile laptelui și cum ajută la pierderea grăsimilor inutile din corpul dumneavoastră.

1. Crește metabolismul:

Laptele este o băutură consumată atât de copii, cât și de adulți, într-o formă sau alta. Crește rata metabolismului în organism. Folosind astfel grăsimea stocată în corp și transformă-o în energie. Fiecare pahar de lapte conține mult calciu, grăsimi sănătoase, calorii și proteine. Acești nutrienți stimulează metabolismul și te mențin activ. De asemenea, vă ajută să slăbiți sănătos și mult mai repede. (1)

2. Te ține sătul:

Un mic dejun sănătos este cheia unei vieți sănătoase. Beți un pahar plin cu lapte cald împreună cu un mic dejun sănătos pentru a vă menține stomacul plin. Este posibil din cauza proteinelor din lapte care durează mai mult timp pentru a fi digerate. Prin urmare, nu v-ar plăcea să faceți o bătaie de mâncare pe alimentele îngrășătoare, bogate în zahăr, care vă umplu corpul cu calorii nedorite.

3. Sursă excelentă de vitamina D:

Vitamina D a denumit și vitamina soare, deoarece producția sa depinde de expunerea corpului nostru la lumina soarelui. Unele studii sugerează că persoanele cu un deficit de vitamina D sunt persoanele cu IMC ridicat. Suplimentarea corpului nostru cu o sursă naturală de vitamina D poate duce la pierderea semnificativă în greutate. Laptele este o sursă excelentă de vitamina D și, prin urmare, ne ajută la pierderea în greutate pe o bază generală. Umpleți cu un pahar de lapte și țineți departe grăsimea corporală. (2)

4. Bogat în calciu:

Laptele este bogat în calciu. Păstrează oasele și dinții sănătoși. Unele cercetări demonstrează că aportul de calciu ajută la pierderea în greutate. Calciul prevede o mică creștere a termogenezei, temperatura centrală a corpului. Crește metabolismul, făcând corpul nostru să ardă grăsimi inutile. Fă-ți un pahar de lapte cald și împiedică să câștigi kilograme în plus. (3)

5. Bogat în proteine:

Proteinele sunt unități elementare ale corpului nostru și au diverse funcții. Laptele, o sursă bogată de proteine, oferă energie pentru a lucra toată ziua. (4) Proteinele joacă un rol proeminent în repararea mușchilor corpului. De asemenea, consumul de lapte în fiecare zi previne pofta alimentară inutilă. Laptele ridică hormonii care reduc apetitul, reducând în același timp nivelul hormonilor foamei

6. Are acid linolenic conjugat:

Studiile arată că acidul linolenic conjugat din lapte poate ajuta la arderea grăsimilor. Acest acid îi ajută pe cei obezi să piardă în greutate prin creșterea masei musculare slabe. Mulți dintre noi evităm produsele lactate atunci când vrem să slăbim. Dar laptele este o opțiune mai bună decât multe alte băuturi disponibile pe piață. Consumul de 2 pahare de lapte în fiecare zi are diferite beneficii pentru sănătate, împreună cu pierderea în greutate. Împreună cu menținerea creierului tău, îți menține corpul în formă. Nu vă îngrașă dacă vă antrenați corect în mod regulat.

7. Te menține hidratat:

Laptele este foarte bun la hidratarea corpului. Milke are un punct în sus decât apa, deoarece se păstrează mai mult timp decât apa. În plus, laptele oferă nutrienți esențiali, inclusiv calciu, proteine ​​și vitamina B. Este un substitut mai bun și mai sănătos pentru multe băuturi cu aromă artificială. Echilibrul electrolitic din corpul nostru este alimentat de sodiu și potasiu din lapte. Laptele nu înlocuiește un aport sănătos de apă, dar adăugarea unei cantități echilibrate de lichid vă poate ajuta să vă hidratați corpul.

8. Consumul de lapte după un antrenament:

Laptele sau băuturile cu lapte se consumă cel mai bine după un antrenament, spre deosebire de înainte sau în timpul exercițiului. Proteinele, carbohidrații și grăsimile din lapte durează mai mult timp pentru a fi digerate. Laptele este o băutură perfectă atunci când efectuați antrenamente bazate pe rezistență, deoarece crește masa musculară și puteți pierde grăsime corporală. Vă puteți rehidrata cu un pahar de lapte după un antrenament riguros, deoarece crește proteinele musculare. Uneori, antrenamentul masiv are ca rezultat deteriorarea țesuturilor, laptele conține acei nutrienți esențiali necesari pentru repararea țesuturilor.

9. Consumul de lapte pe timp de noapte:

Tipul de zi pe care îl poți avea depinde de cât de bine ai dormit în noaptea precedentă. Se spune că un pahar plin cu lapte cald ajută la un somn mai bun. Ardem calorii și în somn. Cu somnul sănătos, puteți arde mai multe calorii. Dar trebuie să beți lapte simplu, fără a adăuga zahăr alb sau alte arome pentru o slăbire eficientă. Un pahar de lapte are o doză sănătoasă de triptofan și calciu, care te fac să dormi bine.

Cum să incluzi laptele în dieta ta ?:

  • La fel ca orice altă băutură pentru slăbit, laptele este eficient pentru scăderea în greutate cu un regim adecvat de antrenament și o dietă bine rotunjită.
  • O ceașcă obișnuită de lapte are 150 de calorii, în timp ce laptele degresat are în jur de 83 de calorii
  • Laptele obișnuit este cel mai bun pentru pierderea în greutate, mai degrabă decât laptele aromat, care are mai multe calorii decât este necesar.
  • Puteți adăuga lapte la cereale, împreună cu câteva fructe la micul dejun.

Având o mulțime de beneficii ale laptelui și modul în care ajută la pierderea în greutate, nu toată lumea poate profita de aceste beneficii. Există alternative disponibile pentru persoanele care sunt intolerante la lactoză sau vegane. Așadar, includeți laptele în dieta dvs. și pierdeți în greutate sănătos! Spuneți-ne cum a funcționat laptele pentru regimul dvs. de slăbire.