Cum se utilizează uleiul de cocos pentru pierderea în greutate: beneficii și efecte secundare

Acest articol își propune să vă ofere informații despre uleiul de cocos și cum este benefic pentru obiectivele dvs. de slăbire. Credința că ajută la pierderea în greutate se bazează pe faptul că reduce foamea și suprimă pofta de mâncare. Cocosul conține grăsimi sănătoase numite trigliceride cu lanț mediu, care sunt metabolizate diferit, cresc senzația de plenitudine și sporesc pierderea în greutate.

Cercetările arată că acizii grași cu lanț mediu au nevoie de mai multă energie pentru metabolizare. Acest lucru implică faptul că se ard mai multe calorii în timp ce se încearcă digerarea alimentelor preparate în ulei de cocos, spre deosebire de cele gătite în uleiurile vegetale convenționale..

Cum se utilizează uleiul de cocos pentru pierderea în greutate

Uleiul de cocos ajută la scăderea în greutate:

 • Când am auzit despre uleiul de cocos care ajută la scăderea în greutate, chiar și surpriza mea nu cunoștea limite. Uleiul de cocos te poate ajuta, de fapt, să slăbești câteva kilograme în plus din greutate. Acest lucru a fost susținut de diferite studii, cercetări și studii. Spre deosebire de majoritatea celorlalte uleiuri de gătit, care sunt compuse în principal din acizi grași cu lanț lung, uleiul de cocos este aproape în întregime format din acizi grași cu lanț mediu sau trigliceride. Se știe că acești acizi grași stimulează metabolismul și reduc pofta de mâncare. Trigliceridele cu lanț mediu includ acid caprilic, caproic și lauric. (1)
 • Principalul triglicerid cu lanț mediu prezent în uleiul de cocos se numește acid lauric, care nu este depozitat ca depozite de grăsime datorită diferenței în căile lor metabolice..
 • Acestea vă cresc nivelul de energie destul de eficient. Consumul de aproximativ trei linguri de ulei de cocos virgin organic într-o zi vă va ajuta să obțineți un impuls semnificativ de energie.
 • Corpurile cetonice produse în ficat ajută la inducerea unei senzații de plenitudine și limitează durerile de foame. Acest lucru, la rândul său, reduce consumul zilnic de calorii. În plus, s-a constatat că uleiul de cocos îmbunătățește digestia împreună cu o absorbție mai eficientă a nutrienților din intestin. Deci, chiar și în timpul dietei, puteți extrage nutriția maximă din alimente și nu ajungeți să vă simțiți slabi sau obosiți tot timpul.
 • Spre deosebire de trigliceridele cu lanț lung, trigliceridele cu lanț mediu sunt absorbite în întregime și rapid în fluxul sanguin și, prin urmare, pot fi utilizate ca sursă de energie imediată pentru organism. De asemenea, sunt mai puțin probabil să fie transformate în grăsimi de stocare decât cele cu lanț lung.
 • Diverse studii efectuate pe șobolani de laborator au demonstrat că șobolanii hrăniți cu grăsimi cu lanț mediu au câștigat cu 20% mai puțin greutate corporală și grăsime în comparație cu grupul martor hrănit cu acizi grași cu lanț lung.
 • Studiile au constatat că consumul de ulei de nucă de cocos, de asemenea, vă ține sub control schimbările de dispoziție. Deci, rămâneți mai pozitiv și mai motivați pentru a vă atinge obiectivele de slăbire. Acest lucru se întâmplă deoarece acizii grași cu lanț mediu ai uleiului de cocos ajută la transformarea colesterolului într-un steroid numit pregnenolonă. Acest hormon special declanșează buna funcționare a multor alți hormoni legați de pierderea de cântărire, cum ar fi digestia, o mai bună utilizare a grăsimilor etc.
 • Din totalul familiei de vitamine, unele sunt clasificate ca hidrosolubile, complexul de vitamina B, iar celelalte, inclusiv vitamina A D E și K, sunt liposolubile. Uleiul de cocos ajută la o mai bună absorbție a acestor vitamine liposolubile. Deci, acest lucru duce la o textură mai bună a pielii, și la oase mai puternice, ca efect indirect al consumului de ulei de cocos.
 • Nu în ultimul rând, uleiul de cocos este ușor absorbit și utilizat de organism. Scade și volumul de muncă pe pancreas. Pancreasul este glanda responsabilă de produsul insulinei. Deci, un pancreas mai puțin stresat se poate descurca mai bine cu zahărul din sânge.
 • Cercetările au arătat că adăugarea de grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de cocos, în dieta dvs. poate crește volumul stomacului și poate crește senzația de plenitudine. De asemenea, crește HDL (colesterolul bun) și îmbunătățește sensibilitatea la insulină, ceea ce duce la scăderea poftei de zahăr.
 • Uleiul de cocos scade inflamația și se presupune că are efecte cardioprotectoare.
 • Uleiul de nucă de cocos virgin conține cantități mai mari de substanțe nutritive, cum ar fi vitamina E și polifenoli alimentari activi și este considerat în general mai sănătos decât uleiul de cocos extras din copra matură..
 • Uleiul de cocos crește metabolismul și ajută la arderea grăsimilor. Într-un studiu, s-a observat că aportul de ulei de cocos a dus la scăderea circumferinței taliei la bărbați. Scade grăsimea abdominală și acumularea de grăsime în organism și astfel ajută la pierderea în greutate.

ulei de cocos pentru slabit

Cum se utilizează uleiul de cocos pentru pierderea în greutate?

 • Uleiul de cocos poate fi încorporat în gătit. Mâncarea gătită în ulei de cocos suprimă pofta de mâncare și crește rapid senzația de plinătate. Previne supraalimentarea și favorizează pierderea în greutate.
 • S-ar putea lua 1-2 lingurițe de ulei de cocos pe zi pentru a spori pierderea în greutate.
 • Suplimentele care conțin ulei de cocos sunt disponibile pe piață. Aceste pastile cresc metabolismul și promovează sațietatea pentru a spori pierderea în greutate.
 • Uleiul rafinat folosit la coacere poate fi înlocuit cu ulei de cocos.
 • În zilele noastre, o mulțime de oameni au început să adauge ulei de nucă de cocos la băuturile lor, cum ar fi ceai, cafea și piureuri, în loc de cremă, pentru a beneficia de beneficiile sale pentru sănătate..
 • Uleiul de cocos poate fi folosit pentru a crea pansamente pentru salate în loc de maioneză obișnuită și ulei de măsline pentru a-l face mai sănătos și pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Beneficiile uleiului de cocos pentru pierderea în greutate:

 • Beneficiile pentru sănătate ale nucii de cocos sunt numeroase, în principal atunci când sunt utilizate ca instrumente de slăbit.
 • Crește metabolismul și ajută la pierderea în greutate.
 • Este compus în principal din MCT, care sunt digerate rapid și absorbite în sânge, ceea ce duce la creșterea plenitudinii și scăderea supraalimentării.
 • Uleiul de cocos crește colesterolul HDL și se presupune că este cardioprotector.
 • De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, împreună cu proprietăți antibacteriene și antivirale.
 • Este încărcat cu vitamina E, K și minerale precum fierul.

Efectele secundare ale uleiului de cocos:

 • Deși este o grăsime sănătoasă, uleiul de cocos are încă o cantitate mare de calorii, în jur de 120 de calorii pe lingură și ar putea duce la creșterea în greutate atunci când este asociat cu o dietă grea. Prin urmare, nu ar trebui să depășim consumul.
 • Nu există suficiente cercetări cu privire la siguranța uleiului de cocos în timpul sarcinii sau alăptării, deci evitați-l mai bine în aceste condiții.
 • Consumul regulat de ulei de cocos în exces poate duce la creșterea colesterolului LDL (colesterol rău).

Ulei de cocos în cafea:

Beneficii:

Adăugarea de ulei de nucă de cocos la cafea duce la creșterea metabolismului pe tot parcursul zilei, niveluri constante de energie crescute, scăderea poftei de mâncare și îmbunătățirea imunității. Ajută la pierderea mai rapidă în greutate.

Mod de utilizare:

Doar adăugați 1-2 lingurițe de ulei de cocos la ceașca zilnică de cafea de dimineață și sunteți gata de plecare.

Efecte secundare:

Ar putea duce la o creștere a colesterolului; prin urmare, este necesară o monitorizare regulată dacă are loc consumul zilnic de ulei de cocos. În cazuri rare, poate apărea o reacție alergică la nuci de cocos.

Cu o mulțime de alternative disponibile pentru pierderea în greutate, sper că ați găsit articolul informativ și cu siguranță veți beneficia de el. Uleiul de cocos ajută la scăderea în greutate, dar asigurați-vă că consultați mai întâi furnizorul de servicii medicale înainte de a-l încerca. Odată ce primiți semnalul de aprobare de la medicul dumneavoastră, încercați uleiul de cocos pentru pierderea în greutate și reveniți în formă!!

Declinare de responsabilitate: Informațiile din acest articol nu sunt destinate a fi utilizate ca înlocuitor al sfaturilor medicale profesionale. Consultați întotdeauna medicul și rezolvați-vă îndoielile înainte de a începe uleiul de cocos pentru pierderea în greutate.