Minuni ale peșterilor Borra Fotografii la Valea Araku din Andhra Pradesh

Amplasate pe dealurile Ananthagiri din valea Araku se află una dintre cele mai mari peșteri ale subcontinentului indian numite Peșterile Borra. Aceste peșteri sunt cunoscute spectaculos pentru formațiunile lor de stalactită și stalagmită care au rezistat trecerii timpului de peste un milion de ani.

Se pare că peșterile descoperite de William King George în 1807 provin din râul Gosthani datorită fluxului său continuu de acțiune pe terenul calcaros. Legenda spune că peșterile Borra au fost descoperite de triburile native atunci când o vacă care pășunea pe deasupra peșterilor a căzut printr-o gaură din acoperiș.

O piatră asemănătoare unui Lingam a fost găsită în interiorul peșterii, despre care se credea că este o interpretare a Domnului Shiva care a protejat vaca. În cinstea acestei credințe, în afara peșterii a fost construit un mic templu pentru Lordul Shiva, care atrage o mulțime de adepți. Peșterile Borra, cunoscute și sub numele de Borra Guhalu, sunt o atracție turistică splendidă atât în ​​scopuri istorice, cât și religioase.

Intrarea în peșterile Borra:

pesteri borra

Peșterile Borra situate la o distanță de 92 km nord de Visakhapatnam se află la 3000 ft deasupra nivelului mării. Intrarea în peșteri, care are aproximativ 100 de metri înălțime și 75 de metri lățime, este marcată de trepte care coboară, care sunt sculptate din stânci și pentru a vă întâmpina la intrare sunt maimuțe care atârnă în jurul copacilor mari.

Comitetul oficial de informare din afara Peșterilor Borra:

informații oficiale peșteri borra

O placă informativă la punctul de intrare în peșteri oferă vizitatorilor o scurtă istorie și alte detalii ale peșterilor și a împrejurimilor sale.

Rulment religios:

Peșterile Borra Valea Araku-Rulment religios

În timp ce peșterile Borra sunt una dintre cele mai bune atracții turistice din statul Andhra Pradesh, localnicii se adună zilnic la peșteri pentru a se închina Shivalinga și idolului de piatră a vacii sfinte sau Kamadhenu care se află deasupra Lingamului adânc în interiorul peșterii. Se crede că ugerul vacii este sursa râului Gosthani de unde își au originea peșterile.

Stalactite și stalagmite:

Peșterile Borra Valea Araku-Stalactite și Stalagmite

Găzduite în peșteri sunt cele mai renumite formațiuni de stalactite și stalagmite care au o formă neregulată datorită fluxului râului Gosthani între aceste structuri solidificate. Apa care se scurge de pe acoperișul peșterilor descompune mineralele prezente în calcar pentru a forma stalactite în partea de sus a peșterii și apoi se scurge în jos pe sol pentru a forma stalagmite. Formațiile de stalactite și stalagmite vechi de 150 de milioane de ani sunt cu adevărat o priveliște copleșitoare.

Formații:

Formații de peșteri borra- Valea Araku

Formațiile de stalactită și stalagmită de-a lungul secolelor au evoluat în forme sculptate natural în peșteri. La o inspecție atentă, puteți observa un înțelept cu barbă, Shiva și Parvati, o mamă și un copil, creierul uman, un copac cu rădăcinile sale deasupra, un templu și o biserică și chiar animale ca elefantul, așa cum se vede în această descriere. Unele dintre aceste structuri au un sens religios atașat lor, în timp ce altele sunt pur și simplu un fior pentru imaginație.

Lumina lămpii:

Borra Caves Araku Valley-Lamp Light

Peșterile Borra sunt adânci și complet întunecate în interior din cauza lipsei de penetrare a soarelui. Ca rezultat, industria turistică din Andhra Pradesh a instalat o serie de lămpi electrice cu vapori de sodiu, mercur și halogen pentru a ilumina calea din interiorul peșterilor, oferind o vedere uluitoare asupra diferitelor formațiuni..

Lăcaș de cult:

venerați peșterile borra

La sfârșitul unui mic tunel adânc în interiorul peșterilor se află un mic lăcaș de cult format din Lingam stalagmitic, unde devotații, în special tribalii, vin să se închine zeului hindus Shiva, în special cu ocazia festivă a Shivratri..

Atractie turistica:

Peșterile Borra Araku Valley-Atracție turistică

O vedere de pasăre a peșterilor Borra care atrage mii de turiști pentru o sărbătoare vizuală a unei rămășițe arheologice vechi.

În afara peșterilor Borra:

Peșterile Borra Valea Araku-Afară

Vederea convingătoare a văii Araku în afara peșterilor Borra este în sine o atracție turistică pentru vizitatorii peșterilor. Frumusețea pitorească a regiunii montane abundentă în faună și floră oferă un cadru aproape magic.

Sursa imaginii: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.