Cele mai renumite sanctuare de faună sălbatică din India de vizitat în 2021

India are o mare varietate de verdeață și zone forestiere uimitoare. Fiind singurul teren, India definește una dintre cele mai diversificate frumusețe la locația sa naturală, cu atracție variată. Nu numai în ceea ce privește cultura, sau chiar festivalurile și monumentele istorice expresive; dar acest pământ incredibil al mamei India este cel mai bine salutat cu o varietate de animale sălbatice care trăiesc printre numeroasele peisaje frumoase și o gamă largă de frumusețe florală și faună. Există diverse sanctuare ale faunei sălbatice în India. Citiți mai departe pentru a cunoaște numele sanctuarelor sălbatice din India.

În acest articol veți da peste o listă de sanctuare de animale sălbatice din India cu state. Se spune că mai multe tipuri de amfibieni precum broasca Annamalai și broaștele Anamudi sunt deja scăzute excesiv. Există, de asemenea, alte specii precum Nilgiri Tahr și Gharial, care sunt acum păstrate în aceste sanctuare uimitoare ale faunei sălbatice din India..

Top 20 de sanctuare importante pentru animale sălbatice din India

1. Parcul Național Kaziranga:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

Acesta este situat pe malul râului Brahmaputra din Assam. Acesta este un sanctuar faimos care este considerat cel mai bun dintre toate sanctuarele sălbatice din India, unde se găsesc mai multe soiuri de căprioare, tigri, mistreți și chiar elefanți. De asemenea, popular pentru mai multe tipuri de specii de amfibieni și aviari. Are curenți de apă dulce și, de asemenea, cerbul mlaștină este un animal preferat aici.

2. Parcul Național Bandipur:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

Acesta este la câțiva kilometri de Mysore și chiar la câțiva kilometri de faimosul oraș Bangalore. Acesta este un loc preferat care păstrează mai multe specii de animale sălbatice și amfibieni. Există, de asemenea, lacuri mari aici și verdeața, care este o atracție populară pentru mulți oameni. O persoană poate găsi aici macaw-urile din Himalaya și alte păsări, cum ar fi vrăbiile și prepelițele.

3. Parcul Național Bandhavgarh:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

Acesta este un loc preferat în care o persoană poate vedea căprioare. Acesta este unul dintre sanctuarele majore ale faunei sălbatice din India, de asemenea popular pentru cursurile mici și lacuri. Verdeața luxuriantă are o atracție pentru oamenii cărora le place să privească păsările și multe specii aviare vin în această zonă forestieră, cum ar fi flamingo-urile și multe perușuri colorate.

4. Sanctuarul păsărilor Kumarakom:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

O persoană poate găsi verdeață luxuriantă și Zmeul Brahminy aici în habitatul lor natural. O persoană poate, de asemenea, să facă plimbări cu barca aici sau să stea la cabane. Păsările de apă sunt, de asemenea, destul de frecvente aici și stârcul. Acesta este un loc la modă pentru Egrete și Barza Himalaya.

5. Gir Sanctuary:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

Acesta este un loc în care o persoană poate găsi mai multe soiuri de căprioare sălbatice în habitatul lor natural. Aceasta se află în statul Gujarat și există, de asemenea, destul de multe lacuri care se află în zonele alăturate. Există unele zone de parc în care păsările sunt păstrate și în habitatul lor natural. Mai multe varietăți de Kraits și alte reptilieni pot fi, de asemenea, găsite aici.

6. Sanctuarul vieții sălbatice Narcondam:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

Aceasta este o insulă mică în insulele Andaman și Nicobar. Aici există câteva specii de păsări care pot fi găsite. Această zonă are, de asemenea, verdeață luxuriantă și o vedere pitorească pentru oameni. Există, de asemenea, zone lacustre aici, unde pot fi văzute diferite tipuri de animale acvatice.

7. Parcul Național Keoladeo Ghana:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

Acest lucru este popular în statul Rajasthan și multor oameni le place să vadă varietățile largi de păsări care trăiesc aici în habitatul lor natural. Lacurile adiacente zonei și cursurile de apă dulce sunt, de asemenea, unde pot fi găsiți amfibieni și alte specii acvatice.

8. Sanctuarul păsărilor Sultanpur:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

Aceasta este o faimoasă zonă forestieră care a fost păstrată de guvernul Gurgaon. Acesta are cursuri de apă dulce și lacuri unde pot fi văzute mai multe soiuri de specii aviare.

9. Rezervația Krishna Wild Life:

sanctuare ale faunei sălbatice din India

Aceasta se află în Andhra Pradesh și este o zonă de mangrove. Acesta este, de asemenea, un loc la modă pentru varietatea sa de specii de animale, cum ar fi flamingo, prepelițele și căprioarele. O persoană poate vedea aici și mistreții și gauri.

10. Parcul Național Pench:

Parcul Național Pench

Aceasta este în Madhya Pradesh. Acest lucru este renumit pentru verdeața sa luxuriantă. O persoană poate merge pe vehicule aici și, de asemenea, poate vedea animalele în habitatele lor naturale. Dintre cele mai populare tigrii, leii, ghepardii și pumele sunt destul de populare. Mistreții și hienele pot fi găsite aici.

11. Parcul Național Chinnar:

Parcul Național Chinnar

Acesta este unul dintre cele mai bune sanctuare ale faunei sălbatice din sudul Indiei. Cele mai populare specii de aici sunt Crocodilii care sunt Muggar. Acest lucru este popular și pentru Nilgiri Tahr. O persoană poate găsi, de asemenea, cerbul mlaștină aici și chiar o mare varietate de specii de păsări. Acesta este situat pe Ghaturile de Vest.

12. Parcul Național Bandhavgarh:

Parcul Național Bandhavgarh

Aceasta este o zonă populară din Madhya Pradesh, unde o persoană poate găsi tigri și pume în habitatul lor natural. Acesta a fost un proiect favorit pentru guvernul țării. Există, de asemenea, cursuri de apă dulce și alte verzi alăturate ale micilor lacuri.

13. Parcul Național Khangchendzonga:

Parcul Național Khangchendzonga

Acesta este situat în Sikkim și este destul de renumit pentru varietatea sa largă de animale sălbatice, cum ar fi panda roșu, mistreții, tigrii și, de asemenea, lei pentru a numi doar câțiva. Există și câteva păsări și alți amfibieni care se găsesc aici.

14. Parcul Național Ranthambore:

Parcul Național Ranthambore

Acesta se află în Rajasthan și este unul dintre cele mai bune sanctuare ale faunei sălbatice din nordul Indiei. Este o zonă destul de populară printre turiști. Există verdeață luxuriantă și, de asemenea, unele animale sălbatice care pot fi văzute aici. Printre cele mai populare se numără tigrii. Se spune că aceasta este cea mai mare dintre rezervele pentru tigri din partea de nord. Acest lucru este, de asemenea, renumit pentru varietatea sa de kraits și alte specii de reptilieni. Există, de asemenea, păsări precum macaws, prepelițe și diferite tipuri de broaște care pot fi văzute în zonele adiacente lacurilor.

15. Sanas Manas:

Sanas Manas

Acesta este în Assam și este un loc la modă pentru mulți oameni care doresc să vadă animale în habitatele lor naturale. O persoană poate purta aici o varietate de specii zburătoare din Himalaya și, de asemenea, reptile. Există, de asemenea, unele zone în care o persoană poate vedea crocodilii și alți amfibieni adiacenți lacurilor de apă dulce. Există, de asemenea, animale precum Langurul de Aur și mistreții care pot fi văzuți aici. Diferite specii de broaște țestoase pe cale de dispariție pot fi văzute aici. Acesta este un proiect viral al guvernului din Assam.

16. Parcul Național Hazaribagh:

Parcul Național Hazaribagh

Rezervația națională pitorească din Hazaribagh, situată la o distanță de 135 km de Ranchi, este pe bună dreptate posesia prețioasă a ținutului Jharkhand. Este cunoscut pentru bogata sa biodiversitate. Parcul Național Hazaribagh este considerat unul dintre cele mai bune secole de viață sălbatică din India. Este un centru excelent pentru Kakar, ghepard, nilgai și sambar și alte astfel de specii pe cale de dispariție. Se poate închiria cu ușurință o mașină pentru a explora acest frumos parc. Cu toate acestea, este ideal pentru a lua un pachet turistic în Parcul Național Hazaribagh, astfel încât explorarea să fie mai puțin deranjată și mai distractivă.

17. Parcul Național Madhav:

Parcul Național Madhav

Un amestec perfect de regiune forestieră cu un ecosistem lacustic bun așteaptă turiștii în Parcul Național Madhav, situat în Shivpuri, Madhya Pradesh. Parcul național vă va oferi cu siguranță o experiență palpitantă și poate fi numit pe bună dreptate Țara Crocodililor, deoarece găzduiește numeroși crocodili. Bucurați-vă de eforturile sălbatice în timp ce aveți o întâlnire cu una dintre cele mai mari reptile și prădători. Domnul Croc îmbrăcat în verde și familia sa capătă cea mai mare atenție, cu toate că leopardul, șacalul, vulpea și porcupinul își iau partea din lumina reflectoarelor în celebrul Parc Național Madhav. La marginea acestui parc național se află frumosul lac numit Sakhya Sagar, care găzduiește multă avifaună migratoare. Așadar, vă puteți aștepta la o călătorie plină de aventuri într-o locație perfectă!

18. Parcul Național Indravati:

Parcul Național Indravati

Statul verde al Indiei, Chhatisgarh găzduiește unul dintre cele mai bune parcuri naționale din India. Parcul Național Indravati vă invită la o experiență interesantă de explorare în India centrală. Fiind situat în districtul Dantewada, este singura rezervație de tigri din stat. Animalele pe cale de dispariție, cum ar fi bivoli sălbatici, Barasinghas, tigri, leopardi, Chausingha (antilope cu patru coarne), Gaurs (bizon indian), Nilgai, Sambar, urs leneș, Dhole (câine sălbatic) etc., sunt principalele atracții ale parcului.

19. Sanctuarul Chilka Wildlife:

Chilka Wildlife Sanctuary

Malul estic găzduiește această viață sălbatică înfloritoare, cu o abundență de floră. Celebrul Sanctuar Chilka Wildlife din Odisha este unul dintre cele mai bune exemple ale acestuia. În cazul în care intenționați să vizitați Odisha, atunci trebuie să vizitați cu siguranță Chilka Wildlife Sanctuary, care este situat în sud-vestul orașului Puri. Acasă la animale precum Blackbuck, Hyenas, Cerb Pătat, Șacali de Aur și diverse alte animale acvatice, sanctuarul oferă adăpost pentru Delfin, Creveți, Crab, Șopârlă și Crustacee, Chilka Wildlife Sanctuary este unul dintre cele mai bune sanctuare prezente în estul Indiei. Acasă la mai mult de 225 de specii de pești și alte apusuri de soare și răsărituri spectaculoase, Sanctuarul Chilka Wildlife Sanction vă face să vă bucurați cu siguranță de fericirea de a vă afla într-o țară atât de bogată de biodiversitate.

20. Parcul Național Jaldapara:

Parcul Național Jaldapara

Dacă găsiți motive pentru a vizita partea de est a țării, atunci acest sanctuar special este o vizită obligatorie. Parcul Național Jaldapara este unul dintre cele mai bune sanctuare naționale ale faunei sălbatice din India și este situat în districtul Jalpaiguri din Bengalul de Vest și poate fi destul de tentant, deoarece găzduiește diverse animale și păsări pe cale de dispariție. Parcul este unul dintre cele mai faimoase sanctuare ale faunei sălbatice din India, pentru că găzduiește elefanți în principal și oferă, de asemenea, safari pentru elefanți, care vor face într-adevăr o amintire perfectă. Jaldapara este o casă sigură pentru rinocerul cu un singur coarne, căprioare, sambhar, căprioare care latră, căprioare și cerbi porci, porci sălbatici și bizoni. Veți avea cu siguranță una dintre cele mai interesante călătorii în parcurile naționale din Parcul Național Jaldapara.

Acum știți că un sanctuar faunei sălbatice este mai mult decât o rezervație sălbatică cu diverse limite și ziduri. Pe lângă faptul că vă oferă distracția suplimentară pe care o căutați, această listă a secolului vieții sălbatice din India vă va ajuta simultan să le vizitați în următoarea călătorie în India. Asigurați-vă că ați inclus un parc național în itinerariul dvs. data viitoare când călătoriți în orice parte a Indiei pentru a obține una dintre cele mai bune experiențe de călătorie din viața dumneavoastră. Sper că acest articol v-a ajutat să găsiți mai multe sanctuare de top din India

Întrebări și răspunsuri frecvente:

1. ce este un Sanctuar?

Răspuns: Un sanctuar faunei sălbatice este un loc care oferă o casă sigură, pe viață, animalelor și păsărilor pe cale de dispariție, iar locuitorii sunt tratați cu demnitate, compasiune și respect din ziua în care ajung până la sfârșitul zilelor lor. Sanctuarele există pentru bunăstarea vieții sălbatice.

2. Care este totalul sanctuarelor sălbatice din India?

Răspuns: Dacă vă întrebați câte sanctuare pentru animale sălbatice există în India, atunci numărul de sanctuare pentru animale sălbatice din India este de 543. Sanctuarele de animale sălbatice existente în India acoperă o suprafață de 118.918 km, ceea ce reprezintă 3,62% din aria geografică a țării. The

3. De ce nu am văzut unele dintre animale?

Răspuns: Animalele necesită un timp singur. Le ia timp să se amestece în noul lor mediu. Mai mult, stresul cronic poate duce la unele probleme grave de sănătate la animale; prin urmare, tind să se odihnească în locurile lor ascunse pentru o vreme. Sănătatea și siguranța animalelor care locuiesc în sanctuarele sălbatice sunt de o importanță capitală și asta înseamnă uneori că trebuie să le ofere șansa de a se ascunde.

4. De ce unele dintre animale par bătrâne sau RĂNITE?

Răspuns: Deoarece unele dintre animalele din parcurile naționale și sanctuarele sălbatice din India sunt vechi sau rănite. Ca sanctuar, ei nu au opțiunea de a selecta animale tinere, drăguțe. Multe dintre animale au trăit mult dincolo de speranța lor de viață în sălbăticie, în timp ce multe dintre ele sunt aduse în sanctuarele sălbatice din cauza rănilor grave. Mediile sigure, controlul dietetic atent, asistența medicală regulată, îmbogățirea comportamentului, gestionarea stresului și mulți alți factori mențin animalele care locuiesc în sanctuarele sălbatice sănătoase și fericite pentru o lungă perioadă de timp. Animalele vechi vor încetini în mod natural în timp. Nu se mișcă ca cei tineri și cei puternici. Mai degrabă preferă să lenevească în jurul animalelor cu leziuni grave au nevoie de îngrijire suplimentară și uneori nu arată la fel de bine ca omologii lor sănătoși.

5. Care este programul de mâncare al acestor animale și păsări prezente în sanctuarele sălbatice?

Răspuns: Indiferent câte sanctuare sălbatice din India, toate sunt bine întreținute. Animalele sălbatice nu mănâncă într-un program fix. Studiile arată că, dacă sanctuarele sălbatice reproduc aceste condiții în captivitate, amestecând dieta și programul în fiecare zi, ajută la menținerea animalelor mai angajate și mai active. Datorită unei combinații de varietate de activități de îmbogățire, animalele tind să devină mai sănătoase, atât fizic, cât și mental.