10 Parcuri celebre din Kolkata cu imagini

Parcurile sunt locuri puse deoparte de guvern pentru utilizarea recreativă a oamenilor și, de asemenea, pentru a conserva flora și fauna unui anumit loc. Copiii trebuie să se joace, persoanele în vârstă să petreacă timp în plimbare și exerciții și este conceput pentru ca plantele și animalele să fie protejate.

Parcuri frumoase din Kolkata cu imagini:

1. Maidan:

Parcurile Maidan din Kolkata

Maidan este cel mai mare parc din Kolkata, cea mai ușoară accesibilitate ar fi stația de metrou din zonă. Numele însuși Maidan înseamnă „teren” și este o casă pentru terenul de joc pentru cricket, fotbal etc. și include, de asemenea, Eden Gardens și Race Course în Kolkata. Verdele din jur îi face pe oameni să se bucure de timpul petrecut acolo.

2. Central Park:

Central Park Kolkata

Central Park este al doilea spațiu deschis ca mărime după Maidan. Acest parc este situat în Bidhannagar, unde zona care înconjoară parcul este plină de departamente guvernamentale. Parcul a fost bine întreținut de guvern, cu tufișuri tocate corespunzător, flori și copaci colorate.

3. Millennium Park:

Millennium Park Kolkata faimosul parc

Pe malul estic al râului Hooghly se află acest parc public care se află la 2,5 km de Strand Road către Babughat. Parcul pare a fi ca o grădină imensă și acționează ca un parc de distracții pentru copii datorită numeroaselor sale plimbări.

4. Parcul Deshapriya:

Parcul Deshapriya Kolkata

Parcul Deshapriya situat în sudul Kolkatei este un teren de joacă în care elevii sunt instruiți în sporturi precum crichetul, tenisul și fotbalul. În timpul Durga Puja întregul parc este transformat într-o „mela” care include plimbări de distracție și faimosul lor „pandal”. Parcul este înconjurat de o stradă aglomerată care include sala Priya Cinema, restaurante și magazine.

5. Parcul Safari:

Lista parcului Safari Park Kolkata

Parcul Safari este un parc mic, bine întreținut, în sudul Kolkatei, lângă Gariahat Golpark. În afara parcului există un lac care are, de asemenea, o potecă de mers pe jos, care duce în cele din urmă la un mic loc de tip peninsular. Acel loc este traversat de un pod și chiar la capăt are o moschee acolo. Conectându-vă la întreaga zonă există două parcuri adiacente în care elevii sunt învățați greierul în mod regulat.

6. Grădini botanice:

Cele mai bune parcuri din Grădina Botanică din Kolkata

Grădinile botanice din Kolkata au fost anterior cunoscute anterior ca Acharya Jagadish Chandra Bose Indian Botanic Gardens, care se află sub Ministerul Mediului și Pădurilor al Guvernului. Se știe că are multe plante rare, iar copacii cu toți pot fi adăugați până la aproximativ 12.000.

7. Mohor Kunja:

Faimosul parc Mohor Kunja kolkata

Mohor Kunj, cunoscut și sub numele de Citizen’s Park, este un parc de lângă Memorialul Victoria din zona Maidan. Parcul este renumit pentru fântânile sale colorate, unde se poate auzi chiar și muzică, are și o scenă deschisă pentru teatre și evenimente. Acest lucru a fost făcut în onoarea lui Kanika Bandyopadhyay, care este expert în Rabindra Sangeet.

8. Parcul Nicco:

Nicco Park de vizitat în Kolkata

Parcul Nicco este un parc de distracții care acoperă o zonă imensă în Salt Lake. A fost cunoscut sub numele de Țara Disney din Bengalul de Vest, deoarece creatorii parcului au încercat din răsputeri să ofere oamenilor cele mai bune distracții posibile; de la realizarea unui mic Turn Eiffel până la trenuri de jucărie și cicloni. De asemenea, au un mic parc acvatic atașat la el.

9. Parcul ecologic New Town:

New Town Eco Park

Acesta este unul dintre cele mai tinere parcuri din Kolkata situat în Rajarhat. Parcul are 3 laturi, zonele umede, pădurile și pajiștile. Parcul a fost făcut pentru a menține mediul înconjurător având copaci diferiți și în jur. Acoperă o suprafață de 480 de acri, inclusiv o insulă care înconjoară corpul de apă de 104 acri.

10. Riverfront Park:

Riverfront Park

Acest parc este o mică cale de lângă râul Hooghly din Babughat, care este dezvoltat pentru înfrumusețarea zonei.