Copil de 1 an – Greutate, dezvoltare și repere

Acum că bebelușul tău a împlinit 1 an, felicitări pentru că ai fost părinte timp de un an întreg. Deși aceasta poate fi o experiență destul de specială și o experiență de învățare, dar nu ați terminat încă. De fapt, ai tendința de a continua să înveți până la sfârșitul părinții tale. Și asta este ceva care nu se termină niciodată. Se spune că învățarea în viață nu se termină niciodată și continuăm să învățăm ceva nou în fiecare zi, iar părinții nu diferă. Deși s-ar putea să fiți fericiți că ați reușit să treceți un an crucial fără niciun obstacol major, încă nu ați terminat. Trebuie să ții cont de o mulțime de lucruri, deoarece bebelușul tău de un an are nevoie mai multă atenție decât oricând. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare în detaliu.

Copil de 1 an

1. Hrănindu-L:

Hrănirea copilului poate fi un moment distractiv. Dar nu va fi la fel de distractiv dacă trebuie să împingeți mâncarea în gura bebelușului. Nu este întotdeauna corect să le hrănești tot timpul. Întrucât noi, ca adulți, suntem obișnuiți cu trei mese pe zi, intenționăm să le menținem la curent cu programul. Dar, încă nu au atins stadiul nostru de sincronizare. Așadar, permiteți bebelușului să omită o masă. Este complet bine. Dar asigurați-vă că le dați mâncarea atunci când le este foame. Acum, asta nu implică faptul că veți continua să serviți atunci când solicită acest lucru. Drept complicat?

Ei bine, în primul rând, faceți un lucru important să scoateți mâncarea la orele obișnuite de masă, astfel încât să știe că este timpul de mâncare. Credeți sau nu, o vor simți cu timpul. Vor ști când le vine timpul de hrănire. Oricum, trebuie să vă asigurați că, în afară de cele trei mese, au nevoie și de câteva gustări pe parcursul zilei. Acum este o dietă pentru un copil de un an. Așadar, fii atent și urmărește ce se hrănește și ce nu.

2. Greutatea bebelușului tău:

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le rețineți este greutatea. Acesta este singurul mod în care poți urmări cât de sănătos este bebelușul tău de un an. Acum, dacă îl găsești supraponderal, încearcă să-ți dai seama câteva dintre activitățile pentru bebelușul de 1 an și să o faci cu ei și să-i păstrezi activi și urmează ce spune medicul tău cu privire la dietă. Dar dacă îți găsești copilul subponderal, atunci ești pe cale să ai un mic atac de panică. Nu ratați niciun lucru pe care vi-l spune medicul bebelușului cu privire la greutate. În general, copilul tău de un an ar trebui să cântărească 22 de kilograme sănătoase dacă este o femeie și un 23 sănătos este un el. Așadar, țineți greutatea sub control și urmați vizitele medicului dumneavoastră.

3. Durata somnului:

Îți face griji dacă bebelușul tău doarme suficient? Trebuie să înțelegeți că vârsta dvs. de un an va deveni puțin ciudată dacă nu va dormi. Deși variază în mare măsură de la copil la copil, în general un copil doarme aproape 14 ore pe zi din cele 24 de ore. 14 ore de obicei împărțite în două momente de somn în timpul zilei și una în noapte, care este de obicei una mai lungă. Dacă el / ea are un an, atunci nu aveți de ce să vă faceți griji ca atare, deoarece trebuie să fiți descoperit o rutină. Dar dacă nu ați făcut-o, acum este momentul.

Copilul tău de un an 2

4. Dezvoltarea bebelușului tău:

Aportul de alimente pentru bebelușul de 1 an este foarte important pentru aspectul de creștere și dezvoltare, care sunt direct legate. Trebuie să aveți grijă de aspectul „dieta pentru un copil de un an” pentru a îndeplini cerințele. Dezvoltările copilului tău sunt mari în acest an și ceea ce ai putea aștepta să auzi toată viața ta ar putea fi ceea ce vei dori. Primele sale cuvinte. Nu coborâți dacă nu scoate un „tată” sau o „mamă”. Fii mândru de ceea ce a făcut copilul tău și de faptul că el / ea se dezvoltă.

Le place să exploreze. Așadar, scăpați de toate lucrurile care v-ar putea face să regretați mai târziu. Asigurați-vă în siguranță să se rostogolească, să cadă și să urce în dulapuri și asigurați-vă că aveți suficiente activități pentru bebelușul de 1 an, pentru a vă putea arăta de ce sunt capabili și veți putea să descoperiți procesul de dezvoltare. De asemenea, ai grijă de vaccinările bebelușului tău și asta ar trebui să te ajute să-l păstrezi în siguranță de majoritatea bolilor.

5. Mâncare  & Jucării:

Asigurarea faptului că bebelușul dvs. primește o dietă nutritivă obișnuită pentru un copil de 1 an este prioritatea dvs. principală.

De asemenea, aprovizionează jucăriile pentru un băiat de 1 an, pentru că are nevoie de ele mai mult ca niciodată acum pentru a-și dezvolta o mulțime de abilități motorii.

6. Etapele bebelușului tău:

Dacă vă întrebați ce ar stabili bebelușul dvs. ca momente de referință în acest an, atunci vă veți bucura. Copilul dvs. de un an ar putea bate din palme pentru tine. Fii un părinte mândru și bate din palme și pentru bebelușul tău. La urma urmei, a fost prima lui palmă. Și pentru cea mai importantă etapă de până acum, pregătește-ți cam-ul la îndemână și fii atent la primii săi pași. De asemenea, îi veți vedea dezvoltând simțul umorului și râzând de ceea ce li se pare amuzant. Așa că mergeți mai departe și faceți-vă de râs. Și odată ce ați terminat, s-ar putea să le găsiți chiar imitându-vă. Așadar, rămâneți în jur pentru a urmări toate acestea și pentru a vă bucura și surprinde prima privire.

Dacă nu aveți de gând să aveți suficient timp pentru a vă menține copilul de un an în această perioadă de timp, atunci pierdeți ceea ce ar putea fi cel mai bun an al părinților vreodată. Primele cuvinte și primii pași sunt ceva ce nu vrei să ratezi ca părinte. Prin urmare, asigurați-vă că sunteți acolo pentru a înveseli, a aplauda și a vărsa câteva lacrimi fericite împreună cu soțul / soția dvs..