60 de nume moderne de bebeluși Sravana Nakshatra pentru fete și băieți

Conform mitologiei hinduse, este considerat de bun augur dacă îl numiți pe cel mic pe baza zodiei și a stelei sale. Nakshatra bebelușului depinde de constelațiile lunare din timpul nașterii și, dacă bebelușul tău se naște în steaua Sravana, acest ghid pentru numele bebelușului Sravana nakshatra poate fi util.

Să explorăm totul despre caracteristicile Sravana nakshatra, pornirea favorabilă a silabelor de nume și multe altele. Căutarea dvs. pentru un ghid unic se încheie aici.

numele bebelușului sravana nakshatra

Ce sunt Sravana Nakshatra și caracteristicile sale?

Sravana Nakshatra vine în ordinea 22 din cele 27 de semne nakshatra totale. Această stea se întinde în jurul semnului zodiacal Capricorn. Acesta variază între 10.00 și 23.20 grade în Makara Rashi. Simbolul nakshatra este trei urme, care sunt asociate cu zeitatea conducătoare, Lordul Vishnu. Planeta conducătoare a acestei stele este Luna.

Copiii născuți sub Sravana nakshatra sau semnul stelar prezintă caracteristici de a fi bogați, chiar în artă și creativitate și au cunoștințe imense în domeniile lor. Sunt muncitori, înzestrați cu sinceritate în profesia și expertiza lor. De asemenea, sunt inteligenți și devotați pentru atingerea obiectivelor superioare pe care le aspiră în viață. Născuții Sravana nakshatra sunt prea cunoscuți pentru a fi amabili, calzi cu alții și sunt perfecționiști. Acești copii vedetă sunt, de asemenea, atrăgători și sunt sănătoși.

Acum hai să intrăm și să explorăm mai multe despre numele Sravana Nakshatra pentru nou-născuți.

Sravana Nakshatra numește literele de început:

Dacă micuțul tău se naște sub nakshatra sau steaua Sravana, este de bun augur și profitabil dacă numele bebelușului lor începe cu următoarele silabe:

Khi, Khu, Khe, Kho, Ju, Je, Jo, Deci.

Dacă preferați să numiți nou-născutul în funcție de pada, iată numele Makar Rashi shravana nakshatra care încep literele:

  • Numele Shravana nakshatra 1 pada încep cu Khi.
  • Numele Shravana nakshatra 2 pada încep cu Khu.
  • Numele Sravana nakshatra 3rd pada încep cu Khe.
  • Numele Shravana nakshatra 4 pada încep cu Kho.

Numele unice și semnificative ale bebelușilor pentru Sravana Nakshatra:

Să vedem totul despre minunatele și fascinantele nume drăguțe ale bebelușilor pentru bebelușii Sravana Nakshatra din această generație. Începem!

Numele băieților Sravana Nakshatra:

1. Jebin:

Jebin este un nume de băiețel întâlnit frecvent în statele sudice ale Indiei. Este originar din limbile locale sud-indiene și înseamnă băiat de rugăciune. Numele implică și pe cel care este credincios în închinare. Este un nume unic de băiețel.

2. Jeet:

Jeet este un nume obișnuit, popular, dar încântător de băiețel scurt. Numele Jeet se găsește și se observă în cea mai mare parte în partea de nord a Indiei. Numele Jeet în hindi se traduce literalmente prin victorie, succes și victorie.

3. Jeev:

Jeev, din nou în limba hindi, se traduce literalmente în viață, existență și suflet. Numele este o alegere unică și care nu se găsește în mod obișnuit în lista cu nume de bebeluși indieni. Ne place acest nume; este și scurt și adorabil și în pronunție.

4. Jeevansh:

Numele Jeevansh provine din cele două cuvinte, Jeev și ansh. Înseamnă o parte a ființei vii. Numele traduce și implică, de asemenea, o parte din viața cuiva sau rolul inimii sale. Este destul de intens și în sens.

5. Jogesh:

În cazul în care preferați un nume tradițional și convențional pentru băieți, dar fără a fi observat în mod obișnuit, Jogesh poate fi o afacere bună. Jogesh înseamnă Lord Siva sau epitetul Domnului Shiva. Acesta este numele celebru al bărbaților Sravana Nakshatra.

6. Joyel:

Ne place numele Joyel. Joyel înseamnă Domnul lui Dumnezeu. Numele este unic și nu se găsește în mod obișnuit și are un simbolism tradițional și semnificativ. Este ideal pentru părinții moderni care doresc un nume intens și grațios, cu unicitate.

7. Juhit:

Juhit înseamnă strălucire. Numele simbolizează și culoarea iasomiei. Cealaltă ortografie a cuvântului este Juhith. Este o alegere rară pentru numele băiețelului și ne place acest nume Sravana Nakshatra pentru un băiat.

8. Khilesh:

Khilesh se traduce literalmente prin înflorire. Numele este originar din limba hindi și sanscrită și este o alegere rară pentru numele băieților noi pentru băieții noi milenari.

9. Khushwanth:

Khushwanth este un nume obișnuit și străvechi de băiețel din decenii împreună. Înseamnă o persoană plină de fericire. Se găsește frecvent în partea de nord a Indiei și este un nume semnificativ și fascinant.

10. Khusmit:

Numele Khusmit sau Khusmith înseamnă prietenul fericit. Este derivat din limba hindi a Indiei și este o alegere minunată și rară pentru numele băieților. Suntem în totalitate îndrăgostiți de această alegere a numelui Shravana nakshatra pentru băieți.

11. Khiansh:

Khiansh se traduce literalmente în ochii Domnului Vishnu. De asemenea, semnifică sau implică ochi expresivi sau ochi creativi, intensi. Sunt nume de băieți noi și rare pentru Sravana Nakshatra.

12. Khemchand:

Pentru părinții care adoră numele vechi artistice și fermecătoare ale bebelușilor, Khemchand are totul. Khemchand înseamnă bunăstare. Deși nu este reperat sau găsit în mod obișnuit, numele are toate simbolurile tradiționale, semnificative și unice.

13. Juvas:

Juvas este un băiețel scund și drăguț, o alegere modernă de nume. Înseamnă rapiditate sau cineva care este întotdeauna rapid. Numele simbolizează, de asemenea, o persoană cu gândire rapidă sau cineva care este încă în mișcare. Ce crezi despre asta?

14. Jothiraj:

Pentru părinții care preferă alegerea tradițională a numelui bebelușului, Jothiraj este totul. Jothiraj este derivat din limba sanscrită și înseamnă rege al luminii sau îl aprinde pe Dumnezeu. Numele este familiar și tradițional, dar foarte intens ca semnificație și simbolism.

15. Joshi:

Joshi este un nume tipic de băiețel, care este, de asemenea, modern și semnificativ. Numele Joshi înseamnă Domnul Vishnu sau cineva care aduce lumină. Este o alegere foarte intensă și încântătoare pentru numele băiețelului până acum. Acesta este un nume obișnuit, dar semnificativ și adorabil, pentru copiii bărbați Sravana Nakshatra.

16. Jogindra:

Jogindra este o altă alegere obișnuită și tradițională pentru numele băieților. Înseamnă Lord Indra. Numele implică, de asemenea, Lord Siva și este o alegere foarte clasică a unui nume de bebeluș din zodia Shravana.

17. Jivandeep:

Numele lui Jivandeep provine din două cuvinte hindi, și anume Jivan și Deep. Jivan înseamnă viață, iar Deep înseamnă lumină sau lampă. Este o alegere de nume minunată și semnificativă, dar modernă.

18. Jeyaram:

Cu toții am întâlnit deja acest nume faimos, Jeyaram. Numele înseamnă Victoria Domnului Ram.

19. Jeshwith:

Jeshwith sau Jeshwit înseamnă flăcări. Numele provine din limba hindi și este o alegere modernă, întâlnită mai ales în nordul și sudul Indiei. Termenul simbolizează și focul, cineva care are flacără în ele.

20. Jenil:

Ne place numele Jenil. Este un băiețel scurt și drăguț. Numele implică Victoria albastrului. Este o alegere modernă și contemporană, semnificativă, pentru Sravana Nakshatra.

21. Jegan:

Jegan înseamnă cineva sănătos sau cu putere. Numele vine cu o implicație veche și semnificativă, dar cu pronunție și sunet modern. Ne place numele acestui băiețel.

22. Jeshan:

Jeshan înseamnă cineva care este întotdeauna clar. Numele implică, de asemenea, o persoană simplă, simplă și directă. Este o zi nouă și rareori a găsit o alegere pentru numele bebelușului pentru băieți.

23. Khian:

Khian este o alegere minunată și din nou contemporană, care este scurtă și, de asemenea, semnificativă. Înseamnă regele terorii sau conducătorul. Numele implică și un împărat. Nu vă place acest nume drăguț și expresiv?

24. Khashan:

Numele Khashan nu este originar din India, deși originile nu sunt pe deplin cunoscute. Numele înseamnă orașe populare sau un oraș celebru. Numele este foarte rar și nu se găsește în mod obișnuit, făcându-l ideal pentru părinții moderni care iubesc nume unice, fascinante și drăguțe.

25. Khushal:

Khushal sau Khusal înseamnă cineva care este întotdeauna vesel sau vesel. Numele implică, de asemenea, o persoană fericită sau încântătoare, ca întotdeauna. Khusal este derivat din limba hindi locală.

Nume pentru fete Sravana Nakshatra:

26. Jeena:

Jeena este o alegere intensă și modernă, dar totuși semnificativă, pentru numele fetei. Înseamnă cineva care trăiește sau există. Pe de altă parte, numele îl implică și pe Domnul Vishnu. Ne place acest nume modern, dar tradițional, semnificativ.

27. Jeenal:

Jeenal este un nume de fetiță întâlnit în mod obișnuit în partea de nord a Indiei. Înseamnă inteligent sau Lord Vishnu. Numele implică și o ființă iubitoare sau un suflet iubitor.

28. Jeevana:

Numele jeevana în mai multe dintre limbile indiene implică pe cineva care este plin de viață. Este o alegere minunată și totuși fermecătoare, pentru numele femeilor Sravana nakshatra.

29. Jeevitha:

Jeevita sau Jeevitha este un nume răspândit și celebru deja în India. Înseamnă viață sau existență în mai multe limbi indiene, cum ar fi hindi și sanscrită. Jeevitha este încă o alegere clasică și atemporală. Este, de asemenea, nume celebre Sravana Nakshatra în telugu.

30. Jeiya:

Jeiya este un nume de fetiță scurt și drăguț care înseamnă dragă sau să trăiești. Este ideea noastră preferată de nume de fetiță contemporană. Ne place acest nume unic de Sravana Nakshatra pentru o fată.

31. Jenisha:

Jenisha este o alegere modernă pentru bebeluși. Cu toate acestea, este deja faimos până acum. Jenisha înseamnă cineva care crede în Dumnezeu sau îl laudă pe Dumnezeu. Numele înseamnă, de asemenea, o persoană și un suflet superior sau de înaltă calitate.

32. Jenya:

Jenya este din nou un nume minunat de fetiță scurtă. Deși originile numelui nu sunt încă cunoscute, Jenya înseamnă adevăr sau o persoană nobilă. Aceasta este o idee modernă de nume de fată indiană Sravana Nakshatra.

33. Jenika:

Jenika înseamnă darul lui Dumnezeu. Numele este o alegere minunată și este ideal pentru părinții care doresc un nume intens, semnificativ și cu sunete tradiționale.

34. Jeshna:

Jeshna înseamnă victorie. Numele implică, de asemenea, pe cineva care câștigă întotdeauna sau este victorios. Ce părere aveți despre această minunată alegere indiană pentru fetița indiană pentru fetele Sravana Nakshatra?

35. Jesmitha:

Jesmitha sau Jesmita înseamnă cineva care zâmbește întotdeauna sau are o față fericită. Numele Jesmitha este o alegere unică, dar totuși adorabilă și drăguță; ne place foarte mult.

36. Jodha:

Jodha înseamnă prințesă. Numele este o alegere tradițională și foarte antică pentru fetița bebelușului, ideală pentru părinții care caută sunete regale și de elită.

37. Jothi:

Jothi înseamnă lampă sau foc. Numele este o idee tipică și tradițională. Acesta este un nume de fetiță hindus foarte popular și faimos pentru Sravana Nakshatra.

38. Joshvi:

Ne place numele Joshvi. De asemenea, pronunțat și scris ca Joshwi, numele înseamnă sensibil sau sensibil sau gânditor față de ceilalți. Ne place simbolismul intens și semnificativ al numelui.

39. Khusbu:

Khusbu sau Khusboo este un nume predominant al bebelușului din nordul Indiei provenit din limba hindi. Înseamnă parfum sau miros. Numele înseamnă și parfum.

40. Khushi:

Khushi înseamnă fericire. Numele este originar din cuvântul literal hindi, care înseamnă fericire. Este un nume de bebeluș din nordul Indiei, întâlnit în mod obișnuit, minunat și adorabil atât în ​​pronunție, cât și în semnificație.

41. Khatira:

Dacă iubești semnificația numelui poetic, care este rar și deloc cunoscut, Khatira are totul. Înseamnă amintire prețioasă sau cineva care este doritor. Numele înseamnă și dorință.

42. Juhi:

Numele Juhi este din nou o alegere populară, dar este un nume scurt și dulce de patru litere pentru bebeluși. Juhi înseamnă floare sau iasomie. Numele înseamnă și floare.

43. Kayla:

Numele Kayla este originar din limba arabă, dar este bine cunoscut și devine celebru chiar acum pentru semnificația sa superbă. Kayla înseamnă un copil înțelept.

44. Joufi:

Numele Joufi este un nume de origine indiană pentru bebeluși, dar este rar găsit. Joufi înseamnă vesel sau cineva plin de bucurie și fericire.

45. Josthna:

Joshtna este din nou un nume bine cunoscut și popular. Ioshtna înseamnă lumină a Lunii. Este o alegere minunată și dulce, adorabilă, pentru numele fetei. Este o stea populară Sravana nume de fete în Tamil.

46. ​​Khairah:

Numele Khairah este din nou originar din partea arabă, dar este o alegere poetică atractivă și contemporană pentru bebeluș. Numele înseamnă o persoană excelentă sau virtuoasă. Ne place pronunția, semnificația și, mai presus de toate, unicitatea asociată cu aceasta. Ce crezi?

47. Joshini:

Joshini înseamnă o persoană bogată. Numele este originar din limba hindi locală din India și este o alegere unică de nume.

48. Jetashri:

Dacă sunteți un fraier pentru artă și muzică, ați dori acest nume. Jetashri este numele Raga. Este o alegere unică pentru bebelușii moderni.

49. Jegatha:

Jegatha înseamnă împărat al lumii sau adevăr al lumii în ansamblu. Din nou, numele provine din limba sanscrită și este o alegere tradițională semnificativă pentru fetele din această stea.

50. Khusali:

Khushali sau Khusali înseamnă cineva care răspândește bucurie și fericire. Este originar și derivat din cuvântul hindi Khushi care înseamnă bucurie. Este un nume fermecător și minunat de fetiță.

Nume unisex pentru Sravana Birth Star:

51. Jeena:

Jeena înseamnă Lord Vishnu. Numele înseamnă și a trăi sau a trăi. Numele este un nume unisex, ideal atât pentru fete, cât și pentru băieți.

52. Jenil:

Numele Jenil poate suna complet modern, dar înseamnă Dumnezeu Swaminarayan. Numele este o versiune curentă minunată a numelui tradițional, ideal atât pentru bebeluși, cât și pentru fete.

53. Khusil:

Khusil înseamnă o persoană fericită. Numele este originar din limba hindi și este o alegere potrivită pentru numele bebelușilor Sravana Nakshatra pentru băieți și fete..

54. Khairat:

Numele Khairat provine din limba hindi și arabă, ceea ce înseamnă binecuvântări sau un cuvânt corect. Numele este poetic și are o semnificație și o pronunție intense, ideal atât pentru băieți, cât și pentru fete.

55. Kabhira:

Kabhira sau kabirah este din nou o alegere de nume artistic care nu provine din India. Înseamnă vârstnici. Numele este o alegere unică și fascinantă, cu o semnificație minunată atât pentru fete, cât și pentru băieți. Ce crezi despre?

Numele de bebeluși gemeni pentru Sravana Nakshatra Borns:

56. Jeethika – Jeeteshi:

Aceasta este o alegere minunată pentru numele fetei gemene. Jeethika înseamnă evreică sau cineva plin de viață. Jeeteshi înseamnă din nou Zeița Victoriei. Aceasta este o alegere semnificativă și unică de nume de fetiță geamăn pentru bebelușii Sravana Nakshatra.

57. Jeinan – Jegatha:

Jeinan înseamnă învingător sau cineva care câștigă întotdeauna. Jegatha înseamnă adevărul întregii lumi. Acestea sunt alegeri minunate și înfrățite pentru băieți și fete.

58. Jeval – Jevesh:

Jevesh înseamnă curajos. Mijloacele Jeval sunt pline de viață sau dăruitoare. Numele este propriu-zis numele de băieți gemeni născuți în Shravana Nakshatra sau semn zodiacal.

59. Khushika – Khushil:

Khushika și Khushil sunt alegeri minunate pentru fete și băieți. Numele Khushika înseamnă fericire sau cineva care este întotdeauna vesel și vesel. Khushil înseamnă persoană fericită sau plăcută. Ambele sunt originare din limba hindi.

60. Khevna – Khia:

Khevna și Khia sunt gemeni, idei moderne și unice de nume de fetiță. Numele Khevna înseamnă a dori, iar Khia înseamnă o barcă.

Dacă bebelușul tău se naște în această stea, sperăm că această listă și ghid despre numele bebelușilor Sravana Nakshatra te-au ajutat. Spuneți-ne ce nume alegeți sau care vă place și de ce; ne place să auzim de la tine.

Declinare de responsabilitate:

Toate numele și semnificațiile menționate mai sus sunt contextuale și se pot modifica în funcție de diferite limbi, regiuni și țări. Vă sfătuim să efectuați cercetări aprofundate pentru a înțelege mai multe semnificații și simboluri atașate aceluiași nume.