Vayu Mudra – Cum să faci pași și beneficiile sale

Vayu Mudra și De ce este important?

Vayu Mudra este asociat cu un stil de viață sănătos. Practicarea acestuia pentru o perioadă mai lungă de timp vă va asigura că veți obține cele mai bune rezultate în timp ce duceți o viață fericită. Una dintre cele mai bune modalități de a vă menține sănătos este să vă angajați într-o formă de exercițiu care vă va menține în formă ca o lăutărie.

Vayu Mudra Cum să faci pași și beneficiile sale

O practică pe termen lung a Vayu mudra va da rezultate pozitive. Odată ce ați terminat să faceți acest lucru, nu există nicio modalitate de a înceta să o faceți, deoarece este ușor și, în același timp, încetează să mai fie plictisitor. Aruncați o privire la beneficiile Vayu mudra și cum le puteți face.

Sensul:

Deci, ce înseamnă chiar Vayu Mudra? Înainte de a începe să faceți acest lucru, spuneți-ne semnificația lui Vayu Mudra. Vayu, așa cum înseamnă numele, este aerul. Deci, această mudră are grijă de elementul de aer din corpul tău. Acesta va controla sau regla mișcarea aerului în interiorul corpului, ceea ce vă va face corpul sănătos pe termen lung. Vayu hand mudra are grijă de toate bolile și neregulile care pot apărea din cauza dezechilibrului aerian.

Cum se face Vayu Mudra:

Deoarece dezechilibrul aerian este una dintre preocupările majore la om, nu contează cu adevărat vârsta sau sexul dvs. sau în ce parte a județului locuiți. Pașii sunt descriși mai jos.

Pașii Vayu Mudra:

Mai jos sunt câțiva pași detaliați, care vă vor explica cum să faceți acest vayu hasta mudra:

 • Exercițiile de yoga și mudra subliniază mai mult factorul de confort. Deci, fii pregătit să fii relaxat și confortabil. Asigura-te ca

  porți haine foarte largi și confortabile.

 • Corpul tău ar trebui să se simtă liber atunci doar mintea ta se va putea concentra asupra yoga sau mudra. Amintiți-vă cheia succesului

  exercițiul fizic poate fi într-adevăr relaxat și confortabil. Odată ce acest lucru este în acțiune, restul va cădea la locul său.

 • Începeți cu așezarea vârfului degetului arătător la baza degetului mare.
 • Acum, presurizați ușor degetul mare pe deget. Acest lucru duce la o cantitate de suprimare a aerului elementului prin focul elementului.

Nu este chiar simplu? Este una dintre cele mai ușoare vayu mudra.

Vayu Mudra techiniqus

Vayu Mudra pentru gaz:

Mai întâi, apăsați degetul arătător pe baza degetului mare.

Acum, apăsați ușor degetul mare pe degetul arătător. Celelalte trei degete trebuie ținute drepte.

Este posibil să simțiți o durere. Dar asta nu durează mult.

Vayu Mudra pentru scăderea în greutate:

Această vayu mudra funcționează ca o magie pentru pierderea în greutate. Așezați vârful degetului inelar pe baza degetului mare și apoi aplicați o presiune ușoară pe degetul inelar împreună cu degetul mare.

Vayu Mudra pentru Vata Dosha:

Iată cum puteți face vayu mudra pentru vata dosha. Alăturați ușor vârful degetului index cu degetul mare al vârfului. Simțiți energia indusă în corpul dumneavoastră pe măsură ce simțiți trezirea.

Vayu Mudra pentru rigiditatea gâtului:

Trucul este să îmbini unghia degetului arătător cu interiorul degetului mare.

Acum, apăsați ușor degetul cu degetul mare. Păstrați celelalte trei degete drepte și relaxate.

Specialitatea Vayu Mudra Yoga:

Practica regulată și eficientă a vayu mudra vă poate ajuta să scăpați de orice boală din cauza dezechilibrului aerian. Se ocupă de dezechilibrul aerului din corpul dvs., restabilind astfel echilibrul, făcându-vă să vă simțiți în largul vostru.

Beneficiile Vayu Mudra:

În afară de echilibrul aerian, se știe că Vayu Mudra abordează multe alte probleme, precum următoarele.

 • Ajută la reglarea și echilibrarea elementului de aer din corpul dumneavoastră,
 • Vă vindecă și vă tratează împotriva oricăror boli de dezechilibru aerian,
 • Reduce aerul suplimentar din stomac și corp,
 • Strânge și întărește pieptul,
 • Te retrăiește împotriva durerilor toracice,
 • Construiește imunitate pentru corpul tău împotriva răcelii și tusei,
 • De asemenea, este foarte util împotriva paraliziei,
 • Ajută la lupta împotriva oricărei fisuri sau tulburări la nivelul gâtului.

Efecte secundare Vayu Mudra:

În timp ce toate mudrele sunt benefice pentru noi, unele pot justifica efecte secundare. În cazul în care aveți efecte secundare nenaturale sau nedorite, încetați să o faceți și vă sfătuim să consultați un expert.

Când și cât timp trebuie să o faci?

Practicarea regulată a acestei mudre timp de peste 45 de minute zilnic vă va ajuta să vă eliberați de bolile de dezechilibru aerian. Acest lucru va reduce intensitatea bolilor în decurs de 12-24 de ore. Pentru a asista la cele mai bune și eficiente rezultate, asigurați-vă că exersați în mod regulat timp de două luni. De asemenea, puteți face vayu hand mudra în timp ce stați, în picioare sau chiar când stați culcat. Utilizările vayu mudra sunt multiple. Numai când le faci, le înțelegi.

Pentru că nu am auzit „sănătatea este bogăție”? Vayu mudra este legat de elementul aerian al corpului. Practicarea a 15-20 de minute a acestei mudre în fiecare zi vă va oferi rezultate finale. Acest gest de mână yoghin va regla și reduce elementul de aer din corpul tău. Excesul de aer din corp poate provoca anumite elemente. De aceea, vă recomandăm această mudra pentru a aborda în mod eficient situația.