Tehnici de meditație budistă

Meditația, așa cum știți, se referă la practicarea închiderii minții pentru câteva minute și a lăsării întregului sistem să repornească. Există diverse metode de meditație folosite de diverse persoane. Cu toate acestea, obiectivul principal este același peste tot, adică atingerea liniștii minții și echilibrarea corpului. Meditația budistă, așa cum sugerează și numele, se referă la tehnicile de meditație legate de religia budistă și practicate și predate de călugării budisti.

Tehnici de meditație budistă

Meditația budistă de bază este simplă și durează doar câteva minute. Dacă reușiți să scoateți doar câteva minute în fiecare zi pentru a vă opri și a medita, veți simți în curând diferența pe care o face în viața voastră. Vă va ajuta să vă liniștiți și să vă reîmprospătați pentru a vă ajuta să faceți față problemelor cu o minte mai puternică. De asemenea, vă ajută să depășiți alte probleme, cum ar fi problemele de furie, depresia etc..

Tot ce trebuie să faceți este să găsiți un mediu liniștit adecvat în care să nu fiți întrerupt de sunete, apeluri telefonice etc. Deși meditația necesită doar câteva minute, este nevoie de atenția dvs. nedivizată în acele câteva minute..

Iată cele mai bune tehnici de meditație budistă pentru începători:

Mintile distrase nu pot medita niciodată corect. Deci, opriți-vă telefoanele sau lăsați-le în cealaltă cameră. Mulți oameni aleg să ardă tămâie sau să folosească perne speciale de meditație și mărgele de rugăciune. În timp ce aceste accesorii cu siguranță caută să îmbunătățească calitatea meditației dvs., cu siguranță nu sunt o necesitate. Astfel, depinde complet de tine dacă vrei să te izolezi în dormitorul tău și să meditezi acolo sau dacă vrei să folosești aceste elemente suplimentare și să creezi un spațiu de meditare separat pentru tine.

Trebuie să stai cu picioarele încrucișate. Mulți oameni cred că meditația trebuie făcută numai în poziție de lotus, adică așezat cu ambele picioare pe coapse. Acest lucru nu este necesar. Această poziție este atinsă cu multă practică și vă va distrage atenția doar dacă sunteți începător și nu sunteți obișnuit cu tulpina pe care o provoacă. În timp ce spatele trebuie să fie drept, asigurați-vă că vă simțiți confortabil. Dacă doriți, puteți îngenunchea în loc să stați cu picioarele încrucișate.

Vă puteți ține mâinile în diferite ipostaze sau „mudre”. Pentru începători, cea mai ușoară mudra este să lăsați vârful degetului mare să atingă vârful degetului arătător și apoi să vă așezați mâna pe genunchi. Sau vă puteți așeza mâinile în poală cu palmele orientate în sus și atingându-vă ușor.

Următorul pas necesită mai multă concentrare. Închide ochii și începe să-ți numeri respirațiile. Pe măsură ce numărați, începeți să vă încetiniți respirația. Puteți alege să cântați o mantră sau un cuvânt de rugăciune în loc să numărați. Scopul acestui exercițiu este să vă goliți mintea de orice gând rătăcit. Așadar, încercați să identificați fiecare gând care vă intră în minte și apoi să-l lăsați să plece. Pe măsură ce inspirați și ieșiți, simțiți-vă corpul relaxându-vă. Lasă încet tot ce te ține apăsat. Cu fiecare respirație pe care o eliberați, lăsați o mică parte din voi, până când sunteți complet liberi.

Pentru un începător concentrarea sau meditarea timp de aproximativ zece minute este mai mult decât suficientă. Până la sfârșitul celor zece minute, veți simți o letargie ciudată, dar atrăgătoare. Deschideți ochii încet și continuați să vă mișcați treptat. Lăsați-vă brațele să cadă, apoi întindeți picioarele și ridicați-vă treptat. Nu te grăbi sau vei distruge efectul.

După această rundă de meditație, veți fi întineriți și cu mintea complet revigorată! Odată ce ați meditat chiar și câteva zile, veți fi agățați. Meditația este un mod de viață care este ca o dependență sănătoasă. După ce ați gustat-o, nu veți mai putea trăi fără ea.