15 medicamente eficiente împotriva tusei umede și uscate pentru copii și adulți

Tusea este un mecanism reflex de către corpul uman împotriva factorilor interni și care afectează sistemul respirator. Factorii interni ar putea fi induși de consumul de alcool și de fumatul țigării sau din cauza medicamentelor și a anomaliilor congenitale. Factorii externi precum vremea, praful, polenul.

Modul ideal de a trata tusea este de a diagnostica cauza exactă din spatele tusei. Primul pas ar putea fi să aștepți o săptămână, deoarece frigul și tusea scad cu o săptămână, dacă tusea persistă mai mult de o săptămână, atunci recomandarea medicilor este foarte recomandată. Pentru a afla mai multe despre cele mai bune medicamente prescrise pentru tuse sunt scoase la iveală, ceea ce vă ajută să obțineți o cunoaștere profundă a numelui medicamentelor și a aplicării acestuia.

Umed eficient & amp; Medicamente pentru tuse uscată pentru copii și adulți

Cele mai bune siropuri și tablete pentru tuse uscată sau umedă:

Medicamentele pentru tuse sunt disponibile sub formă de comprimate și sirop pentru tuse. Dozajul în siropul de tuse este semnificativ mai mic în comparație cu comprimatul. Forma de sirop este recomandată copiilor, deoarece este ușor de înghițit și vine în diferite arome pe care le place copiilor în loc să plângă. Unele dintre cele mai bune nume de sirop și tablete pentru tuse sunt menționate mai jos pentru ameliorarea instantanee a tusei.

1. Pastile pentru tuse:

Pastile pentru tuse

Acest tip de medicament pentru tuse ajută la calmarea gâtului, făcând umezeală trecerea căilor respiratorii și protejând capătul nervos împotriva senzației de gâdilare. Demulcenții faringieni sunt disponibili sub formă de tablete, care se află într-o formă masticabilă, în loc să înghită cu diferite arome, cum ar fi lămâie, ghimbir etc..

2. Balsam de Tolu:

Balsum din Tolu

Este o rășină non-fosilă din America de Sud, denumirea sa botanică este Myrospermum Toluiferum. Incizia în formă de V se face pe ramura acestor copaci și se extrage uleiul. Acest ulei esențial extras din balsam care acționează ca un expectorant și ajută la ameliorarea congestiei toracice. Este un potențiator al secreției bronșice care calmează trecerea căilor respiratorii inflamate. Este disponibil sub formă de sirop pentru tuse, precum și sub formă de pastile.

3. Ambroxol:

Ambroxol

Este vorba despre medicația expectorantă a mucoasei, care este prescrisă în mod obișnuit de medici datorită reacției rapide la scoaterea flegmei. Doza dată este de 15-30 mg de trei ori pe zi. Este vândut pe piață cu nume de marcă precum Ambril. Ambrolit etc. De asemenea, disponibil sub formă de sirop pentru copii cu doze de 30 mg / 5 ml. și, de asemenea, într-o formă injectabilă, care este recomandată numai atunci când rata flegmei este mai mare.

4. Bromhexină:

Bromhexină

Derivat din Adhatoda Vasica este unul dintre agenții mucolitici puternici care ajută la diluarea mucusului prin ruperea fibrelor de rețea ale sputei. Vine ca o tabletă de 8 mg și, de asemenea, sub formă de sirop. Efectele secundare sunt rinoreea, hipersensibilitatea gastrică.

5. Carbocisteină:

Carbocisteină

Este, de asemenea, unul dintre agenții mucolitici precum acetilcisteina. Vine ca o capsulă cu administrare de 250-750 mg de trei ori pe zi. Pacienților cu bronșită cronică li se recomandă să consume acest comprimat. Efectele secundare sunt iritarea și erupțiile cutanate, care sunt de obicei mai puține, deoarece medicii i-au prescris după ce au solicitat istoricul complet al pacientului.

6. Sirop de codeină pentru combaterea tusei:

Sirop de codeină pentru combaterea tusei

Acesta este un medicament antitusiv care acționează în primul rând asupra sistemului nervos central pentru a crește capacitatea centrului tusei din creier de a reduce acțiunea tussală. Ei controlează tusea timp de cel puțin șase ore după administrare. Este disponibil sub formă de capsulă 10-30 mg pentru adulți, pentru copii de 5-10 ms și pentru copiii de 2-6 ani se recomandă o doză mai mică de 5 msg, este disponibilă și sub formă de sirop. Principalul său efect secundar este constipația. Acest medicament trebuie evitat pentru pacientul astmatic.

7. Noscapină:

Noscapină

Este, de asemenea, un agent antitusiv administrat în special pentru tuse uscată neproductivă. Ajută la suprimarea tusei, dar nu are efect analgezic sau narcotic. Deoarece acest medicament ajută la secreția de histamină, ceea ce duce la bronhoconstricție, este contraindicat pacienților astmatici. Durerea de cap este o reacție adversă obișnuită. Doza de 15-30 mg pentru adulți, 15 mg pentru copii și 7,5 pentru copii sub 6 ani. Otrivin este cel mai obișnuit nume de marcă vândut.

8. Dextrometorfan:

Dextrometorfan

Cel mai frecvent medicament utilizat în timpul infecției tractului respirator acut. Este un expectorant puternic cu efect mucocinetic. Ajută la controlul tusei. De asemenea, poate fi combinat cu un agent antitusiv care ajută atât la acțiunea de expulzare a flegmei din pasajul căilor respiratorii, cât și la reducerea tusei. Acest medicament ajută la fluxul secreției traheale. Efectele secundare sunt, în general, greață, diaree și, uneori, duc și la formarea de pietre la rinichi.

[Vezi mai mult: Cele mai bune siropuri de tuse din India]

9. Sirop de guaifenesină:

Sirop de guaifenesină

Acest brocoril este sirop combinat de bromhexină, terbutalină și guaifenesină, care este utilizat pentru a controla tuse, bronșită, sinuzită și probleme de respirație. Unele reacții adverse precum amețeli, cefalee, erupții pe piele și dureri de stomac sunt frecvente și rare după administrarea acestui sirop.

10. Expectorant de ashalină:

Asthalin Expectorant

Este un medicament combinat de Salbutamol2mg și guaiphenesin 100mg la 10 ml de formă de sirop. Această combinație este disponibilă cel mai frecvent sub formă de inhalator, care este utilizată de pacienții astmatici în timpul unui episod astmatic sau astmul indus de tuse datorită unui factor extern.

11. Ascoril-C:

Ascoril-C

Este un medicament combinat format din codeină 10 mg și clorfeniramină 4 mg pe 5 ml de sirop. Este cel mai frecvent utilizat sirop care ajută la diluarea mucusului. Pregătirea mai nouă a acestui sirop conține și salbutamol, care ajută la dilatarea tuburilor bronșice.

12. Formula tusei Benadryl:

Formula de tuse Benadryl

Acesta este cel mai frecvent utilizat medicament pentru tuse, care este acum vândut pe piață separat pentru tuse umedă și uscată, ceea ce ajută la recuperarea timpurie după tuse. Compoziția medicamentului este difenhidramină, citrat de sodiu, metanol și clorură de amoniu. Se recomandă dozarea de 5 până la 10 ml

13. Corticosteroizi inhalatori:

Corticosteriod inhalat

Este recomandat pentru un pacient astmatic și un nivel ridicat de afecțiune BPOC care ajută la reducerea inflamației bronșice. Medicamentul inhalat durează o săptămână în organism.

14. Teofilină:

Teofilina

Un medicament obișnuit pentru afecțiunea astmatică bronșică și pentru o tulburare cronică obstructivă (BPOC). Acesta nu este un medicament solubil în apă, prin urmare nu poate fi injectat. Disponibil sub formă de capsulă. Efectele secundare sunt iritarea gastrică.

Vezi mai mult: Tuse noaptea

15. Ketotifen:

Ketotifen

Ajută la vindecarea rinitei alergice și a tusei induse din cauza alergenilor. Inhibarea mastocitelor este îngrijită de ketotifen și ajută la reducerea astmului bronșic și îmbunătățește funcția pulmonară. Dozajul este de 1 mg per 5 ml de sirop. Efectele secundare sunt sedarea și uscăciunea gurii.

Există multe medicamente disponibile pentru tuse, dar tratarea tusei cu medicamentul potrivit la momentul potrivit și cel mai bun mod de a afla medicamentul este consultând un medic pentru o stare gravă și persistentă, în loc să optați pentru medicamente fără prescripție medicală, care doar cauzează efecte secundare și situație de urgență.

Pentru a te elibera de o tuse încercând pastile cu balsam de tole, care va da un efect calmant și o aromă bună de vanilie din uleiul esențial.