Top 9 alimente sănătoase pentru combaterea refluxului acid

Fluxul de reflux acid este o afecțiune comună, dar deranjantă, care ar putea lăsa pe cineva să se simtă rău și greață toată ziua. Refluxul acid este, în general, provocat prin consumul de alimente grase sau picante pe care stomacul le găsește greu de digerat. Deși se pot evita astfel de alimente într-o mare măsură, există o serie de alte motive, cum ar fi obezitatea, lipsa exercițiilor fizice sau anumite medicamente care pot declanșa refluxul acid.

Alimentele sănătoase pentru combaterea refluxului acid

În astfel de circumstanțe, urmărirea a ceea ce mâncăm ajută la prevenirea și asigurarea ameliorării refluxului acid. Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre alimentele sănătoase care luptă sau previn refluxul acid.

Alimente sănătoase pentru refluxul acid:

1. Făină de ovăz:

Consumul unui mic dejun uleios mare poate provoca reflux acid chiar la începutul zilei. Acest lucru va strica cu siguranță întreaga zi pentru oricine. În timp ce micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei, accentul trebuie pus pe consumul unei mese ușoare pe stomac și totuși plină. Nu există o opțiune mai bună decât fulgi de ovăz cu conținut ridicat de fibre, care nu provoacă reflux acid și ajută digestia pentru prima masă a zilei.

2. Ghimbir:

Alimente sănătoase care luptă împotriva refluxului acid 2

Ghimbirul este cu ușurință cel mai bun prieten al tău când vine vorba de refluxul acid. Consumul unei cantități mici de ghimbir nu numai că combate refluxul acid, ci oferă ameliorarea durerii în gât și a arsurilor la stomac cauzate de refluxul acid.

3. Aloe Vera:

Alimentele sănătoase care luptă împotriva refluxului acid 3

Deși este cunoscut pe scară largă pentru numeroasele sale proprietăți de vindecare, este puțin cunoscut faptul că aloe vera este destul de eficient atunci când este vorba de refluxul acid. Disponibil pe scară largă ca plantă în ghiveci, se pot consuma cu ușurință câteva frunze de aloe Vera pentru a combate refluxul acid sau pentru a le cumpăra sub formă lichidă la un supermarket..

4. Salată verde cu frunze:

Alimente sănătoase care luptă împotriva refluxului acid 4

O salată verde cu frunze simple poate face un drum lung în combaterea refluxului acid. Pentru a-și maximiza potența, trebuie să evitați salatele care au ceapă, maion, cremă de brânză sau roșii, deoarece acest lucru nu poate decât să agraveze problema. O lingură de sos de salată, cum ar fi uleiul de măsline, poate fi adăugată pentru gust.

5. Banane:

Alimente sănătoase care luptă împotriva refluxului acid 5

Bananele pot fi încoronate cu ușurință super steaua regatului fructelor. Ușor unul dintre cele mai accesibile fructe, bananele sunt cunoscute pentru o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Acum putem adăuga ușurință la reflux de acid pe listă. La p.H 5.6, bananele sunt o mână de Dumnezeu pentru persoanele care suferă de reflux acid.

6. pepene galben:

Alimente sănătoase care luptă împotriva refluxului acid 6

Cu un echilibru p.H de 6,1, pepenii ajută la ameliorarea refluxului acid, cu toate acestea, un procent mic de oameni ar putea fi greu de digerat și ar trebui să evite pepenele galben. Fructele similare, cum ar fi melan, pepene verde și mierea, sunt, de asemenea, cunoscute pentru a combate refluxul acid.

7. Fenicul:

Alimente sănătoase care luptă împotriva refluxului acid 7

Foarte bogat în aromă, cu un echilibru p.H de 6,9, feniculul este un plus sănătos în dieta dumneavoastră, dacă refluxul acid este o problemă constantă în viața dumneavoastră. Verde și suculent, feniculul poate fi ușor adăugat la salate pentru a vă ajuta în lupta împotriva refluxului acid.

8. Păsări:

Alimente sănătoase care luptă împotriva refluxului acid 8

Păsările de curte, cum ar fi puiul sau curcanul, sunt o completare integrală a dietei dvs. atunci când combateți refluxul acid. În timp ce tratați refluxul acid, puiul sau curcanul este cel mai bine fiert, la grătar sau în formă de salată. Prăjirea sau gătitul în condimente pot agrava și mai mult problema și învinge scopul combaterii refluxului acid fără a renunța la proteinele esențiale..

9. Fructe de mare:

Alimente sănătoase care luptă împotriva refluxului acid 9

Fructele de mare, cum ar fi peștele, creveții, homarii și alte soiuri de crustacee, pot fi consumate în condiții de siguranță și pot ajuta la lupta împotriva refluxului acid. Fructele de mare sunt cel mai bine la grătar, sotate sau coapte atunci când este vorba de reflux acid. Gătitul în condimente grele sau prăjirea poate agrava problema. Cel mai bine este să consumați pește sălbatic în loc de pește de crescătorie pentru beneficii maxime.