Top 9 alimente obișnuite care au un conținut ridicat de zahăr

Zaharul, de asemenea o formă carbohidrați, poate fi văzut în diferite tipuri de alimente. Mulți oameni se întreabă adesea ce se întâmplă dacă mâncăm prea mult zahăr în mâncare? Răspunsul este și mai simplu – insulina noastră ulterioară va crește și ați începe să măriți greutatea. Consumul excesiv de zahăr poate provoca diverse probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, hipertensiunea arterială, cariile dentare și cancerul. Mai jos este prezentată lista extinsă a alimentelor cu un conținut ridicat de zahăr. Pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, vă rugăm să încercați să limitați sau să evitați aceste alimente.

Alimente cu conținut ridicat de zahăr:

Să vedem care sunt alimentele cu un conținut ridicat de zahăr prin care pacienții cu zahăr pot fi conștienți în timp ce le iau.

1. Supe conservate:

Alimente bogate în zahăr Supe conservate Dacă aportul de supă conservată este mare, atunci după ce ați citit acest blog, vă rugăm să începeți să îl evitați. Oamenii știu că supele conservate au un conținut ridicat de sodiu, dar foarte puțin știu că este complet înghesuit cu zahăr. Pentru a prelungi durata de viață a supei conservate, se adaugă zahăr ca conservant. Așadar, începeți să beți mai multă supă de legume proaspete în loc de alimente bogate în conținut de zahăr din conserve!

2. Torturi cu budincă și cupă:

Budinca si cupa de prajituri Alimente bogate in zahar

Budinca și cupcakes-urile conțin un conținut foarte ridicat de zahăr. Este bogat în carbohidrați și cu siguranță vă va crește glicemia. Dacă doriți să mâncați cupcakes sau budincă, încercați să căutați alimente cu conținut scăzut de zahăr sau budincă în supermarket. Fără zahăr, nu înseamnă că budinca nu conține carbohidrați sau calorii. Poate fi savurat doar cu puțină moderare.

3. Pâine:

Conținutul de zahăr din pâinea alimentară

Cercetătorii au dovedit că în unele mărci de pâine, fie de masă albă, fie integrală, se adaugă pâine o jumătate de linguriță de zahăr. O parte din zahăr se formează în mod natural în pâine în timp ce procesul de coacere este pornit, dar oamenii pot adăuga și zahăr. Chiar și în unele sandvișuri din supermarket, se adaugă zaharuri pentru a îndulci gustul amar al legumelor. Deci, în timp ce achiziționați pâinea, căutați mărci fără zahăr.

4. Băuturi răcoritoare sau frizante:

Conținut de zahăr din alimente Băuturi moi sau frizante

Băuturile energizante sau băuturile reci au un conținut ridicat de zahăr și trebuie evitate. Căutați etichete fără adaos de zahăr sau încercați să evitați total aceste băuturi. Nu au nimic nutritiv prezent și provoacă o creștere a nivelului de zahăr din sânge numai dacă sunt consumate zilnic. Cele mai bune recomandări sunt evitarea unor astfel de băuturi.

5. Iaurt de fructe:

Alimente cu iaurt din fructe care conțin zahăr

Iaurtul cu fructe este una dintre cele mai gustoase și convenabile gustări, dar concluzia este că este de obicei foarte bogată în zahăr. Aportul de calorii este foarte ridicat în iaurtul de fructe. Zaharul adăugat în iaurt vine cu multe riscuri pentru sănătate. Așadar, începeți să consumați iaurt simplu, care este mult mai sănătos din punct de vedere nutrițional decât iaurtul cu fructe.

6. Sucuri de fructe:

Sucuri de fructe Alimente bogate în zahăr

Toată lumea are această noțiune că tot felul de sucuri sunt foarte sănătoase pentru corpul uman. Dar, de obicei, ambalate sucuri cu conținut ridicat de zahăr. Fie că beți suc de struguri sau suc de ananas, toate sunt ambalate cu cantități uriașe de zaharuri. Deci, dacă sucul este etichetat ca suc 100% natural, nu uitați să verificați lista de ingrediente. Încercați să luați mai multă salată de fructe proaspete în loc de sucuri ambalate, deoarece conține fibre de umplutură pentru dieta dvs..

7. Cereale pentru micul dejun:

În lista de produse alimentare cu zahăr, cereale pentru micul dejun

Vedem adesea că unele mărci de cereale pentru micul dejun sunt alimente foarte bogate, cu un conținut ridicat de zahăr. Cantitatea de zahăr din ultima vreme a crescut, atât de mult încât a devenit echivalentă cu consumul a două și jumătate de biscuiți cu cremă de ciocolată. Copiii se folosesc de a avea atât de mult zahăr, ceea ce poate deteriora și mai mult starea lor de sănătate. Încercați și evitați astfel de cereale.

8. Sosuri de roșii în borcane:

Sugar Foods Roșii Sosuri în borcane

Ketchup de roșii depozitat în borcane mari, care sunt alimentele cu conținut ridicat de zahăr. Cel mai bun mod de evitare este fie să-i limitezi consumul, fie să îți faci propriul ketchup fără zahăr cu roșii proaspete.

9. Baruri de granola:

Baruri Granola High Sugar Foods

Ai mâncat vreodată un candy bar la micul dejun? Unele mărci de baruri Granola au un conținut ridicat de zahăr. Acestea nu numai că au un conținut ridicat de zahăr, dar au și tendința de a crește cantitatea de aport caloric. Deci, în loc să încercați bare de Granola, încercați să consumați fructe și o mână de nuci întregi!

Zahărul artificial este cu siguranță inamicul tău principal și poate crește doar bolile tale de sănătate. Aceste alimente nu numai că conțin grăsimi ridicate, carbohidrați și calorii, dar vă pot crește tensiunea arterială și nivelul zahărului. Așadar, limitați aportul acestor alimente în dieta dvs. obișnuită. Dacă doriți să le consumați cu orice preț, încercați să alegeți alimente fără zahăr indiferent de disponibilitatea pe piețe.