9 Cele mai bune alimente bogate în treonină pe care să le includeți în dieta dvs.

Aminoacizii sunt elementele de bază ale corpului și au numeroase funcții de îngrijit. Un astfel de aminoacid discutat în articolul de astăzi este Treonina. Cu toate acestea, înainte de a continua explorarea alimentelor bogate în treonină, vom analiza rapid ce face acest aminoacid corpului nostru.

Ce este Treonina?

Treonina este un aminoacid esențial necesar organismului pentru a echilibra nivelurile de proteine, pentru a promova colagenul, pentru a forma țesuturile cardiace și chiar pentru a produce enzime digestive. Este obținut în mod natural din multe surse vegetale și animale.

Treonina este, de asemenea, responsabilă pentru producerea de glicină și seren care favorizează creșterea generală. Să aflăm cum să încorporăm acest aminoacid, învățând despre unele dintre cele mai bune alimente bogate în treonină

Cele mai importante surse alimentare de treonină din India:

Citiți mai departe pentru a afla despre cele mai bune alimente cu un nivel ridicat de treonină. Să aruncăm o privire asupra lor.

1. Turcia:

Se știe că o bucată de carne bogată în proteine, cum ar fi curcanul, completează în mod adecvat corpul cu treonină. De fapt, este recunoscut ca fiind una dintre cele mai bogate surse de treonină de către Departamentul de Sănătate și Agricultură al SUA. O porție de curcan de 85 de grame este de 1090 miligrame de treonină. Această porție în sine vă poate oferi 61% din treonina necesară dacă se întâmplă să fiți bărbat sau 72% consumul dvs. are nevoie dacă se întâmplă să fiți femeie.

% Treonină în 100 g: 100% – 104%

2. Pulbere de albus de ou:

Cu zero grăsimi saturate sau colesterol, pulberea de albușuri poate fi o sursă excelentă de treonină. Se poate folosi pulbere de albuș în timp ce coacerea ca o porție de două linguri conține 513 miligrame de treonină. Aceasta reprezintă 30% din necesarul zilnic de treonină al unui bărbat și 34% din ceea ce are nevoie o femeie zilnic.

3. Produse din soia:

alimente bogate în treonină

Veganii au încă un alt motiv pentru a se bucura de produsele din soia, deoarece soia este cunoscută ca fiind o sursă bogată de treonină. Se știe că o cană de soia crudă conține 3.000 de miligrame de treonină. Acest lucru este cu mult peste cerința zilnică atât a bărbaților, cât și a femeilor. Făina de soia, laptele de soia, tofu și pepite de soia pot fi, de asemenea, adăugate în dieta noastră pentru a completa nevoile noastre de treonină.

% Treonină în 100 g: 22%

4. Carne de vită slabă:

Se știe că carnea de vită slabă este o sursă bogată de treonină, în mare măsură în funcție de felul în care este gătită. Coapsele superioare ale filetului de vită fără oase, la grătar, conțin 2142 miligrame de treonină, ceea ce face din carnea de vită o sursă de proteine ​​prin excelență pentru bărbați, femei și copii..

% Treonină în 100 g: 134%

5. Piept de pui:

alimente bogate în treonină2

În timp ce puiul este o carne obișnuită în dietele noastre de zi cu zi, nu știm cu greu că este bogat în treonină. Se știe că un pui gătit întreg conține 137% din RDI treonină. De asemenea, conține alți aminoacizi esențiali care sunt benefici pentru bărbați, femei și copii.

% Treonină în 100 g: 112%

6. Parmezan:

Parmezanul este de departe una dintre cele mai populare soiuri de brânză din lume. Data viitoare când luați o masă de luat masa cu pizza; nu vă simțiți la fel de vinovați, deoarece ceea ce mâncați nu este doar o junk. Se știe că parmezanul are 125% din CDI treonină.

% Treonină în 100 g: 125%

7. Carne de porc:

Fie că este vorba de slănină, salam sau cotlet de porc, carnea de porc este o sursă bogată de treonină, esențială pentru creșterea și funcțiile organelor. Se știe că carnea de porc conține 132% din RDI treonină. Acesta este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune alimente bogate în treonină și poate fi atins prin utilizarea porcului în mai multe moduri.

% Treonină în 100 g: 132%

8. Pești de apă sărată:

Iată un alt motiv pentru a vă duce familia într-un restaurant cu fructe de mare, deoarece peștele de apă sărată bogat în acizi grași Omega 3 este, de asemenea, surse bogate de aminoacizi treonină. Se știe că somonul conține 122% din RDI treonină. De asemenea, este bogat în mulți nutrienți sănătoși pentru a promova o bunăstare sănătoasă.

% treonină în 100 g: 122%

9. Fasole albă:

alimente bogate în treonină

Fasolea albă este un avantaj pentru veganii care doresc să își completeze nevoile de treonină. În afară de numeroasele sale beneficii pentru sănătate, se știe că fasolea albă conține 39% din RDI treonină. Dacă nu consumați carne sau ouă, fasolea albă este o necesitate pe farfurie.

% Treonină în 100 g: 39%

Acum că ați văzut această listă de alimente bogate în treonină, este timpul să le includeți în dieta dumneavoastră. Treonina are cea mai mare importanță pentru organism și, ca și alți aminoacizi, este un element cheie. Un sistem complex precum corpul uman are nevoie de o dietă bine echilibrată pentru a obține toți nutrienții esențiali. Adăugându-le în planul zilnic de masă, nu numai că veți putea face față deficiențelor treoninei, dar veți preveni și multe tulburări periculoase..

Spuneți-ne dacă mai aveți îndoieli sau îngrijorări cu privire la alimentele bogate în treonină. Ne-ar plăcea să vă ajutăm cu cele mai bune soluții și răspunsuri.