40 Best – Lista de alimente bogate în proteine ​​- Disponibilă în India

Proteinele sunt unul dintre cei mai esențiali nutrienți necesari în corpul nostru, pe lângă carbohidrați și grăsimi. Procesul important de metabolizare și organele din corpul nostru au nevoie de alimente care conțin proteine ​​pentru a-l ajuta să crească și să câștige putere. Mușchii folosesc proteine ​​pentru creșterea și mărirea lor, proteinele ajută la dezvoltarea memoriei, proteinele ajută și la îmbunătățirea sistemului nostru imunitar, etc. Există diverse avantaje în a avea proteine ​​în fiecare zi. Există multe alimente bogate în proteine ​​care conțin proteine ​​pe care le consumăm în viața noastră de zi cu zi, cum ar fi ouăle, nucile, puiul, ovăzul, laptele, brânza etc..

Lista de alimente bogate în proteine, disponibilă în India

Există, de asemenea, diverse alte produse alimentare care vă pot oferi și cea mai bună sursă de proteine. Dacă întrebați, ce alimente sunt bogate în proteine? Prin urmare, pentru a cunoaște toate celelalte surse de proteine, trebuie să parcurgeți acest articol în întregime. Cu mai multe opțiuni alimentare lângă tine, vei putea experimenta diferite rețete în fiecare zi și vei consuma în continuare proteine ​​și zilnic.

Ce este proteina?

Proteina este denumită un compus care conține aminoacizi și ajută la creșterea corpului. Este considerat elementul constitutiv al vieții și se găsește în prezent în fiecare celulă a corpului nostru. Proteinele sunt atașate cu o moleculă la alta în lanțuri lungi. Modul în care aminoacizii sunt aliniați între ei va determina rolul acelei proteine ​​specifice.

Importanța proteinelor pentru corpul dumneavoastră:

Proteinele ajută la îndeplinirea diverselor roluri în corpul tău și, fără proteine, corpul tău nu poate funcționa. Alimentele cu conținut ridicat de proteine ​​ajută la transportul diferitelor tipuri de molecule în tot corpul și, de asemenea, ajută la repararea diferitelor celule rănite în tot corpul. Proteinele ajută, de asemenea, la izolarea organismului de tot felul de bacterii și virus și protejează organismul de boli majore. În afară de asta, proteinele sunt, de asemenea, o creștere normală foarte esențială a înălțimii, corpului, greutății, mușchilor etc. a corpului. Acesta este motivul pentru care alimentele bogate în proteine ​​naturale sunt foarte importante pentru adolescenți, copii și, de asemenea, pentru femeile însărcinate. Importanța proteinelor este imensă în corpul uman.

De câtă proteină aveți nevoie?

Dietary Allowance a recomandat ca cantitatea minimă să fie de 0,8 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală. Asta înseamnă că dacă aveți o greutate corporală de 40 KG, atunci 32 de grame de proteine ​​ar trebui să fie aportul recomandat de proteine ​​în fiecare zi. Nu este recomandat consumul excesiv de alimente care au proteine, deoarece poate duce la depunerea de aminoacizi excesivi în corpul dumneavoastră.

Cele mai bune liste de alimente bogate în proteine ​​din India:

Aici am înrolat 40 de surse delicioase de proteine ​​alimentare și cum să includem în dieta ta. Să aruncăm o privire asupra lor.

alimente bogate în proteine

1. Unt de arahide: 7,7 grame de proteine ​​la 2 linguri

Se poate experimenta cu ușurință că, cu 2 linguri de unt de arahide, veți obține aproape 8 grame de proteine. Puteți să completați cu ușurință pâinea prăjită cu acest aliment și va fi o combinație excelentă. Se poate adăuga, de asemenea, la shake-uri proteice sau smoothie-uri. Chiar dacă este o dietă vegetariană, are cantități mari de proteine. Acesta vă va ajuta corpul să câștige mai mulți nutrienți pentru construirea mușchilor și a sistemului imunitar.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Doar adăugați unt de arahide într-un castron cu fructe sau pâine în fiecare dimineață sau seară.

2. Brânză elvețiană: 7,5 grame de proteine ​​pe felie

Aceasta este, de asemenea, o altă sursă de alimente sănătoase, bogate în proteine, care vă pot ajuta să beneficiați ochii, oasele și sistemul imunitar. Are un conținut scăzut de potasiu și, prin urmare, chiar și pacienții cu rinichi pot consuma și acest aliment. Există, de asemenea, brânză de capră, care are 7 grame de proteine ​​pe uncie. Cu ajutorul acestui produs alimentar, nu trebuie să vă faceți griji prea mult cu privire la aportul de calorii.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Adăugați doar brânză elvețiană la sandvișul sau bolul de supă și sunteți bine.

3. Brânză de vaci: 28 de grame de proteine ​​pe cană

Trebuie remarcat faptul că fiecare jumătate de cană de brânză de vaci conține aproximativ 13 grame de alimente bogate în proteine ​​de înaltă calitate. Produsul alimentar nu este foarte scump și rămâne totuși sănătos. Nu numai că furnizează proteine ​​pentru mușchi, dar oferă și calciu oaselor. Combinarea cu legume sau fructe este o modalitate excelentă de a o consuma. Există și alte forme de brânză de vaci.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți adăuga brânză de vaci la pâinea prăjită, legume sau salată de fructe sau să o savurați singură.

4. Albusuri de ou: 3,6 grame de proteine ​​per ou

Nu este o surpriză să vezi că ouăle sunt o sursă strălucitoare de liste de alimente bogate în proteine ​​pentru majoritatea utilizatorilor. Albușurile sunt scăzute în colesterol și foarte bogate în proteine. De asemenea, au un conținut scăzut de grăsimi. Prin urmare, puteți lua cu ușurință un mic dejun sănătos și hrănitor. De asemenea, vă va oferi toată energia și aminoacizii. Este recomandat să consumați cel puțin un ou pe zi, pentru adulți.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Faceți doar albusurile o parte din salata dvs. zilnică.

5. Tofu: 12,8 grame de proteine ​​per ¼ tofu

Este, fără îndoială, să vedeți tofu-ul ca un tip de mâncare alternativă excelent față de carnea de animale și, prin urmare, este foarte utilizat și în majoritatea mâncărurilor indiene. Este foarte bogat în lista de alimente bogate în proteine, magneziu, fier și alte tipuri de nutrienți esențiali. Tofu reduce, de asemenea, bolile de inimă, prin reducerea colesterolului rău din organism și, prin urmare, promovarea colesterolului bun. Colesterolul bun este necesar pentru o inimă bună și, de asemenea, tensiunea arterială normală.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți încerca cu ușurință cu rețetele dvs. alimentare preferate, prin înlocuirea cărnii cu tofu.

6. Iaurt grecesc: 11 grame de proteine ​​per ⅔ cană

Dacă luați iaurt grecesc, veți obține nu numai proteine, ci și calciu și vitamina b12. Calciul este un tip specific de mineral pe care nu îl puteți produce singur și, prin urmare, trebuie să consumați alimente care conțin calciu. Calciul este foarte important și pentru oasele tale. Vitamina b12 este foarte necesară și pentru formarea globulelor roșii din corp. Prin formarea mai multor celule roșii din sânge, aportul de oxigen din corpul dumneavoastră va fi mai mare.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • După sfârșitul mesei, luați iaurt grecesc.

7. Lapte de soia: 8 grame de proteine ​​pe cană

Dacă sunteți vegetarian, atunci laptele de soia este, de asemenea, o sursă excelentă de alimente care au un conținut ridicat de proteine. Consumul de lapte de soia cu mâncarea de zi cu zi vă va ajuta să completați necesarul zilnic necesar de proteine ​​pentru un om normal. De asemenea, s-a dovedit și prin diverse studii că și laptele de soia poate ajuta la reducerea osteoporozei, ceea ce este cel puțin excelent. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți oasele puternice chiar și atunci când îmbătrâniți și rămâneți în formă.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Doar adăugați lapte de soia la cerealele zilnice de mic dejun.

8. Friptură (carne de vită măcinată): 7,6 grame de proteine ​​pe o uncie

Friptura este foarte bogată în aminoacizi. Acești aminoacizi ajută la protejarea organismului de diferite tipuri de boli, legate de fibrele musculare. Acestea vă ajută să vă construiți mușchii corpului. Aminoacizii contribuie, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale și, de asemenea, întăresc și țesuturile conjunctive. O portie normala de vita macinata, care este de 85 de grame, contine 23 de grame de proteine. Cantitatea mare de proteine ​​din friptură vă va ajuta să vă atingeți necesarul zilnic de proteine.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți face supă de carne de vită sau puteți include carne de vită în salată.

9. Cotlet de porc: 39 de grame de proteine ​​la fiecare cotlet de porc

Cotletele de porc nu conțin doar produse alimentare bogate în proteine, ci și zinc. Zincul este esențial pentru menținerea numeroaselor reacții în organism. De asemenea, dacă aveți un deficit de zinc, puteți duce cu ușurință la orbire nocturnă sau la un sistem imunitar slab. În afară de cotletele de porc, puteți mânca și slănină canadiană și cârnați de porc spanioli.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți avea cu ușurință cotlet de porc cu salată sau legume gătite.
 • O puteți mânca și cu orez brun și sos de ciuperci.

10. Piept de curcan: 4 grame de proteine ​​pe felie

Acesta este unul dintre cele mai bune tipuri de alimente bogate în proteine, cu cantități mari de proteine. Pieptul de curcan poate, de asemenea, să-ți completeze burtica și pentru perioade mai lungi. Pieptul de curcan are cantități mici de calorii și grăsimi decât alte tipuri de carne. Carnea de curcan conține și seleniu, care vă poate ajuta să luptați împotriva diferitelor tipuri de cancer. Acest produs alimentar este relevant și pentru pacienții care sunt supuși în prezent tratamentului pentru cancer.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Obțineți un curcan proaspăt, organic și nu mâncați curcan prelucrat.
 • Puteți mânca curcan la masa de seară.

11. Piept de pui: 28 grame de proteine ​​per ½ piept de pui

Dacă începeți să luați produse de pasăre, puteți avea numeroase tipuri de beneficii pentru sănătate și pentru corpul dumneavoastră. Dacă sunteți o persoană cu necesități bogate în proteine ​​și calorii, atunci produsele din păsări de curte vor fi cele mai bune pentru dvs. Puteți folosi piept de pui pentru cerințele dvs. și, după ce aruncați oasele, puteți face supă. Aceasta este o mâncare excelentă, cu un conținut ridicat de proteine. Conținutul de grăsimi și colesterol este, fără îndoială, scăzut în pieptul de pui.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți mânca piept de pui cu cereale integrale, legume și fructe.

12. Halibut: 42 grame de proteine ​​pe ½ fileu

Halibutul este un tip de pește gras care este foarte bogat în acizi grași omega-3. Acest tip de acizi grași sunt foarte buni pentru inima dvs. și vă vor ajuta să scădeați orice fel de boli de inimă. Acesta este motivul pentru care halibutul, care are un conținut scăzut de grăsimi saturate, este foarte recomandat pentru sănătatea dumneavoastră. Grăsimile saturate sunt foarte nesănătoase pentru corpul dumneavoastră. Grăsimile saturate conduc, de asemenea, la diabet și la alte boli pentru inimă și vasele de sânge.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Acest tip de pește se bucură când este copt sau la grătar, împreună cu lămâie, ierburi și condimente.

13. Sardine: 3 grame de proteine ​​pe sardină mică

Sardinele sunt foarte bogate în acizi grași omega-3, ceea ce ajută la reducerea oricărui risc de inflamație și, de asemenea, a oricărui tip de boli cardiovasculare. Există, de asemenea, și alți nutrienți, care sunt prezenți în sardine, care sunt foarte bogate în seleniu și, de asemenea, în vitamina b12. Sardina are și vitamina D, care ajută la sănătatea oaselor. Cu oase puternice, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la osteoporoză la bătrânețe.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Doar adăugați sardine tăiate în salata principală.

14. Pește de cod Pacific: 21 grame de proteine ​​pe file

Cel mai bun lucru despre consumul de cod, în afară de conținutul ridicat de diferite tipuri de alimente bogate în proteine, este și conținutul de grăsimi pe care le are. Există și multe grăsimi mono și poli-nesaturate, care pot fi găsite în codfish. Există, de asemenea, urme de vitamina d și b12, care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și, de asemenea, să vă îmbunătățiți funcționarea nervilor. O bună funcționare nervoasă va duce, de asemenea, la reflexe mai bune și, de asemenea, la o bună sănătate a creierului.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Codul trebuie consumat cu fasole verde, împreună cu un sos foarte delicios.

15. Anșoa: 5,7 grame de proteine ​​pe uncie

Anșoa nu numai că conține proteine, dar este, de asemenea, foarte bogată în magneziu, fosfor și calciu. Aceste minerale sunt foarte importante pentru dezvoltarea oaselor și, de asemenea, pentru întreținerea oaselor. Calciul ajută, de asemenea, la o mai bună funcționare a sistemului cardiovascular din corpul nostru. Calciul stimulează, de asemenea, vasele de sânge din interiorul inimii, iar magneziul ajută la relaxarea lor. Vasele de sânge relaxate pompează mai mult sânge în inimă și astfel mențin circulația sanguină normală.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Alegeți întotdeauna hamsii proaspete, care pot fi preparate la grătar cu paste și sos de roșii.

16. Caracatita: 4,2 grame de proteine ​​pe uncie

Caracatița, la fel ca toate fructele de mare, are foarte puține calorii. Dar principalul dezavantaj este că are un conținut ridicat de colesterol. Prin urmare, trebuie să fii atent să nu mănânci prea mult. În afară de aceasta, caracatița este foarte bogată în fier, ceea ce ajută la transportul oxigenului de la celulă la celulă. Caracatița are și seleniu și vitamina b12. Un bun transport al oxigenului între celule este foarte necesar pentru o sănătate și un corp relaxat.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Fierbeți caracatița în stocul de fructe de mare, adăugați ceapă, foi de dafin, sare, piper și, de asemenea, lămâie.

17. Ton cu aripioare galbene (ton ușor): 6,6 grame de proteine ​​pe uncie

Pe lângă faptul că este bogat în proteine, tonul este bogat și în vitamina B. Vitamina B ajută la o mai bună funcționare a sistemului nervos și, de asemenea, ajută la circulația sângelui. Tonul are un conținut scăzut de calorii și grăsimi, ceea ce îl face o sursă ideală de proteine. O porție de 154 de grame de ton conține 39 de grame de proteine. Această cantitate de proteine ​​vă va ajuta foarte mult să rezolvați toate problemele cu nutrienți scăzuți din corpul dumneavoastră.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Cel mai bun mod de a mânca ton este prin gratar.

18. Somon din Alaska: 6,3 grame de proteine ​​pe uncie

Nu este o surpriză pentru nimeni că somonul este doar o putere pentru tot felul de nutrienți. Contribuie foarte mult la sănătatea generală a corpului. Are acizi grași omega-3 care ajută la tratarea durerilor articulare, ajută la sănătatea inimii, la repararea sistemului neurologic și pot ajuta, de asemenea, la promovarea sănătății pielii. Este necesară o piele bună pentru un corp sănătos, astfel încât să nu suferiți de boli de piele.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Doar adăugați somon afumat la pastele dvs., apoi adăugați smântână.

19. Tilapia: 4,2 grame de proteine ​​pe uncie

Tilapia nu este doar bogată în proteine, dar conține și acizi grași omega-3, la fel ca și alți pești populari. Omega-3 este o sursă plăcută de calciu, care ajută la construirea oaselor și a dinților puternici. De asemenea, are potasiu care permite sistemului nervos din corpul nostru să funcționeze în modul corect posibil. Sistemul nervos este sistemul cheie din corpul nostru care controlează toate celelalte funcții ale corpului.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți găti cu ușurință tilapia cu orice tip de mâncare.
 • Puteți să o adăugați la salată sau să gătiți cu sosul preferat.

20. Fistic: 25 de grame de proteine ​​pe cană

În afară de a fi o sursă mare de proteine, fisticul este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre. Fibrele ajută la îmbunătățirea digestiei și, de asemenea, vă pot menține burtica plină. Acest lucru vă va împiedica să mâncați în exces, ajutând astfel la dietă sau la scăderea în greutate. De asemenea, sunt bogate în folat, ceea ce este important pentru femeile însărcinate. De asemenea, conțin și antioxidanți. Anti-oxidanții ajută la detoxifierea organismului de la sine și elimină toate elementele toxice din corp.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Adăugați doar fistic la salată sau iaurt și ați terminat.

21. Quinoa: 24 de grame de proteine ​​pe cană

Semințele de quinoa conțin două tipuri de compuși vegetali, cunoscuți ca kaempferol și quercetin. Acești compuși vegetali ajută la combaterea inflamației din corpul dvs. și au, de asemenea, diverse proprietăți anti-cancer. Prin urmare, consumând aceste produse alimentare vă reduceți riscurile de a face cancer. Acest lucru face ca acest aliment să fie o opțiune excelentă pentru pacienții care luptă în prezent cu cancerul și îl vor ajuta la vindecarea mai rapidă. În afară de aceasta, va oferi, de asemenea, toți nutrienții esențiali necesari pentru susținerea sănătății pacienților.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Trebuie doar să fierbeți semințele, să adăugați sare și să vă bucurați de o gustare grozavă de seară.

22. Migdale: 5,9 grame de proteine ​​la 10 migdale

Migdalele nu numai că au cantități mari de proteine, dar sunt și foarte eficiente în reducerea oricărei forme de cancer din corpul uman. De asemenea, ajută la reducerea oricărei forme de boli de inimă. De asemenea, migdalele ajută la reducerea nivelului de colesterol. Acesta este motivul pentru care migdalele sunt foarte eficiente și în combaterea diabetului, precum și un risc mai scăzut pentru diabet. Acest lucru va ajuta la reducerea oricărui tip de accident vascular cerebral sau atacuri de cord asupra corpului.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți adăuga migdale la salate sau la orice alte feluri de mâncare sau smoothie pentru a obține o aromă mai bună.

23. Nuci: 18 grame de proteine ​​pe cană

Dacă mâncați regulat nuci, atunci vă poate ajuta la prevenirea oricărui tip de formare a calculilor biliari. Nucul conține, de asemenea, cupru, în afară de proteine. Cuprul ajută la îmbunătățirea densității minerale a oaselor și previne astfel orice tip de osteoporoză. Nucile conțin și magneziu, ceea ce ajută la combaterea oricărui tip de epilepsie. Acesta este motivul pentru care nucile sunt foarte recomandate de medici pentru un stil de viață mai sănătos. Nucile oferă, de asemenea, fibre pentru îmbunătățirea digestiei alimentelor din organism.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Doar adăugați nuci la salate.

24. Semințe de dovleac: 12 grame de proteine ​​pe cană

Semințele de dovleac au proteine ​​și, de asemenea, zinc. Acest lucru ajută foarte mult la îmbunătățirea imunității corpului dumneavoastră. De asemenea, zincul îmbunătățește și sănătatea prostatei și previne astfel orice tip de cancer de prostată la bărbați. Semințele permit, de asemenea, secreția de insulină să fie normală în organism, prevenind astfel orice tip de risc de diabet în organism

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți mânca cu ușurință semințele pe cont propriu sau pur și simplu faceți toppingul pentru salate.

25. Pecan: 10 grame de proteine ​​pe cană

Pecanii, în afară de a avea cantități mari de hărți proteice, conțin și grăsimi sănătoase, care ajută la menținerea greutății în organism. Pecanii au, de asemenea, un conținut ridicat de antioxidanți, care vă pot ajuta să ameliorați orice fel de stres. Pecanii ajută, de asemenea, la creșterea părului, îmbunătățesc sistemul digestiv și, de asemenea, pot reduce riscul de accident vascular cerebral. Cu un păr bun și un sistem digestiv, puteți avea o structură generală bună și sănătoasă a corpului.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți avea cu ușurință nuci prăjite ca o gustare grozavă de seară.

26. Semințe de cânepă: 9,2 grame de proteine ​​pe o uncie

Dacă sunteți alergic la produsele din soia, atunci ar trebui să încercați semințele de cânepă. Semințele vă vor oferi toți nutrienții esențiali, cum ar fi aminoacizii, pe care organismul îi va folosi pentru a construi noi mușchi. De asemenea, acizii grași din semințele de cânepă ajută foarte mult la îmbunătățirea sistemului imunitar din corpul dumneavoastră. Având o imunitate mai bună, vă puteți proteja corpul de germeni și bacterii dăunătoare.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți mânca semințe de cânepă prăjindu-le sau mâncându-le normal.

27. Caju: 5,1 grame de proteine ​​pe o uncie

Caju conține fier și cupru, în afară de proteine, care ajută la formarea de noi celule roșii din sânge. Acest lucru ajută la menținerea funcționării întregului sistem al corpului în cel mai bun mod posibil. Caju este, de asemenea, minunat pentru ochii tăi. Caju conține, de asemenea, magneziu, care este un mineral necesar în corpul uman. Caju ajută, de asemenea, la menținerea greutății și, de asemenea, poate preveni cancerul. Deoarece caju este destul de ieftin de obținut, ar trebui să aveți acest lucru în fiecare zi.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți mânca cu ușurință caju singuri sau în smoothie.

28. Semințe Chia: 4,4 grame de proteine ​​pe o uncie

Semințele de chia sunt foarte bogate în conținut de fibre și conțin, de asemenea, acizi grași omega-3. Semințele de chia oferă, de asemenea, un impuls energetic. Aceste semințe conțin cantități uriașe de nutrienți, cu doar câteva cantități de calorii. Semințele de chia pot reduce riscurile de risc cardiac și chiar și diabetul de tip 2, ceea ce le face un aliment excelent pentru pacienții diabetici. De asemenea, va ajuta la secreția normală a hormonului insulinei.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți adăuga semințe de chia în smoothie și să le savurați.

29. Soia: 68 grame de proteine ​​pe o cană

Soia are cele mai mari cantități de alimente bogate în proteine, pentru a pierde în greutate printre toate tipurile de surse de plante. Are toți aminoacizii esențiali, împreună cu acizii grași omega-3, care ajută la prevenirea oricărui tip de afecțiuni legate de sistemul cardiovascular. Soia îmbunătățește și digestia. De asemenea, are și cantități mari de fier și calciu. Acest lucru ajută la menținerea sănătății optime.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți alege lapte de soia sau puteți adăuga cremă de soia la cafeaua sau ceaiul de dimineață sau puteți mânca iaurt de soia.

30. Lintea: 3,1 grame de proteine ​​pe o lingură

Lintea este foarte bogată în potasiu, fibre și acid folic. Astfel, acestea sunt grozave pentru inima ta. Acidul folic este important pentru femeile gravide. Întârzie nașterea timpurie și, de asemenea, reduce orice fel de defecte congenitale la nou-născuți. Lintea ajută și la combaterea oboselii, deoarece sunt foarte bogate în conținut de fier. Mai mult conținut de fier va ajuta, de asemenea, în celulele care transportă mai mult oxigen pe tot corpul.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți adăuga cu ușurință linte la orice fel de supă și, prin urmare, obțineți nutrienți și fibre.

31. Fasole de rinichi: 1 gram de proteine ​​per lingură

Boabele de rinichi sunt foarte bogate în vitamina b1 și, prin urmare, ajută la îmbunătățirea memoriei. Fasolea ajută și la evitarea bolii Alzheimer. Fasolea conține molibden care permite organismului să se detoxifice. Toate tipurile de boabe de rinichi sunt bogate în proteine. Acesta este motivul pentru care boabele de rinichi sunt gustarea preferată pentru mai mulți oameni și, prin urmare, beneficiază foarte mult. Boabele de rinichi sunt foarte ușor de găsit și, prin urmare, reprezintă o opțiune excelentă pentru o gustare de zi cu zi.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți include cu ușurință fasole în supe și salate și vă puteți delecta.

32. Germeni de grâu: 27 grame de proteine ​​pe cană

Nu este o coincidență faptul că o altă plantă alimentele vegetariene bogate în proteine, care au un conținut ridicat de proteine. Germenii de grâu conțin, de asemenea, vitamina e, care ajută la combaterea radicalilor liberi. De asemenea, conține și alți nutrienți esențiali și minerale importante necesare organismului, precum magneziu, potasiu, tiamină și, în cele din urmă, zinc. Acest lucru face ca germenii de grâu să fie o hrană perfectă pentru mulți oameni. Germenii de grâu pot fi obținuți cu ușurință de persoanele care suferă de boli cu deficit de nutrienți.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Trebuie doar să adăugați germeni de grâu la iaurt sau smoothie și asta o va face.

33. Ovăz: 26 grame de proteine ​​pe cană

Împreună cu conținutul ridicat de proteine, ovăzul este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre vegetale. Fibrele ajută la prevenirea oricărui tip de boli coronariene și, de asemenea, îmbunătățesc digestia în stomac. Ovăzul previne și cancerul colorectal. De asemenea, consumul de fibre vă va ajuta să pierdeți în greutate și să vă mențineți burtica plină. Pentru a avea un sistem intestinal mai bun, aveți nevoie de fibre bune în alimentele de zi cu zi.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți folosi ovăz în smoothie sau puteți mânca ovăz cu mere, iaurt și scorțișoară pentru un mic dejun foarte puternic.

34. Orz: 23 grame de proteine ​​pe cană

Orzul este foarte bogat în fibre, la fel ca ovăzul. Acest lucru ajută la îmbunătățirea digestiei și, de asemenea, la pierderea în greutate. În afară de aceasta, orzul menține, de asemenea, zahărul din sânge la nivelurile normale și, de asemenea, poate menține și colesterolul. De asemenea, ajută și la protecția împotriva cancerului. Prin urmare, orzul ar trebui să fie ingredientul dvs. zilnic pentru consumul de liste de alimente proteice slabe.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți mânca cu ușurință pâine integrală și puteți obține orz.
 • De asemenea, îl puteți găti și cu cereale.
 • Orzul poate fi aplicat și la diferite tipuri de umplutură.

35. Năut: 15 grame de proteine ​​pe cană

Se poate spune cu ușurință că nautul conține cea mai complexă structură de carbohidrați și, prin urmare, are nevoie de timp pentru digestie și eliberare de energie. Ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge sub control. De asemenea, are alimente cu conținut scăzut de calorii și fibre. Conținutul ridicat de fibre îmbunătățește și digestia și, prin urmare, permite scăderea greutății. O portie normala de naut contine aproximativ 3 grame de proteine. Iar acea cantitate de proteine ​​este suficientă pentru necesarul de proteine ​​al unei persoane normale.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți adăuga cu ușurință naut la salata principală și să vă bucurați.

36. Fidea Soba: 4 grame de proteine ​​pe uncie

Dacă doriți o sursă excelentă de mangan, atunci tăiței soba sunt o modalitate excelentă de a satisface această nevoie. Manganul ajută la îmbunătățirea metabolismului glucozei și, de asemenea, ajută sistemul nervos să funcționeze mai bine. Manganul ajută și la accelerarea vindecării rănilor. Taiteii Soba contin si tiamina, ceea ce reduce slabiciunea musculara si confuzia. Prin urmare, mușchii corpului dvs. vor fi puternici și sănătoși pentru a face mai multă muncă.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți face tăiței soba cu spanac, ciuperci și morcovi și, în cele din urmă, vă puteți bucura de toată acea cantitate suplimentară de nutriție.

37. Mazăre verde: 9 grame de proteine ​​pe cană

Mazărea verde nu este numai bogată în alimente bogate în proteine, cu conținut scăzut de grăsimi, dar are și alți nutrienți, precum fierul, zincul, cuprul, manganul, calciul și, de asemenea, vitamina k. Acești nutrienți ajută la funcționarea corpului în ansamblu. Mazărea previne, de asemenea, orice fel de afectare a creierului și, prin urmare, previne și boala Alzheimer. De asemenea, sunt ieftine de cumpărat. De asemenea, au fibre pentru îmbunătățirea digestiei. De asemenea, poate ajuta la scăderea în greutate și la o bună mișcare a intestinului în corp.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți adăuga pur și simplu mazăre la salata dvs..

38. Varză de Bruxelles: 3 grame de proteine ​​pe cană

Acești germeni, în afară de o cantitate moderată de proteine, conțin, de asemenea, fibre, vitamine, minerale și, de asemenea, proteine. Acești germeni sunt organici și, prin urmare, vă vor ajuta corpul să funcționeze mai bine. De asemenea, conțin toți nutrienții esențiali și au și diverse proprietăți anti-cancer, ceea ce îl face excelent pentru reducerea riscurilor de cancer. Acest aliment poate fi consumat și de pacienții care suferă în prezent de cancer.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți amesteca cu ușurință mugurii cu salatele dvs. normale și apoi savurați-le și crude.

39. Broccoli: 4,3 grame de proteine ​​per broccoli

Broccoli este una dintre legumele cu cel mai mare conținut de proteine. Poate lupta chiar și împotriva cancerului. Deoarece are fitochimicale, este, fără îndoială, și un aliment anticancerigen. De asemenea, este și o sursă imensă de fibre. De asemenea, puteți obține vitamina K, care poate ajuta la îmbunătățirea sănătății oaselor și, de asemenea, la absorbția calciului. Dinți și oase bune menținute prin aportul de calciu în organism prin intermediul acestui produs alimentar.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți adăuga broccoli la masa zilnică sau puteți mânca ca salată.

40. Sparanghel: 3 grame de proteine ​​pe cană

Sparanghelul vă poate oferi nu numai un conținut bun de alimente proteice, ci și poate ajuta la prevenirea oricărui tip de infecții ale tractului urinar. De asemenea, are aminoacizi, care este un diuretic natural. De asemenea, are vitamina e, care îmbunătățește sănătatea pielii. În afară de aceasta, este, de asemenea, o sursă de vitamina b6 și, de asemenea, folat, pentru stimularea dispozițiilor sau sentimentelor. Acest lucru vă va ajuta să vă sporiți starea de spirit atunci când sunteți trist sau în depresie și vă va ajuta să vă întoarceți la viața normală.

Cum să includeți în dieta dvs.:

 • Puteți mânca sparanghel ca legumă crudă sau pur și simplu îl aburiți.

În cazul în care vă întrebați, care alimente conține mai multe proteine? Apoi, se poate observa cu ușurință că există diverse modalități de a obține proteine, fie din surse vegetale, fie din surse animale. Dar, după cum putem vedea produsele alimentare enumerate mai sus, nu este o surpriză să vezi atât de multe produse vegetale organice, ceea ce este de fapt un lucru bun, deoarece obții și fibre din produsele vegetale, în afară de toate proteinele și mineralele. De asemenea, proteinele pot fi obținute puternic și din pești, așa cum am tratat și în articol. Spuneți-ne despre feedback și sugestii, dacă aveți. Și, sperăm, cu ajutorul acestui articol, vă puteți bucura de obiceiuri alimentare bune, dacă doriți să știți cum să obțineți proteine ​​din alimente.