Top 15 locuri turistice din Grecia de vizitat

Locuri turistice din Grecia

Cu peste șaizeci de insule, situri istorice care au fost păstrate de secole, plaje minunate, lanțuri montane, turul Greciei, este una dintre cele mai bune experiențe cu care vă puteți oferi. Grecia este unul dintre cele mai populare locuri turistice. În toată Grecia există o mulțime de rămășițe din civilizațiile antice, care ne oferă cunoștințe despre cum erau viețile înainte.

Locuri turistice populare din Grecia:

1. Atena:

Grecia locuri turistice

Atena este capitala Greciei și, de asemenea, un loc important pentru departamentele administrative. Acest oraș este unul dintre cele mai vechi din lume și se știe că are peste 3000 de ani. Orașul a fost o contribuție majoră la cultura occidentală și din vremurile de demult. Nu este important doar din punct de vedere administrativ în toate aspectele financiare și judiciare, ci are și o semnificație religioasă. Se știe că Atena este locul de naștere al multor filosofi precum Socrate, Pericle și Sofocle.

2. Santorini:

santorini_greece-tourist-places

Santorini este o insulă vulcanică, care se încadrează în grupul insulelor grecești Ciclade. Este renumit datorită frumuseții sale uimitoare pitoresti, fascinante, a apusurilor și a caselor albite, care sunt aliniate, una după alta. Fira, capitala Santorini, prezintă un amestec unic de arhitectură venețiană și cicladică.

3. Corfu:

corfu_greece-tourist-places

Corfu, situată în largul coastelor Albaniei și a zonei grecești din Epir este una dintre cele mai semnificative insule ale Ioniei. Dealul, înfrumusețat în verde, variază de la 2 la 20 km. Dealurile sunt la o înălțime de 906 metri până la 973 de picioare. Are un climat blând, cu flori colorate și toate acestea fac din Corfu o destinație de vacanță foarte liniștită și plăcută.

4. Plaja Myrtos:

myrtos-beach_greece-tourist-places

Plaja Myrtos este situată în nord-vestul insulei Cefalonia. Sunt cunoscuți pentru culorile lor magice ale apei și atrag mii de turiști. Culorile turcoaz ale mării contrastează cu albul strălucitor al pietricelelor netede de marmură ale plajei, oferind tuturor vizitatorilor un moment uimitor. Munții abrupți și stâncile înalte din spatele plajei Myrtos adaugă doar frumuseții sale.

5. Epidaur:

epidaurus_greece-tourist-places

Epidaurul este un teatru antic din Grecia, care oferă unul dintre cele mai bune tratamente pentru ochi, în special pentru persoanele care se interesează de artă. Acest loc poate găzdui 15.000 de spectatori, dar totuși a fost păstrat bine întreținut. Acest teatru datează de 2.000 de ani și este o atracție turistică foarte populară. Acest lucru oferă o privire uimitoare asupra vieții antice grecești.

6. Mystras:

mystras_greece-tourist-places

Mystras este un oraș medieval și are frumoase biserici, palate, case și străzi. Dar ceea ce îi face pe oameni să meargă la gaga sunt uimitoarele castele cu vârfuri de vârf și mănăstiri cu fresce. Acest oraș fusese abandonat în secolul al XVIII-lea și acesta este unul dintre motivele principale pentru care, atunci când vizitatorii intervin, au impresia că au înapoi timpul și s-au întors la bătrânețe.

7. Muntele Athos:

Muntele Athos_Greece Locuri Turistice

Muntele Athos este o peninsulă cu munte din Grecia. Cea mai estică parte a acestei peninsule găzduiește peste 1.400 de călugări și 20 de mănăstiri ortodoxe din est. Acesta este un stat autonom, dar intră sub suveranitatea greacă. Acest loc are câteva reguli și regulamente stricte; o astfel de regulă este că numai bărbații au voie să intre aici.

8. Defileul Samariei:

Samaria Gorge_Greece Locuri turistice

Defileul Samaria este un canion lung care se află în sud-vestul Cretei. Aceasta are o lungime de aproximativ 16 km. Turistilor li se permite sa mearga pe intreg defileul si milioane de turisti vin si viziteaza acest loc in fiecare an. Plimbarea ar dura cel puțin 4 până la 7 ore, iar ghizii vă vor conduce prin păduri de chiparoși și pini antici. Apoi, aceasta se taie între stânci verticale prin munți pentru a apărea la Agia Roumeli pe Marea Libiei.

9. Micene:

mycenae_greece-tourist-places

Micenele erau situate în centrul Miceniei. Aici aparțineau Agamemnon și Ahile și at. Acesta este un sit arheologic important și a fost bine conservat. A fost unul dintre orașele importante cu ani în urmă și acum servește ca o destinație importantă de turiști, unde oamenii explorează o mulțime de lucruri, cum ar fi Poarta Leului, zidurile fortificate, Palatul terasat, Mormântul lui Agamemnon etc..

10. Delphi:

delphi_greece-tourist-places

Situl arheologic din Delphi este popular pentru ruinele sale, care includ Templul lui Apollo și Tezaurul atenienilor. Acesta a fost cândva considerat a fi centrul Pământului. Ar trebui să vă pierdeți destul timp pentru a vedea acest loc în mod corespunzător.

11. Partenonul și Acropola:

parthenon-and-acropolis_greece-tourist-places

Parthenonul, situat pe Acropole, este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune temple care se află cu siguranță în lista „trebuie vizitată” a fiecărui turist. Acest sit arhitectural începuse să apară din 447 î.Hr. și înlocuise alte temple din Persia. Partenonul a servit ca templu, cetate, biserică și moschee pe parcursul vieții sale îndelungate.

12. Templul lui Hefaist:

templu-de-hephaestus_greece-locuri-turistice

Templul lui Hefaist este unul dintre cele mai bune temple grecești care există încă. Este adesea umbrit de Partenonul de pe Acropole, dar este într-adevăr mai bine întreținut și mai puțin aglomerat, ceea ce vă va oferi un mod liniștit și liniștit pentru a simți împrejurimile.

13. Mykonos:

mykonos_greece-tourist-places

Mykonos este o destinație cosmopolită care este una dintre cele mai bune insule din Grecia la care puteți merge. Orașul este uimitor, cu case în labirintul străzilor mici. Casele sunt în mare parte spălate alb. Plajele cu nisip și viața de noapte atrăgătoare îi fac pe oameni să își dorească cu atât mai mult să vină aici.

14. Meteora:

meteora_greece-tourist-places

Meteora are una dintre marile atracții ale Greciei, care constă din mănăstiri medievale. Acolo, turnurile sunt construite din roci înalte, care par a fi atârnate deasupra sutelor de picioare de la sol. Aceasta fusese construită pentru a ține departe forțele turcești care cuceriseră Grecia în secolele 14-15. Această priveliște uluitoare asupra mănăstirilor trebuie să fie o vizită, deoarece va fi o amintire pentru Crăciun pentru totdeauna.

15. Knossos:

knossos_greece-tourist-places

Knossos este centrul unei vechi civilizații, minoica. Acest loc are un faimos palat și găzduia regele Minos. Ar fi mai ușor să parcurgeți ghidurile pentru a cunoaște cele mai bune locuri de vizitat în această zonă.