15 Cele mai bune locuri turistice de vizitat în Mahabaleshwar

Mahabaleshwar este o stație de deal simplă situată în mijlocul munților Ghatilor de Vest. Situat în statul Maharashtra este districtul Satara. În timpul Rajului britanic, Mahabaleshwar a fost capitala provinciei lor din Bombay. Acest loc vă oferă aer curat și atracții frumoase ca toate celelalte stații de deal. Dar ceea ce face acest loc să se deosebească este bogatul său fundal istoric.

Frumoase locuri turistice Mahabaleshwar de vizitat:

Iată o listă cu cele mai bune 15 locuri turistice de vizitat în Mahabaleshwar.

1. Castelul Morarji:

morarji-castle_mahabaleshwar-tourist-places

Această clădire este construită în stilul vechi britanic. Dacă sunteți student la arhitectură, dotarea generoasă a arcurilor și bolților din clădire vă va interesa cu siguranță. Chiar dacă nu știți prea multe despre arhitectură, există ceva despre structura glorioasă a clădirii care vă face să doriți să explorați mai bine ruinele. Este unul dintre locurile considerabile de vizitat din mahabaleshwar de vizitat, ceea ce vă face ochii să clipească.

2. Peșterile Rajpuri:

rajpuri-caves_mahabaleshwar-tourist-places

Acesta este unul dintre cele mai sfinte locuri din Mahabaleshwar și este vizitat de toți turiștii evlavioși. Acestea sunt un set simplu de peșteri care sunt înconjurate de mai multe kunduri sau corpuri de apă. Devotii religioși cred că apa acestor kunduri este sfântă și are abilități speciale. Luarea unei băi într-una dintre aceste conditii este considerată a ajuta la îmbunătățirea longevității vieții tale.

3. Punctul Babington:

babington-point_mahabaleshwar-tourist-places

Mahabaleshwar are mai multe puncte frumoase în și în jurul său. Unul dintre acestea este punctul Babington. Situat la o înălțime de 1294 metri deasupra nivelului mării, vederea panoramică din acest punct este uluitoare. Însă pentru mulți turiști călătoria până în acest punct este mult mai fascinantă decât destinația în sine. Acesta este unul dintre cele mai bune locuri turistice din mahabaleshwar de vizitat, astfel încât să nu ratați niciodată acest loc frumos.

4. Punctul Bombay:

bombay-point_mahabaleshwar-tourist-places

Punctul Bombay sau Sunset Point este vizitat de toți turiști cel puțin o dată în timpul șederii lor în Mahabaleshwar. Vederea cerului roz și portocaliu al amurgului este o experiență eterică. Numele său Bombay Point sau Mumbai point provine din faptul că punctul se află pe drumul către Mumbai. Mulți oameni vin echipați cu o cearșaf și un coș cu bunătăți pentru un picnic calm după-amiaza, în umbra celor câțiva copaci de aici.

5. Connaught Peak:

connaught-peak_mahabaleshwar-tourist-places

Fost cunoscut sub numele de Muntele Olympia, acesta este al doilea vârf al Mahabaleshwar. Trekkingul și apoi cucerirea acestui vârf vă recompensează cu o priveliște incredibilă asupra Mahabaleshwar, cu toate văile, lacurile și punctele sale. Situat la 1400 de metri deasupra nivelului mării, acest vârf este obligat să fie vizitat de toți turiștii aventuroși, fie că este vorba de drumeții sau plimbări de-a lungul drumurilor sale abrupte..

6. Templul Mahabaleshwar:

mahabaleshwar-temple_mahabaleshwar-tourist-places

Un alt loc faimos al Mahabaleshwar este templul Mahabaleshwar. Templul dedicat Domnului Shiva, găzduiește un „lingam” magnific, care este o piatră neagră care este considerată reîncarnarea domnului. Templul a fost construit în stilul tipic al vechilor temple hinduse. Este împărțit în două părți, camera interioară și partea exterioară, numită și sala centrală.

7. Izvorul tigru:

tiger-spring_mahabaleshwar-tourist-places

Acesta este unul dintre cele mai frumoase izvoare naturale din zonă. Mulți adepți cred că apa sa este pură și vindecătoare. Peisajul care înconjoară acest mic lac este spectaculos. Se crede că râul Savitri își are originea aici. Izvorul este situat aproape de punctul lui Arthur, care este un alt punct turistic faimos.

8. Cascadele Lingmala:

lingmala-falls_mahabaleshwar-tourist-places

Această cascadă are apă în cascadă de la o înălțime de 600 de metri deasupra văii Venna, unde cascada se întâlnește cu un lac. Opinia pe care o oferă este uimitoare. În timpul sezonului musonic, apa puternică care țâșnește are un aspect și mai înrăutățit decât în ​​mod normal.

9. Lacul Venna:

venna-lake_mahabaleshwar-tourist-places

Aceasta este una dintre atracțiile turistice populare din această zonă. Lacul construit de Raja din Satara în 1842, acoperă o zonă vastă de 28 de acri. Astăzi oferă facilități precum plimbări cu barca, tarabe de jocuri, tarabe de gustări și așa mai departe pentru a atrage mai mulți turiști.

10. Fortul Pratapgarh:

pratapgarh-fort_mahabaleshwar-tourist-places

Oamenii care iubesc istoria antică vor iubi cu siguranță fortul Pratapgarh. Și pentru cei care nu o fac, ei bine, voi băieți, veți pierde peisajul pitoresc și fronturile râurilor, deci sunt oamenii voștri pierduți. Fortul Pratapgarh este unul dintre locurile „obligatorii” de vizitat în Mahabaleshwar. Este simbolul marii bătălii care a avut loc între Shivaji Maharaja și Afzal Khan. Afzal Khan se află îngropat în partea inferioară a fortului Pratapgarh în sine. Dar dacă nu sunteți interesat de oricare dintre cele de mai sus, atunci puteți vizita Fortul Pratapgarh pentru frumusețile pitorești pe care le prezintă, deoarece are vedere la malurile râurilor Neera și Koyna și, de asemenea, se prezintă ca un tratament imens pentru arheologi și studenți..

11. Punctul Wilson:

wilson-point_mahabaleshwar-tourist-places

Wilson Point este, de asemenea, destul de frecvent cunoscut sub numele de punct de răsărit. Până în prezent nu am idee de ce oamenii fac diferența între apus și apus, deoarece puteți vedea amândouă destul de bine printr-un același loc de apus sau un punct de răsărit, dar asta este în dezbatere. Wilson Point este uimitor de bun pentru plimbări lungi, ciclism și, evident, răsărit, precum și apus. Pe lângă faptul că este un punct de răsărit, Wilson Point vă va trata și diversele delicii ale naturii. Viziunea magică va îngheța timpul și vă veți pierde adânc în gândurile voastre mistice. Deci, oameni care sunt nebuni după selfie-uri și fotografii de familie, Wilson Point este cu siguranță un loc pe care ar trebui să-l vizitați.

12. Punctul Lodwick:

lodwick-point_mahabaleshwar-tourist-places

Acest loc este numit după unul dintre cei mai norocoși tati, generalul Lodwick, care a fost prima persoană care a urcat pe acest deal pe jos, iar fiul său a ridicat un monument în cinstea lui. Deși aceasta este doar o lecție de istorie, de fapt punctul Lodwick este mai faimos pentru experiența îmbogățitoare a naturii care se prezintă în diferite îmbrăcăminte, cum ar fi păduri, văi etc. Lodwick Point este unul dintre cele mai bune locuri turistice din Mahabaleshwar de vizitat.

13. Tapola:

tapola-lake_mahabaleshwar-tourist-places

Tapola este un lac frumos din Mahabaleshwar format din apele râului Koyna. De fapt, există doar două lucruri pe care le puteți face în acest loc: plimbările pe apă și vizitarea locurilor care sunt accesibile doar prin acest corp de apă. Dacă vă plac lacurile și corpurile de apă, atunci acesta este locul pentru dvs., deoarece acest lac este relativ imens și o mulțime de scene frumoase pot fi surprinse prin plimbările pe apă.

14. Cascade Dhobi:

dhobi-cascade_mahabaleshwar-locuri-turistice

Cascadele Dhobi sunt unul dintre locurile din apropierea Mahabaleshwar. Pentru persoanele care au suferit de o oboseală intensă de călătorie și pentru persoanele care doresc să petreacă un timp liniștit Cascadele Dhobi este locul dvs. de vizitat. Împreună cu priveliștea uluitoare a cascadei, veți putea vedea și frumoase văi verzi și luxuriante. Acesta este mai degrabă un loc de picnic decât un loc fierbinte pentru turism, dar totuși veți putea simți seninătatea și calmul cuprinzând cascadele Dhobi..

15. Helen’s Point:

helens-point_mahabaleshwar-tourist-places

„Fotografiile sunt mai importante decât amintirile” este o tendință care se întâmplă odată cu generația actuală. Din fericire, Helen’s Point este un loc în care pot fi create amintiri și frumusețe scenică capturată în obiectivul miniatural al camerei. Helen’s Point, cunoscut mai popular sub numele de Blue Valley, este un grup de diverse scene exotice naturale, cum ar fi câmpuri verzi, păduri, ape curgătoare și multe altele, care vă vor face să vă simțiți ca și cum ați fi într-un interval de timp. Așadar, pentru iubitorii de natură și cupluri, Helen’s Point este unul dintre cele mai bune locuri de văzut din Mahabaleshwar

Acestea au fost unele dintre cele mai tari locuri turistice mahabaleshwar. Deci ce mai aștepți? Luați o vacanță lungă și planificați o călătorie cu prietenii sau familia și explorați aceste locuri uimitoare.