14 Cele mai bune locuri de vizitat în Maharashtra pentru luna de miere în 2021

O descriere nu este necesară pentru statul Maharashtra. De la stațiile de deal la viața urbană plină de viață, de la monumente istorice la plaje vaste, Maharashtra are totul. Dincolo de orice îndoială, este perfect pentru o lună de miere. Unele locuri care trebuie vizitate în luna de miere sunt-

Locuri excelente pentru luna de miere în Maharashtra:

1. Mumbai:

Mumbai este cel mai mare oraș și capitala Maharashtra. Cunoscut sub numele de Manhattanul Indiei, acesta este unul dintre cele mai bune locuri de lună de miere din Maharashtra. Pe lângă faptul că găzduiește industria cinematografică hindi, cunoscută popular sub numele de Bollywood, este plină și de monumente arhitecturale frumos sculptate, precum Gateway of India. Cu probabil cea mai bună viață urbană din India, acesta este un deliciu pentru toate acele cupluri care doresc să experimenteze tot ce este mai bun în luna de miere.

locuri de lună de miere în Maharashtra

 • Lucruri romantice de făcut: Vizitați Gateway-ul Indiei, petreceți serile pe plaje precum Juhu și Girgaum Chowpatty, luați cina la orice restaurant de 5 stele cu o priveliște frumoasă a orizontului.
 • Cum să ajungeți: Puteți ajunge la Mumbai, atât pe drumuri, cât și pe căi ferate. Orașul este un metrou și are un aeroport cu zboruri naționale și internaționale.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Iernile sunt cel mai bun moment pentru a vizita Mumbai pentru luna de miere, deoarece orașul are o vreme foarte plăcută.
 • Unde să stați: Puteți sta la orice hotel care se potrivește bugetului dvs. în Bandra, Juhu sau Colaba, există mai multe hoteluri de lux, cum ar fi Taj Lands End, Trident și etc..
 • Alte atracții: Există mai multe zone comerciale de pe stradă, precum și atracții celebre, cum ar fi Biserica Mount Mary, Bandra Bandstand, Marine Drive, Bandra Worli Sealink etc..

2. Aurangabad:

Numit după împăratul mogol Aurangzeb, acesta este un loc foarte frumos pentru luna de miere din Maharashtra. Orașul este renumit pentru uimitoarele peșteri Ajanta și Ellora și diverse alte monumente construite în epoca britanică. Plin de diverse lacuri și verdeață naturală, bucătăria îmbucurătoare de acolo se adaugă la aroma acestui frumos loc.

locuri de lună de miere în Maharashtra

 • Lucruri romantice de făcut: Petreceți timp campând la lac sau relaxați-vă și petreceți ceva timp în verdeața luxuriantă naturală sau vizitați peșterile istorice.
 • Cum să ajungeți: Se poate ajunge la Aurangabad atât pe șosele, cât și pe căi ferate, cele mai apropiate orașe importante fiind Mumbai și Pune.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Decembrie-februarie este cel mai bun moment pentru a vizita Aurangabad pentru luna de miere.
 • Unde să stați: Vivanta Aurangabad, Welcome Hotel Rama International – Grupul hotelier membru ITC este unul dintre hotelurile de top pentru a-și petrece luna de miere la Aurangabad.
 • Alte atracții: Peșterile Ajanta, Peșterile Ellora, Bibi-Ka-Maqbara, templul Ghrishneshwar sunt câteva dintre atracțiile din Aurangabad.

3. Mahabaleshwar:

Situat la o înălțime de aproximativ 1353 de metri deasupra nivelului mării pe vestul Ghats, este probabil cel mai bun loc din Maharashtra pentru pasionații de natură. Originea râului Krishna, apa provine dintr-un gura care are forma unei guri de vacă și este situată într-un templu antic dedicat Domnului Shiva. Lacurile frumoase, verdeața luxuriantă și punctele fierbinți de drumeții îl fac o destinație perfectă pentru o lună de miere.

locuri de lună de miere în Maharashtra

 • Lucruri romantice de făcut: Vă puteți bucura de frumoasele obiective turistice ale locului Mahabaleshwar la pădure densă, cascadă și dealuri.
 • Cum să ajungeți: Noul Aeroport Internațional Pune – la 102 km de Mahabaleshwar. Cea mai apropiată gară de Mahabaleshwar este situată în Wathar, care este la o distanță de șaizeci de kilometri de Mahabaleshwar.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Octombrie-iunie sunt luni recomandabile dacă intenționați o călătorie pentru luna de miere.
 • Unde să stați: Le Meridien Mahabaleshwar Resort & Spa, stațiunea Brightland & Spa sunt câteva locuri romantice pentru luna de miere.
 • Alte atracții: Elephant’s Head Point, Chinaman’s Fall, Dhobi Waterfall Venna Lake sunt câteva dintre frumoasele locuri din Mahabaleshwar.

4. Matheran:

Situat la o altitudine de aproximativ 800 de metri deasupra nivelului mării, este o altă stație de deal pe Ghaturile de Vest după Mahabaleshwar. Dacă doriți să vă bucurați de o vreme frumoasă pe mașină, climatul răcoros și mai puțin umed este aici pentru dvs. Nu vă puteți permite să ratați călătoria lentă cu trenul către Matheran, care oferă vederi naturale uluitoare, oferindu-vă timp pentru a le scufunda.

locuri de lună de miere în Maharashtra

 • Lucruri romantice de făcut: La fel ca în orice altă stație de deal, Matheran este renumit pentru punctele sale de vedere.
 • Cum să ajungeți: Cel mai apropiat aeroport de Matheran este Aeroportul Internațional Chhatrapati Shivaji, Mumbai. Piciorul, ricașa trasă, călăria sunt singurele mijloace de transport din oraș
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Cel mai bun moment pentru a vizita Matheran este vara din martie – iunie.
 • Unde să stați: Hunjar, Food n Stay, Matheran Bungalow sunt unele dintre cele mai bune locuri pentru a vă petrece luna de miere.
 • Alte atracții: Are un total de 36 de puncte de vedere de unde vă puteți bucura de vederi atrăgătoare ale lanțului muntos Sahyadri, cele mai populare dintre ele fiind Echo Point, Alexander Louisa Point, Panorama Point și Porcupine Point.

5. Khandala:

Khandala este situat între Platoul Deccan și regiunea Konkan din Maharashtra și este o altă destinație frumoasă pentru luna de miere pe Ghaturile de Vest. Diferitele locații de trekking și puncte de vedere oferă vederi magnifice asupra întregii văi și a Ghaturilor de Vest. Karla și Bhaja, peșteri antice cu picturi rupestre la marginea lacului Bhushi, sunt vizite obligatorii. Faimoase pentru formațiunile sale stâncoase, dacă vă aflați în Mumbai, atunci aceasta este o vizită obligatorie pentru dvs..

Khandala

 • Lucruri romantice de făcut: Văile sale pitorești, dealurile cu iarbă, lacurile senine și cascadele cețoase merită văzute pentru cupluri.
 • Cum să ajungeți: Nu există conectivitate directă de zbor la Khandala. Aeroportul Pune este cel mai apropiat aeroport. Puteți închiria un taxi din afara aeroportului, care vă va duce direct la Khandala. Este un oraș mic și vă puteți plimba în jurul acestui loc.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Sezonul musonului din iulie până în septembrie este un moment excelent pentru a asista la frumusețea sa fascinantă.
 • Unde să stați: Data Resort by Della Adventures, Aquilla Villa, Seven Sands Ville sunt câteva dintre cele mai frumoase locuri de cazare în luna de miere.
 • Alte atracții: Fortul Rajmachi, Fortul Visapur, peșterile Bedsa și fortul Lahagad sunt câteva dintre locurile de frumusețe de vizitat.

6. Lonavala:

Situat între Mumbai și Pune, Lonavala oferă un amestec unic de dealuri, istorie și aventură. O destinație populară în timpul musonului, este renumită pentru forturile sale luxuriante de vegetație, belvedere, lacuri, baraje și cascade. Peșterile Karla merită, de asemenea, o vizită. Dacă sunteți un cuplu în căutarea unei aventuri, există și parapantă în Kamshet, făcând călătoria dvs. cu adevărat memorabilă.

Lonavala

 • Lucruri romantice de făcut: Cu o mulțime de cascade, lacuri și dealuri în jur, Lonavala este considerat unul dintre cele mai bune locuri pentru cuplurile proaspăt căsătorite.
 • Cum să ajungeți: Lonavala se bucură de apropierea de două aeroporturi internaționale – Aeroportul Lohegaon, Pune (la 70 km) și Aeroportul Internațional Chhatrapati Shivaji, Mumbai (la 90 km).
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Lonavala are ceva de oferit pe tot parcursul anului.
 • Unde să stați: Seven Sand Ville, Picaddle Resort by Maritas Lonavala sunt câteva dintre hotelurile excelente pentru petrecerea lunii de miere.
 • Alte atracții: Saltul Tigrului, Barajul Bushi, Lacul Lonavala și Imagic Adlabs sunt unele dintre atracțiile excelente ale Lonavalei.

7. Kolhapur:

Pentru toate cuplurile interesate de istorie, Kolhapur este destinația perfectă pentru luna de miere! Templele sale magnific lucrate sunt principalele atracții, cu Templul Mahalaxmi în fruntea listei. Noul palat al Maharaja din Kolhapur, care este acum muzeul Shree Chhatrapati, are o arhitectură indo-saracenică grandioasă. Puteți face cumpărături pentru renumitele capodopere Kolhapuri în timp ce vă deplasați!

Kolhapur

 • Lucruri romantice de făcut: Kolhapur este situat pe malurile râului Panchaganga, ceea ce probabil vă poate ajuta să vă bucurați de compania celuilalt
 • Cum să ajungeți: Cel mai apropiat aeroport este în Pune. De acolo, puteți închiria un taxi sau puteți lua un autobuz spre Kolhapur. Fiind un oraș plin de viață, autobuzele de transport de stat, ricșele și taxiurile sunt ușor disponibile.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Lunile dintre iunie și februarie sunt cel mai bun moment pentru a vizita.
 • Unde să stați: @Green Apartment, Ved Home Stay, Hotel Pearl sunt unele dintre locurile uimitoare pentru sejurul în luna de miere.
 • Alte atracții: Muzeul Shri Chatrapati Shahu, Templul Jyotiba, Templul Mahalaxmi, Lacul Rankala sunt de asemenea de vizitat.

8. Alibag:

Situat în cartierul Raigad, este un loc minunat pentru relaxare în timp ce sunteți ocupat să călătoriți în luna de miere, în principal datorită apropierii sale de Marea Arabiei. Alibag are plaje vaste de relaxat și de savurat. În afară de aceasta, există monumente istorice, cum ar fi forturi și temple, care pot fi acoperite în timp ce faceți o plimbare prin oraș.

Alibag

 • Lucruri romantice de făcut: Alibag este, de asemenea, cunoscut sub numele de mini Goa și căruia nu i-ar plăcea să-și petreacă luna de miere răcorindu-se la plaje.
 • Cum să ajungeți: Cel mai apropiat aeroport important este la Mumbai. De acolo, puteți ajunge la Alibaug cu autobuzul, mașina, cabina sau barca.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Lunile din noiembrie până în iulie este cel mai bun moment pentru a vizita Alibaug pentru a vă bucura de plaje
 • Unde să stați: Radisson Blu Resort and Spa, U Tropicana Alibaug sunt câteva dintre hotelurile frumoase pentru petrecerea lunii de miere.
 • Alte atracții: Sportul nautic, Fortul Kolaba, plaja Alibaug și ferma Vrindavan sunt locuri bune în care să mergi.

9. Chaul:

Situat spre sudul Mumbai-ului, Chaul este o veche așezare portugheză. Turiștii pot găsi aici forturi maiestuoase, peșteri budiste antice, temple și ruinele unui vechi palat portughez. Acest loc este un amestec de diverse culturi, ceea ce este destul de evident din atracțiile de aici.

Chaul

 • Lucruri romantice de făcut: Farul Chaulo Kadu este un frumos de urmărit pe care niciun cuplu nu ar trebui să-l rateze.
 • Cum să ajungeți: Chaul este foarte bine conectat la toate orașele majore prin aer, cale ferată și rutier. Puteți închiria un taxi din Mumbai pentru a ajunge cu ușurință la Chaul.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Toate lunile, cu excepția lunilor decembrie și ianuarie, sunt ideale pentru a explora Chaul.
 • Unde să stați: Stațiunea Fern Silvanus de la Alibaug, Ppmotel Farmhouses sunt câteva dintre locurile frumoase de ședere în luna de miere.
 • Alte atracții: Farul Chaul Kadu, Data Mandir, fortul Korlai și revdanda sunt câteva dintre marile atracții ale Chaul, Maharastra.

10. Orașul filmului:

Situat în Aarey Colony, este departe de toată agitația urbană din Mumbai într-un loc destul de liniștit. Film City este echipat cu studiouri, sală de înregistrări, un teatru și are toate facilitățile necesare pentru o filmare în aer liber. Toate cuplurile entuziaste ale filmului, cu siguranță nu vă puteți permite să pierdeți experiența de vizionare a modului în care filmele preferate sunt aduse la viață!

Film City

 • Lucruri romantice de făcut: Oferă o idee clară a know-how-ului despre filmarea filmelor în India, astfel încât cuplul se poate distra ca o celebritate plătind o taxă de intrare.
 • Cum să ajungeți: Urcați într-un tren local către Western Line sau stația Churchgate până la stația Goregaon. De acolo luați o ricșă, puteți închiria și un taxi către orașul filmului.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Anul întreg este ideal pentru a vizita orașul de film Mumbai.
 • Unde să stați: Palatul Taj Mahal, Turnul Taj Mahal, Oberoi și ST, Reis Mumbai sunt câteva dintre cele mai apreciate hoteluri pentru luna de miere.
 • Alte atracții: Marine Drive, Gateway of India, Colaba Causeway, Juhu Beach sunt atracția de renume mondial din Mumbai, orașul Filmului.

11. Tamhini Ghat:

Tamhini Ghat este un loc care definește natura la maxim și este unul dintre cele mai frumoase locuri de lună de miere din Maharashtra, în special în timpul musonilor. Dealurile se înverzesc verde și, în plus, cuplurile pot explora barajul Mulshi și pot adăuga o aventură prin rafting pe râu. O călătorie la un templu ascuns printre vegetația tufoasă, dedicată zeiței Vanjai, se adaugă aventurii în continuare. Aceasta ar fi una dintre cele mai aventuroase călătorii de lună de miere vreodată!

Tamhini Ghat

 • Lucruri romantice de făcut: Cuplul se poate bucura de compania celuilalt și poate prețui mama natură.
 • Cum să ajungeți: Cel mai apropiat aeroport de Kolad este Aeroportul Internațional Chhatrapati Shivaji. De aici, puteți lua un taxi, autobuz sau tren spre Tamihi, Kolad. Puteți găsi rachise auto și taxiuri pentru a face naveta în oraș.
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Iunie-martie este cel mai bun moment pentru a vizita Tamihi, Kolad
 • Unde să stați: Kundalika Rafting Camp, camera Nisarga Agro Resort Dome sunt unele dintre cele mai confortabile locuri pentru luna de miere..
 • Alte atracții: Cascadele Kansai și izvoarele termale de la Uddhar sunt situate lângă aceste căderi, care sunt de mare atracție.

12. Stația Dealului Amboli:

Numită „regina” Mahrashtra, splendoarea naturală a acestei stații de deal este de neegalat. Este extrem de calm și senin, oferit cu floră și faună bogate. O altă frumusețe a Ghaturilor de Vest, este o vizită obligatorie în timpul musonului, când cascadele improvizate încep să se scurgă pe dealuri. Câteva dintre „trebuie să vedeți” includ cascada Nangartas, Hiranyakeshi, Sea View Point și Mahadevgad. Este un loc faimos și pentru observatorii de păsări, atrăgând o mare varietate de specii către frumusețea sa. Ceața deasă din timpul musonului transformă acest loc asemănător paradisului, oferind un sentiment de „ieșire din lume”!

Stația Dealului Amboli

 • Lucruri romantice de făcut: Este ultima stație de deal din Maharashtra înainte de a începe câmpiile Goa
 • Cum să ajungeți: Amboli este mai aproape de Goa. Prin urmare, cel mai apropiat aeroport este în Dabolim
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Iunie-august sunt cele mai bune luni pentru a vizita Amboli, pe când dealurile senine prind viață cu vegetație luxuriantă
 • Unde să stați: Retragerea pădurii întunecate, stațiunea Athav este câteva dintre cele mai frumoase locuri pentru a vă petrece luna de miere.
 • Alte atracții: AMboli Falls, Madhavgad Fort, Shrigaonkar Poin sunt unele dintre locurile atractive de vizitat în Amboli.

13. Nagpur:

Situat în Platoul Deccan, este cunoscut sub numele de capitala portocalie a Indiei, datorită producției vaste de portocale de aici. Un amestec bogat de timpuri moderne și istorie, există numeroase atracții, inclusiv Fortul Gavilgad, Templul Palatului Dragonului, Forturile din Balapur, Adasa, Maharaj Baug, printre altele, care vor mulțumi iubitorilor de istorie. Împreună cu cultura urbană plină de viață, este și un centru comercial excelent, un deliciu pentru toate doamnele din luna de miere!

Nagpur

 • Lucruri romantice de făcut: Cuplurile își pot petrece timpul la Fortul Gavilgad și Forturile Balapur, minunându-se de istorie.
 • Cum să ajungeți: Din orașul Mumbai, precum și din Pune, puteți călători fie la Nagpur pe căi ferate, fie pe căi ferate. Călătoria nu durează mai mult de 10-12 ore
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Lunile dintre iunie și februarie sunt cel mai bun moment pentru a vizita.
 • Unde să stați: @ Greens Apartment, Ved Home Stay, Hotel Peal sunt unele dintre cele mai bune locuri pentru a vă petrece luna de miere.
 • Alte atracții: Muzeul Shri Chatrapati Shahu, Templul Jyotiba, Templul Mahalaxmi, Lacul Rankala sunt de asemenea de vizitat.

14. Pune:

Renumit în principal pentru importanța sa economică și industrială, nu se poate rata importanța artistică a orașului Pune. Un paradis pentru toate cuplurile iubitoare de artă, Pune este una dintre cele mai bune destinații pentru luna de miere din Maharshtra. Situat la confluența dintre cele două râuri Mula și Mutha, monumentele și grădinile spectaculoase precum Shanivar Wada, Bund Garden, Saras Bagh îl fac un loc de importanță naturală și istorică. Locul este, de asemenea, un deliciu absolut pentru bucătari și vă puteți bucura de vada pav vad și sabudana vada, într-o seară romantică, cu jumătatea voastră mai bună în acest oraș frumos.

Pune

 • Lucruri romantice de făcut: Bund Garden, Saras Bagh sunt locuri excelente pentru a petrece un timp de calitate în poala mamei naturii.
 • Cum să ajungeți: Pune se află la 5-6 ore distanță de orașul Mumbai și este bine conectat prin autostrăzi naționale, precum și pe căile ferate și căile aeriene..
 • Cel mai bun moment de vizitat pentru luna de miere: Pune are o vreme foarte frumoasă în timpul iernilor, adică din octombrie până în februarie.
 • Unde să stați: Taj, Hyatt, Oberoi, sunt unele dintre numeroasele hoteluri de 5 stele bine cunoscute care se află aici, există și opțiuni moderate disponibile.
 • Alte atracții: Există mai multe cafenele și saloane care sunt răspândite în oraș pentru a vă relaxa și a vă răcori.

Statul Maharashtra are multe de oferit. Așadar, luați ofertele sale cu ambele mâini și bucurați-vă la maximum de ofertele sale! Ei bine, după ce ați văzut o listă cu atâtea locuri din statul Maharashtra, s-ar putea să vă confundați unde să mergeți și ce să faceți. Decizia se bazează pe partenerul tău și pe tine. Fără îndoială, toate aceste locuri sunt frumoase, dar trebuie să corespundă cerințelor dumneavoastră. Dacă aveți în minte alte locuri pentru luna de miere, atunci comentați mai jos, astfel încât chiar și ceilalți să poată obține unele cunoștințe.

Întrebări și răspunsuri frecvente:

1. Care este cel mai bun moment pentru a vizita Maharashtra pentru luna de miere?

Răspuns: Cel mai bun moment pentru a vizita aici ar fi vara, deoarece vă puteți bucura de vreme plăcută în timpul verii, datorită disponibilității diverselor stații de dealuri din Maharashtra..

2. Care va fi cel mai bun loc de vizitat în Maharashtra pentru luna de miere?

Răspuns: Există câteva locuri faimoase precum Lonavla, Khandala, Mahabaleswar și Mumbai, care ar fi cel mai bine de vizitat.

3. Care va fi cea mai ieftină destinație dintre toate în Maharashtra pentru luna de miere?

Răspuns: Mahabaleswar ar fi cel mai ieftin loc, deoarece există multe puncte frumoase de vizitat, care pot fi acoperite fără prețul biletului într-o zi, ceea ce vă va economisi prețul hotelului..