Cele mai bune sfaturi pentru spălarea corectă a părului

Știi cum să-ți speli părul corect într-un mod corect? Deși ar putea părea foarte simplu, dar sănătatea părului dvs. depinde de modul de spălare a părului. Curățarea scalpului, periajul părului, detangularea și hrănirea treselor cu balsam, toate rezumă cu el. Pentru părul sănătos, strălucitor și ușor de manevrat, vă luminăm cu câteva dintre cele mai bune sfaturi și lucruri de făcut și nu de spălare a părului.

Cele mai bune sfaturi pentru spălarea corectă a părului

Cele mai bune sfaturi pentru spălarea părului:

Am venit cu cele mai bune sfaturi pentru spălarea părului, care sunt foarte utile pentru cum să vă spălați corect părul în modul corect, care oferă păr sănătos și puternic.

Cele mai bune sfaturi pentru spălarea corectă a părului

Sfaturi și pași pentru înainte de a merge la spălarea părului:

Trebuie să aveți grijă câteva măsuri de precauție și trebuie să urmați pașii și sfaturile de mai jos înainte de a merge la spălarea părului.

1. Ungere:

Ungere pentru păr

Este o tradiție indiană veche și este urmată de o mulțime de oameni din întreaga lume, de asemenea. Include ungerea părului înainte de a aplica șampon pe păr. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să aplicați ulei și să masați părul ușor în noaptea precedentă. A doua zi dimineața părul tău se va simți grozav și va lua stresul și tortura elementelor de spălare prezente în șampon.

2. Detangle:

Cum să-ți speli părul

Este o problemă obișnuită. Când șamponați, nu uitați să vă desfaceți părul. Adesea, părul se încurcă și devine total dezordonat atunci când șamponăm părul. Acest lucru va ajuta la menținerea părului sănătos și la îndemână. Uneori femeile se confruntă cu încurcături excesive în păr, ceea ce slăbește părul de la rădăcini. Această procedură de detangle poate ajuta la reducerea căderii părului și va menține părul frumos și sănătos, de asemenea. Se recomandă ca, înainte de hidratarea părului, să se descurce eficient părul sau aplicarea cremelor hidratante să fie inutilă.

3. Masaj:

Masaj

Masarea părului ajută adesea. Când vine vorba de îngrijirea părului, ar trebui să-i masăm părul destul de des pentru a menține părul puternic. Acest lucru va îmbunătăți și calitatea părului.

Care sunt pașii și sfaturile pentru spălarea părului:

Mai jos menționăm cum să vă spălați părul în mod corespunzător, într-un mod eficient, care va fi util pentru părul puternic și sănătos.

1. Apă caldă, caldă sau rece:

Fierbinte, cald sau rece

Temperatura apei este primul lucru în care majoritatea oamenilor greșesc. Apa caldă este potrivită pentru spălarea părului. Și ultima clătire după condiționare trebuie să fie rece, pentru sigilarea cuticulelor. Folosind clătirea cu apă rece, se încurcă firul de păr, adăugându-i strălucire. Apa fierbinte ar trebui să fie complet evitată, deoarece elimină uleiurile naturale de pe scalp, deteriorând și arborii de păr. Este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru spălarea părului într-un mod corect.

2. Alegerea produselor potrivite pentru păr:

Alegerea produselor și instrumentelor potrivite pentru părul tău

Șamponul și balsamul sunt nevoile de bază pentru fiecare păr. Manevrabilitatea, moliciunea și strălucirea părului depind de utilizarea produselor. Este esențial să respectați pentru a ajunge la produse potrivite pentru scalp și tip de păr. Trebuie să aveți grijă de produsele de bază pentru păr, nu luați o alegere greșită.

3. Pentru a elimina poluarea:

Pentru a elimina poluarea

Când vine vorba de îngrijirea părului, poluarea este una dintre principalele probleme. Când venim acasă din exterior, părul nostru este adesea epuizat din materialele poluante din aer. Evitarea lor este ca imposibil. Prin urmare, este mai bine să luați unele măsuri adecvate pentru a face și păstra părul curat și sănătos. Nu uitați să vă spălați părul când vă întoarceți acasă. Înainte de a utiliza direct un șampon și balsam, spălați-l mai întâi. Spălarea directă cu un șampon poate provoca daune suplimentare părului, pe care cu siguranță nu le doriți.

4. Curățarea corectă:

Curățarea modului potrivit

Este benefic să vă lăsați părul să se înmoaie în căldura apei pentru o curățare eficientă a scalpului. Masați, cantitatea potrivită de șampon pe scalpul umed și clătiți. Cu cât mai mult șampon și cu cât rămâne mai mult pe scalp, cu atât mai multă pierdere de sebum pe scalp. Concentrați-vă pe contactul șampon-scalp, cu atât mai puțin cu atât mai bine. Samponarea excesivă vă poate usca scalpul, provocând mâncărime. Produsul șampon trebuie clătit complet de pe scalp sau poate reacționa cu sebumul care provoacă mătreață. Acesta este cel mai bun mod de spălare corespunzătoare a părului.

5. Îndepărtarea substanțelor chimice pentru șampon:

Cum să vă spălați părul Eliminarea substanțelor chimice pentru șampon

Majoritatea șampoanelor prezintă substanțe chimice dăunătoare care pot deteriora părul din miez. Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru spălarea părului poate fi să scăpați de substanțele chimice ale șamponului sau cel puțin să reduceți proporția conținutului chimic din șampoane amestecându-le în apă în prealabil. Acesta va face șamponul mult mai ușor și bun pentru păr, dar nu va reduce calitatea acestuia. Va funcționa în continuare așa cum se presupune. Se poate spune că acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru spălarea părului.

6. Periaj în timpul dușului:

Periajul părului în timpul dușului va ajuta evident la curățarea eficientă a părului. S-a dovedit că femeile care își spală părul lung sau mediu în timpul dușului au păr lung și de calitate puternică. Acest lucru va stimula, de asemenea, fluxul sanguin adecvat în păr și îl va face puternic de la rădăcini, ceea ce va reduce și mai mult căderea părului.

Periaj în timpul dușului

Nu există reguli dure și rapide pentru spălarea părului, dar puțină grijă vă poate salva șuvițele de la deteriorarea produsului. Este ideal să spălați părul de două ori sau de trei ori pe săptămână și nu mai mult. Și este ușor de reținut să alegeți produse în funcție de tipul părului și al scalpului.

Care sunt pașii și sfaturile după spălarea părului:

1. Pentru a deschide porii:

Cum să vă spălați părul Deschideți porii

Pentru a menține scalpul sănătos și în stare de lucru, ar trebui să-l uscați cu ajutorul unei cârpe moi (prosop). Acest lucru a fost discutat înainte, dar cu excepția unui singur lucru. Cârpa poate fi înmuiată în apă călduță. Acest lucru va face treaba într-un mod mai bun și va menține părul și scalpul sănătos. Vrei să știi cum să te speli pe păr? Încercați această metodă simplă și cu siguranță va fi benefică pentru dvs..

2. Uscarea părului:

Uscarea parului

Cea mai bună modalitate este uscarea naturală a părului în aer decât utilizarea unui uscător. După spălarea părului, îmbracă-ți scalpul și părul cu o cârpă moale din bumbac. Strângeți ușor excesul de apă din păr. Nu frecați cârpa pe scalp, aceasta va duce la căderea părului. Lăsați pânza să înmoaie apa din păr și scalp. Uscați-vă părul în aer în atmosfera normală. Aplicați Ser, lăsați-l în balsam sau poțiune de păr, dacă este necesar.

3. Nu frecați părul aspru:

Cum să vă spălați frecarea părului

Întrucât vorbim despre îngrijirea părului, frecarea este o problemă primordială. Nu trebuie să freci niciodată părul aspru. Acest lucru poate crește sau crește procesul de cădere a părului și poate deteriora părul la fel ca poluarea și substanțele chimice proaste. Frecați ușor părul cu ajutorul unei cârpe adecvate, pentru a-l menține neted și puternic.

4. Folosiți seruri sau poțiuni pentru păr, pentru păr moale și ușor de manevrat:

Folosiți seruri de păr sau poțiuni

Dacă preferați să folosiți seruri, poțiuni și balsamuri pentru păr, este recomandabil să le folosiți pe părul pe jumătate uscat. Produsul este absorbit frumos de arborii de păr care se încurcă și fac părul mai moale și mai strălucitor.

5. Condiționarea corectă:

Condiționarea modului corect

Balsamul de păr desface părul, sigilează cuticulele și le face ușor de manevrat. Balsamul este destinat părului și nu scalpului. Știți cum să aplicați balsam pentru păr pentru a obține cele mai bune rezultate, iată-l, luând cantitatea dorită de balsam pe palmă și alergând de-a lungul liniei urechii părului în jos. Balsamul este mai întâi clătit cu apă călduță și apoi apă rece.

Există o varietate de balsamuri pe piață, pentru care părul are nevoie să adauge strălucire, să se detașeze și să hrănească suplimentar pentru capetele deteriorate. Nu treceți niciodată de condiționare, deoarece capetele uscate se pot despărți și părul poate deveni sifonat.

6. Cum să îți pieptenești părul:

Cum să-ți pieptenești părul

Pieptănarea părului umed este un păcat. Conduce la căderea părului și deteriorează cuticulele, rezultând capetele despicate. Este recomandabil să vă spălați părul înainte de a intra în spălarea părului. Și folosind un pieptene larg dințat pentru detangularea părului uscat la aer. Pieptenarea părului duce, de asemenea, la circulația sângelui, sporind creșterea părului. Niciodată nu vă pieptănați sau nu vă periați părul, ci doar va zgâria pielea capului. Momentele ideale pentru pieptănarea părului sunt de două ori de trei ori în fiecare zi. Păstrați întotdeauna pieptenele și periile curate pentru a evita infecțiile scalpului și mătreața.

Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi pe care le poți practica în timpul spălării părului. Aceste sfaturi pentru spălarea părului sunt complet eficiente și cele mai multe dintre ele au fost sfătuite de specialiști în păr și stilisti. Pentru a menține părul puternic și neted și în cele din urmă sănătos, pașii menționați mai sus ar trebui urmați corect și în mod regulat.