12 moduri practice de prevenire a sfârșitelor divizate!

Cum să preveniți sfârșitul divizării

Indiferent de textura părului, vârfurile despicate sunt mai frecvente decât frigul sau durerile de cap. Deși nu ne-ar plăcea nimic pentru ca separarea să dispară magic, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici. Cu toate acestea, făcând câteva modificări simple, dar eficiente în rutina de îngrijire a părului, veți putea elimina și preveni formarea vârfurilor despicate.

Știm cu toții că menținerea părului perfect sănătos este foarte dură. Dar nu te îngrijora! Acest articol vă ghidează prin câteva dintre sfaturile simple pe care trebuie să le urmați pentru a evita formarea de capete despicate (trichoptilosis) cu totul.

De ce primești capetele împărțite?

Periajul necorespunzător al părului, îngrijirea necorespunzătoare a părului și tratamentele chimice dure pot duce la deteriorarea părului, care la rândul său provoacă vârfuri despicate (1). Capetele despicate pot apărea și în cazul în care corpul tău nu primește suficiente proteine, vitamine și minerale, ceea ce te face să te subnutriți (2). Acest lucru vă va face părul să pară uscat și încrețit, deoarece uleiurile naturale produse de foliculii de păr nu pot călători pe lungimea părului. Dacă nu vă îngrijiți părul în exterior, acesta se adaugă la daune.

Sfaturi pentru a evita sfârșitul divizării:

Așa cum s-a menționat în secțiunea de mai sus, subnutriția și îngrijirea necorespunzătoare a rutinei de îngrijire a părului vă pot provoca daune părului, rezultând vârfuri despicate. Dar nu mai trebuie să vă faceți griji! Vă prezentăm câteva dintre sfaturile care acționează ca un tratament natural pentru capetele despicate.

1. Nu depăși șamponul:

Sfaturi pentru șamponare

Deși mulți dintre noi adoră spălarea părului, este posibil să epuizați uleiurile naturale prezente în scalp dacă vă șamponați excesiv părul. În schimb, utilizați un șampon ușor și spălați-vă părul de două ori sau de trei ori pe săptămână pentru a evita deteriorarea părului. Deși spălarea părului prea des poate face mai mult rău decât bine, este de asemenea necesar să vă curățați scalpul pentru a elimina murdăria și grăsimile.

2. Evitați dușurile super calde:

Duș fierbinte

Cu toții ne place să facem un duș fierbinte pentru a ne relaxa corpul, nu-i așa? Deși dușurile fierbinți pot fi relaxante, ele pot slăbi rădăcinile părului, usucându-vă scalpul. În plus, apa fierbinte îți face părul mai predispus la despicături prin umflarea cuticulelor. Experții recomandă utilizarea apei călduțe până la reci atunci când vine vorba de spălarea părului. Apa rece sigilează stratul exterior al părului, care ajută la prevenirea vârfurilor despicate și funcționează ca un tratament perfect pentru vârfurile despicate și părul uscat.

3. Faceți o tăietură cu foarfece încălzite:

Foarfecele tradiționale lasă părul susceptibil la stresul mediului, provocând creț și uscăciune, care deschide cuticula provocând capetele despicate. În schimb, foarfecele fierbinți sunt un proces în care puteți scăpa de vârfurile despicate fără a scăpa de prea mult păr. În plus, căldura foarfecelor ajută la menținerea umidității într-un mod mai bun, ajutând la etanșarea capătului firului de păr, făcându-l un tratament excelent pentru vârfurile despicate. Deși nu este o soluție permanentă la vârfurile despicate, puteți părea în continuare proaspete cu tunsori regulate și consistente.

4. Încercați uleiul de argan:

Beneficiile uleiului de argan

Uleiul de argan este extras din miezurile de argan și se mai numește aur lichid. Ajută la prevenirea vârfurilor despicate prin inversarea deteriorării părului (3). În plus, uleiul de argan este considerat un excelent agent de rehidratare datorită vitaminei E, antioxidanților și acizilor grași prezenți în el. Prin urmare, acționează ca un tratament eficient al părului pentru părul uscat și vârfurile despicate.

Ingrediente:

  • Una-două picături de ulei de argan.

Ce trebuie să faci:

  • Spălați-vă părul folosind un șampon ușor și uscați-l bine.
  • Aplicați una până la două picături de ulei de argan din axul părului până la sfârșit, în timp ce părul este încă umed.
  • Lasă-ți părul să se usuce.
  • Folosiți acest remediu de fiecare dată când vă șamponați.

5. Folosiți un prosop din microfibră:

Păr cu prosop

Prosoapele din microfibră sunt mai blânde și îți usucă părul într-un mod mai bun după duș. Ajută la reducerea timpului de uscare la jumătate și promovează retenția de umiditate, prevenind părul uscat și fragil. Indiferent de tipul de păr, un prosop din microfibră este un plus perfect pentru rutina de îngrijire a părului.

Mod de utilizare:

  • Înfășurați părul ud într-un prosop din microfibră și loviți-l ușor.
  • Ajută la absorbția excesului de umiditate.

6. Nu vă uscați capetele:

Suflați părul uscat

Uscarea prin suflare este o parte integrantă a rutinei de îngrijire a părului pentru mulți dintre noi, dar știați că vă dăunează părului? Un uscător suflă părul, mai ales dacă îl puneți prea aproape de păr. În loc să uscați vârfurile, concentrați-vă pe rădăcini și lungimea superioară a părului. Dacă doriți să vă salvați părul de daune, pe termen lung, este întotdeauna mai bine să-l uscați la aer decât să-l uscați complet.

7. Obțineți ornamente regulate:

Sfaturi pentru a-ți tunde părul

Dacă aveți prea multe vârfuri despicate, vă va împiedica creșterea părului. Tundându-vă puțin părul, veți elimina vârfurile despicate și, prin urmare, veți favoriza creșterea părului. Puteți preveni deteriorarea ulterioară a părului și împiedicați-l să se usuce și să crească prin tăierea regulată a părului. Consultați un coafor care vă va ajuta să scăpați de capetele despicate fără a provoca prea multe daune. Aveți răbdare și îngrijiți-vă părul atât din punct de vedere al sănătății, cât și din exterior.

8. Utilizați accesorii pentru păr fără metal:

Indiferent de coafura pe care o îmbrăcați, accesoriile pe care le-ați pus în păr, în special cele din metal, joacă un rol semnificativ în provocarea daunelor. Metalul prezent în accesoriile pentru păr poate provoca vârfuri despicate, fire inegale, bucăți rupte. Dar dacă totuși doriți să vă aranjați părul, folosiți accesorii fără niciun metal în ele și este un tratament perfect pentru părul cu vârfuri despicate acasă.

9. Investiți în produse din ulei de argan:

Uleiul de argan este un elixir miraculos pentru păr și este considerat aur lichid pentru îngrijirea părului. Spre deosebire de orice alt produs petrolier de pe piață, uleiul de argan oferă o hidratare fără greutate. Uleiul de argan pătrunde în firul de păr, deoarece moleculele de ulei sunt mici. Utilizarea produselor din ulei de argan va camufla capetele despicate oferind umiditate instantanee. Există mai multe măști de păr infuzate cu ulei de argan disponibile pe piață, care ajută la reducerea vârfurilor despicate.

10. Evitați supraîncălzirea instrumentelor dvs. fierbinți:

Instrumentele pentru îndreptarea părului sunt indispensabile în cutia de machiaj a fiecărei fete. Dar ridicarea sculelor fierbinți la temperatura maximă provoacă vârfurile despicate și vă deteriorează părul. Prin urmare, lasă părțile vulnerabile ale părului tău de la mânia instrumentelor fierbinți. Dar dacă tot trebuie să folosiți unelte fierbinți, utilizați un spray de protecție împotriva căldurii ca o barieră între dispozitiv și părul dvs. care ajută la vindecarea vârfurilor despicate..

11. Nu alegeți sfârșiturile dvs. împărțite:

Când te uiți la capetele despicate, tot ce îți vine să faci este să le rupi. Cu toate acestea, dacă începeți să rupeți vârfurile despicate, există posibilitatea ca mai multe vârfuri despicate să apară, făcând ravagii pe firele de păr. Deci, vizitați-vă coafura în loc să vă alegeți vârfurile despicate și tundeți-vă părul în mod regulat pentru a îndepărta vârfurile despicate.

12. Rămâi hidratat:

O pătrime din greutatea firelor noastre de păr este făcută din apă. Așadar, pentru a vă menține părul sănătos și strălucitor, beți zilnic cel puțin opt pahare de apă. În plus, menținerea părului hidratat joacă un rol crucial în menținerea părului strălucitor și frumos și păstrează vârfurile despicate la distanță. Prin urmare, pentru a repara și a evita capetele despicate, trebuie să rămâneți hidratat intern și să utilizați ingrediente naturale pentru a pregăti remedii de casă pentru un impuls de hidratare..

Rezumat:

Neglijarea cu care ne arătăm cu toții adesea părul apare sub formă de capete despicate. Nu numai că îți distrug aspectul, dar sunt și destul de enervante. Cu toate acestea, cu ajutorul sfaturilor menționate în acest articol, puteți preveni formarea vârfurilor despicate și vă puteți îngriji părul înainte ca deteriorarea să fie permanentă. În plus, puteți consulta un medic dacă nu găsiți o îmbunătățire a stării părului pentru a exclude orice problemă de bază.

Articole recomandate:

  • 10 remedii uimitoare la domiciliu pentru a scăpa de capetele împărțite!
  • 9 Cele mai bune șampoane pentru părul deteriorat uscat, cu vârfuri despicate!