Uleiul esențial de arbore de ceai Beneficii pentru piele: utilizări și precauții!

Beneficii ale uleiului din arbore de ceai

Ți-ai dorit vreodată o baghetă magică care să elimine acneea și cosurile? Ce se întâmplă dacă spunem că poți avea unul? Da! Uleiul de arbore de ceai oferă numeroase beneficii pentru pielea ta, care o face cu siguranță magică! Nu e de mirare de ce este folosit ca ingredient de bază în multe produse de îngrijire a pielii, cum ar fi săpunuri, loțiuni, produse de curățare și seruri.

Dar ce este uleiul de arbore de ceai? Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial extras din frunzele Melaleuca Alternifolia, care este un arbore austriac nativ. Deși a fost cultivat de aproape 100 de ani, ingredientul câștigă popularitate în ultima vreme pentru proprietățile sale antiinflamatoare și anti-microbiene minunate (1).

În acest articol, vom explora mai multe despre beneficiile uleiului de arbore de ceai pentru piele, împreună cu riscurile și o listă de produse cu acest ingredient.

6 Beneficii incredibile ale uleiului de arbore de ceai pentru față și piele:

Uleiul de arbore de ceai este un ingredient puternic care este utilizat singur sau în combinație cu alți agenți de îngrijire a pielii. De la tratarea acneei până la infecții microbiene, uleiul de arbore de ceai oferă multe soluții pentru toate problemele de piele.

Să analizăm acum informațiile detaliate despre beneficiile uleiului de arbore de ceai pentru piele și față:

1. Tratează acneea și cosurile:

Uleiul de arbore de ceai este cunoscut de cel mai bun tratament următor pentru peroxidul de benzoil pentru tratarea cosurilor și a acneei faciale și a spatelui în mod natural. De fapt, un studiu arată că produsele fără prescripție medicală care conțin ulei de arbore de ceai pot reduce efectiv acneea ușoară până la moderată și leziunile de pe față (2). Această acțiune poate fi atribuită puternicelor proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii ale uleiului de arbore de ceai. În plus, uleiul de arbore de ceai conține un compus numit terpenă, care poate combate bacteriile care provoacă acnee și le poate restrânge creșterea.

2. Accelerează procesul de vindecare a rănilor:

Uleiul din arbore de ceai a fost folosit de aborigenii australieni pentru a trata rănile, tăieturile și arsurile de pe piele. Chiar și știința modernă este de acord că uleiul de arbore de ceai este într-adevăr un vindecător de răni mai rapid. Un studiu din 2013 arată că nouă participanți din 10 care au primit ulei topic de arbore de ceai combinat cu medicamente convenționale au redus timpul de vindecare a rănilor (3). Proprietățile puternice antibacteriene ale acestui ulei esențial pot combate infecțiile și vindeca rapid cicatricile pielii.

3. Previne petele și petele întunecate:

Arborele de ceai previne indirect formarea de pete, cicatrici și pete întunecate cauzate de acnee. Un studiu arată că uleiul de arbore de ceai poate lupta împotriva bacteriilor care vă infectează porii pielii, în timp ce proprietățile antiinflamatorii minimizează apariția cicatricilor la nivelul suprafeței cauzate de acnee (4). În plus, antioxidanții prezenți în acest ulei, cum ar fi α-terpinena, α-terpinolena și γ-terpinena, luptă împotriva radicalilor liberi pentru a preveni apariția petelor întunecate pe față.

4. Poate elimina etichetele Skin:

Etichetele de piele sunt creșteri largi, nedureroase ale pielii, care sunt de obicei inofensive, dar jenante. Mulți oameni folosesc ulei de arbore de ceai pentru a îndepărta etichetele pielii datorită proprietăților sale puternice antiinflamatoare și anti-fungice. Deși nu există dovezi științifice care să sugereze același lucru, pacienții care au folosit ulei de arbore de ceai pe aceste creșteri au susținut că le-a făcut să se usuce și, în cele din urmă, să cadă.

5. Poate trata eczema și psoriazisul:

Uleiul de arbore de ceai oferă numeroase beneficii persoanelor cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis etc. Proprietățile antiseptice și antimicrobiene vă pot calma pielea și pot reduce riscul răspândirii infecțiilor. În plus, un studiu din 2011 confirmă faptul că uleiul de arbore de ceai este un agent anti-eczemă eficient decât alte medicamente topice în reducerea inflamației și a mâncărimilor datorate pielii uscate (5).

6. Controlează excesul de producție de seum:

Deși nu există dovezi suficiente pentru a demonstra că uleiul de arbore de ceai controlează excesul de ulei pe piele, acesta ajută cu siguranță la reducerea riscului de acnee la acest tip de piele. Proprietățile antimicrobiene combat multe tipuri de bacterii care provoacă leziuni pe piele.

Un studiu din 2016 arată că o protecție solară cu gel-cremă care conține ulei de arbore de ceai sa dovedit a fi eficientă în controlul excesului de ulei pe piele și la minimizarea problemei acneei (6). Aceleași proprietăți ale uleiului de arbore de ceai pot juca un rol în reducerea punctelor negre și a punctelor albe de pe față.

Precauții de luat în timpul utilizării uleiului de arbore de ceai

Arborele de ceai este un ulei esențial foarte concentrat și extrem de puternic. Nu trebuie să utilizați niciodată ulei de arbore de ceai nediluat direct pe piele, deoarece poate provoca arsuri severe. Iată câteva puncte importante de remarcat în timpul utilizării uleiului de arbore de ceai:

  • Amestecați întotdeauna uleiul de arbore de ceai cu un ulei purtător precum nucă de cocos, migdale etc. într-un raport 1:12 (ulei de arbore de ceai: ulei purtător în picături) înainte de a-l aplica pe piele..
  • Aveți grijă la simptome precum roșeață, iritație, mâncărime, sensibilitate etc. după ce ați folosit ulei de arbore de ceai pe o zonă mică a pielii. Dacă dezvoltați oricare dintre acestea, întrerupeți imediat utilizarea acestuia și clătiți-l bine cu apă.
  • Evitați ingerarea uleiului de arbore de ceai sau aplicarea acestuia pe zone sensibile precum ochi, nas, gură, piele ruptă, tăieturi, răni etc..
  • Nu utilizați ulei de arbore de ceai la copiii mai mici, femeile însărcinate, persoanele cu boli preexistente, cum ar fi astmul bronșic sau cei care utilizează medicamente pentru piele, fără a întreba medicul..

Gânduri finale:

Acestea sunt unele dintre cele mai bune beneficii ale uleiului de arbore de ceai despre care merită să știți. De asemenea, puteți încerca să utilizați produse de îngrijire a pielii de marcă care folosesc uleiul de arbore de ceai ca ingredient cheie. Deși oferă beneficii similare, uleiurile esențiale au întotdeauna avantajul!

Întrebări frecvente

1. Care sunt cele mai bune mărci pentru produsele de îngrijire a pielii pe bază de ulei de arbore de ceai?

Aproape toate mărcile majore de îngrijire a pielii folosesc uleiul de arbore de ceai ca principal ingredient pentru combaterea acneei și a infecțiilor pielii. Companiile de încredere precum Body Shop, Juicy Chemistry, Mama Earth, Natural Vibes etc. folosesc ulei esențial de arbore de ceai organic și de calitate fină în loțiunile și serurile lor..

2. Pot lăsa ulei de arbore de ceai pe piele peste noapte?

Vă recomandăm să faceți un test de patch-uri înainte de a utiliza ulei de arbore de ceai ca tratament peste noapte. Aplicați ulei de arbore de ceai diluat pe o zonă mică a pielii și așteptați 6-8 ore. Dacă nu observați reacții alergice, puteți continua planul. De asemenea, este mai bine să consultați un dermatolog pentru a fi mai sigur.

3. Se va amesteca uleiul de arbore de ceai cu creme hidratante?

Da! Uleiul de arbore de ceai poate fi amestecat cu creme hidratante și loțiuni pentru o aplicare ușoară. Din nou, este recomandat un test de patch-uri pentru a vă asigura că ingredientele nu se ciocnesc între ele. După ce știți că raportul este corect, îl puteți folosi în mod regulat.