Uleiul de muștar este benefic pentru piele? 10+ Avantaje impresionante!

Ulei de muștar pentru piele

Cu toții am auzit de proprietățile benefice ale semințelor de muștar și de uleiul extras din ele. Mai bine cunoscut pentru proprietățile sale medicinale, muștarul a fost cultivat pentru prima dată în India în jurul anului 3000 î.Hr. Proprietățile antiinflamatorii și acizii grași mononesaturați prezenți în uleiul de muștar îi fac ideali pentru gătit în multe bucătării indiene. Uleiul de muștar oferă, de asemenea, numeroase beneficii pentru sănătate, deoarece este plin de antioxidanți, acizi grași omega 3 și omega 6 și alte minerale.

Denumirea științifică a muștarilor este Brassica juncea, iar unele dintre numele comune ale uleiului de muștar sunt Sarsay tel în bengaleză, Kadugu ennai în tamilă, Ava nune în telugu, Sarson ka tel în hindi, Rainu tel în gujarati, Kaaadugenna în malayalam, Sorisha tela în Oriya și Mohariche în Marathi.

Să parcurgem acest articol pentru a afla mai multe despre efectele benefice ale uleiului de muștar.

Beneficiile uleiului de muștar pentru piele:

Mai multe beneficii pentru sănătate sunt asociate cu bunătatea uleiului de muștar, care ajută și la tratarea naturală a multor probleme ale pielii. Spuneți-ne în detaliu beneficiile pentru sănătate:

1. Poate avea proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii:

Uleiul de muștar are minerale numite seleniu și magneziu în cantități mari, care conferă uleiului proprietățile sale antiinflamatoare. Ajută la scăderea temperaturii corpului prin stimularea glandelor sudoripare. Uleiul de muștar este utilizat în medicamentele pentru durere asociate cu entorse musculare, tulpini și artrită în medicamentele tradiționale.

Uleiul de muștar funcționează ca agent antibacterian împotriva E.coli, conform studiilor recente (1). De asemenea, previne dezvoltarea bacteriilor nedorite și a altor microbi datorită prezenței glucozinolatului în uleiul de muștar.

Uleiul de muștar ajută la tratarea erupțiilor cutanate și a infecțiilor cauzate de ciuperci, deoarece are proprietăți antifungice puternice. Conform unui studiu, uleiul de muștar conține un compus numit izotiocianat de alil care se dovedește cel mai eficient în infecțiile fungice în comparație cu alte uleiuri (2).

2. Poate stimula transpirația:

Când masezi ulei de muștar pe piele, acesta stimulează glandele sudoripare și sistemul circulator. Aceasta mărește porii pielii și îmbunătățește circulația sângelui în tot corpul.

Capacitatea diaforetică a uleiului de muștar ajută la eliminarea toxinelor din corpul dumneavoastră prin scăderea temperaturii corpului. Dar pentru a înțelege în continuare beneficiul, sunt necesare mai multe cercetări.

3. Poate îmbunătăți circulația sângelui:

Multe țări urmează masaj la nou-născuți cu ulei de muștar. Îmbunătățește sănătatea generală și rezistența corpului nou-născuților, făcându-i unele dintre motivele comune pentru uleiul de muștar (3).

Un simplu masaj corporal cu ulei de muștar nu numai că ajută la o mai bună funcționare a organelor, dar vă poate menține și corpul reîmprospătat. Deși sunt necesare cercetări mai concrete în acest aspect, masajul cu ulei de muștar îmbunătățește circulația sângelui părților corpului.

4. Poate reduce petele întunecate și semnele de bronz:

Puteți reduce bronzul, petele întunecate și pigmentarea pielii prin masarea uleiului de muștar pe față în mod regulat. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pregătirea simplă a următorului remediu. Dar nu există suficiente dovezi pentru a dovedi afirmația.

Ingrediente:

 • Două linguri de făină de naut.
 • O lingură de iaurt.
 • Câteva picături de suc de lămâie.

Cerere:

 • Combinați ingredientele într-un castron și amestecați-le bine.
 • Aplicați amestecul pe față și gât și lăsați-l acolo timp de aproximativ 15 minute.
 • Folosiți apă rece pentru a vă spăla fața.
 • Utilizarea acestui remediu timp de câteva luni de trei ori pe săptămână va arăta rezultate extraordinare.

5. Poate îmbunătăți tonul pielii tale:

Cantitățile mari de vitamine din complexul B prezente în uleiul de muștar promovează întreținerea sănătoasă a pielii (4).

Luați un castron, adăugați cantități egale de ulei de nucă de cocos și muștar și masați amestecul pe față. Lăsați-l acolo timp de aproximativ 15 minute și folosiți o spălare ușoară a feței pentru a vă spăla fața.

Puteți observa o îmbunătățire a tonusului pielii dacă îl utilizați în mod regulat.

6. Poate acționa ca o protecție solară naturală:

Protecția solară este un plus esențial pentru rutina de îngrijire a pielii, indiferent de sezon. Înainte de a păși în aer liber, aplicați o cantitate mică de ulei de muștar pe piele. Cantitățile mari de vitamina E prezente în uleiul de muștar vă protejează pielea de razele UV dăunătoare și de toxinele din mediu care acționează ca o protecție solară naturală (5).

Utilizarea uleiului de muștar în exces poate atrage praful și poluarea pielii; de aceea, utilizați-l în cantități mici.

7. Poate trata erupțiile cutanate:

Proprietățile antifungice, antibacteriene și antiinflamatorii ale uleiului de muștar ajută la vindecarea multor alergii, infecții și erupții cutanate (6). Deși nu există date suficiente pentru a dovedi același lucru, poate reduce și mâncărimea asociată cu uscăciunea pielii. Uleiul de muștar curăță și întinerește profund pielea dându-i o strălucire frumoasă.

8. Poate avea proprietăți anti-îmbătrânire:

Cantitățile mari de vitamina E prezente în uleiul de muștar au un rol esențial în reducerea semnelor premature ale îmbătrânirii și reduc ridurile într-o mare măsură (7).

Prin urmare, aplicați cantități mici de ulei de muștar pe față și pe piele pentru a profita de beneficii.

9. Poate să vă hidrateze pielea uscată:

Hidratarea este un pas esențial în rutina de îngrijire a pielii, indiferent de tipul de piele. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți pielea uscată și neuniformă. Bunătatea vitaminei E prezentă în uleiul de muștar îți menține pielea subțire hidratată abundent.

Pentru a vă îmbunătăți sănătatea pielii, aplicați câteva picături de ulei de muștar într-o mișcare circulară.

10. Poate elimina acneea:

Uleiul de muștar are proprietăți antifungice și antibacteriene care ajută la tratarea acneei și a cicatricilor asociate acesteia în mod natural (8). Aplicați ulei de muștar pe piele și lăsați-l timp de 10 până la 15 minute în fiecare zi. Acest lucru nu numai că vă va curăța tenul, ci și reduce cicatricile acneei în mod semnificativ.

11. Vă poate oferi o piele netedă și suplă:

Uleiul de muștar are cantități mari de vitamina E, care vă oferă o piele tânără, blocând radiculele libere din corp. De asemenea, reduce liniile fine, ridurile, petele prin pătrunderea naturală a pielii. Acest proces nu numai că îmbunătățește tenul, ci și face pielea netedă și suplă.

12. Poate acționa ca un agent de curățare:

Uleiul de muștar acționează ca un produs de curățare natural, desfăcând porii și acționând și ca un demachiant. În câteva minute, vă puteți curăța pielea în mod natural. uleiul de muștar atunci când este combinat cu câteva picături de suc de lămâie nu numai că vă curăță dinții, ci și îi face mai puternici.

Cum se utilizează uleiul de muștar:

 • Multe țări, inclusiv SUA, Canada și Europa și altele din întreaga lume, nu au voie să utilizeze ulei pur de muștar, cum ar fi uleiul vegetal, deoarece poate avea efecte negative asupra sănătății inimii din cauza unui compus numit acid erucic..
 • Uleiul esențial de muștar este extras folosind un proces de distilare cu abur, care este considerat un agent aromatizant sigur.
 • Ambele uleiuri au aceiași compuși benefici și sunt extrase din semințe de muștar.
 • Pentru a utiliza uleiul de muștar ca ulei de masaj sau pentru a fi amestecat în tratamente de casă pentru piele, este mai bine să le combinați cu un ulei purtător.
 • Efectuați un test de plasture și așteptați cel puțin 24 de ore pentru a verifica orice roșeață și iritație înainte de a începe să utilizați ulei de muștar pentru piele sau față..
 • Este nevoie de studii privind efectele aplicării topice a uleiului de muștar și nu există o doză recomandată.
 • Prin urmare, trebuie să vă evaluați încet toleranța începând cu o cantitate mică, în jur de o lingură și crescând treptat cantitatea.

Orice efecte secundare?

Atunci când este luat în cantități mai mari decât cantitățile medii de alimente, uleiul de muștar poate provoca reacții adverse. Unele dintre preocupări sunt:

 • Deși este nevoie de mai multe cercetări, uleiul de muștar poate provoca anemie la persoanele sensibile dacă este luat în exces.
 • La unele persoane, riscul de cancer pulmonar crește atunci când uleiul de muștar este consumat în cantități mari, deși sunt necesare mai multe cercetări.
 • Uleiul de muștar poate provoca avort spontan după ce a provocat sângerări vaginale la femeile gravide.
 • Riscul de boli cardiace poate crește dacă uleiul de muștar este consumat în cantități mari.

Gânduri finale:

Acizii grași monosaturați și alte beneficii pentru sănătate fac din uleiul de muștar unul dintre cele mai sănătoase uleiuri. Poate preveni anumite infecții, boli cardiovasculare și este potrivit și pentru piele. Deși multe țări au interzis uleiul de muștar folosit pentru gătit, puteți profita de beneficii atunci când îl consumați în cantități adecvate. Cu lista beneficiilor uleiului de muștar pentru piele și față menționate în acest articol, încercați să utilizați cantități mici. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți efecte adverse.

Întrebări frecvente:

1. Cum se păstrează uleiul de muștar?

Când cumpărați ulei de muștar, asigurați-vă că le cumpărați în cantități pe care le puteți consuma în termen de șase luni. Pentru a preveni uleiul să devină rânced, depozitați uleiul de muștar într-un frigider într-o sticlă etanșă.

2. Este sigur să aplicați ulei de muștar pe părul ud?

Dacă nu vă pieptănați părul cu o perie ascuțită, aplicarea uleiului de muștar pe părul umed nu vă va deteriora părul. Cu toate acestea, poate bloca foliculii de păr dacă lăsați uleiul pe păr mai mult de șase ore.

3. Cum putem determina o reacție alergică la uleiul de muștar?

Este mai bine să faceți un test de plasture pe braț pentru a determina reacțiile alergice înainte de a-l aplica pe față. Consultați-vă medicul dacă aveți oricare dintre următoarele reacții alergice:

 • Erupții cutanate.
 • Astm.
 • Tuse.
 • Mâncărime.
 • Greaţă.
 • Vărsături.
 • Dificultăți de respirație.