Cum să scapi de celulele moarte ale pielii de pe corp

Cu toții suferim de piele moartă și ne întrebăm în continuare cum să îndepărtăm pielea moartă din corp! Pielea noastră este principalul organ din corp care protejează corpul de diferite condiții de mediu. La fel ca orice organ care este prezent în corp, pielea se regenerează și ea la intervale regulate. După fiecare 30 de zile aproximativ, celulele vechi ale pielii mor și sunt înlocuite cu celule noi ale pielii. Corpurile noastre aruncă mereu aceste celule moarte ale pielii, dar unele dintre ele se acumulează și înfundă porii și glandele sudoripare. Este foarte esențial să știți cum să îndepărtați celulele moarte ale pielii, deoarece înfundarea porilor celulelor moarte ale pielii îl face un teren de reproducere pentru diferite bacterii care cauzează acnee, puncte negre, probleme cu părul și alte probleme ale pielii. Deci, trebuie să răzuim în mod regulat pielea moartă și să știm mai multe despre cum să scăpăm de celulele moarte ale pielii aici.

Cum să scapi de celulele moarte ale pielii de pe corp

Ce este exfolierea și care este importanța sa?

Vă întrebați cum să eliminați celulele moarte? Exfolierea este procesul de îndepărtare a celulelor moarte de pe suprafața pielii cu diferite metode naturale și chimice care îndepărtează cu ușurință celulele moarte ale pielii. Includerea exfolierii în rutina obișnuită de îngrijire a pielii are multe avantaje. Celulele moarte ale pielii deteriorează pielea și fixează îmbătrânirea pielii. Exfolierea îmbunătățește circulația sângelui și menține pielea sănătoasă. De asemenea, este vital să vă cunoașteți tipul de piele înainte de a încerca metoda de exfoliere, astfel încât să nu pierdeți echilibrul uleiurilor naturale esențiale din piele. Curățarea corectă a celulelor moarte ale pielii face, de asemenea, pielea să arate strălucitoare și tânără. Ajută la hidratarea pielii și la elasticitatea pielii. Citiți în continuare acest ghid pentru a afla mai multe despre cum să curățați și să îndepărtați cu ușurință celulele moarte ale pielii.

Beneficiile exfolierii:

Exfolierea ajută la îndepărtarea și scăderea cu ușurință a celulelor moarte ale pielii. Dacă vă întrebați cum să îndepărtați pielea moartă de pe față, aici sunt avantajele pe care nu trebuie să le ratați.

1. Desfundă porii pielii: Acumularea de celule moarte ale pielii în pori dă naștere la murdărie și bacterii care blochează uleiurile naturale ale pielii. Eliminarea celulelor moarte ale pielii menține pielea curată de resturile nedorite.

2. Îmbunătățește circulația sângelui: Întrebându-vă despre cea mai bună metodă fiule cum să îndepărtați pielea moartă de pe față și corp, aceasta ajută la o mai bună circulație a sângelui bogat în oxigen în piele și la o eliminare mai bună a deșeurilor limfatice.

3. Oprește acneea: Exfolierea ajută la îndepărtarea pielii moarte de pe față cu acnee. Acest lucru vindecă pielea de acnee, pete, pigmentare etc. cauzate de murdărie și bacterii care se reproduc pe pielea moartă.

4. Îmbunătățește aspectul pielii: Curățarea pielii moarte de pe față și permiterea de noi celule ale pielii stimulează rotația celulară îmbunătățind textura, strălucirea și prospețimea.

5. Îmbunătățește sănătatea generală: Exfolierea ajută nu numai la eliminarea pielii moarte de pe față, ci și la prevenirea afecțiunilor precum părul încarnat. Stimulează sinteza colagenului și rotația celulară încetinind îmbătrânirea și îmbunătățind sănătatea pielii.

Cum să eliminați pielea moartă de pe față și corp?

Există diferite metode naturale și chimice de eliminare a celulelor moarte ale pielii de pe corp și față. Deși există multe produse chimice disponibile pe piață, procesele naturale se dovedesc a fi cele mai eficiente și fără efecte secundare. Deoarece exfolierea îmbunătățește sănătatea pielii, aceasta trebuie făcută pentru întregul corp și nu doar pentru față. Să ne uităm la câteva remedii excelente care ne ajută să scăpăm de pielea moartă de pe corp. Acestea sunt metode ușoare de îndepărtare a pielii moarte de pe față acasă.

1. Scrub de zahăr brun și ulei de cocos:

Zaharul brun este unul dintre cei mai buni exfoliatori naturali pentru a elimina pielea moarta de pe fata si corp. Frecarea zahărului grosier pe piele curăță porii temeinic. Această spălare activează vasele de sânge și crește circulația sângelui, făcându-ți pielea sănătoasă, moale și radiantă. Uleiul de cocos este considerat unul dintre cele mai bune hidratante naturale. De asemenea, are proprietăți antibacteriene ridicate care ajută pielea să rămână sănătoasă. Zahărul brut este, de asemenea, foarte bun în eliminarea celulelor moarte ale pielii de pe buze.

Ingrediente:

 • O lingură de zahăr brun și o linguriță ulei de cocos (creșteți ingredientele în funcție de masa corpului).

Timp de pregatire: 10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă o lingură de zahăr brun și o linguriță de ulei de cocos.
 •  Aplicați acest amestec pe față și pe alte părți ale corpului dorite.
 •  Frecați încet și ușor pielea cu mișcări circulare cu degetele.
 •  Dacă îți exfoliezi buzele, masează-ți ușor buzele cu acest amestec cu degetele umede.
 •  Lăsați-l să elimine celulele moarte de pe față și piele timp de cel puțin 10-15 minute și spălați-le cu apă caldă.

Frecvența de aplicare: De două ori pe săptămână.

Precauții: Nu spălați excesiv pielea, deoarece poate deteriora echilibrul uleiurilor naturale ale pielii. Acest lucru este bine pentru a scăpa de pielea moartă de pe mâini.

2. Scrub de făină de orez și caș:

Făina de orez este un remediu vechi al medicinei tradiționale indiene pentru a elimina pielea moartă de pe față și corp. Orezul și cașul hrănesc, de asemenea, pielea cu vitaminele și mineralele necesare. Proprietatea de răcire a orezului face pielea suplă și mai ușoară. Scrubul de orez este unul dintre cei mai buni exfoliatori pentru îndepărtarea pielii moarte de pe mâini și picioare.

Ingrediente:

 • O lingură de făină de orez grosieră.
 • O jumătate de lingură de caș sau iaurt (creșteți ingredientele în funcție de masa corpului).

Timp de pregatire:10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă o lingură de făină de orez cu jumătate de lingură de caș sau iaurt.
 • Aplicați acest amestec pe față și pe alte părți ale corpului dorite.
 • Frecați încet și ușor pielea cu mișcări circulare cu degetele.
 • Lăsați-l să elimine celulele moarte ale pielii de pe față și corp timp de 30-40 de minute și spălați-le cu apă caldă.

Frecvența aplicării: De două ori pe săptămână.

Precauții:

 • Nu spălați excesiv pielea, deoarece ar putea deteriora echilibrul uleiurilor naturale ale pielii.
 • Dacă aveți pielea grasă, înlocuiți iaurtul sau cașul cu lapte de unt.

3. Scrub de fulgi de ovăz:

Făina de ovăz îndepărtează foarte bine pielea moartă de pe față. Făina de ovăz are proprietatea de a înmuia celulele moarte uscate și de a curăța pielea moartă de pe față. De asemenea, reduce orice inflamație și hrănește pielea și face pielea netedă și moale. De asemenea, se constată că este un hidratant excelent și foarte eficient în controlul uleiului. Acesta este un truc uimitor pentru a elimina celulele moarte ale pielii din corp.

Ingrediente:

 • Două linguri de fulgi de ovăz și apă după cum este necesar (creșteți ingredientele în funcție de masa corpului).

Timp de pregatire:10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă fulgi de ovăz și apă pentru a forma o pastă netedă.
 • Aplicați acest amestec pe față și pe corp.
 • Frecați încet și ușor pielea cu mișcări circulare cu degetele.
 • Lăsați-l pe piele timp de 20 de minute și spălați-l cu apă caldă.

Frecvența de aplicare: De două ori pe săptămână.

4. Făină Gram și Scrub de lapte:

Făina de gram este unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru îndepărtarea pielii moarte de pe față și corp. Această făină Gram hrănește pielea și, de asemenea, o ușurează. Este un remediu excelent pentru îndepărtarea pielii moarte de pe mâini, picioare, degete și genunchi. De asemenea, este extrem de eficient în eliminarea acneei și a punctelor negre.

Ingrediente:

 • Două linguri de grame de făină și o lingură. de lapte (creșteți ingredientele în funcție de masa corpului).

Timp de pregatire: 10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă grâu făină și lapte într-un castron.
 • Aplicați acest amestec pe față și pe corp.
 • Frecați ușor pielea în mișcări circulare cu degetele.
 • Lăsați-l pe piele timp de 30 de minute și spălați-l cu apă caldă.

Frecvența de aplicare: De două ori pe săptămână.

5. Periaj uscat:

Periajul uscat este un mod eficient de a îndepărta celulele moarte ale pielii de pe corp. Periajul uscat este cea mai ușoară metodă de exfoliere a pielii pe întregul corp. Este foarte bun la îmbunătățirea circulației sângelui și la strângerea pielii. Acest lucru este bine și pentru a lua pielea moartă de pe mâini.

Ingrediente: O perie de corp cu peri moi.

Timp de pregatire: Nici unul.

Procesul de aplicare:

 • Umeziți-vă întregul corp și periați pielea cu mișcări blânde, circulare.
 • Periați o singură zonă timp de cel mult 30 de secunde.
 • Periați întregul corp acoperind toate zonele.
 • Spălați-vă corpul cu un săpun delicat pentru a îndepărta celulele moarte din corp și uscați-le.
 • Aplicați cremă hidratantă pe corp.

Frecvența de aplicare: De trei ori pe săptămână.

Precauții:

 • Nu spălați excesiv pielea, deoarece ar putea deteriora echilibrul uleiurilor naturale ale pielii.
 • Evitați periajul uscat dacă aveți boli de piele, tăieturi, arsuri sau alte probleme ale pielii.

6. Scrub pentru cafea:

Scrubul cu granule de cafea măcinată este una dintre cele mai bune metode de îndepărtare a pielii moarte de pe față acasă. Cafeaua conține cofeină, care este foarte eficientă în îmbunătățirea circulației sângelui și prevenirea acumulării de grăsime sub piele. Scrubul de cafea scoate pielea moartă de pe mâini foarte eficient. Cafeaua este, de asemenea, foarte eficientă în eliminarea celulitei din corp.

Ingrediente:

 • Trei linguri de granule de cafea măcinată și o lingură de ulei de cocos (creșteți ingredientele în funcție de masa corpului).

Timp de pregatire:10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă cafeaua și uleiul de cocos pentru a face o pastă groasă granuloasă.
 • Aplicați acest amestec pe față, gât și alte părți ale corpului necesare.
 • Frecați ușor pielea cu mișcări circulare timp de cel puțin 4-5 minute.
 • Se spală cu apă plată.

Frecvența de aplicare: O dată pe săptămână.

Precauții: Nu spălați excesiv pielea, deoarece ar putea deteriora echilibrul uleiurilor naturale ale pielii.

7. Bicarbonat de sodiu:

Bicarbonatul de sodiu sau bicarbonatul de sodiu, atunci când este amestecat cu apă, formează o soluție alcalină ridicată. Ajută la extragerea eficientă a celulelor moarte uscate din pori. Acesta este cel mai bun remediu pentru a scăpa de pielea moartă de pe față peste noapte. De asemenea, crește echilibrul pH-ului pielii, prevenind acneea, uscăciunea și alte probleme ale pielii.

Ingrediente:

 • O lingură de bicarbonat de sodiu.
 • O capsulă de vitamina E.
 • Apă.
 • (Măriți ingredientele în funcție de masa corpului).

Timp de pregatire: 10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu uleiul prezent în capsula de vitamina E. Adăugați apă la acest amestec pentru a forma o pastă netedă.
 • Aplicați acest amestec pe fața umedă, gâtul și alte părți ale corpului dorite.
 • De asemenea, îl puteți aplica pentru a îndepărta celulele moarte de pe buze.
 • Frecați ușor pielea cu mișcări circulare timp de cel puțin 3 minute.
 • Se spală cu apă plată.

Frecvența aplicării: O dată pe săptămână.

Precauții: Nu spălați excesiv pielea, deoarece ar putea deteriora echilibrul uleiurilor naturale ale pielii.

8. Scrub de portocale și iaurt:

Pulberea de coajă de portocală este un remediu casnic vechi pentru a reduce pielea moartă de pe față. Puteți face cu ușurință pudră de coajă de portocală acasă, uscând cojile de portocale la soare și măcinându-le în pulbere. Coaja de portocală face, de asemenea, pielea să arate strălucitoare și strălucitoare. Este foarte eficient pentru a îndepărta pielea moartă de pe nas și gât.

Ingrediente:

 • O lingură de praf de coajă de portocală, o lingură de iaurt (creșteți ingredientele în funcție de masa corpului).

Timp de pregatire: 10 minute.

Procesul de aplicare:

 • Se amestecă pudra de coajă de portocală și iaurtul pentru a forma o pastă netedă.
 • Aplicați acest amestec pe față, gât și alte părți ale corpului dorite.
 • Lăsați-l să acționeze 15-20 de minute până se usucă.
 • Frecați ușor cu degetele umede în mișcări circulare timp de cel puțin 3 minute.
 • Se spală cu apă plată.

Frecvența de aplicare: O dată pe săptămână.

Precauții: Nu spălați excesiv pielea, deoarece ar putea deteriora echilibrul uleiurilor naturale ale pielii.

9. Scrub de migdale și miere:

Migdalele sunt excelente pentru a elimina celulele moarte ale pielii. Migdalele sunt bogate în vitamine și proteine ​​care fac pielea să arate sănătoasă și tânără. Migdalele sunt, de asemenea, foarte eficiente în eliminarea pielii moarte de pe mâini.

Ingrediente:

 • Zece migdale, două lingurițe de miere, lapte (creșteți ingredientele în funcție de masa corpului).

Timp de pregatire:15 minute.

Procesul de aplicare:

 • Înmuiați migdalele în lapte peste noapte.
 • Măcinați migdalele înmuiate cu laptele pentru a forma o pastă netedă și adăugați miere la acest amestec.
 • Aplicați acest amestec pe față și alte părți ale corpului și lăsați-l timp de 15-20 de minute.
 • Frecați ușor cu degetele umede în mișcări circulare timp de cel puțin 3 minute.
 • Spălați-vă cu apă plată pentru a îndepărta pielea moartă de pe față.

Frecvența de aplicare: De trei ori pe săptămână.

Precauții: Nu spălați excesiv pielea, deoarece ar putea deteriora echilibrul uleiurilor naturale ale pielii.

10. Piatră ponce:

Acest lucru este uimitor și bine cunoscut pentru a îndepărta pielea moartă de pe remediu pentru față. Umila piatră ponce este folosită de veacuri în regimurile de frumusețe. Piatră ponce este o piatră vulcanică, care este un excelent exfoliant pentru îndepărtarea pielii moarte de pe genunchi și picioare. Aceasta este o alegere excelentă, cu piatră mai moale pentru a elimina pielea moartă de pe față.

Ingrediente: Piatră ponce.

Timp de pregatire: Nici unul.

Procesul de aplicare:

 • Înmoaie picioarele în apă până devin puțin moi.
 • Frecați ușor picioarele umede în mișcări circulare cu o piatră ponce timp de cel puțin 3 minute.
 • Se spală picioarele cu apă plată, se usucă și se hidratează.

Frecvența de aplicare: De trei ori pe săptămână.

Precauții: Nu spălați excesiv pielea, deoarece ar putea deteriora echilibrul uleiurilor naturale ale pielii.

Sfaturi suplimentare:

Iată câteva sfaturi suplimentare din partea noastră pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii.

 1. Nu toate metodele se potrivesc tuturor tipurilor de piele. Asigurați-vă că vă înțelegeți tipul de piele și sensibilitatea înainte de a alege o metodă.
 2.  Este întotdeauna o bună practică să-ți hidratezi pielea după exfoliere.
 3.  Stai departe de exfolianții chimici care pot fi prea duri pe pielea ta, lăsându-ți pielea deteriorată.
 4.  Nu vă exfoliați niciodată pielea atunci când apar tăieturi, arsuri și alte probleme, deoarece pielea se poate rupe din cauza spălării.
 5. Evitați exfolierea frecventă și exfolierea excesivă, deoarece poate deteriora pielea și o poate usca.
 6. Fii foarte blând și precaut când ai acnee.
 7. Este întotdeauna mai sigur să efectuați un test de patch-uri înainte de a utiliza orice metodă, deoarece nu știți niciodată cum ar putea reacționa cu pielea.
 8.  Preferați spălarea cu degetele decât utilizarea oricărui altceva.
 9. Dacă aveți pielea uscată, preferați scruburi pe bază de ulei și reduceți frecvența exfolierii.
 10.  Dacă tipul de piele este gras, evitați exfoliantele pe bază de ulei, deoarece acestea fac pielea și mai grasă.

Acum, că ați înțeles cât de esențial este să scăpați de celulele moarte ale pielii din corp, nu trebuie să pierdeți timp și să îl includeți în rutina de îngrijire a pielii. Exfolierea nu numai că face pielea moale, netedă și suplă, ci și pregătește pielea pentru a absorbi mai bine cremele hidratante și alte loțiuni și produse de înfrumusețare. Este întotdeauna mai bine să folosiți remedii casnice simple, dar eficiente, decât să alegeți substanțe chimice scumpe, care pot avea efecte secundare.