Cele opt cele mai bune modalități de a vă ușura în mod natural pielea în loc de un tratament chimic de albire a pielii

În zilele noastre, puteți găsi o mulțime de produse de albire a pielii pe piață. Problema este că mai mult de jumătate dintre ele sunt fabricate cu substanțe chimice care, de asemenea, vă afectează pielea. Dar dacă doriți să obțineți un ton mai palid, puteți face acest lucru folosind produse de iluminare a pielii naturale. Și puteți obține câteva nuanțe mai deschise, fără efectele secundare dure care vin cu tratamentele chimice.

Luminează-ți pielea în loc de un tratament chimic de albire a pielii

Ce este atât de greșit cu tratamentele comerciale de albire a pielii?

Principalul ingredient activ în majoritatea tratamentelor de albire a pielii produse chimic este hidroquinona. Acum, acest ingredient nu este dăunător inițial. Are potențialul de a inhiba producția de melanină, substanța chimică care dă culoarea pielii tale. Cu toate acestea, atunci când este utilizat pentru o perioadă lungă de timp, acest ingredient vă poate întuneca pielea. Și mai rău, poate provoca îmbătrânirea prematură și alte simptome de afectare a pielii.

Vestea bună este că natura are multe alte ingrediente pe care le puteți folosi pentru albirea pielii. Acționează în același mod, prin inhibarea producției de melanină, substanța chimică care provoacă pigmentarea întunecată și prin absorbția razelor UV dăunătoare din soare. Iată câteva dintre cele mai bune ingrediente naturale.

Extractele de citrice:

Sucul de lămâie și cojile de portocale sunt cei mai buni agenți de înălbire naturali pe care îi puteți găsi. Bogate în vitamina C, ambele ingrediente vă ajută să vă mențineți pielea fermă și să o susțineți sănătatea. Vitamina C joacă un rol în producerea fibrelor de colagen care vă susțin pielea. Când se aplică local, lămâia și portocala pot încetini melanocitele hiperactive, celulele care produc melanină.

Notificare corectă: dacă aveți pielea sensibilă, diluați sucul de lămâie, deoarece poate fi iritant pentru pielea dumneavoastră.

Acid Koji:

Uită-te la eticheta aproape oricărei crema de iluminare a pielii, și veți găsi acid kojic pe lista de ingrediente. Această pulbere cristalină albă este derivată dintr-o ciupercă din Asia și a fost utilizată ca alternativă naturală la hidrochinonă de mulți ani. La fel ca hidroquinona, poate ajuta la reducerea decolorării pielii, hiperpigmentării și multe altele. Acidul kojic acționează prin inhibarea funcției tirozinazei, o proteină responsabilă de producerea melaninei. În același timp, oferă beneficii antioxidante pentru piele și o protejează de soare.

Extract de urs:

Unele dintre ingredientele naturale de iluminare sunt ușor de găsit, în timp ce altele sunt mai greu de obținut. Aceasta se încadrează în a doua categorie. Extractul de urs provine din frunzele plantei. În multe produse cosmetice, extractul de urs este folosit ca astringent. Extractul conține și Alpha arbutin, o substanță chimică care vă poate ajuta să ușurați rapid pielea. Acest ingredient poate ajuta, de asemenea, cu pistrui, pete întunecate și alte tipuri și forme de decolorare a pielii.

Puncte bonus: extractul de urs conține filtre de protecție solară care vor reduce cantitatea de bronzare pe care o experimentați după expunerea la soare.

Extract de lemn dulce:

Sucul extras din rădăcina de lemn dulce este de bază în medicina chineză de mulți ani. Dar în ceea ce privește iluminarea pielii, nu a fost decât la începutul anilor 1990. Pe atunci, oamenii de știință japonezi au identificat un compus din lemn dulce numit glabridină, care poate absorbi razele UVA și UVB și poate fi un element eficient de albire a pielii..

Acest compus acționează prin inhibarea enzimelor producătoare de melaninc cu până la 50%. Și face asta fără a afecta celulele pielii.

Vitamina B3:

Atunci când este aplicată local, vitamina B vă poate ajuta pielea să păstreze umezeala. Pielea ta se va simți mai moale și mai fină. În plus, vitamina B3 ajută la reducerea liniilor fine. Și pentru beneficiile de albire a pielii, vitamina poate reduce producția de melanină. De aceea, B3 este adesea adăugat la cremele de piele.

Phyllanthus Emblica (coacăz indian):

Am spus anterior că există unele ingrediente exotice și greu de găsit pe listă. Gooseberry indian este un alt exemplu. Extractul din această plantă are proprietăți antioxidante, proprietăți antimicrobiene și oferă o tonă de vitamina C.

Combinați-le pe toate cele trei, iar ingredientul vă poate proteja pielea de daunele provocate de soare și reduce hiperpigmentarea.

Extract de dud alb:

Acest copac este originar din China. Extractul din dudul alb conține multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi prevenirea bolilor de inimă, reducerea colesterolului și prevenirea diabetului. Dar vă poate ajuta și cu problema de albire a pielii.

La fel ca și alte ingrediente naturale din această listă, inhibă enzima tirozinază, despre care știm că este responsabilă pentru producerea de melanină. Doar o picătură din acest extract poate reduce producția de melanină cu 50%.

Gigawhite:

Gigawhite este un agent de strălucire a pielii care este formulat din 7 plante alpine. Dispozitivul de iluminare a pielii a fost utilizat ca ingredient activ primar în produsele pentru piele care pot ajuta la albirea pielii. De asemenea, ajută la apariția petelor de vârstă.

Bricheta a fost realizată datorită unei selecții specifice. Au fost selectate inițial peste 100 de plante alpine. Toți au reușit să inhibe tirozinaza, enzima care declanșează producția de melanină. Dintre acestea, au fost utilizate șapte. Cele șapte au prezentat cea mai mare activitate inhibitoare. Rezultatul este un agent natural de albire a pielii, care este acum utilizat ca alternativă la hidrochinonă.

Cum să alegeți un produs natural comercial?

Deși nu puteți găsi multe dintre ingredientele naturale aici ca fiind crude, le puteți căuta în produsele comerciale. Dacă doriți să cumpărați o cremă de albire bună, verificați dacă conține vreunul dintre ingredientele enumerate aici.