Cele mai eficiente 10 remedii la domiciliu pentru a trata fierberea pe piele

Furunculele, cunoscute în mod obișnuit sub numele de fierbe fierbinți, îi deranjează pe fiecare dintre noi, din când în când și nu mulți dintre noi știm cauzele reale și tratamentele pentru aceleași. Furunculele sunt clasificate din punct de vedere medical ca infecție localizată a pielii care începe ca pete roșii care apar bulgări ridicate pe piele. Încet, miezul devine mai greu cu formarea și acumularea de puroi în pata roșie, ceea ce îl face să fiarbă.

Remedii la domiciliu pentru tratarea fierberii pe piele

Cauzele furunculului:

Deși furunculele sunt clasificate ca fiind o infecție, majoritatea furunculelor nu sunt cu adevărat bazate pe infecții, ele se dezvoltă de fapt din cauza căldurii excesive din corp care apare și provoacă furuncule dureroase. Unele furuncule apar din cauza consumului excesiv de alimente care generează căldură, cum ar fi fructe de mango sau cric, bățuri etc. este formarea de celule albe din sânge suplimentare în corp care se adună într-un punct de pe piele formând furuncule.

Unde apar adesea?

Fierbinte de fierbere sau fierbere a pielii apar adesea în locuri sensibile ale corpului sau în mai multe zone care generează căldură, cum ar fi fese, axile, spate, picioare sau scalp, unde se produce mai multă transpirație.

Fie că este vorba de transpirație sau căldură excesivă în interiorul corpului cauzată de creșterea temperaturii externe sau din cauza consumului de alimente călduroase, apar fierbe de căldură.

Deși unele fierbe de căldură au nevoie de intervenție medicală, cele mai multe fierbe de căldură atunci când sunt identificate în etapele primare pot fi vindecate cu cele mai bune remedii casnice. Aici am compilat cea mai promițătoare listă de remedii la domiciliu pentru tratamentul fierberii termice pentru a vă oferi o soluție rapidă pentru toate tipurile de furuncule ale pielii.

Cele mai bune 10 remedii casnice pentru căldura fierbe pielea:

1. Neem Paste:

Neem care are proprietăți medicinale naturale în el este utilizat pentru tratarea multor boli, iar fierberea poate fi tratată și! Lila indiană, așa cum se știe, neem are calități antiseptice și anti-bacteriene care ajută la tratarea corectă a furunculelor fără eforturi mari.

Instrucțiuni de pregătire:

 • Scoateți niște frunze de neem
 • Spălați-le curat și faceți o pastă din ea.

O altă metodă este de a face soluția neem

 • Luați niște frunze de neem spălate curat
 • Adăugați-le într-un vas cu apă clocotită
 • Așteptați ca soluția să se reducă la 1/3. Lasă-l să se răcească și apoi folosește-l.

Instrucțiuni de utilizare:

Neem Paste

 • Aplicați pasta de neem pe fierbe și lăsați-o până când se usucă și se epuizează.
 • Continuați să o faceți până când fierberea începe să se usuce.

Soluție Neem

 • Luați soluția de neem și clătiți frecvent zonele afectate cu ea.

Efecte secundare:

Neem are cele mai bune proprietăți medicinale și nu există nicio modalitate prin care acest lucru să poată provoca reacții adverse.

2. Ulei de arbore de ceai:

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial care are în mod natural niveluri ridicate de proprietăți anti-bacteriene, antiseptice și antifungice și este perfect pentru orice formă de infecție pe piele, inclusiv furuncule. Uleiul de arbore de ceai este cunoscut pentru parfumul său plăcut și este utilizat în prepararea multor produse de îngrijire a pielii pe bază de plante. Acest lucru poate vindeca eficient furuncule și vezicule.

Instrucțiuni de pregătire:

Uleiul de arbore de ceai este ușor disponibil în sticle mici ambalate. Deși are un preț ușor mai mare, merită să cumpărați! Nu uitați să alegeți o formă pură de ulei de arbore de ceai.

Instrucțiuni de utilizare:

Luați o minge de bumbac curată, înmuiați-o în uleiul de arbore de ceai și apoi tamponați-o direct pe furuncul.

Repetați de 4-5 ori pe zi până când fierbe căldura dispare.

Efecte secundare:

Uleiul de arbore de ceai este un extract natural al arborelui de ceai și nu are efecte secundare relative, cu excepția cazului în care sticla de ulei pe care o alegeți are alte combinații. Așa că alege cu înțelepciune!

3. Ceapă:

Ceapa care adaugă aromă rețetelor alimentare este, de asemenea, cunoscută pentru valoarea sa medicinală. Cu antioxidanți bogați și alte valori care îmbogățesc sănătatea, ceapa este o legumă excepțională. Proprietățile antiseptice din ceapă fac minuni pe piele și vindecă pielea fierbe eficient.

Instrucțiuni de pregătire:

 • Curățați o ceapă de dimensiuni medii și spălați-o.
 • Tăiați în două.
 • Acoperiți ceapa cu o țesătură curată și subțire.

Instrucțiuni de utilizare:

 • Puneți ceapa acoperită cu țesătură pe pielea care fierbe direct de 3-4 ori într-o zi
 • Repetați până când fierbe căldura dispare complet.

Efecte secundare:

 • Deoarece ceapa este de natură acidă, aceasta poate provoca senzație de arsură la fierbere. Dar acest lucru nu poate fi considerat ca un efect secundar. Este ca parte a vindecării.

4. Sare de baie Epsom:

Sarea Epsom se crede că are puterea de a elimina orice negativitate și de a reîmprospăta energiile. Sarea Epsom este considerată remediul natural pentru multe boli, în special cele legate de piele, cum ar fi fierberea.

Instrucțiuni de pregătire:

 • Pregătiți o înmuiere din apă și săruri Epsom. Acesta ar trebui să fie utilizat pentru o îmbibare bună în următoarele 15-20 de minute.
 • Puteți înmuia într-o cadă de baie plină cu apă caldă și sare epsom în fiecare zi pentru a scăpa de orice afecțiuni. Fie că este vorba de dureri corporale, erupții cutanate sau fierbere de căldură, sarea Epsom face o treabă bună pentru a vă oferi ușurare.

Instrucțiuni de utilizare:

Puteți înmuia într-o cadă de baie plină cu apă caldă și sare epsom în fiecare zi pentru a scăpa de orice afecțiuni. Fie că este vorba de dureri corporale, erupții cutanate sau fierbere de căldură, sarea Epsom face o treabă bună pentru a vă oferi ușurare.

Dacă nu aveți răbdare și timp să vă înmuiați într-o cadă de baie, lăsați doar zona în care a apărut fierberea să fie acoperită cu înmuiere.

Efecte secundare:

Nu există efecte posibile ale acestui remediu.

5. Curcuma:

Proprietatea antiinflamatoare și anti-bacteriană a turmericului împreună cu beneficiile de purificare a sângelui vor alunga furunculele în cel mai scurt timp.

Instrucțiuni de pregătire:

 • Luați un pahar de lapte cald și adăugați o jumătate de lingură de ceai de turmeric.
 • Sau pur și simplu luați un vârf de curcuma pur și adăugați câteva picături de ulei sau miere sau cu ghimbir proaspăt pentru a face o pastă groasă.

Instrucțiuni de utilizare:

 • Aveți în fiecare noapte un pahar de lapte amestecat cu puțin curcuma. Acest lucru vă ajută în tratarea pielii fierbe eficient.
 • În caz contrar, utilizați pasta în ziua de fierbere până când dispar. Păstrați pachetul acoperit pentru cele mai bune rezultate.

Efecte secundare:

Nu există efecte secundare posibile ale acestui remediu.

6. Usturoi:

Usturoiul, care are un miros înțepător și o aromă puternică, este de fapt un potențiator de sănătate foarte bun. În afară de faptul că este un ingredient uimitor pentru a spori sănătatea inimii și a ficatului, usturoiul este extrem de eficient în tratarea furunculului.

Instrucțiuni de pregătire:

Luați câțiva căței de usturoi curățați, spălați și faceți o pastă din ei. Căldura din usturoi va deschide fierberea, eliberând tot puroiul format în interior și astfel vindecă pielea în mod eficient.

Instrucțiuni de utilizare:

Aplicați pasta de usturoi pe fierbe de două ori pe zi și urmăriți-le cum dispar.

Efecte secundare:

Nu există efecte secundare posibile ale acestui remediu.

7. Făină de porumb:

Făina de porumb este un absorbant natural și funcționează excelent în vindecarea furunculului. Făina de porumb este în mod natural foarte lipicioasă și absorbantă. Prin urmare, acest lucru este folosit ca un remediu pentru tratamentul fierberii la domiciliu.

Instrucțiuni de pregătire:

Se aduce la fiert aproximativ o jumătate de cană de apă și se adaugă făină de porumb pentru a face o pastă groasă. Răcește-l.

Instrucțiuni de utilizare:

 • Luați pasta de făină de porumb răcită și aplicați-o uniform pe fierbe.
 • Acoperiți zona cu o cârpă.
 • Faceți-o de 2-3 ori pe zi pentru rezultate eficiente.

Efecte secundare:

Deoarece este un ingredient alimentar natural, nu vor exista efecte secundare.

8. Compresie caldă:

O modalitate bună de a trata furunculele într-un mod de remediere la domiciliu este de a aplica pe ea un prosop care este scufundat în apă caldă. Puteți adăuga puțină sare în apă pentru mai mult avantaj.

Instrucțiuni de pregătire:

 • Luați o cantitate generoasă de apă într-un vas de dimensiuni medii și încălziți-o.
 • Odată ce apa se încălzește, opriți flacăra și transferați apa într-un alt castron
 • Adăugați sare în apă și păstrați la îndemână o cârpă proaspătă.

Instrucțiuni de utilizare:

 • Pentru cele mai bune rezultate, înmuiați cârpa proaspătă în apă fierbinte sărată și folosiți-o ca o compresă caldă la fierbere.
 • Acest lucru trebuie făcut timp de 10 minute într-o singură sesiune
 • Repetați cel puțin 6 ori pe zi pentru o ușurare rapidă.

Efecte secundare:

Apa și sarea nu au efecte secundare. Cu toate acestea, asigurați-vă că vă scufundați degetul pentru a verifica căldura apei. Uneori, când apa este foarte fierbinte, poate arde pielea.

9. Semințe de chimen:

Semințele de chimen care sunt cel mai bine folosite ca condimente și, de asemenea, pentru probleme digestive, sunt, de asemenea, uimitoare la vindecarea furunculelor pielii. Fiind un agent natural de răcire, chimenul ajută la răcirea fierbei și fierbe rapid.

Instrucțiuni de pregătire:

 • Luați o lingură de semințe de chimen și înmuiați-le într-o cană cu apă.
 • Odată ce sunt moi și drăguțe, pisează-le într-o pastă groasă drăguță.

Instrucțiuni de utilizare:

 • Aplicați pasta de chimen pe fierbe sub formă de pachet și lăsați-o să se usuce.
 • Repetați până când fierbe căldura dispare.

Efecte secundare:

Semințele de chimen nu au efecte secundare asupra pielii.

Sfaturi de alegere rapidă:

Dacă suferiți adesea de fierbere dureroasă de căldură oriunde în jurul brațelor, picioarelor, scalpului, feselor, sânilor, spatelui sau pe zona coapsei, care sunt cele mai sensibile spații, iată câteva sfaturi rapide pe care le puteți alege și urma pentru a alunga fierbe și, de asemenea, previne fierberea dureroasă a pielii.

 • Tărtăcuță amară: această legumă care are un gust extrem de amar, dar savurează papilele gustative atunci când este gătită corect, are de fapt proprietăți anti-bacteriene. Faceți suc de gheare amare proaspete, strângeți o cantitate generoasă de suc de lămâie pentru a echilibra aroma amară și luați-o în fiecare zi, astfel încât să vă curățați corpul și să preveniți fierberea..
 • Oțet: Oțetul care este un excelent potențiator al gustului este, de asemenea, un agent de curățare uimitor. Nu doar atât, oțetul are puterea de a lucra în mod excepțional la fierberile de căldură și de a le face să iasă. Înmuiați o bumbac sau o hârtie maro în oțet și puneți-o pe fierbere. Bandajează-l și lasă-l. Când deschideți bandajul după câteva ore, veți vedea fierberea uscată și scăpată.

Acum, după ce ați făcut lista de remedii la domiciliu pentru tratamentul fierberii, pur și simplu mergeți mai departe și folosiți-le și treceți nedureroase când vine vorba de fierbere. Dacă ați găsit acest articol informativ, comentați mai jos cu gândurile voastre.