Cât de bun este uleiul de ricin pentru pielea ta? Beneficii și efecte secundare!

Știm cu toții că uleiul de ricin este utilizat pe scară largă ca laxativ. Mulți dintre noi nu sunt conștienți de faptul că uleiul de ricin în zilele noastre este utilizat în cosmetice pentru piele și față. Înainte de a cunoaște beneficiile acestui ulei pentru piele, vom înțelege mai întâi ce este acest ulei. Uleiul de ricin este un ulei vegetal care se extrage din semințele unei plante Ricinus communis. Această plantă este cultivată pe scară largă în zonele tropicale din America de Sud, Africa și Asia. India, fiind o națiune tropicală, este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de ulei de ricin / semințe. Acesta este un lichid translucid cu o nuanță galbenă și este un ingredient esențial într-o mare varietate de articole de uz casnic, de la vopsire la produse de curățare. Se spune că acest ulei are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare, hidratante, făcându-l unul dintre produsele cosmetice potrivite.

Ulei de ricin pentru pielea ta

Beneficiile uleiului de ricin pentru față și piele:

Uleiul de ricin este ambalat în mod natural cu vitamina E și acizi grași esențiali, ceea ce face acest ulei mai nutritiv pentru piele decât orice alte uleiuri. Unele dintre beneficiile sale sunt enumerate mai jos

 • Antiinflamator:

Uleiul de ricin joacă un rol esențial în tratarea inflamațiilor, atât intern cât și extern, deoarece este încărcat cu acid ricinoleic, un acid gras esențial. Studiile au arătat că acidul ricinoleic are capacitatea de a reduce durerea și umflăturile. (1) Cercetătorii spun că uleiul de ricin, aplicat local pe piele, a prezentat rezultate semnificative în tratarea psoriazisului și a artritei reumatoide.

 • Anti-îmbătrânire și previne ridurile:

Uleiul de ricin conține antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi de pe piele. Radicalii liberi sunt principalii vinovați ai îmbătrânirii pielii. Acești radicali liberi sunt, de asemenea, responsabili de distrugerea nivelului de colagen din piele. Odată cu scăderea colagenului de pe față, ridurile și liniile încep să apară. Prin aplicarea regulată a uleiului de ricin se previne îmbătrânirea și ridurile feței.

 • Tratează acneea:

Excesul de sebum secretat de glandele sebacee blochează porii pielii care duc la acnee. Punctele negre și cosurile pline de puroi sunt alte probleme cu care se confruntă mulți adolescenți și tineri care își afectează negativ stima de sine. Uleiul de ricin poate face minuni în tratarea acneei. Proprietățile antimicrobiene ale uleiului de ricin ajută la combaterea creșterii excesive a bacteriilor atunci când sunt aplicate pe față, doar aplicând câteva picături de ulei de ricin pe piele și menținându-l astfel timp de 15 minute. Acest proces vă deblochează porii și absoarbe toate impuritățile nedorite, reducând astfel apariția acneei în continuare. (2)

 • Hidratant natural:

Uleiul de ricin este format din grăsimi monoinsaturate, cum ar fi acidul ricinoleic, care funcționează ca un humectant natural. Humectanții ajută la păstrarea umidității și a conținutului de apă prin stratul exterior al pielii. Fiind un ulei ieftin, uleiul de ricin poate fi folosit ca hidratant natural. Uleiul de ricin este gros și, prin urmare, amestecarea acestuia cu alte uleiuri prietenoase pielii, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de cocos sau uleiul de migdale, vă poate oferi rezultatele dorite..

 • Calmează arsurile solare:

Proprietățile antiinflamatorii ale acestui ulei pot ușura durerea asociată arsurilor solare.

 • Promovează vindecarea rănilor:

Se crede că uleiul de ricin promovează vindecarea rănilor. Aplicarea acestui ulei pe rană creează un mediu umed care favorizează vindecarea rănilor. Se spune, de asemenea, că uleiul de ricin stimulează creșterea țesuturilor, care scade riscul unei alte infecții pe răni.

Cum se utilizează uleiul de ricin pentru piele și față:

Uleiul de ricin este un ulei foarte gros. Prin urmare, poate sau nu poate fi utilizat direct pe piele sau pe față. Medicii sugerează utilizarea uleiului de ricin în combinație cu alte uleiuri ușoare pentru o mai bună consistență și o absorbție ușoară în piele.

1. Ulei de ricin cu ulei de cocos:

Ulei de ricin cu ulei de cocos pentru piele

Se spune că aceasta este cea mai bună combinație care poate fi utilizată. Uleiul de ricin se amestecă ușor cu uleiul de cocos fără a pierde niciuna dintre proprietățile sale esențiale. Acest amestec, atunci când este aplicat pe față, are potențialul de a reține umezeala pe piele și are capacitatea de a diminua petele întunecate.

Cum se pregătește și se aplică:

 • Se amestecă bine 60-40 de ulei de ricin și ulei de cocos într-un castron.
 • Masați ușor acest amestec pe față și lăsați-l peste noapte.
 • Continuați acest proces timp de 10-15 zile pentru a obține rezultatele dorite.

2. Ulei de ricin cu miere:

Ulei de ricin cu miere pentru piele

Mierea și uleiul de ricin sunt considerate umectanți naturali. Combinația celor două vă va oferi o mască de față minunată care vă ajută la hidratarea pielii pe lângă tratarea cicatricilor acneice.

Cum se pregătește și se aplică:

 • Amestecați bine cantități egale de miere și ulei de ricin în castron.
 • Amestecul rezultat va fi atât de gros încât poate fi folosit cu ușurință ca mască de față.
 • Aplicați încet acest amestec pe față și pe piele (unde aveți nevoie de hidratare) și lăsați-l timp de 20-30 de minute.
 • Îndepărtați masca și clătiți-vă fața cu apă călduță și uscați-o.
 • Continuați acest proces timp de 15 zile pentru a vedea modificările pielii și feței.

3. Ulei de ricin și ulei de măsline:

Ulei de ricin și ulei de măsline pentru piele

Știm că consistența uleiului de ricin este atât de groasă și, prin urmare, aplicarea acestui ulei pe piele sau pe față este dăunătoare. Pentru a reduce textura, acest ulei trebuie utilizat împreună cu uleiurile purtătoare pentru a reduce grosimea. Un astfel de ulei este uleiul de măsline. Uleiul de ricin, în combinație cu uleiul de măsline, va prezenta beneficii uimitoare pentru piele. Acest amestec va ajuta la tratarea punctelor negre, a pigmentării și, cel mai important, a cicatricilor acneice.

Cum se pregătește și se aplică:

 • Se amestecă bine 1 lingură de ulei de ricin împreună cu trei linguri de ulei de măsline.
 • Masați ușor acest ulei pe față sau pe piele și lăsați-l timp de 20-30 de minute, sau îl puteți lăsa peste noapte.
 • Dacă intenționați să vă curățați fața după 30 de minute, luați în considerare utilizarea aburului, astfel încât uleiul să fie absorbit în piele pentru hrană.
 • Puteți observa rezultatele într-o săptămână.

4. Ulei de ricin și unt:

Ulei de ricin și unt pentru piele

Aceasta este o combinație excelentă care se practica în vremurile de demult. Această combinație este utilizată ca pachete de față. Aplicarea uleiului de ricin pentru unele tipuri de piele poate provoca arsuri ale pielii și roșeață. Untul, amestecat cu ulei de ricin, va ajuta la reducerea arsurilor și roșeaței pielii. Acest amestec poate fi utilizat de persoanele care au pielea foarte sensibilă.

Cum se pregătește și se aplică:

 • Ia proporții egale de unt și ulei de ricin și amestecă bine pentru a obține o pastă consistentă.
 • Aplicați această pastă pe piele sau pe față și lăsați-o timp de 20-30 de minute.
 • Îndepărtați ușor masca pentru a evita iritarea pielii. Acum spălați-vă fața cu apă rece și uscați-l.
 • Dacă nu aveți efecte secundare precum roșeață sau arsuri ale pielii, continuați să utilizați această mască timp de o săptămână pentru a vedea rezultatele dorite.

5. Ulei de ricin și ulei de migdale:

Ulei de ricin și ulei de migdale pentru piele

Uleiurile purtătoare sunt în general amestecate cu ulei de ricin pentru a reduce grosimea și, de asemenea, pentru a evita iritarea pielii. Un astfel de ulei purtător este uleiul de migdale. Uleiul de migdale a fost unul dintre principalele produse de frumusețe din dulapurile strămoșilor noștri. Combinația de ulei de ricin și ulei de migdale are numeroase beneficii pentru piele.

Cum se pregătește și se aplică:

 • Luați proporții egale de ulei de ricin și ulei de migdale într-un castron și amestecați bine.
 • Masați ușor acest ulei pe față sau pe piele și lăsați-l timp de 20-30 de minute, sau îl puteți lăsa peste noapte.
 • Dacă intenționați să vă curățați fața după 30 de minute, luați în considerare utilizarea aburului, astfel încât uleiul să fie absorbit în piele pentru hrană.
 • Puteți observa rezultatele într-o săptămână.

Precauții și sfaturi pentru utilizarea uleiului de ricin:

 • Deoarece știm că uleiul de ricin este foarte gros, se recomandă să nu îl utilizați direct pe piele sau pe față, deoarece acest lucru poate provoca probleme ale pielii care pot duce la dermatită. Prin urmare, acest lucru ar trebui utilizat împreună cu unele uleiuri purtătoare.
 • Efectuați un test de patch-uri pe pielea dvs. înainte de ao utiliza. Aveți grijă la reacțiile alergice timp de 2-3 zile și apoi începeți să utilizați acest ulei pe piele.
 • Folosiți abur pentru față după aplicarea acestui ulei, astfel încât uleiul să fie absorbit în față.

Efectele secundare ale uleiului de ricin pentru piele:

 • Este întotdeauna mai bine să efectuați un test de patch-uri pentru a confirma dacă sunteți alergic la uleiul de ricin pentru o perioadă de două până la trei zile pentru a confirma alergia și, dacă nu, puteți continua să îl utilizați.
 • Multe produse de pe piață au un echilibru de ulei de ricin cu o combinație de alte ingrediente care nu au efecte secundare și sunt considerate mai sigure decât uleiul de ricin pur..
 • Erupțiile cutanate, mâncărimea și umflarea sunt efectele secundare frecvente care sunt raportate. Dacă aveți oricare dintre aceste efecte, este mai bine să luați sfatul medicului.

Gânduri finale:

Cu beneficiile menționate în acest articol, uleiul de ricin, împreună cu unele uleiuri purtătoare, pot face minuni pielii și feței și vă pot oferi toate lucrurile de care aveți nevoie pentru a vă străluci pielea. Deși utilizarea uleiului de ricin poate avea unele efecte secundare asupra pielii, atât intern cât și extern, utilizați uleiul de ricin la confortul din casa dvs., urmând în mod corespunzător sfaturile menționate mai sus și profitați de toate beneficiile pe care le are de oferit. Încercați măștile de mai sus și anunțați-ne cum v-a ajutat acest articol!