13 erupții cutanate frecvente care pot apărea pe orice corp

Erupția cutanată este un lucru incomod de experimentat. este de obicei foarte delicat și vine cu o schimbare vizibilă a texturii sau a culorii pielii. Când apar erupții cutanate, acestea schimbă culoarea pielii și textura pielii devine mâncărime, umflată sau prea uscată. Erupțiile nu au un motiv specific pentru care apare. Poate fi pur și simplu din cauza unei frunze de plante otrăvitoare pe care ați atins-o sau a unei reacții alergice pe care ați fi putut să o dezvoltați la un aliment sau o boală. Vă poate lăsa pielea mai deteriorată și ruptă și totuși mâncărimea nu vă va împiedica să zgâriați. Cu toții suntem predispuși la erupții cutanate. Citiți mai departe pentru a cunoaște numeroasele tipuri și seriozitatea sa pentru corpul dumneavoastră. Cele ușoare pot fi tratate acasă și pot pleca într-una sau două zile. Cu toate acestea, cu cât starea este mai gravă, cu atât va dura mai multe medicamente și timp.

Erupții cutanate frecvente care pot apărea pentru orice corp

Erupții cutanate: cunoașteți pe cei infecțioși și pe cei neinfecțioși:

Iată câteva dintre erupțiile cutanate infecțioase de care trebuie să fii conștient. Erupțiile cutanate infecțioase se răspândesc și sunt cauzate de bacterii, ciuperci sau virusuri. Unele dintre ele vor apărea pe pliurile pielii și reprezintă o infecție fungică. Prin urmare, acestea nu sunt specifice locației și vor depinde de tipul de erupție pe care îl dezvoltați. Infecția bacteriană se poate răspândi de la alte persoane. Impactul asupra pielii va depinde și de organismul care o răspândește.

1. Vierme:

Erupții cutanate și cauzează pecingine

Viermii prezintă o erupție de formă circulară care este solzoasă și are o margine ridicată. Marginile inelului se întind spre exterior și pielea din interiorul inelului pare sănătoasă. Sunt infecții fungice contagioase care sunt rezultatul unui parazit, care trăiește pe celulele din straturile exterioare ale pielii umane. Se răspândește prin contact direct de la piele la piele. Medicii observă de obicei zona afectată la microscop pentru a verifica dacă acestea sunt de fapt viermi.

2. Impetigo:

Erupții cutanate și cauze Impetigo

O altă erupție infecțioasă care rezultă din rănirea pielii. Acesta este rezultatul unei alte afecțiuni a pielii, cum ar fi dermatita, care este o inflamație a pielii. Cu toate acestea, este ușor de tratat și nu este foarte grav. Este frecvent în rândul bebelușilor și copiilor. Locația se află în jurul gurii, bărbie și nas, unde blisterele umplute cu lichid se desprind ușor, formând astfel o crustă de culoare miere. Există o gamă de creme antibiotice care sunt disponibile, care vă vor ajuta să scăpați de ea în etapa inițială. Cu toate acestea, poate fi foarte mâncărime și dureroasă.

3. Stafilococ:

Erupții cutanate și cauzează stafilococ

Se știe că bacteriile stafilococice provoacă infecții ale pielii la om. Cel mai comun tip este fierberea, care puroiul se formează în foliculul de păr sau în glanda uleioasă. Cel mai adesea se răspândește prin contactul piele-piele prin atingerea zonei infectate. Stafilococul provoacă alte boli precum celulita, impetigo, sindromul șocului toxic. Poate dura aproximativ două până la trei săptămâni înainte de a trece complet.

4. Scabie:

Erupții cutanate și cauzează scabie

Scabia este foarte mâncărime și este făcută din vezicule mici și poate arăta solzoasă. Este mai degrabă o infestare decât o infecție, unde acarienii numiți Sarcoptesscabiei își instalează casele în stratul exterior al pielii. Cu toate acestea, pielea va reacționa vehement la acest lucru și, prin urmare, există erupții și mâncărimi furioase. Această stare extremă de mâncărime se poate răspândi de la o persoană la alta prin contact direct cu pielea. Se știe să rămână în preajmă până când sunt tratați și chiar și după tratament, motele mici și ouăle lor moarte vor rămâne în piele timp de aproximativ 2 până la 4 săptămâni, ceea ce înseamnă că mâncărimea va continua.

5. Herpes:

Erupții cutanate și cauză herpes

Se știe că herpesul apare în zona gurii sau a organelor genitale. Sunt blistere cu aspect umed, cu lichid. HSV-1 este cel care provoacă răni în jurul zonei buzelor și gurii, în timp ce HSV-2 va provoca răni la nivelul organelor genitale. Cele mai frecvente simptome sunt simptome asemănătoare gripei, disconfort la urinare și vezicule umplute cu lichid. Este extrem de contagios și nu este o boală cu transmitere sexuală.

6. Varicelă:

Erupții cutanate și cauzează varicela

o altă problemă comună a pielii cu care ne confruntăm cu toții o dată în viață este varicela. Are o erupție de cosuri inflamate și este o boală infecțioasă. Poate provoca febră ușoară. Varicela se poate răspândi cu ușurință prin apropiere sau chiar în aer. Acestea sunt de obicei pete roșii de vezicule umplute cu lichid. Este cauzat de un virus numit varicelo-zoster, care duce la mâncărimi intense. Este nevoie de aproximativ cinci până la zece zile pentru a fi vindecat.

7. Zoster:

Erupții cutanate și provoacă zona zoster

Aceasta este o erupție cutanată dureroasă, care este cauzată de același virus ca și de varicela. Simptomele tipice includ mâncărime, vezicule umplute cu lichid. Ele apar pe partea laterală a gâtului sau a corpului unei persoane. Este însoțit de o erupție furioasă intensă. Există medicamente antivirale care sunt utilizate pentru vindecarea zonei zoster.

Erupții cutanate neinfecțioase Corpul dvs. este predispus la:

Pe lângă cea infecțioasă, există și câteva erupții cutanate neinfecțioase. Unele dintre ele sunt la fel de ușoare ca erupția pe scutec, care nu sunt contagioase, dar pot fi iritante și inconfortabile. Nu se răspândesc și tind să dispară într-o zi sau două. Este cauzată de infecția cu drojdie care tinde să apară în regiunea scutecului. Iată câteva erupții cutanate neinfecțioase.

1. Eczeme:

Erupții cutanate și cauzează eczeme

Eczema este o afecțiune în care pielea persoanei devine mâncărime, roșie și umflată. De asemenea, duce la un aspect aspru și crăpat. Cauza frecventă a eczemelor este alergia, mai degrabă ca iritarea pielii care se observă cel mai adesea la copii decât la adulți. Nu este contagioasă, dar dacă zona alergică se infectează, agentul acestei infecții poate fi contagios. Motivul exact nu este totuși înțeles, deși este considerat un răspuns hiperactiv al organismului și al sistemului imunitar față de un iritant..

2. Dermatită:

Erupții cutanate și cauzează dermatită

Dermatita este un termen larg care este folosit pentru a descrie o inflamație a pielii. Se caracterizează de obicei prin mâncărime, roșeață și erupție cutanată. În unele cazuri, se dezvoltă și vezicule. Hidratantele și cremele cu steroizi sunt cunoscute pentru a oferi ușurare pentru dermatită. De obicei, erupția apare atunci când partea corpului intră în contact cu substanțe care irită pielea și astfel provoacă alergie. Cele mai frecvente apar la mâini, brațe, față și picioare. Blisterele pe care le produce vor scurge lichide la zgârieturi.

3. Psoriazis:

Erupții cutanate și cauzează psoriazis

Aceasta este o afecțiune necontagioasă, dar cronică, care produce o piele groasă. Pacienții cu psoriazis au pete de piele anormală, care sunt roșii, mâncărime și solzoase. Severitatea lor variază de la mici pete într-o zonă a corpului până la acoperirea întregului corp. Psoriazisul este rezultatul mai multor factori care includ sistemul imunitar. Sistemul imunitar devine hiperactiv atunci când aveți psoriazis și creează inflamație în interiorul corpului. Aceasta este ceea ce vă aflați în esență în afara corpului vostru.

4. Seboree:

Erupții cutanate și provoacă Seboree

Dermatita seboreică apare pe pielea capului și simptomele pot fi de la scânduri uscate până la scalp galben sau solzi grași cu piele roșie. Este posibil să se dezvolte seboree pe orice zone uleioase ale corpului, care ar putea fi fața sau chiar pieptul și partea din spate a corpului. Pielea grasă este înțeleasă ca un factor care duce la seboree și pacienții cu această afecțiune par să aibă o creștere a anilor de piele în zonele afectate.

5. Rozacee:

Erupții cutanate și cauzează rozaceea

Dermatologii sugerează că anomaliile din vasele de sânge, vasele de sânge ale feței, duc la înroșirea feței și roșeață, împreună cu vasele de sânge vizibile. Este o afecțiune cronică, non-contagioasă, vindecabilă, asemănătoare acneei, care poate fi controlată și gestionată. Se știe că afectează fața și mai ales nasul.

6. Urticarie:

Erupții cutanate și cauzează urticarie

Urticaria este acea afecțiune care duce la apariția de piele roșie, mâncărime. Vine în diferite forme și dimensiuni și nu se știe că durează mai mult de douăsprezece ore. În cel mai rău caz, va dura o săptămână. Este, de obicei, izbucnirea unor umflături roșii palide sau furaje care apar pe piele, mai ales după reacția organismului la alergen. Sunt mâncărime și uneori înțepă și ard. Nu sunt contagioase și se știe că apar în piept sau spate.

Unele dintre erupțiile cutanate necesită îngrijire extremă, în timp ce altele nici măcar nu vă anunță când vin sau pleacă. Cu toate acestea, înțelegem cât de dificil și de neliniștit este să te plimbi cu erupții cutanate. Prin urmare, asigurați-vă că vă păstrați întotdeauna curat și consultați un expert sau un dermatolog pentru medicamentul potrivit. Dacă alegeți să încercați ceva pe cont propriu, fiți dublu sigur. Nu invitați alte efecte secundare. Ai grijă!