10 beneficii simple dar uimitoare ale uleiului de argan pentru piele și față!

Uleiul de argan, numit adesea „aur lichid”, este un produs organic care este extras din boabele fructelor de argan. Acest fruct de argan se găsește pe argan, care crește aproape exclusiv în sud-vestul Marocului. Prin urmare, acest ulei este denumit și ulei de argan Moroccon. Uleiul de argan se găsește în principal în două forme: uleiul de argan comestibil care este extras din boabele de argan prăjite, iar celălalt este uleiul de argan cosmetic care este extras din semințele neprăjite. Uleiul cosmetic de argan este destinat să se aplice direct pe piele sau pe păr pentru a beneficia de beneficii. În mod tradițional, oamenii din Maroc aplică local ulei de argan pentru a trata psoriazisul, eczemele și chiar căderea părului. Uleiul de argan este îmbogățit cu acizi grași mononesaturați, vitamina E și antioxidanți care ajută la tratarea diferitelor probleme ale pielii și conferă strălucire feței.

Beneficii uimitoare ale uleiului de argan pentru piele și față

Mulți oameni se întreabă dacă uleiul de argan este bun și sigur de aplicat pentru față. Răspunsul simplu este „DA”, este sigur să aplicați local pe față. Uleiul de argan este un ulei natural care este extras din boabele fructelor de argan și nu conține substanțe chimice. Acest ulei cade la mijlocul spectrului, făcându-l unul dintre cele mai sigure produse de utilizat pentru față. Acest ser nu este nici prea greu, nici prea ușor pentru față, făcându-l o alegere perfectă.

Uleiul de argan este un produs utilizat pe scară largă în întreaga lume datorită nutrienților esențiali prezenți în el.

Proprietățile uleiului de argan:

1. Uleiul de argan are substanțe nutritive esențiale, precum acizi grași și compuși fenolici. Majoritatea conținutului de grăsimi al acestui ulei provine din acid oleic și linoleic.

 • Acid oleic – 42%
 • Acid linoleic – 36,8% (acid gras Omega 6)
 • Acid palmitic – 12%
 • Acid stearic – 6%
 • Acid linolenic – <0,5%

2. Uleiul de argan este îmbogățit cu vitamina E sau tocoferol, o vitamină solubilă în grăsimi, necesară pentru o piele sănătoasă.

3. Uleiul de argan este considerat anti-oxidant și antiinflamator. Compușii fenolici din uleiul de argan sunt responsabili pentru proprietățile antiinflamatorii și antioxidante.

4. Studiile au arătat că uleiul de argan are unii compuși precum CoQ10, melatonina și sterolii vegetali, care au proprietăți anti-oxidante, ajută la o piele sănătoasă..

Beneficiile uleiului de argan pentru piele:

Ulei de argan, deși disponibil în țara Marocului, acest ulei este acum utilizat pe tot globul pentru o varietate de aplicații cosmetice, culinare și medicinale. Sunt enumerate câteva dintre beneficiile uleiului de argan pentru piele și față.

1. Protecție solară:

 • Soarele are niște raze UV ​​dăunătoare care afectează fața și celulele epiteliale.
 • Proprietatea anti-oxidantă din uleiul de argan ajută la protejarea pielii împotriva deteriorării radicalilor liberi cauzate de razele UV dăunătoare de la Soare.
 • Acest lucru previne, de asemenea, hiperpigmentarea și arsurile la suprafață.
 • Majoritatea bărbaților și femeilor marocane au folosit ulei de argan pentru protecția împotriva daunelor provocate de soare.
 • Aplicați ser de ulei de argan pe față înainte de a ieși la soare pentru protecție împotriva razelor UV. (1)

2. Hidratant pentru piele:

 • Pierderea umezelii de pe față o face uscată și fragilă, provoacă în continuare erupții cutanate și arsuri.
 • Conținutul de vitamina E și acid gras din uleiul de argan face pielea hidratată și rămâne hidratată tot timpul. Acest ulei se absoarbe ușor și nu este iritant și nu este gras, făcându-l un hidratant natural.
 • Acest ulei este ușor de utilizat pe tot corpul. Luați doar câteva picături din acest ulei în mână și neteziți-l în piele cu o frecare ușoară. Folosiți acest ulei pe față netezindu-l în mișcări circulare.
 • Uleiul de argan poate fi aplicat local sau ingerat oral cu suplimente zilnice.

3. Tratează acneea:

 • Fața secretă în mod natural sebumul din glandele sebacee. Când acest sebum este secretat excesiv, murdăria este prinsă pe față, ceea ce invită bacteriile care provoacă cosuri și acnee.
 • Uleiul de argan are efecte anti-sebum care reglează secreția de sebum, iar proprietatea antioxidantă a acestui ulei ajută la vindecarea celulelor deteriorate ale pielii și la reducerea inflamației.
 • Aplicați câteva picături din acest ulei sau cremă care conține ulei de argan pe zona afectată de cel puțin două ori pe zi pentru a asista la rezultatul dorit.

4. Anti-îmbătrânire:

 • A arăta mai tânăr în aceste zile a devenit o calitate esențială în viața tuturor. Majoritatea oamenilor folosesc diferite creme pentru a arăta mai tineri.
 • Uleiul de argan s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune produse pentru anti-îmbătrânire. Anti-oxidanții din acest ulei ajută la eliminarea celulelor moarte prezente pe față, ceea ce a contribuit la generarea de noi celule pe față. Folosirea acestui ulei pe piele mărește elasticitatea pielii, făcându-te să arăți mai tânăr decât înainte.
 • Mai întâi, curățați-vă fața cu o spălare a feței și uscați-o. Acum, aplică acest ulei pe față și masează-l ușor cu mișcări circulare. Lasă-l peste noapte. Puteți asista la schimbarea feței în termen de două săptămâni dacă este aplicat în mod regulat.

5. Îmbunătățește vindecarea rănilor:

 • Se consideră că uleiul de argan accelerează procesul de vindecare a rănilor pe piele.
 • Combinația de vitamina E și antioxidanții găsiți în uleiul de argan sunt de obicei benefice pentru vindecarea rănilor și tratarea pielii deteriorate, crăpate sau chiar arse.
 • Aplicați câteva picături de ulei de argan pe pielea rănită sau deteriorată pentru a accelera procesul de vindecare.

6. Vindecă infecțiile pielii și anumite afecțiuni ale pielii:

 • În mod tradițional, uleiul de argan este utilizat de marocani pentru a trata anumite infecții ale pielii. Acest lucru se datorează faptului că uleiul de argan are atât proprietăți anti-bacteriene, cât și anti-fungice.
 • Studiile au constatat că uleiul de argan poate trata o afecțiune a pielii numită dermatită atopică, o afecțiune cu mâncărime, piele roșie. Vitamina E și proprietățile antiinflamatorii ale uleiului de argan ajută la calmarea acestei afecțiuni.
 • Aplicați regulat câteva picături de ulei de argan pe zona afectată pentru a trata infecțiile pielii.

7. Remediu pentru vergeturi:

 • Uleiul de argan este considerat a fi unul dintre cele mai bune produse pentru prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii sau chiar pentru oricine are vergeturi.
 • Vitamina E din uleiul de argan ajută la creșterea elasticității pielii, prevenind astfel probabilitatea dezvoltării vergeturilor.
 • Aplicați acest ulei direct pe zona în care există vergeturi de două ori pe zi și vedeți rezultatele dorite. (2)

8. Piele grasă:

 • Pielea grasă este una dintre principalele probleme cu care se confruntă majoritatea oamenilor. Folosesc diverse creme, remedii, dar au mers degeaba.
 • Utilizarea uleiului de argan pentru față poate ajuta la reducerea grăsimii de pe piele. Uleiul de argan reglează producția de sebum, astfel încât pielea dvs. este hidratată și nu va supraproduce sebumul.
 • Serul sau crema de ulei de argan pot fi aplicate direct pe piele de două ori pe zi pentru a obține rezultate bune.

9. Afecțiuni ale pielii uscate:

 • Eczema este o afecțiune a pielii uscate care poate lăsa pielea mâncărime, crudă și fulgi. Utilizarea uleiului de argan pentru astfel de afecțiuni ale pielii este benefică.
 • Acizii grași și vitamina E prezente în uleiul de argan repară pielea deteriorată și furnizează substanțe nutritive esențiale care vor preveni în continuare uscarea și iritarea.
 • Aplicarea uleiului de argan pe pielea afectată și masarea ușoară pot oferi o ușurare și vindecă uscăciunea și iritarea.

10. Picioare crăpate:

 • Uleiul de argan, datorită proprietății sale de înmuiere, este ideal pentru tratarea tocurilor crăpate.
 • Uleiul ușor de argan pătrunde cu ușurință în piele, iar antioxidanții prezenți în ulei repară țesuturile deteriorate. Acest ulei hidratează și înmoaie pielea, lăsând picioarele suple și moi.
 • Încercați să masați câteva picături din acest ulei în picioare înainte de a merge la culcare.

Cum să alegeți cel mai bun ulei de argan?

În ultima perioadă, utilizarea uleiului de argan în scopuri de frumusețe a crescut enorm pe tot globul. Acest ulei de argan vine în două forme, uleiul de argan pur și produsele pentru piele cu infuzie de argan. Dacă intenționați să alegeți uleiul pur de argan, rețineți că viața acestui ulei pur este de doar trei până la patru luni. Arganii se găsesc în principal în Maroc, iar întregul proces de extracție a acestui ulei este o sarcină laborioasă și, prin urmare, acest ulei nu este ieftin. Între timp, acest argan este considerat a preveni eroziunea solului și protejează resursele de apă din Maroc. Acest copac este amenințat de utilizarea excesivă. Prin urmare, pentru a o face ușor disponibilă la prețuri accesibile, se vând produse adulterate. Asigurați-vă că cumpărați acest produs dintr-o sursă de încredere, cu practici de comerț echitabil.

Efectele secundare ale uleiului de argan:

Utilizarea uleiului de argan este, în general, considerată sigură la majoritatea oamenilor. Dar, unele persoane, cu toate acestea, pot prezenta unele efecte secundare sub formă de alergie cunoscută sub numele de dermatită de contact atunci când sunt aplicate local. Aceasta se caracterizează prin dezvoltarea mâncărimii, erupției cutanate și roșeață pe locul de aplicare. Uleiul de argan poate provoca tulburări digestive, inclusiv greață, diaree sau gaze, atunci când este ingerat oral. Tocoferolii, o formă de vitamina E prezentă în uleiul de argan, pot încetini coagularea sângelui și pot interacționa cu anticoagulanții, cum ar fi warfarina..

Gânduri finale:

Uleiul de argan, indiferent dacă este utilizat local sau ingerat oral, este sigur de utilizat pentru majoritatea oamenilor. Nutrienții și vitaminele prezente în acest ulei vă oferă beneficii uimitoare pentru piele. Cel mai bun lucru despre acest ulei este că poate fi utilizat în forma sa pură și este perfect sigur. De fapt, utilizarea acestui ulei în forma sa cea mai pură vă poate oferi beneficii maxime pentru piele și față. Dacă aveți pielea sensibilă, este mai bine să testați în prealabil orice alergie. În cele din urmă, dacă sunteți în căutarea unui produs de înfrumusețare natural, încercați uleiul de argan și experimentați rezultatele.