10 Beneficii puțin cunoscute, dar uimitoare ale vitaminei C pentru pielea ta!

Vitamina C din terminologia medicală se numește acid ascorbic sau ascorbat, sau acidul L-ascorbic (formula chimică C6H8O6) este un nutrient esențial care menține funcționarea organismului și a sistemului imunitar. Vitamina C ajută la sinteza colagenului în organism. Ajută la vindecarea rănilor, repararea și întreținerea oaselor, a dinților, a cartilajului și a țesuturilor. Este, de asemenea, unul dintre cei mai buni antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, cei care afectează celulele pielii. Vitamina C ajută la procesul de regenerare a pielii, neutralizând radicalii liberi și reparând celulele pielii deteriorate.

Beneficiile vitaminei C

Deficitul de vitamina C din organism dezvoltă o afecțiune severă numită Scorbut. Lipsa acestei vitamine din organism face colagenul foarte instabil pentru a-și îndeplini sarcinile, iar alte câteva enzime nu cooperează în organism..

Diferite forme de vitamina C:

Vitamina C, denumită și acid ascorbic, se găsește sub diferite forme. Aici vă enumerăm câteva dintre diferitele forme de vitamina C.

1. Acid ascorbic (LAA):

Vitamina C, sub forma sa chimic activă, se numește LAA. Vitamina C se găsește în mod egal în acidul ascorbic L și acidul ascorbic D, moleculele izomerice care se schimbă reciproc. Cu toate acestea, numai LAA este disponibil biologic și, prin urmare, acesta este utilizat în scopuri medicinale. L Acidul ascorbic se găsește abundent în citrice precum portocalele și lămâia (1).

2. Fosfat de ascorbil de magneziu (MAP):

Vitamina C, în forma sa pură, este foarte instabilă în apă. Fosfatul de ascorbil de magneziu (MAP) este un compus derivat al vitaminei C, care este solubil în apă. MAP este un puternic agent antioxidant și antiinflamator care previne oxidarea sebumului în acneea vulgară. MAP realizează o livrare constantă de vitamina C în piele, care ajută la controlul excreției de sebum din glandele sebacee, tratând astfel acneea (2).

3. Palmitat de ascorbil:

Aceasta, ascorbil palmitat este o formă solubilă în grăsimi a vitaminei C formată din acid ascorbic și acid palmitic. Vitamina C este bine cunoscută pentru protecția pielii împotriva razelor UV dăunătoare și a arsurilor solare. Cercetările spun că Palmitatul ascorbic a redus nivelurile celulare de oxigen reactiv în urma iradierii ultraviolete B. Utilizarea produselor cu Ascorbyl Palmitate ne ajută să prevenim înroșirea pielii atunci când sunt expuse la soare (3).

4. Glucozamină ascorbică:

Glucozamina este denumită și sulfat de glucozamină. Acesta este un aminoacid natural care este îmbunătățit cu o doză suplimentară de vitamina C. Acest lucru ajută la sănătatea oaselor, cartilajului, pielii și contribuie la formarea colagenului.

5. Ascorbat de tetrahexildecil:

Aceasta este forma stabilă, solubilă în ulei a vitaminei C, care este considerată ca un analog al acidului ascorbic L. Spre deosebire de fosfatul de ascorbil de magneziu, care este instabil în apă, acesta este solubil în grăsimi (lipide). Studiul spune că ascorbatul de tetrahexildecil, datorită solubilității sale, pătrunde în piele. Acest lucru se gelifică bine cu alte forme de vitamina C și retinol pentru o eficiență sporită.

6. Fosfat de ascorbil de sodiu:

Aceasta este, de asemenea, o formă stabilă și solubilă în apă a vitaminei C. Fosfatul de ascorbil de sodiu funcționează ca un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la regenerarea pielii. Acest compus reprezintă un precursor stabil al vitaminei C și asigură o livrare constantă a vitaminei C în piele. Fosfatul de ascorbil de sodiu ajută la prevenirea și tratarea acneei vulgare.

Beneficiile vitaminei C pentru piele:

Vitamina C are o varietate de beneficii pentru piele datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare. Iată o listă de beneficii.

 1. După cum sa spus mai devreme din cauza proprietății antioxidante, combate și neutralizează radicalii liberi, care ajută la regenerarea pielii.
 2. Vitamina C este foarte acidă și, datorită acestui fapt, atunci când este aplicată local pe piele, este declanșată să se vindece singură prin accelerarea producției de colagen.
 3. Vitamina C ajută la prevenirea îmbătrânirii premature, a lăsării pielii prin promovarea producției de colagen.
 4. Vitamina C ajută la vindecarea rapidă a rănilor și ajută la prevenirea cicatricilor.
 5. Ajută la prevenirea hiperpigmentării, inclusiv pete de vârstă și melasmă, acționează ca o barieră pentru razele ultraviolete care pătrund în piele.
 6. Vitamina C previne și tratează una dintre problemele comune ale pielii, „acneea”. De asemenea, ajută la estomparea petelor întunecate cauzate de acnee.
 7. Daunele cauzate de radicalii liberi din cauza expunerii la soare provoacă inflamații, ceea ce duce la riduri și pete solare întunecate. Vitamina C acționează ca un protector împotriva soarelui.
 8. Vitamina C face ca pielea să pară netedă prin activarea celulelor numite fibroblaste, care creează colagen nou.
 9. MAP, unul dintre derivații vitaminei C, este cunoscut pentru a păstra umezeala pe piele, astfel te menține hidratat.
 10. Cearcanele de sub piele pot fi stinse cu ajutorul produselor cu vitamina C.

Cum se utilizează produsele cu vitamina C:

Există multe produse de vitamina C disponibile pe diferite forme pe piață. Să discutăm cum să folosim aceste produse.

1. Ser de vitamina C:

Acesta este cel mai bun și disponibil produs de pe piață. Există o varietate de seruri de vitamina C disponibile pe piață cu aspersoare mici.

Mod de utilizare:

 • În primul rând, aplicați o cantitate mică de ser pe antebraț, care poate fi ușor ascuns pentru a verifica dacă există reacții alergice.
 • Dacă nu există nicio reacție alergică, continuați să aplicați serul ușor pe față și masați ușor cu degetele, astfel încât serul să pătrundă în piele.
 • Înainte de a începe să aplicați acest ser pe față, curățați-vă fața cu o spălare a feței pentru a îndepărta murdăria, apoi frecați-vă fața cu un prosop curat.
 • Pentru rezultate bune, aplicați cremă hidratantă după aplicarea serului pe față.
 • În mod ideal, acest lucru trebuie utilizat o dată sau de două ori pe zi.
 • Asigurați-vă că aceste seruri nu sunt expuse direct la lumina soarelui și păstrați-le într-un loc răcoros.

2. Ulei de vitamina C:

Uleiul de vitamina C este același cu cel al serului, cu excepția faptului că uleiurile asigură nutriție și hidratare a pielii. Serurile ajută la repararea pielii deteriorate. În funcție de tipurile de piele, alegeți uleiul ca un ulei de vitamina C mai puțin concentrat sau mai puțin acid.

Mod de utilizare:

 • Toate uleiurile nu merg bine pe toate tipurile de piele. Prin urmare, trebuie selectat mai întâi un mic plasture pe corp pentru orice reacție alergică.
 • Luați o cantitate de ulei în mână și aplicați-l ușor peste zona în care intenționați. Dacă este fața pe care intenționați să o aplicați pe masaj ușor în mișcări circulare până când uleiul pătrunde în piele.
 • Lăsați-l peste noapte și apoi curățați-vă fața cu un săpun ușor.
 • Pentru cele mai bune rezultate, aplicați-l în mod regulat în timpul nopților. Evitați utilizarea uleiului în timpul zilei, astfel încât pielea dvs. să nu pară grasă.
 • Păstrați acest ulei într-un loc uscat și răcoros.

3. Suplimente cu vitamina C:

Vitamina C, în forma sa naturală, se găsește în multe fructe și legume precum portocale, kiwi, căpșuni, broccoli, spanac etc. Aportul zilnic al acestor produse va menține conținutul de vitamina C în organism. Dar dacă există un deficit sever de vitamina C, medicul vă sugerează să luați câteva suplimente de vitamina C.

Aportul de vitamina C recomandat zilnic pentru femei este de 75 mg, iar pentru bărbați, este de 90 mg.

Mod de utilizare:

 • Pe cât posibil, consumați numai alimente naturale în care vitamina C este disponibilă din abundență. Ardeiul dulce roșu, sucul de portocale, sucul de grapefruit și fructele kiwi sunt cele mai bune surse.
 • Consumați legume cu frunze, cum ar fi spanacul, pentru a îndeplini cerința.
 • Conform sfatului medicului, luați 1 sau 2 pastile de vitamina C pe zi. Evitați utilizarea suplimentelor dacă aveți efecte secundare.
 • Medicamentele trebuie păstrate întotdeauna într-un loc uscat și răcoros.

4. Săpun de vitamina C:

Săpunul cu vitamina C accelerează producția de colagen pentru piele pentru a vă oferi o piele mai fermă și plină și, de asemenea, netezi ridurile și liniile fine.

Mod de utilizare:

 • Orice produs înainte de utilizare trebuie testat pe o zonă mică de plasture pentru orice reacție alergică. Același lucru este valabil și pentru acest săpun.
 • Dacă nu se observă nicio reacție alergică, folosiți mai întâi acest săpun pentru a vă spăla fața cel puțin 2-3 zile și apoi începeți să-l utilizați pe corp.
 • Asigurați-vă că săpunurile nu sunt expuse direct la lumina soarelui.

Efecte secundare ale utilizării produselor cu vitamina C:

 • Deoarece vitamina C este acidă, lasă arsuri și roșeață pentru tipurile sensibile de piele.
 • Conținutul de citrice prezent în vitamina C irită pielea sensibilă.
 • O doză mare de vitamina C sub formă suplimentară poate provoca suferință digestivă, cum ar fi diaree, greață și chiar pietre la rinichi.
 • Suplimentarea excesivă de vitamina C cauzează supradozajul de fier la rândul său, afectează inima, pancreasul, ficatul, tiroida și sistemul nervos central.

Vitamina C este un avantaj pentru piele și față și poate face minuni dacă este utilizată în cantități limitate. Mergeți la magazinul dvs. alimentar pentru a ridica produsele cu vitamina C pentru a le încerca pe pielea dvs. și nu uitați, suntem cu toții urechi și ochi deschiși pentru a cunoaște experiențele dvs..