Principalele beneficii pentru sănătate ale ceaiului Porangaba

Ceaiul Porangaba este un tip de ceai pentru slăbit. Se găsește în creștere în principal în statele braziliene Minas Gerais, Acre și Goias. Cunoscut și sub numele de Cha de Bugre. Se găsește și în anumite zone de pădure tropicală din Argentina și Paraguay. Crește dintr-un copac mic cunoscut sub numele de Cordia salicifolia care produce un fruct roșu care seamănă cu o boabe de cafea, care este prăjită și preparată ca ceai și poate fi folosită ca înlocuitor al cafelei. Arborele originar din statele braziliene are și alte câteva nume, care includ: cha de frade, louro-salgueiro, claraiba, rabugem, cafezinho, grao-do-porco, coquelicot, bois d’ine, de-negro- mina. Varietatea numelor este o mărturie a istoriei sale îndelungate și a popularității sale în cultura braziliană.

Metoda de preparare a ceaiului porangaba este la fel ca orice alt ceai. Poate fi consumat atât la cald, cât și la rece. Este disponibil în toată Brazilia vândut în cafenele, farmacii etc. și exportat în multe alte părți ale lumii sub diferite forme, cum ar fi plicuri de ceai, tincturi lichide și extracte. Este, de asemenea, componenta principală a pastilelor dietetice braziliene. Conține cantități mari de potasiu, cofeină, alantoină și acid alantoic. Există numeroase beneficii pentru sănătate ale consumului de ceai de porangaba. Ajută la reducerea țesuturilor grase și îmbunătățește funcția respiratorie a corpului, ajutând o persoană să facă exerciții intense și altele fără pierderea respirației. De asemenea, funcționează ca un anticelulitic și ajută la suprimarea poftei de mâncare. Cercetările au arătat că nu este doar un inhibitor al apetitului, ci acționează și ca un tonic pentru inimă. O cercetare din 1997, în care câțiva iepuri și cobai au primit un extract de frunze de Cordia salicifolia și rezultatele au arătat activitățile cardiovasculare crescute la animalele utilizate pentru experiment.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului Porangaba

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului Porangaba:

Circulatia sangelui:

Ceaiul este considerat a avea proprietăți care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în organism. Astfel, a devenit popular în mod natural printre mulți entuziaști ai antrenamentelor de fitness, nu numai datorită abilităților sale de reducere a grăsimilor, ci și datorită proprietății sale de a fi un stimulent ușor care ajută la creșterea metabolismului și la creșterea nivelului de energie. Cercetările arată că ceaiul de porangaba are proprietăți antivirale. Cercetătorii au pretratat celulele cu extractul de frunze de Cordia salicifolia. Acest lucru a dovedit că compușii au dus la reducerea intrării virusului herpes în celulă cu până la 99%.

Utilizări ale Porangaba:

Factorul cheie al ceaiului porangaba este că, deși este un inhibitor al apetitului, nu vă ucide pofta de mâncare în totalitate, ci doar reduce nivelul poftei de mâncare, ceea ce duce la faptul că persoana se satură la mese mai mici. Acest lucru încurajează persoana care ia mese mai mici pe parcursul zilei, ceea ce este mai eficient în procedura de slăbire decât să ia mai puține mese mari.

Utilizări medicinale:

Unele dintre celelalte utilizări ale ceaiului de porangaba sau Cha de bugre sunt în tratarea tusei, a retenției de lichide, a gutei. Se crede că în viitorul apropiat s-ar dovedi un potențial remediu în tratamentul cancerului. Mulți oameni, în special oamenii nativi din Brazilia, îl folosesc ca antiseptic pentru vindecarea rănilor pielii. Deși câteva cercetări au dovedit efectele bune ale porangaba, multe dintre utilizările menționate mai sus și beneficiile pentru sănătate sunt încă informale, iar cercetările sunt încă în desfășurare, încercând să le valideze..

Experții recomandă oamenilor să o prepare cu 30 de minute-1 oră înainte de masă, de trei ori pe zi. Dozajul poate varia de la o persoană la alta, în funcție de vârstă, starea de sănătate și condițiile medicale. În ciuda faptului că este un produs pe bază de plante, cel mai bine este să consultați un medic sau experți în sănătate înainte de consum.

Cea mai bună parte a ceaiului porangaba este că are toate proprietățile medicinale care vă ajută să vă mențineți un corp minunat și să rămâneți sănătos. ceaiul porangaba este bine cunoscut pentru a lupta împotriva nivelului ridicat de colesterol, vă protejează nivelul zahărului și, de asemenea, ajută la lupta împotriva cancerului și diabetului, ceea ce este un testament foarte puternic al faptului că ceaiul brazilian este perfect pentru medicamentul dumneavoastră de zi cu zi. Este un mod foarte natural de a menține un corp sănătos puternic.

Există un singur avertisment în ceea ce privește ceaiul de porangaba și este că nu aburiți ceainicul mai mult de două până la trei minute, deoarece adaugă un factor amar ceaiului. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să le păstrați simplu și scurt. Adăugați zahăr dacă doriți, deși frunzele de porangaba au o aromă naturală dulce. Porangaba este o băutură absolut frumoasă de mâncat zilnic și cea mai bună parte este că, deși este braziliană, ați obținut frunze de porangaba la aproape orice supermarket, așa că obțineți câteva frunze de porangaba astăzi, astfel încât să puteți rămâne sănătoși.

Nu mulți oameni sunt conștienți de proprietățile medicinale ale ceaiului porongaba și, prin urmare, ignoră complet produsul, dar dacă doriți o băutură gustoasă care să funcționeze bine pe corpul dvs. în loc să adăugați acele calorii nedorite, atunci acest ceai este cel mai bun mod de a merge. Porangaba vine cu etichete de companie, ceea ce îl face foarte cunoscut pentru toată lumea.

Cel mai bun mod de utilizare:

Cel mai bun mod de a folosi ceaiul porangaba este să beți o ceașcă înainte de micul dejun dimineața și o ceașcă înainte de a merge la culcare noaptea. Aceste două căni pe zi cu siguranță vă vor spori sănătatea în bine. Cel mai bun mod de a folosi ceaiul porangaba este să înțelegeți mai întâi rădăcinile acestui ceai grozav. Dacă nu vă răsfățați cu aroma ceaiului și nu creați ceai la alegere, atunci nu știți ce pierdeți, așa că obțineți acest ceai astăzi și răsfățați-vă cu o experiență de care mulți oameni nu sunt conștienți.