Ghimbirul este bun pentru tuse?

Dacă suferiți de tuse persistentă, următorul articol este exact ceea ce s-ar putea să aveți nevoie pentru a obține o vindecare naturală și sigură împotriva tusei, fără efecte secundare deranjante..

ghimbir pentru tuse

Ori de câte ori tractul respirator superior este stimulat din cauza prezenței blocajului sau a congestiei sau a oricărui iritant pentru această problemă, creierul dvs. duce la încercări de a expulza iritantul din corp prin tuse. În timp ce piețele sunt inundate cu tot felul de siropuri și pastile pentru tuse pentru tuse uscată și indusă de spută – Tuse productivă, remediile naturale sunt ceva la care puteți căuta întotdeauna fără nici o îndoială. Dintre toate ingredientele din bucătărie care ar putea fi folosite pentru vindecarea tusei, cel mai eficient și de încredere se întâmplă să fie ghimbirul.

Ghimbirul, o rădăcină de plantă, care este cultivată în cea mai mare parte în părți din China, Asia și alte țări tropicale este cunoscută ca fiind formată din anumite fibre și unele substanțe naturale numite: Gingerol, 6-shagol și Zingiberene. Acestea funcționează împreună pentru ameliorarea congestiei pulmonare, acționează ca anti-bacteriene pentru a reduce sarcina bacteriană a tractului respirator superior și, de asemenea, ajută acționând ca un expectorant împotriva tusei, ajutând la subțierea și expulzarea sputei / flegmei. Ghimbirul este folosit în medicina naturală tradițională de peste 5000 de ani și este la fel de eficient ca un medicament terapeutic numit codeină care este utilizat pe scară largă pentru tratarea tusei. Ghimbirul este la fel de eficient ca un antiinflamator și o reducere a temperaturii corpului.

Așadar, citiți mai jos despre modul în care puteți utiliza ghimbirul în diferite moduri ca remediu eficient pentru a vă ameliora răceala și tusea, care rezultă din inflamația bronșică cronică.

Înveliți o felie mică de ghimbir cu sare și mestecați-o și înghițiți sucul pentru a opri tuse continuă.

Remediu de ceai cu miere de lămâie și ghimbir:

feliați ghimbirul în bucăți mici și sfărâmați-le ușor. Fierbeți aceste bucăți în apă. Beți pe această apă de trei până la patru ori, pe tot parcursul zilei. Pentru a face acest remediu mai plăcut, puteți adăuga puțină miere în apă. De asemenea, puteți adăuga pene de lămâie feliate subțiri în apa clocotită. Ar trebui să permiteți ingredientelor să fiarbă în apă timp de aproape cinci până la zece minute. Scoateți focul și strecurați bucățile de ghimbir. Bea acest ceai de ghimbir cât este încă cald. Puteți să-l puneți la frigider pentru utilizare, mai târziu în timpul zilei.

Remediu pentru tuse de ceai și ghimbir:

Luați aproape 15 grame de ghimbir zdrobit și zahăr brun și 30 de grame de curmale roșii tăiate. Fierbeți toate aceste ingrediente în apă simplă timp de zece minute. Scoateți-l de pe foc și beți acest lucru în timp ce poțiunea este încă caldă.

Remediu pentru pasta de ierburi Tulsi Ginger:

Zdrobiți aproape zece frunze de Tulsi într-o pastă fină și amestecați cu suc extras din ghimbir. La aceasta adăugați puțină miere și o lingură de ceai din această pastă de două până la trei ori pe zi. De asemenea, dacă alegeți, puteți adăuga un praf de piper și curcuma la această pastă pentru a o face și mai eficientă.

Precauții la consumul de ghimbir:

  • Se știe că ghimbirul provoacă subțierea sângelui, astfel încât cei care sunt tratați cu diluanți de sânge, cum ar fi: warfarina, aspirina etc nu trebuie să ia remedii cu ghimbir înainte de a consulta un medic naturist / medic.
  • Vă puteți ajuta la tuse și mai mult dacă luați abur în mod regulat pentru a descompune flegma, astfel încât corpul să poată scăpa de ea cu ușurință. De asemenea, să savurezi lichide calde te-ar ajuta foarte mult.
  • Sper că ați găsit utile informațiile furnizate în acest articol și veți beneficia cu siguranță de acestea încercând aceste remedii casnice și observând reducerea tusei productive, precum și a tusei uscate..