Cele mai bune 20 de liste de fructe de vară disponibile în India

Verile pot face ravagii asupra corpului nostru prin eliminarea conținutului de energie și apă. Ceea ce avem nevoie în această condiție meteorologică extremă sunt fructele crocante, suculente și delicioase. Aceste fructe nu numai că asigură nutriție, dar mențin și conținutul prețios de apă din corpul nostru. Căldura extremă poate provoca lovituri de căldură și alte condiții grave de sănătate. Deci, este foarte important să consumăm suficiente fructe pentru a ne păstra sănătatea. Fructele de vară sunt o sursă excelentă de energie, hidratare și nutriție pentru corpul nostru pentru a bate căldura verii. Să înțelegem mai multe despre fructele de top din sezonul estival din India.

fructe care cresc vara

Ce sunt fructele de vară?

Fructele de vară sunt fructe care ajută la furnizarea de nutrienți esențiali și hidratare în condiții de căldură extremă vara. Câteva exemple de fructe de vară sunt pepene verde, struguri, pepene verde, mango, litchis, piersici etc..

Majoritatea acestor fructe sunt disponibile din abundență în sezonul estival. Ei au nevoie de temperaturi calde pentru a crește și astfel sunt recoltați numai în timpul verii. Majoritatea acestor fructe de vară sunt la vârf în ceea ce privește gustul, aroma și recolta în acest sezon.

Importanța fructelor de vară:

Verile din India merg de obicei din martie până în iunie. Aceasta este perioada de temperaturi extrem de ridicate, care afectează corpul nostru, în special pentru cei care trebuie să fie în mare parte în aer liber. Temperaturile fierbinți sunt foarte stresante pentru corpul nostru, provocând deshidratare, oboseală, pierderi de nutriție, etc..

Fructele de vară oferă corpului nostru substanțe nutritive importante și puterea necesară de energie. Pierdem cea mai mare parte a conținutului de apă din corp prin transpirație în timpul verii, iar aceste fructe sunt încărcate cu apă și minerale esențiale care ajută la menținerea unei hidratări suficiente în corpul nostru. Ne răcesc corpul și reduc oboseala și crampele musculare cauzate de temperaturile ridicate. Cel mai important, fructele de vară au proprietăți care ne ajută corpul să se obișnuiască cu condițiile meteorologice calde.

Beneficiile fructelor de vară:

Fructele de vară sunt încărcate cu numeroase vitamine, minerale și antioxidanți care nu numai că hrănesc organismul pentru nutrienți esențiali, ci ajută la combaterea multor boli și condiții de sănătate cauzate de căldura și umiditatea extremă.

  • Nutrienții și antioxidanții din fructele de vară ajută la combaterea infecțiilor, la întărirea sistemului imunitar, la reglarea tensiunii arteriale și a nivelului glicemiei, protejează pielea și părul de efectele dăunătoare ale căldurii și elimină toxinele cauzatoare de boli și radicalii liberi din organism..
  • Aceste fructe ajută, de asemenea, la menținerea sănătății diferitelor organe, cum ar fi inima, rinichii, ficatul, pancreasul etc..
  • De asemenea, joacă un rol important în tratarea afecțiunilor induse de căldură, cum ar fi durerile de cap, diareea, greața, insolarea etc..

Lista de fructe din sezonul estival de top din India:

Aici am înrolat cele mai bune 20 de fructe de mâncat vara pentru hidratare. Să aruncăm o privire asupra lor.

1. Pepene verde:

fructe disponibile vara

Pepenele verde este un fruct popular de vară, deoarece are un conținut ridicat de apă. Mai mult de 90% din acest fruct este apă, care ajută la asigurarea unei hidratări suficiente a corpului nostru și la hidratarea pielii și a celulelor părului. Ajută la răcirea corpului și la curățarea corpului de toxine.

Pepenele verde este o sursă foarte bună de potasiu, fier, calciu, vitamina C, vitamina A, vitamina B6 și mulți antioxidanți precum licopenul, aminoacizii și fibrele dietetice (1). Vitaminele prezente în pepene verde ajută la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea sănătății ochilor. Mineralele din pepene verde ajută la întărirea oaselor, nervilor și mușchilor. De asemenea, ajută la prevenirea bolilor de inimă și a leziunilor celulare.

2. Mango:

Numit și „Regele Fructelor”, mango-urile sunt preferate de vară. Gustul, culoarea, mirosul și aroma distinctă le fac fructele cele mai iubite, în special în India. Mango-urile sunt foarte nutritive, cu conținut bogat de mai multe vitamine și minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina D, vitamina C, potasiu, mangan, calciu, magneziu, fier, fosfor, seleniu, beta caroten etc..

Elementele nutritive ale mangoului ajută la prevenirea condițiilor de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă, cancerul, etc. Deși sunt bogate în calorii, mango sunt bogate în fibre și antioxidanți care promovează un metabolism mai bun și curăță toxinele din organism. Conținutul ridicat de nutrienți ajută la creșterea imunității și la prevenirea loviturilor de căldură.

3. Pepene dulce:

Muskonii sunt fructe foarte hrănitoare și răcoritoare. Conținutul ridicat de alcaline și apă le face un fruct de vară perfect. Ele ajută la hidratarea organismului și ameliorarea efectelor acide ale temperaturilor extreme. Sunt, de asemenea, un agent de răcire foarte bun pentru corp.

Mușchiul este bogat în vitamina A, vitamina C, magneziu, potasiu, fier etc..

4. Kiwi:

Kiwi-urile sunt foarte nutritive și sunt foarte bune în veri, deoarece pot satisface foarte eficient nevoile nutritive ale organismului. Kiwi-urile sunt bogate în vitamina C, vitamina A, vitamina B6, fier, magneziu, potasiu, folat și multe fibre dietetice. Kiwii sunt foarte buni la neutralizarea echilibrului PH-ului din organism și la întărirea sistemului imunitar.

Kiwi sunt un remediu excelent pentru creșterea numărului de sânge. De asemenea, sunt foarte bune pentru sănătatea inimii și a ficatului. Kiwi hrănesc pielea și părul și le protejează de căldură. De asemenea, sunt foarte buni în ameliorarea tulburărilor de somn.

5. Portocale:

cele mai bune fructe de vară

Portocalele sunt un fruct de vară foarte bun, deoarece conțin mai mult de 80% apă. Ele ajută la hidratarea corpului foarte bine și la furnizarea necesității de nutrienți necesari. În timpul verilor, corpurile noastre tind să piardă potasiu, un mineral esențial foarte important, prin transpirație. Portocalele au un conținut ridicat de potasiu și ajută foarte bine la satisfacerea necesității organismului de potasiu.

Portocalele sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, vitamina A, calciu, pectină etc., care ajută la prevenirea multor afecțiuni, cum ar fi cancerul, bolile renale etc..

6. Papaya:

Papaya sunt fructe sănătoase care pot fi consumate pe tot parcursul anului. Au beneficii și utilizări speciale în timpul verii, deoarece sunt bogate în fibre dietetice. Ajută la îmbunătățirea sănătății intestinale și reglează mișcarea intestinului (2). Papaya este bogat în vitamina C, vitamina A, vitaminele B, folat, beta caroten etc., care ajută la hrănirea organismului foarte bine. Sunt bogate în special în mai mulți antioxidanți și fitochimicale care reduc inflamația, deteriorarea celulelor. Papaya este foarte bună în prevenirea bolilor grave, cum ar fi cancerul și bolile de inimă.

7. Ananas:

Ananasul este unul dintre cele mai bune fructe pentru hidratare vara. Ananasul conține multe vitamine și minerale precum vitamina C, vitamina B6, vitamina A, magneziu, calciu, potasiu etc. Ananasul este foarte bun la îmbunătățirea digestiei, deoarece conține enzime care susțin funcțiile digestive. De asemenea, îmbunătățesc metabolismul din organism. Conținutul de antioxidanți din ananas ajută la prevenirea multor boli.

Proprietățile antiinflamatorii ale ananasului ajută la ameliorarea inflamației și la controlul foarte eficient al stărilor de sănătate, cum ar fi artrita. Sunt, de asemenea, bine cunoscuți pentru arderea caloriilor și pentru a ajuta la pierderea în greutate.

8. Guava:

Guava este strict un fruct tropical popular pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Guava este foarte nutritivă, conținând vitamina C, vitamina A, vitamina B6, potasiu, magneziu, calciu, fier, etc..

Guava este o sursă foarte mare de potasiu, care ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea crampelor musculare. Conținutul bogat de vitamina C ajută la îmbunătățirea imunității și a activităților metabolice. Au o serie de alte beneficii asupra ochilor și a pielii. Se constată, de asemenea, că susțin sănătatea mintală.

9. Prune:

fructe disponibile vara

Prunele sunt cunoscute mai ales pentru îmbunătățirea digestiei și ameliorarea constipației, deoarece sunt bogate în fibre dietetice. Conținutul ridicat de potasiu din prune ajută la menținerea sănătății inimii prin controlul nivelului tensiunii arteriale. Acest lucru ajută la reducerea semnificativă a riscului de accident vascular cerebral. Prunele sunt, de asemenea, bogate în mai mulți antioxidanți care ajută la prevenirea unor afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi cancerul și diabetul. Prunele sunt bogate în vitamina C, vitamina A, fier și magneziu. Sunt destul de sărace în calorii și pot fi consumate din belșug fără griji.

10. Litchi:

Litchi este cel mai popular și iubit fruct de vară, alături doar de mango. Acest fruct suculent și delicios este încărcat cu antioxidanți și substanțe nutritive care au multe efecte benefice asupra organismului. Litchi este o sursă foarte bună de vitamina C, vitamina B-6, potasiu, magneziu și fier. Litchi ajută la creșterea imunității și la reducerea inflamației în organism. Ajută la controlul tensiunii arteriale și la menținerea sănătății inimii. Litchi este una dintre cele mai mari surse de polifenoli care pot preveni cancerul. (3)

11. Smochine:

Smochinele sunt bogate în fibre și foarte benefice pentru menținerea sănătății corpului în timpul verilor. Smochinele ajută la reglarea digestiei și ameliorează constipația. Smochinele sunt o sursă bogată de vitamina K, vitamina A, potasiu, magneziu, calciu și mai mulți antioxidanți. Conținutul ridicat de zaharuri naturale ajută la furnizarea energiei instantanee necesare în timpul verilor. Smochinele sunt bune pentru inimă, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, sunt foarte buni în prevenirea diabetului și a cancerului.

12. Banana:

Bananele sunt un fruct pe tot parcursul anului. Bananele sunt bogate în potasiu, magneziu, fosfor, vitamina B6, vitamina C și mai mulți fitonutrienți și antioxidanți. Acestea oferă energie instantanee și ajută la prevenirea multor afecțiuni de sănătate, cum ar fi cancerul, diabetul, astmul, etc. Sunt foarte populare în ameliorarea constipației și menținerea sănătății digestive. Bananele sunt bune pentru inimă, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale.

13. Caise:

fructe de mâncat vara

Caisele nu sunt doar delicioase, ci un fruct de vară foarte bun. Vă pot oferi nutrienți esențiali precum potasiu, magneziu, fier, calciu, vitamina A, vitamina C și vitamina B6. Sunt bogate în fibre dietetice care ajută la indigestie. Sunt o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul, care ajută la protejarea ochilor și a pielii în timpul verilor.

14. Piersici:

Piersicile sunt încărcate cu substanțe nutritive precum vitamina A, vitamina E, vitamina C, niacină, potasiu etc. Conțin cantități bune de fibre dietetice care ajută la îmbunătățirea digestiei și la reglarea mișcării intestinului. Conținutul ridicat de antioxidanți ajută la menținerea sănătății pielii. Potasiul din piersici ajută la scăderea tensiunii arteriale și la promovarea sănătății inimii.

15. Struguri:

Strugurii sunt un fruct de vară foarte delicios, bogat în antioxidanți și vitamine și minerale esențiale. Ei au o serie de beneficii pentru sănătate, prin creșterea sistemului imunitar, îmbunătățirea sănătății oaselor și îmbunătățirea sănătății inimii (4).

Strugurii sunt, de asemenea, foarte buni la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la combaterea infecțiilor din organism. Sunt bogate în potasiu, vitamina C, vitamina B6, vitamina A etc. și o mulțime de compuși anti-îmbătrânire. Strugurii sunt buni pentru piele în timpul verilor, deoarece ajută la protejarea ei împotriva arsurilor solare.

16. Fructe de stea:

Fructele inițiale sunt un fruct delicios bogat în potasiu, vitamina C etc. Fructele stea sunt încărcate cu antioxidanți și fibre dietetice care ajută la vindecarea stresului legat de căldură pe corp și pe piele. De asemenea, tratează durerile de cap cauzate de temperaturile extreme. Ele ajută la calmarea ochilor în timpul verilor și tratează durerea ochilor. Fructele de stea sunt, de asemenea, consumate pentru tratarea infecțiilor cu viermi.

17. Bael:

fructe care cresc vara

Bael este un lichid de răcire foarte bun și un fruct de vară obligatoriu. Este încărcat cu mai multe vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la hrănirea organismului și la menținerea acestuia sănătos. Beal are multe proprietăți medicinale și beneficii terapeutice, făcându-l un ingredient important în Ayurveda, știința medicală indiană veche (5). Este antiinflamator și anti-bacterian. Ajută la tratarea diferitelor afecțiuni stomacale care sunt frecvente în verile cum ar fi diareea, constipația, crampele stomacale etc..

18. Căpșuni:

Căpșunile suculente și delicioase fac un fruct de vară foarte bun. Sunt bogate în vitamina C, vitamina B9, potasiu, mangan, antioxidanți, fitonutrienți și flavonoizi. Căpșunile sunt antiinflamatorii și ajută la tratarea diferitelor iritații ale pielii și a problemelor digestive în timpul verii. De asemenea, contribuie la promovarea sănătății inimii și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

19. Lămâie:

Lămâile sunt foarte bune în veri datorită conținutului bogat în nutrienți și antioxidanți. Sucul de lămâie este o băutură destul de populară în timpul verilor, deoarece ajută la răcirea corpului și la echilibrarea nivelurilor alcaline. Lămâile sunt bogate în potasiu, vitamina C, vitamina B6 etc. Ajută la creșterea imunității și la prevenirea diferitelor condiții de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, cancerul, bolile renale etc. Lămâile sunt foarte benefice pentru sănătatea digestivă în timpul verilor..

20. Castravete:

fructe de vară

Castravetele este foarte bun în timpul verii și este disponibil pe tot parcursul anului. Poate fi consumat ca gustare oricând. Are un conținut ridicat de apă și ajută la asigurarea unei hidratări suficiente a organismului. Este un agent de răcire excelent în timpul căldurii extreme. Este bogat în potasiu, vitamina C, vitamina A, vitamina K și mai mulți antioxidanți. Ajută la sănătatea inimii, deoarece ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale. De asemenea, este foarte bun la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Având în vedere că verile sunt foarte fierbinți în condiții climatice, este important să vă mențineți întotdeauna hidratat. Aceste fructe de vară, cu valorile sale nutritive bogate și mineralele sănătoase, pot ține la distanță mai multe probleme de sănătate în acest sezon. Fie că este vorba de salate, supe sau fructe crude, acestea pot oferi o mulțime de beneficii de această dată. Deci, stai departe de boală și menține-te în formă prin aceste cele mai bune fructe de vară!

Întrebarea expertului:

Ce fructe sunt bune pentru piele vara?

  • Pepene.
  • Ananas.
  • Fructe de padure.
  • Pepene galben.
  • Citrice.
  • Papaya.

Verile sunt dure nu doar pentru corpul nostru, ci și pentru pielea noastră. Căldura extremă de la soare provoacă îmbătrânirea pielii, uscăciunea, deteriorarea pielii etc. Pentru a ne proteja pielea de efectele dăunătoare ale acestei condiții meteorologice severe, este foarte important să consumăm fructe care ajută la menținerea sănătății și aspectului pielii noastre. Să ne uităm la câteva fructe care sunt cele mai bune pentru pielea noastră pe vreme caldă. Aceste fructe au un conținut ridicat de apă, antioxidanți, vitamine și minerale care asigură hrană și umiditate celulelor pielii și combate îmbătrânirea pielii și deteriorarea pielii. Ele ajută pielea să fie sănătoasă, moale și strălucitoare.