Cele mai bune 18 alimente bogate în hemoglobină din India: trebuie să le includeți în dieta dumneavoastră

India este o țară care are o cantitate abundentă de alimente bogate în hemoglobină. Strămoșii noștri, cu bună știință sau fără să știe, au inclus toate aceste legume bogate în hemoglobină & alimente ca parte a dietei noastre alimentare zilnice stipulate. Din păcate, stilul nostru de viață sedentar și așa-numitele obiceiuri alimentare moderne au afectat acest lucru. Cu toate acestea, suntem destul de norocoși să avem toate aceste alimente bogate în hemoglobină atât de ușor disponibile în jurul nostru. Iată o compilație a unora dintre cele mai bune surse de hemoglobină. Acestea pot fi ușor încorporate în alimentele noastre pentru a stimula hemoglobina. Această listă de alimente pentru creșterea hemoglobinei ar fi foarte utilă pentru femeile gravide și, de asemenea, pentru persoanele care se luptă să crească conținutul de fier din sânge.

alimente bogate în hemoglobină

Ce este hemoglobina?

Ce este mai exact hemoglobina? Hemoglobina (Hb) este o proteină bogată în fier. Este prezent în celulele noastre roșii din sânge (RBC).

 • Hemoglobina îndeplinește funcția principală de a transporta oxigenul din plămâni către celulele corpului nostru. De asemenea, transportă înapoi dioxidul de carbon din celule înapoi în plămâni. Hemoglobina dă culoarea roșie sângelui.
 • Hemoglobina este, de asemenea, importantă pentru menținerea formei celulelor roșii din sânge. Orice dispută sub forma celulelor îi va afecta funcționarea și va duce la niveluri mai scăzute de oxigen.
 • Aportul unei diete echilibrate sănătoase, cu alimente bogate în hemoglobină, ajută la menținerea acesteia în intervalul normal.

Importanța hemoglobinei pentru corpul nostru:

La fel ca toți factorii din corpul nostru, chiar și hemoglobina are niveluri definite considerate normale. Nivelurile de Hb sunt măsurate printr-un test de sânge și exprimate în grame pe decilitru (g / dl) de sânge.

Nivelurile normale ale Hb sunt:

 • 14 – 18 gm / dL la bărbații adulți.
 • 12 – 16 gm / dL la femeile adulte.
 1. Intervalele specificate pot varia ușor în funcție de vârstă. De exemplu, nivelurile normale la nou-născuți sunt puțin mai mari, în timp ce la persoanele în vârstă ar putea fi mai mici. Sarcina este un alt factor care ar putea provoca variații ale nivelurilor. Există o serie de alimente pentru creșterea nivelului de hemoglobină în timpul sarcinii.
 2. Este foarte esențial să menținem nivelul hemoglobinei din sângele nostru în interiorul nivelurilor. Dacă nivelurile de hemoglobină scad sub nivelurile normale, aceasta duce la un nivel mai scăzut de oxigen și este diagnosticat ca o afecțiune numită anemie.

Cauzele deficitului de hemoglobină:

Deficitul de hemoglobină, denumit medical ca anemie, apare atunci când corpul are celule roșii din sânge mai mici și implică niveluri mai scăzute de fier în organism.

Anemia cu deficit de fier este, din păcate, o afecțiune medicală foarte frecventă. Acest lucru poate fi ușor depășit de sursele de hrană ale hemoglobinei. Copiii și femeile mai mici prezintă un risc mai mare din cauza următorilor factori:

 • Alimentele nutritive dezechilibrate Aportul și aportul crescut de alimente nedorite ducând la un deficit sever de fier la copiii mai mici.
 • Persoanele cu o dietă slabă.
 • Menstruația – Femeile sunt mai susceptibile la scăderea nivelului de Hb datorită ciclului menstrual.
 • Nașterea – Femeile în vârstă fertilă se pot confrunta cu pierderi severe de sânge în timpul nașterii.
 • Donarea frecventă de sânge.
 • Sângerări interne – afecțiuni medicale, cum ar fi ulcere la nivelul stomacului sau intestinelor, etc.
 • Incapacitatea de a absorbi fierul – Anumite tulburări sau intervenții chirurgicale care limitează cantitatea de fier pe care corpul o poate absorbi.

Simptome ale deficitului de hemoglobină:

Simptomele anemiei pot fi ușor depășite prin consumul de alimente care cresc rapid hemoglobina.

Simptomele principale și proeminente ale anemiei cu deficit de fier sunt următoarele:

 • Oboseală: oboseală generală și slăbiciune generală a corpului în care persoana simte lipsă de energie chiar și pentru rutina zilnică.
 • Piele palidă: Un simptom în care pielea pare mult mai plictisitoare și lipsită de culoare.
 • Amețeală: Experimentarea sentimentelor amețite.
 • Respirație scurtă.
 • Pofta de a mânca articole nealimentare precum noroi, murdărie, cretă.
 • Mâini sau picioare reci.
 • Dureri de cap
 • Unghii fragile
 • Senzație de furnicături sau târâtoare în picioare.

Cele mai bune alimente bogate în hemoglobină din India:

Aici am înrolat 18 dintre cele mai bune alimente bogate în hemoglobină din India. Să aruncăm o privire asupra lor.

alimente pentru creșterea hemoglobinei

1. Soia:

Soia este un bob care este o specie din familia leguminoaselor. Este cultivat pentru boabele sale comestibile, care sunt foarte foarte bogate în fier și proteine. Conține un conținut foarte ridicat de fier care ajută la creșterea drastică a nivelului de hemoglobină din organism. Soia este deosebit de utilă pentru vegetarieni, deoarece are o valoare nutritivă ridicată și oferă jumătate din aportul zilnic de proteine ​​și fier necesare pe zi. O cană de soia gătită asigură 37% din necesarul de fier al corpului. De asemenea, este foarte bogat în fibre și ajută enorm la scăderea în greutate.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 15,7 mg de fier

2. spanac:

Spanacul, o parte a familiei de verdeață, este cel mai bun aliment pentru creșterea nivelului de hemoglobină. Este o sursă foarte bogată de calciu, vitamine și fibre. O persoană diagnosticată cu anemie sau orice simptom al anemiei, cum ar fi slăbiciunea sau oboseala, este rugată imediat să includă o mulțime de verde în aportul de alimente pentru a crește nivelul de hemoglobină din organism. Femeile însărcinate și care alăptează, care au tendința scăderii nivelului de fier, sunt, de asemenea, recomandate să facă acest lucru. Spanacul este o minune care poate fi consumată ca salată, supă, sambhar, roti, sos, etc.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 3,2 mg de fier care satisface 20% din necesarul de fier pentru o zi.

3. Sfeclă roșie:

Un alt aliment foarte eficient atunci când vine vorba de îmbunătățirea drastică a nivelului de hemoglobină este sfecla bună și veche. Este foarte bogat în conținut de fier și crește imediat nivelul de fier din sânge. Este o legumă care are o valoare nutritivă excepțional de mare și este încărcată cu fier, calciu, vitamine A & C și bogat în fibre. Culoarea roșie a sfeclei roșii poate fi direct legată de beneficiul său pentru sănătate în creșterea nivelului de sânge.

Este recomandat în special tuturor copiilor, femeilor însărcinate, mamelor care alăptează și persoanelor în vârstă să consume sfeclă roșie sub orice formă în fiecare zi. Fie că este sub orice formă, dar includeți acest aliment bogat în hemoglobină în aportul zilnic.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,8 mg de fier

4. Carne roșie:

O binecuvântare pentru toți non-vegetarienii care doresc să combată anemia și să-și mărească nivelul de hemoglobină din celulele sanguine este că carnea roșie este foarte bogată în fier. Conținutul ridicat de fier și vitamina B12 se găsește în carnea roșie. Carnea roșie foarte bogată în fier este – ficatul de miel, ficatul de vită, ficatul de curcan și ficatul de pui, carne de vită și piept de pui.

Carnea roșie este un aliment super-bogat pentru creșterea nivelului de hemoglobină din organism. În general, se observă că consumatorii de carne roșie au o tendință mai mică de a avea anemie. Este recomandat tuturor non-vegetarienilor să consume carne roșie de cel puțin 2 ori pe săptămână pentru a combate anemia.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 2 – 2,5 mg de fier

5. Fructe de mare:

O altă sursă foarte bună de alimente, care este extrem de hrănitoare și cu un conținut ridicat de fier, este fructele de mare. De asemenea, are un conținut ridicat de proteine, deși este scăzut în calorii. Există o mare varietate de fructe de mare disponibile, cum ar fi moluște (inclusiv melci), scoici, stridii, crustacee și caviar. Fructele de mare dintr-o masă asigură necesarul zilnic complet de fier și vitamina B12. Scoicile și scoicile sunt deosebit de bogate în fier și sunt recomandate persoanelor care prezintă semne de slăbiciune sau oboseală. Ajută la creșterea imediată a nivelurilor de hemoglobină din corp.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,8 mg de fier

6. Semințe de dovleac:

Un aliment foarte surprinzător, care este foarte bogat în semințe de dovleac cu hemoglobină. Semințele de dovleac, atât din dovleci albi, cât și din dovlecei galbeni dulci, sunt uscate și pot fi luate ca gustare gustoasă. Este ușor să îl purtați cu dvs. pentru a mușca ca o gustare sănătoasă. Semințele de dovleac sunt o sursă foarte bună de fier, vitamina k, zinc și mangan. Sunt o opțiune sănătoasă pentru toți cei care mănâncă. Copiii pot fi ademeniți să ciugulească această gustare sănătoasă și mai degrabă decât o pungă de chipsuri de cartofi.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 3,3 mg de fier

7. Broccoli:

Broccoli vegetal, care, din păcate, nu-i place de majoritatea oamenilor, este o legumă foarte hrănitoare și este bogată în hemoglobină. Acesta îndeplinește 6% din necesarul zilnic de fier. În afară de conținutul de fier, acesta este încărcat cu vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Este foarte bogat în vitamina C și vitamina K. Pe lângă faptul că este utilizat pentru a crește nivelul de fier, Broccoli întărește sistemul imunitar, ajută la menținerea unei inimi bune, a pielii strălucitoare și a ochilor strălucitori. Broccoli este de obicei adăugat ca legumă de salată și consumat crud. Broccoli poate fi savurat și ca supă, ca sos sau ca prăjit.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,7 mg de fier.

8. Orez brun:

Orezul brun este o varietate de orez în sine, dar sub forma nerafinată și nepolitică. Datorită faptului că este în forma sa nepălată, nu pierde o serie de substanțe nutritive care sunt pierdute de orezul alb. Fiind în forma sa naturală, orezul brun își păstrează calitatea de a fi un aliment bogat în hemoglobină. De asemenea, este încărcat cu calciu, fosfor de magneziu și potasiu, în afară de a fi o sursă foarte bună de fier și vitamine. Orezul brun este, de asemenea, o sursă excelentă de alimente pentru reglarea zahărului din sânge, pentru scăderea nivelului de colesterol, dezvoltarea osului și a sistemului imunitar.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,4 mg de fier.

9. Rodie:

Rodia, un aliment foarte bogat în hemoglobină, la fel cum arată culoarea sa, este direct legată de sângele nostru. Rodiile sunt o sursă extraordinară de fier și sunt, de asemenea, încărcate cu calciu, proteine, vitamine și minerale. Este un aliment foarte popular și destul de preferat și în rândul copiilor. O sursă ușoară de fier care este ușor disponibilă nu necesită gătit și este savurată de toți. Este recomandat să fie consumat zilnic de către toți pentru a menține un nivel sănătos de hemoglobină. Femeile gravide și mamele care alăptează ar trebui să le consume și în fiecare zi. Sucurile de rodie au, de asemenea, un gust foarte bun.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,3 mg de fier

10. Roșii:

Roșiile sunt o sursă foarte bună de vitamina C. Alimentele bogate în vitamina C declanșează creșterea hemoglobinei în organism, deoarece ajută la absorbția ușoară a fierului. La fel ca rodia, culoarea roșie a roșiilor arată legătura sa directă cu sângele. Majoritatea mâncărurilor indiene sunt concepute în așa fel încât roșiile să fie folosite în gătitul nostru de zi cu zi și, prin urmare, să facă parte din mâncarea noastră zilnică. Nu există nici un rău în a numi Tomatoes ca un superaliment, deoarece există atât de multe moduri de a-l consuma. Poate fi consumat crud în salate, ca suc, sub formă gătită sub formă de supă și inclus în curry etc. Poate continua fără sfârșit.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,5 mg de fier

11. Pepeni verzi:

Acest fruct proaspăt rece de vară nu numai că este un fruct răcoritor pentru vară, ci este un aliment bogat pentru creșterea nivelului de hemoglobină din organism. Similar cu rodii & roșii, pepenele verde este, de asemenea, un fruct roșu care este direct legat de sănătatea celulelor sanguine. Pepenele verde nu este doar un aliment bogat în fier, ci și încărcat cu vitamina C, care accelerează absorbția fierului de către organism. Pepenii verzi care erau mai devreme un fruct de sezon sunt acum disponibili pe tot parcursul anului în soiul său hibrid. Așadar, profitați de disponibilitatea sa pentru a menține nivelurile ridicate de hemoglobină.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,2 mg de fier

12. Merele:

Mărul este cel mai popular fruct din întreaga lume. Unul dintre principalele motive pentru aceasta ar putea fi faptul că, pe lângă faptul că este alimentul bogat în hemoglobină, este ambalat cu numeroase vitamine și minerale. „Un măr pe zi îl ține pe doctor departe” – spune faimoasa zicală engleză pe care am învățat-o din copilărie și îi învățăm și pe copiii noștri.

Mărul este o super sursă de hrană și oferă energie instantanee. Acesta este motivul pentru care este folosit în întreaga lume pentru energie instantanee de către sportivi, excursioniști și toate persoanele implicate în activități în aer liber. Este o mâncare preferată în rândul copiilor care nu au nevoie de convingeri de către mame.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,12 mg de fier

13. Dragă:

Mierea, așa cum este cunoscut de toți, este cel mai popular îndulcitor din lume. Este produs din secrețiile albinelor. Spre deosebire de zahăr, mierea este plină de substanțe nutritive și este foarte bogată în fier. În afară de fier, mierea este, de asemenea, plină de vitamine, minerale și antioxidanți. Persoanele care au un nivel mai scăzut de hemoglobină în corpul lor sunt sfătuiți să bea un pahar de apă caldă în fiecare zi cu miere în ea. Încet, zahărul este înlocuit cu miere în întreaga lume. Mierea este folosită și pentru tratarea rănilor, vindecarea afecțiunilor pielii și vindecarea alergiilor. Mierea este singurul aliment din lume fără o dată de expirare.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,42 mg de fier

14. Date:

Datele aparțin categoriei fructelor uscate. Deși sunt bogate în calorii, sunt și o sursă abundentă de fier. Datele sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamine, minerale, calciu, zahăr fosforos și fibre. Datele sunt disponibile în 2 forme – curmale proaspete și curmale uscate. Indiferent de forma în care este consumat, acesta oferă o creștere bruscă a nivelului de fier din organism. Este utilizat ca remediu la domiciliu pentru persoanele care suferă de simptome de anemie. De asemenea, este administrat în mod regulat femeilor însărcinate și mamelor care alăptează pentru a menține nivelul de hemoglobină în intervalul normal.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 1 mg de fier

15. Ciocolată neagră:

O sursă foarte surprinzătoare de alimente bogate în hemoglobină este ciocolata neagră. Acest lucru poate fi clasificat cu ușurință drept unul dintre cele mai savuroase alimente de pe glob. Ciocolata neagră, deși este interpretată greșit ca dăunătoare pentru dinți, este bogată în niveluri de fier și poate contribui la creșterea semnificativă a nivelului de hemoglobină. Este și o sursă bogată de antioxidanți. Cacao din ciocolata neagră este bun pentru fluxul sanguin în artere și a demonstrat că scade nivelul colesterolului, reducând astfel riscul de boli de inimă. Principalul dezavantaj al ciocolatei negre este că are un conținut ridicat de calorii, așa că trebuie să fii atent.

 • Servire de alimente în 1 uncie: 3,5 mg de fier

16. Nuci:

Toate nucile sunt surse foarte bogate de fier. În afară de a fi un pachet puternic de vitamine și minerale, nucile sunt un aliment sănătos și au un conținut ridicat de fier. În categoria nuci se încadrează toate tipurile de nuci și anume arahide, arahide, nuci, migdale și alune. Este una dintre cele mai ușoare surse de fier care poate fi hrănită copiilor, deoarece ar dori să mestece oricând câteva nuci. Mamele pot profita de acest factor pentru a-l împacheta ca o gustare sănătoasă, pentru a le duce la școală.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 2,6 mg de fier

17. Cartofi:

Deși majoritatea oamenilor presupun că cartofii sunt plini cu grăsimi și carbohidrați și îi evită, cartofii sunt în realitate o sursă bună de fier, amidon, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Cartofii sunt foarte buni pentru sistemul imunitar și ajută la combaterea bolilor și au proprietăți anti-îmbătrânire și sunt buni pe piele. De asemenea, are proprietăți anti-cancer. Cartofii sunt de multe soiuri – cartofi obișnuiți, cartofi dulci și ignam, care sunt bogate în nutriție. În India, cartoful este o legumă foarte populară și favorizată și este savurat și folosit zilnic în majoritatea felurilor de mâncare.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 0,8 mg de fier.

18. Boabe întregi:

Boabele întregi sunt de 2 soiuri – cereale și pseudocereale. India găzduiește multe tipuri de cereale sănătoase. Cele mai frecvente cereale sunt grâul, ovăzul, orezul, porumbul, orzul și meiul, toate acestea fiind surse foarte bogate de fier. De asemenea, oferă vitamine, minerale și fibre.

Cerealele sănătoase sunt preferate ca sursă principală de fier pentru persoanele care urmează dieta pe bază de plante. S-a constatat că reduce riscul de cancer, diabet de tip 2 și boli de inimă. Deoarece sunt bogate în fibre, vă menține plin pentru o perioadă mai lungă.

 • Alimente care se servesc în 100 de grame: 2,5 mg de fier

Pentru a rezuma, putem vedea cum avem în jurul nostru atât de multe alimente care sunt o cantitate abundentă de fier. Aportul zilnic al acestor alimente bogate în hemoglobină va contribui mult la menținerea nivelurilor de hemoglobină în limita necesară. De asemenea, putem vedea că toate alimentele de mai sus, încărcate cu hemoglobină, sunt folosite cu generozitate în dietele indiene și sunt alimente de bază ale culinarilor indieni. Cel mai adesea, aceste alimente pentru îmbunătățirea hemoglobinei sunt utilizate pe scară largă ca remedii casnice pentru a vindeca și anemia. În concluzie, asigurați-vă că vă luați zilnic alimentele bogate în fier conform papilelor gustative, deoarece oricum avem o mulțime de opțiuni în jurul nostru.