Cele mai bune 15 beneficii pentru Horse Horse Gram (Kulthi sau Kollu) + Fapte nutriționale

Oamenii sunt aproape familiarizați atât cu imaginile cu gram de cal negru, cât și cu cele roșii și verzi. Dar, indiferent de ingredientul sănătos cu care mergeți, sunteți sigur că vă lipsesc imaginile de gram de cal, dacă sunteți un bucătar. Ingredientul a fost prioritatea folosită pentru hrănirea vitelor și a cailor care i-au dat un astfel de nume. Macrotylomauniflorum este denumirea științifică a gramului de cal. Faptul principal despre numele său este că această linte bogată în proteine ​​a fost hrănită cailor care i-au dat un astfel de nume comic. De asemenea, este numit superaliment datorită nutrienților în vrac pe care îi transportă. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai bune beneficii ale gramului de cal pentru sănătate și piele, cu efectele lor secundare.

Beneficiile Horse Gram (kulthi sau Kollu) cu fapte nutriționale

Alte nume ale gramului de cai:

Gramul de cal întreg este cunoscut sub diferite nume în diferite limbi:

 • În nordul Indiei, este popular sub numele de kulath.
 • În timp ce în bengali este cunoscut sub numele de Kulthikalai.
 • În hindi, este cunoscut sub numele de Kulthi, în timp ce în Telegu se numește Ulavalu.
 • Tamilii îl numesc Kollu, în timp ce Kannada îl numește Hurali.
 • Pentru gujarati, gramul de cal este Kadthi dal, în timp ce în Oriya oamenii îl numesc Kolatha.
 • În marathi, se numește Kulith, în timp ce în Kumaoni se numește Gahat.

În cele din urmă, în malayalam oamenii o numesc Muthira. Prin urmare, impulsurile de gram de cai sunt populare în diferite limbi sub diferite nume.

Ce este Horse Gram?

Gramul de cal este o linte hrănitoare care este utilizată în mod obișnuit în mai multe rețete alimentare în toată India. Cu o recompensă de beneficii, există diverse beneficii pentru sănătate. Este cunoscut pentru proprietățile diuretice și anti-oxidante datorită cărora este recomandat pacienților care suferă de diaree, hemoragie și hemoroizi. Deoarece este bogat în proteine ​​și vitamine, este benefic și pentru alte beneficii pentru sănătate.

Horse Horse este bun pentru sănătate?

Consultați imaginea gramului de cal și cu siguranță veți avea o idee despre cum este benefic pentru sănătatea dumneavoastră. Fie sub formă de pulbere, suc sau chiar făină de gram de cal, oferă utilizatorului toate substanțele nutritive esențiale care ajută la beneficii pentru sănătate, cum ar fi ulcere, tuse, transpirație excesivă, diaree, infecții cu viermi și multe altele. Prin urmare, este mult esențial pentru sănătate.

Cum să mănânci gram de cal?

Gramele de cal pot fi consumate sub diferite forme. Când vine vorba de cum să mănânci gram de cal, îl poți lua fie sub formă de pulbere de gram de cal, făină sau chiar suc întreg. Poate fi folosit la prepararea unei varietăți de feluri de mâncare, cum ar fi pudră, supă, salată cu muguri, gram de cal fiert pentru micul dejun, tot dal și multe altele. Pentru persoanele care caută să piardă în greutate, sucul de grame de cal, adăugați salată de varză sau chiar fiert tot este cel mai potrivit. Dacă sunteți în căutarea pentru ceva gustos, adăugați niște tadka la gram de cal și faceți câteva dal din el.

Valori nutritive ale gramului de cai:

Valoarea nutritivă a gramului de cal include fiecare element esențial necesar pentru utilizarea zilnică. Informațiile nutriționale pentru gramul de cal pentru 100 de grame includ valori precum,

 • Energie 321 Ecals
 • 12 g de umiditate
 • 22 g proteine
 • 0 g de grăsime
 • 3 g minerale
 • 5 g de fibre
 • 57 g de carbohidrați
 • 287 mg de calciu
 • 311 mg de fosfor
 • 7 mg de fier

Toate aceste beneficii nutriționale ale gramului de cal îl fac util în diferite tulburări de sănătate și sunt utilizate și din cele mai vechi timpuri sub formă de medicină ayurvedică. Acestea conțin proprietăți diuretice și astringente care ajută la menținerea corpului cald în timpul iernilor, împreună cu alte probleme de sănătate.

Beneficii pentru sănătate dovedite de știință:

Aici am înrolat 15 utilizări ale gramului de cal, bazate pe cercetări, pentru sănătate și piele. Să aruncăm o privire asupra lor.

Beneficii pentru sănătatea Horse Gram

1. Tratează răceala obișnuită și febra:

Lista de utilizări complete include, de asemenea, efectul său rapid asupra febrei comune și a răcelii. Răceala obișnuită și febra se întâmplă practic atunci când corpul este atacat cu diferiți viruși care afectează sistemul imunitar. Când este consumat în timpul febrei și frigului, acesta deschide tractul nazal și înmoaie membrana mucoasă. Acest lucru, de asemenea, ameliorează congestia și crește și metabolismul și imunitatea. Împreună cu frigul și febra, lintea de grame de cal este de asemenea utilă pentru tuse, astm, probleme bronșice și multe altele.

Cum să consumați:

 • Pentru frig și febră, gramul de cal trebuie utilizat sub formă de supe.
 • A avea supă caldă ar topi membranele mucoase și vă va oferi o ușurare a congestiei.

2. Controlul diabetului:

Lista beneficiilor kulthi dal include diabetul ca unul dintre beneficiile pentru sănătate. Semințele de gram de cal au proprietăți anti-hiperglicemice care ajută la reducerea rezistenței insulinei. Semințele reduc formarea insulinei în interiorul corpului, ceea ce ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, ceea ce reduce și rata de digestie a carbohidraților. Acest lucru ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de glucoză din sânge, controlând în general atât diabetul de tip 1, cât și cel de tip 2 în diferite cazuri.

Cum să consumați:

 • Gramul de cal pentru diabet este utilizat pe scară largă în stare brută.
 • Semințele pot fi consumate fie pe stomacul gol, fie adăugate la salate pentru a obține beneficii complete.

3. Tratează constipația:

Te deranjează constipația? Nu vă faceți griji, gramul de cal include, de asemenea, tratarea constipației cu ușurință. Constipația este rezultatul lipsei nivelurilor necesare de hidratare, a mineralelor și a altor substanțe nutritive importante din organism. Din nou, un stil de viață nesănătos și niveluri crescute de stres afectează, de asemenea, intestinele și mucoasa stomacului. Gramele de cal vin cu substanțe nutritive puternice, împreună cu cea mai mare parte a conținutului de fibre din ea.

Cum să consumați:

 • Pentru a obține beneficiile gramului de cal pentru constipație, aveți aceste semințe în starea pre-îmbibată dimineața devreme sau adăugați-le la salata de muguri.
 • Având suc de gram de cal este, de asemenea, benefic.

4. Tratează diareea:

Căutați o ușurare rapidă a diareei? Toate beneficiile pentru sănătate vă vor ajuta cu siguranță. Semințele Kollu sau spune că gramul de cal conține cea mai mare parte a fibrelor în ea. Acest lucru ajută la stimularea procesului de digestie și absorbe excesul de lichide din stomac și intestin. Acest lucru ajută la funcționarea eficientă a mișcărilor libere sau a diareei, făcând mișcările intestinale normale. Fibrele din semințe calmează intestinul și sistemul digestiv, care ajută la lucrul asupra diareei.

Cum să consumați:

 • Beneficiile Kollurasam pentru sănătate pentru diaree pot fi obținute prin consumul semințelor în formă pre-îmbibată în fiecare dimineață.
 • Dacă faceți acest lucru, veți stimula sistemul digestiv.

5. Conjunctivită:

Acest lucru vă poate surprinde, dar lista beneficiilor complete include și conjunctivită. Semințele conțin nivelurile anti-oxidante necesare, care ajută la calmarea ochilor și la calmarea lor. Reduce iritarea cauzată ochilor. Împreună cu lucrul la iritație, semințele ajută și la tratarea diferitelor infecții care vă atacă ochii.

Cum să consumați:

 • Utilizarea întregului pentru conjunctivită trebuie efectuată dimineața.
 • Înmuiați semințele peste noapte și dimineața strecurați apa din ea.
 • Folosiți acea apă pentru a vă spăla ochii de cel puțin două până la trei ori pe zi.

6. Tulburări menstruale:

Menstruația a fost mult iritantă pentru orice femeie. Nu numai că sunt dureroase, ci și vă scurg nivelurile de energie care trebuie să fie sporite. Beneficiile pentru sănătatea gramului de cal includ și tratarea tulburărilor menstruale. Semințele conțin fier în niveluri ridicate, care ajută la lucrul asupra menstruației neregulate și a sângerărilor în exces. Semințele ajută la creșterea nivelului de hemoglobină în organism, care este esențial în timpul menstruației.

Cum să consumați:

 • Utilizările kulthi dal pentru tratarea menstruației sunt sub formă de salate și supe.
 • A fi consumat în salate sau supe oferă o ușurare deosebită de durerea din abdomen în timpul perioadelor.

7. Tratează grămezile:

Pilele sunt o afecțiune în care venele situate în rect se umflă și se dovedesc a fi dureroase sau inflamate. În această situație, oamenii aleargă în mare parte la medici pentru medicamente sau orice alte tratamente. Dar gramele de cal sunt utile în îngrijirea grămezilor în mod natural, fără niciun fel de medicamente. Conține cea mai mare parte a fibrelor și a materiei prime care ajută la lucrul peste umflarea rectului și la vindecarea acestuia.

Cum să consumați:

 • Pentru tratarea grămezilor, înmuiați în jur de o ceașcă de semințe peste noapte.
 • Dimineața strecoară apa și bea-o pe stomacul gol.
 • De asemenea, puteți adăuga kulthi la salate în stare brută.

8. Tratează ulcerele:

Beneficiile prafului Kollu includ ulcerele care sunt un medicament destul de popular în Ayurveda. Semințele ajută la tratamentul diferitelor ulcere, cu excepția ulcerului gastric. Gramele de cal sunt bogate în lipide, care sunt de mare ajutor și pentru persoanele care suferă de ulcere la nivelul gurii și de ulcer peptic. Leguminoasele conțin lipide care acționează magic asupra ulcerelor și o reduc încet.

Cum să consumați:

 • Potrivit lui Ayurveda, pentru a obține avantajele gramului de cal pentru ulcer, aveți-le în formă de piure și stare brută.
 • A avea semințele piure de două ori pe zi ar fi foarte recomandat și eficient.

9. Descărcare urinară:

Jena vine mână în mână atunci când femeile suferă de descărcare urinară. Această afecțiune apare atunci când descărcarea urinară este destul de groasă și inconsistentă. Urina vine, de asemenea, cu un miros urât și este continuă în diferite cazuri. Acest lucru poate provoca, de asemenea, inflamații, infecții și dureri și la nivelul colului uterin, precum și la nivelul vaginului. Într-o astfel de situație, beneficiile sucului de gram de cal funcționează eficient. Semințele ajută la reducerea mirosului urât și, de asemenea, ajută la momentul excitării sexuale.

Cum să consumați:

 • În Ayurveda, semințele sunt înmuiate peste noapte în apă.
 • A doua zi, fierbeți semințele și consumați apa de aproximativ trei ori pe zi pentru tratarea simptomelor.

10. Leucoree:

Leucoreea a fost o situație tulburătoare dificil de gestionat în timpul condițiilor de salubrizare. Aceasta este o situație în care se observă un tip normal și comun de evacuare din vagin. Aceasta vine cu o schimbare a culorii și a consistenței, ceea ce duce la infecții, inflamații și dureri în jurul vaginului și colului uterin. Acest lucru se observă în cea mai mare parte cu iritarea care se produce în jurul membranei, dând scurgerea urâtă și mirositoare. Beneficiile gramului de cal negru ajută într-un mod excelent pentru această situație.

Cum să consumați:

 • Pentru a obține beneficiile de pulbere de gram de cal, înmuiați semințele peste noapte, fierbeți-le dimineața și beți apa în timpul zilei.

11. Niveluri mai scăzute de colesterol:

Beneficiile consumului de germeni de gram de cal includ, de asemenea, controlul nivelului de colesterol. Semințele conțin lipide și fibre, care ajută la controlul și gestionarea nivelurilor de LDL sau spun nivelurile de colesterol rău din sânge. Semințele elimină colesterolul rău care este blocat în venele inimii. Nivelurile de lipide pe care le conține stimulează colesterolul bun din vene, care ajută la reducerea blocajului.

Cum să consumați:

 • Luați o mână de semințe de gram de cal și înmuiați-le peste noapte.
 • Aveți o mână de ele de două până la trei ori pe zi, pe stomacul gol.
 • Nivelurile de lipide ar curăța venele și ar elimina nivelurile de LDL din sânge.

12. Erupții cutanate și furuncule:

Da, împreună cu beneficiile pentru sănătate, beneficiile de varză de gram de cal includ și diverse beneficii pentru piele. Semințele atunci când sunt utilizate pe față ajută la reducerea furunculelor, a erupțiilor și a altor tulburări ale pielii. Semințele vin cu beneficii antibacteriene și antimicrobiene. De asemenea, funcționează ca un antioxidant împreună cu alte minerale pentru hrănirea pielii. Semințele reproduc și straturile lipidice și multe altele.

Cum să consumați:

 • Luați o mână de semințe și înmuiați peste noapte.
 • Zdrobiți-le și aplicați pe față sub forma unui pachet.
 • Se spală după o jumătate de oră cu apă rece.
 • Acest lucru exfoliază pielea și îndepărtează și celulele moarte ale pielii.

13. Beneficiile gramului de cai pentru pierderea în greutate:

Foarte puțini știu că lista beneficiilor semințelor include și utilizarea gramului de cal în scăderea în greutate. Semințele sunt bogate în fibre, ceea ce este foarte util atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Semințele mențin sistemul digestiv activ, ceea ce ajută și la reducerea eficientă a greutății.

Cum să consumați:

 • Gramul de cal pentru scăderea în greutate poate fi utilizat în diferite moduri.
 • Puteți consuma pulbere de cal, precum și apă de gram de cal pentru pierderea în greutate.
 • Din nou, sunt unii care folosesc semințele adăugându-le în salate cu puțin piper sau le mănâncă crude înmuiate.
 • Supele sunt, de asemenea, eficiente pentru scăderea în greutate.

14. Supă de cai pentru pietre la rinichi:

În mod surprinzător, utilizarea gramului de cal pentru calculii renali este o modalitate eficientă de a trata pietrele la rinichi în mod natural. Pietrele se formează datorită oxalatului de calciu din organism. Semințele atunci când sunt utilizate pentru calculii renali, funcționează magic peste noapte. Semințele de gram de cal sunt bogate în fier și polifenoli, care se dovedesc a fi cel mai bun antioxidant pentru îndepărtarea pietrelor la rinichi.

Cum să consumați:

 • Pentru a obține gramul calului, beneficiile pietrelor la rinichi, înmuiați în jur de o ceașcă de semințe peste noapte.
 • Încercați-l pe stomacul gol dimineața.
 • Continuați acest lucru timp de o săptămână pentru rezultate magice pe pietre.

15. Greutatea calului în timpul sarcinii:

A existat întotdeauna o dezbatere cu privire la consumul semințelor de gram de cal în timpul sarcinii sau nu. Răspunsul la această întrebare este da, dar într-o cantitate limitată. Semințele conțin fier, proteine, calciu și alți nutrienți esențiali care sunt de ajutor în timpul sarcinii atât pentru făt, cât și pentru mamă. Ajută la îmbunătățirea numărului de sânge, care este mult mai esențial în timpul sarcinii.

Cum să consumați:

 • Pentru a obține beneficiile nutriționale ale gramului de cal în timpul sarcinii, îl puteți avea în fiecare stare pentru dvs..
 • Puneți-l crud, fiert, înmuiat, apă, pulbere sau chiar formă de suc.
 • Supele și salatele sunt, de asemenea, cele mai potrivite.

Efecte secundare Horse Gram:

Iată câteva dintre efectele secundare ale gramului de cal pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a începe cu acesta:

 • Pentru persoanele care suferă de hiperaciditate și ulcere gastrice, semințele de gram de cal ar trebui evitate, deoarece pot fi mai grave.
 • Dezavantajele gramului de cal includ, de asemenea, sângerări abundente, astfel încât pentru cei cu sângerări excesive în timpul menstruației, consultați ginecologul înainte de a începe cu acesta.
 • Persoanele care suferă de gută ar trebui, de asemenea, să evite consumul de gram de cal
 • Efectele secundare complete includ, de asemenea, consumul de medicamente pentru anemie. Acest lucru ar putea duce la o contraindicație.
 • Dacă suferiți de tuberculoză sau pletoră, eliminați semințele de grame de cal din lista dietelor.

Gramul de cal este de acum înainte un superaliment care vine cu un pachet de beneficii pentru sănătate. Poate fi grupat într-o anumită clasă alimentară, care este plină de substanțe nutritive dense și antioxidanți, împreună cu proteine, în comparație cu cantitatea normală de legume pe care ați consuma-o zilnic. De ce mai ai nevoie? Așadar, încercați acest ingredient multi-nutrienți astăzi prin diverse rețete delicioase și delicioase, cum ar fi apă picantă, terci, curry, formă sub formă de pudră, supe, salate și nu pentru a obține beneficiile sale pentru sănătate..