Cele mai bune 10 beneficii de scorțișoară pentru piele, păr și sănătate (bazate pe dovezi)

Știați că vechii romani considerau că scorțișoara este mai prețioasă decât aurul? Da! Acest condiment aromat era disponibil numai pentru clasa de elită a societății și un „cadou valoros” pentru monarhi. Deși astăzi scorțișoara este una dintre cele mai frecvent disponibile condimente, este încă apreciată pentru că oferă o gamă largă de beneficii medicinale organismului nostru.

Scorțișoară sau Dalchini în hindi este scoarța copacilor de Cinnamomum renumită pentru gustul său dulce și picant, cu o aromă pământească deosebită. Este cultivat pe scară largă în India, China și Indonezia și este utilizat ca agent aromatizant în preparatele dulci și sărate.

Beneficii de scorțișoară

În acest articol, vom explora cele mai bune 10 beneficii de scorțișoară pentru sănătate, păr și piele, care vor schimba cu siguranță modul în care privești acest umil condiment!

Beneficiile nutriționale ale scorțișoarei:

Iată o defalcare a profilului nutritiv de scorțișoară Cassia Cinnamon de 100 g:

Total calorii – 247

 • Glucide totale – 80,6 grame
 • Fibre dietetice – 53,1 grame
 • Zaharuri – 2,2 grame
 • Grăsime totală – 1,2 grame
 • Proteine ​​- 4 g
 • Vitamina K – 39% din DV
 • Vitamina E – 12% din DV
 • Vitamina B6 – 8% din DV
 • Calciu – 100% din DV
 • Mangan – 873% din DV
 • Fier – 46% din DV
 • Potasiu – 12% din DV

10 beneficii uimitoare pentru scorțișoară (Dalchini) pentru sănătate:

Știați că scorțișoara este considerată un superaliment? În cazul în care vă întrebați de ce, verificați aceste 10 utilizări de scorțișoară bazate pe cercetare pentru sănătate, piele și păr:

1. Beneficii de scorțișoară pentru diabet:

Principala cauză a diabetului este incapacitatea pancreasului de a produce suficientă insulină necesară organismului, ceea ce duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Un studiu arată că scorțișoara poate reduce valorile glicemiei în post și nivelul lipidelor serice la pacienții cu diabet de tip 2. Cinamaldehida, un compus prezent în scorțișoară, stimulează eficient eliberarea insulinei și crește sensibilitatea la insulină în organism (1). Alte studii arată că scorțișoara din Ceylon posedă proprietăți antidiabetice mai bune decât tipul Cassia.

2. Poate reduce durerile articulare:

Potrivit unui studiu, scorțișoara poate oferi ameliorare de afecțiuni dureroase legate de articulații, cum ar fi artrita reumatoidă. Se știe că scorțișoara conține un ingredient activ numit cinamaldehidă care are proprietăți antiinflamatorii care pot reduce umflarea și durerea articulațiilor. În plus, alți compuși flavonoizi precum Quercetin și Hesperidin prezenți în scorțișoară au prezentat rezultate pozitive în prevenirea și tratarea inflamației la nivelul articulațiilor (2). Cu toate acestea, acest studiu se limitează la un grup mic de femei și are nevoie de investigații suplimentare pentru a dovedi beneficiile sale unui public mai mare.

3. Poate preveni bolile de inimă:

Studii recente arată că scorțișoara poate juca un rol în reducerea numărului de decese cauzate de probleme cardiace. Un studiu din 2012 arată că pacienții cărora li s-au administrat 120 mg de scorțișoară pe zi timp de 4-18 săptămâni au înregistrat niveluri scăzute de colesterol total, LDL (colesterol rău) și trigliceride, împreună cu niveluri crescute de HDL (colesterol bun) (3). Rezultatele sugerează că scorțișoara poate fi eficientă în reducerea riscului de probleme cardiovasculare.

4. Beneficii de scorțișoară pentru pierderea în greutate:

Scortisoara ajuta la scaderea in greutate! Un studiu efectuat pe un grup de adulți arată că persoanele care au primit o doză specificată de scorțișoară timp de 12 săptămâni au redus greutatea corporală, circumferința taliei și masa totală de grăsime (4). Un alt studiu susține aceste rezultate, arătând că ceaiul de scorțișoară poate fi eficient în reducerea greutății la adolescenții obezi (5). Cercetarea propune, de asemenea, o doză de ceai cu 5gm Scorțișoară și miere timp de 2 săptămâni pentru a obține rezultatele dorite.

5. Poate preveni tulburările neurodegenerative:

Multe studii au arătat că extractul de scorțișoară poate întârzia apariția bolilor neurodegenerative precum Alzheimer, Parkinson și pierderea memoriei. Se știe că doi fitochimici prezenți în scorțișoară, și anume, proantocianidinele și cinamaldehida, inhibă formarea unei proteine ​​numite Tau în creier care dăunează celulelor creierului (6).

6. Poate preveni cancerul:

beneficii pentru scorțișoară pentru sănătate

Scorțișoara poate ajuta la prevenirea multor tipuri de cancer prin inhibarea creșterii celulare anormale. Un studiu efectuat pe șoareci arată că s-a constatat că dozarea orală a extractului de scorțișoară reduce dimensiunea tumorii prin suprimarea inflamației, împreună cu distrugerea celulelor canceroase (7). Acest efect este atribuit anumitor compuși precum cinamaldehidă, acid cinamic, 2-hidroxi cinamaldehidă, 2-metoxi cinamaldehidă și eugenol care au proprietăți chimioprotectoare..

7. Poate ajuta în gestionarea PCOS:

Sindromul ovarian polichistic sau SOP este o problemă frecventă la femei, care duce la infertilitate, perioade neregulate, obezitate, acnee etc.8). Prin îmbunătățirea sensibilității la insulină, scorțișoara poate sprijini medicamentele PCOS pentru a reduce sângerările abundente, fibromul uterin, endometrioza etc..

8. Poate păstra infecțiile la distanță:

Coaja de scorțișoară conține mulți compuși volatili care prezintă proprietăți anti-bacteriene și antivirale. Potrivit unui studiu, scorțișoara poate reduce riscul de infecții prin inhibarea creșterii multor agenți patogeni din organism care se pot dovedi mortali (9). Se știe că previne multe boli, cum ar fi ulcerele de stomac, infecțiile urinare și alte afecțiuni inflamatorii cauzate în organism din cauza invaziilor de organisme străine..

9. Poate trata acneea vulgară:

Scorțișoara este folosită și ca remediu pentru tratarea acneei și a cosurilor. Chiar și știința este de acord că scorțișoara are efecte promițătoare ca agent eficient anti-acnee! Un studiu arată că aplicarea topică de scorțișoară poate reduce dimensiunea leziunilor prin reducerea inflamației și inhibarea creșterii bacteriene (10). Se știe că cinamaldehida prezentă în scorțișoară este responsabilă pentru această acțiune.

10. Poate preveni caderea parului:

Un studiu indonezian arată că o aplicare topică a uleiului esențial de scorțișoară poate crește lungimea și grosimea părului la persoanele afectate de căderea părului legată de vârstă (11). Scorțișoara ajută, de asemenea, la creșterea circulației sângelui la nivelul scalpului pentru a promova o creștere sănătoasă a părului. Proprietățile antiinflamatorii și anti-fungice pot preveni și trata mătreața și tulburările conexe.

Efecte secundare de scorțișoară:

Scorțișoară integrală și ulei de scorțișoară pot fi toxice atunci când sunt utilizate în cantități excesive. Iată câteva dintre riscurile asociate acestui ingredient:

 • Poate provoca leziuni hepatice atunci când sunt consumate în cantități excesive.
 • Risc crescut de cancer datorat cumarinei prezente în Cassia Cinnamon.
 • Poate reduce nivelul zahărului din sânge atunci când este combinat cu medicamente pentru diabetici.
 • Reacții alergice declanșate de cinamaldehidă care provoacă răni la nivelul gurii, ulcere, umflarea gingiei, senzație de arsură și pete albe.
 • Poate declanșa probleme de respirație.
 • Poate interacționa cu medicamente legate de hipertensiune, probleme cardiace etc..

Acestea sunt unele dintre cele mai bune beneficii de scorțișoară care te fac să te îndrăgostești și mai mult de ea! De la latte condimentate cu scorțișoară până la rulouri de scorțișoară, există o mulțime de moduri în care vă puteți bucura de bunătatea sa. Deci, cum preferați să aveți scorțișoară? Aveți o rețetă specială de împărtășit cititorilor noștri?